طبع آلبالو گرم است یا سرد ؟
آلبالو نام درخت و میوهای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با نام علمی Prunus cerasus که برای آن خواص زیادی ذکر کردهاند. آلبالو درختی است از خانواده گل سرخیان Rosaceae که ارتفاع آن به هشت متر هم میرسد.
از جمله خواص آلبالو میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتیهای کبد و روده و نیز بیماریهای ناشی از گرمی اشاره کرد.
از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو، ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین مرباهای ایرانی که همان مربای آلبالو است استفاده میشود. در ایران، ترکیه، یونان و قبرس با درآوردن هستهٔ آلبالو و جوشاندن آن با شکر مربای آلبالو درست میکنند.
آلبالو در طب سنتی
در دوران قدیم قراصیا واژهی مشترکی برای نامیدن گیلاس و آلبالو بوده است. قراصیا اسمی رومی است که به فارسی آلوبالو مینامیدند و گیلاس نوع شیرین آن است. آلبالو را آلی بالی و آلوی ابوعلی نیز میگفته اند.
آلبالو سه نوع دارد، آلبالو شیرین و آلبالو ترش و آلبالو گس. آلبالوی شیرین را گیلاس مینامیدند؛ درخت گیلاس نیز مانند درخت آلبالو است، اما میوه آن از آلبالو بزرگتر و بعد از رسیدن شیرین تر میشود و در جمیع امور شبیه به آلبالو است.
به جز آن که میوه آلبالو کوچکتر و بعد از رسیدن مزهای آن نسبت به گیلاس گس است، بهترین نوع آلبالو رسیده و شاداب آن است.
طبع آلبالو در طب سنتی
طبع آلبالو
طبیعت، مزاج یا طبع آلبالو بستگی به مزه آن دارد. برای همین طبع آلبالوی ترش و نیم رس، سرد و خشک است و طبع آلبالوی شیرین رسیده، از نظر کیفیت گرمی و سردی مایل به گرمی و از نظر کیفیت خشکی و تری معتدل است.
یکی از راه های تعیین طبع خوراکیها مزه آنها است لذا هرچه یک خوراکی شیرین تر باشد درجه گرمی آن به نسبت بیشتر است اما چنانچه ترش، سفت و نرسیده باشد بیشتر اثر سردی بخش و خشکی بخش بر مزاج دارد.
آلبالو دارای ویتامین D و همچنین ویتامین های A، B، C می باشد. آلبالو به دلیل طبع سردی که دارد بیشتر به کسانی که گرم مزاج هستند توصیه میشود و برای افراد سرد مزاج زیاد مناسب نیست مگر آنکه این میوه را به همراه میوههایی با طبع گرم استفاده کنند.
مثلاً مربای آن را به همراه مقداری رازیانه استفاده کنند. از خواص معروف آن میتوانیم به رفع تشنگی، پایین آوردن حرارت بدن و دفع غلظت خون اشاره کنیم.
مصلح آلبالو چیست ؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آلبالو، عسل است. خواص عسل بر کسی پوشیده نیست و می تواند بسیاری از بیماری ها را درمان نماید.
آلبالو چه طبعی دارد ؟
خواص درمانی آلبالو
1. خواص آلبالو: کاهش فشار خون
آلبالو یکی از میوههایی است که در میتواند به افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار کمک کند، زیرا این میوه دارای مقادیر زیاد پتاسیم و آنتی اکسیدان است که باعث کاهش فشار خون میشود.
2. دفع سنگ کلیه با آلبالو
این میوه به دلیل اینکه باعث افزایش ادرار میشود میتواند که میتواند به کلیهها برای سم زدایی و دفع سنگ کلیه کمک کند.
3. کاهش وزن با آلبالو
آلبالو با اینکه مقدار زیادی کربوهیدرات و فیبر دارد، ولی باعث کم اشتهایی و افزایش چربی سوزی در بدن شود.
4. خواص آلبالو: بهبود بینایی
ویتامین A موجود در آلبالو در بهبود بینایی افراد موثر است.
5. زیبایی صورت با آلبالو
طبق برسیهای به عمل آمده مصرف روزانه آب آلبالو میتواند باعث جوان سازی پوست شود و همچنین آلبالو به دلیل خاصیت ضد باکتری میتواند آکنه و جوش صورت را از بین ببرد.
6. رشد مو با آلبالو
آلبالو حاوی مقدار زیادی آهن است که باعث افزایش جریان خون و خونسازی میشود که به رشد مو کمک میکند.
طبع آلبالو سرده یا گرم ؟
7. فواید آلبالو: درمان نقرس
آلبالو میتواند مقدار اسید اوریک بدن را کاهش بدهد و بیماری نقرس را بهبود بدهد.
8. تقویت سیستم ایمنی بدن با آلبالو
ویتامین C موجود در آلبالو باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند حتی از سرطان جلوگیری کند.
9. خواص آلبالو: درمان بی خوابی
در آلبالو مادهای وجود دارد به نام ملاتونین که میتواند بی خوابی را درمان کند همچنین کیفیت خواب را بهبود میدهد و خوابی سرشار از آرامش را برای شما ایجاد میکند.
شما اگر قبل از خواب مقداری آب آلبالو مصرف نمایید خوابی راحت خواهید داشت.
مضرات آلبالو
- آلبالو جزو میوههایی است که مصرف زیاد آن مشکل خاصی ایجاد نمیکند، اما ممکن است باعث اسهال شود.
- به دلیل مزه ترشی که دارد به خانمهای باردار مصرف زیاد از حد آن توصیه نمیشود.
- کسانی که ورم معده دارند مقداری از خوردن این میوه اجتناب کنند، زیرا این میوه دیر هضم است.
سخن آخر
از آلبالو در موارد بسیار زیادی مانند انواع کیکها و دسرها، بستنیها و شربتها، مربای آلبالو، لواشک آلبالو و از آلبالوی خشک به شکل آجیل استفاده میشود. همچنین در ایران با آلبالوی تازه یا فریز شده، غذایی خوشمزه به نام آلبالو پلو درست میکنند.
باید اشاره داشت که افرادی که سرد مزاج هستند یا به طور کلی فشارشان پایینتر از حالت عادی است، باید در میزان مصرف این میوه خوشمزه احتیاط کرده و آن را همراه با مصلحش، عسل استفاده کنند.
همچنین بخوانید:
چه سبزیجاتی دارای طبع گرم هستند ؟
طبع کاکائو در طب سنتی چیست و مصلحات آن کدامند ؟
کدام عرقیات دارای طبع گرم هستند ؟
کدام عرقیات دارای طبع سرد هستند ؟
دیدگاه ها