داروهای ضد سرطان : معرفی بهترین قرص های ضد سرطان
سرطان چیست؟ برای درمان سرطان دارویی وجود دارد؟
در برخی موارد تومور های سرطانی خوش خیم هم ممکن است باعث مرگ شود و علت آن فشاری است که به ارگان های حساس اطراف خود می آورد. دارو درمانی زمانی به کار می رود که تومور منتشر شده باشد .
هر شخص دارای سلول های سرطانی در بدن خود است. این سلول های سرطانی در آزمایشهای استاندارد خود را نشان نمی دهند تا آنکه به مقدار چند میلیارد سلول افزایش یابند. زمانی که پزشکان به اشخاص مبتلا به سرطان اعلام می کنند که دیگر در بدن آنها سلول سرطانی وجود ندارد .
این حالت فقط بدان معناست که آزمایش ها دیگر قادر به ردیابی و پیدا کردن سلولهای سرطانی نیست زیرا آن سلول ها به مقدار قابل رد یابی شدن در بدن وجود ندارند.
داروهای ضد نئوپلازی نه تنها سلول های سرطانی بلکه سلولهایی را که به طور طبیعی رشد سریع دارند مانند فولیکول های مو ، تخمدان ، بیضه وارگان های خون ساز را مورد هدف قرار می دهند.(کلا روی ارگان هایی که سرعت رشدوتمایز وتکثیربالایی دارن اثرمیذارن...مثل فولیکول مو-دستگاه گوارش-مغز استخوان)
انواع داروهای ضد سرطان :
- Cycle specific : که باعث رشد وتوقف سلول ها در مرحله خاصی از تقسیم مانند آنافاز یا متافاز می شود .
- Non-cycle specific
روی تمام مراحل چرخه ی سلولی وغیراز چرخه ی سلولی اثر میذارن.
داروهای ضد نئوپلازی معمولاعوارض جانبی زیادی از جمله کاهش وریزش موها،کم خونی (سرکوب مغزاستخوان) نقص سیستم ایمنی اشکال در مکانیسم انعقادی خون و... را به وجود می آورند.علاوه براین مشخص شده است که درمان های سرطان های اولیه منجر به سرطان های ثانویه می شود.
اغلب داروهایی که باعث ایجاد این عامل می شود عوامل آلکیله کننده است که مواد خارجی را وارد ژنوم می کند وسلول را با بر هم زدن عملکرد طبیعی خواهد کشت .این مواد خارجی منجر به موتاسیون شده که بی شباهت به موتاسیونی که رادیکال های آزاد ایجاد می کنند نیست.
یکی از موارد سرطان ثانویه که بسیار گزارش شده است لوسمی غیر لنفوپاتیک است که علائم آن از علائم در مواردی که این بیماری خود به خود ایجاد می شود ،متفاوت است.این سرطان های ثانویه به مدت 2- 5 سال بعد از سرطان اولیه ایجاد می شود.تغییرات عمده ای که این عوامل آلکیله کننده ایجاد می کنند اغلب در کروموزوم های 5 و7 است .
با توجه به موارد فوق اغلب این داروها به صورت دوره ای به کار می روند تازمان لازم برای ریکاوری وجود داشته باشد.در این بیماران مقاومت بدن نسبت به میکروبها کم می شود بنابراین از آنتی بیوتیک های پیشگیری کننده استفاده می شود.
این بیماران نباید در تماس با فردی که واکسن فلج دهانی دریافت کرده است، قرار بگیرند.تغذیه کودک با شیر مادری که دروه درمانی با مصرف داروهای ضد سرطان را سپری می کند نباید صورت پذیرد.دوزهای پیشنهادی برای دارو بستگی به عوامل زیادی از جمله وزن، سن ، فعالیت کلیه و... دارد.
- داروهای آلکیله کننده
- سیکلوفسفامید
- سیس پلاتین
- بوسولفان
- پروکاربازین
- مکلورتامین
- آنتی متابولیت ها
- متوتروکسات
- مرکاپتوپورین
- تیوگوآنین
- فلوئورویوراسیل
- سیتارابین
- آلکالوئیدهای گیاهی
- وین کریستین
- وین بلاستین
- اتوپوساید
- تنی پوساید
- ایرینوتکان
- توپوتکان
- پکلی تاکسل
- دوستاکسل
- آنتی بیوتیک های ضدسرطان
- دوکسوروبیسین
- داناروبیسین (مثل بالایی)
- بلئومایسین
- داکتینومایسین
- میتومایسین
- داروهای هورمونی ضدسرطان
- کورتیکواستروئیدها مثل پردنیزون
- تاموکسیفن
- مهارکننده های آروماتاز
- مولکول های کوچک وآنتی بادی های مونوکلونال
- ایماتینیب
- تراستوزومب
- لاپاتینیب
- بواسیزومب
- تالیدوماید
- ریتوکسی مب
۲۰ مورد از مهمترین علائم اولیه سرطان که باید بشناسید و جدی بگیرید
قبل از آنکه متکی به جواب آزمایشات پزشکی باشید شما میتوانید از طریق نگاه به ماشین آزمایش طبیعیای که به شما اعطا شده چیزهای زیادی بدانید. آن ماشین طبیعی آزمایش بدن خود شما است. به دقت گوش کردن به بدن میتواند نشانههای ارزشمند زیادی از بیماریهای پنهان مانند سرطان به شما بدهد.
وقتی پای سرطان در میان باشد تشخیص زودهنگام آن نقش بسیار مهمی بازی میکند. بنابراین اگر شما متوجه هرکدام از این نشانهها در خود شدید آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا ببینید آیا آزمایشهای بیشتری نیاز هست یا نه.
1. خس خس/ تنگی نفس
بیماران مبتلا به سرطان ریه این را جزو علائم اولیه خود میدانند اما در وهلهی اول نمیتوان آن را نشانهی سرطان دانست.
2. تب و عفونتهای مکرر
مکرر شدن تب و عفونت نشانهای از لوکمیا نوعی سرطان خون است که از مغز استخوان آغاز میشود. این سرطان باعث میشود مغز استخوان گلبولهای سفید غیرعادی تولید کند که مانع از مقابلهی بدن با عفونتها میشود.
3. سختی در بلع غذا
این علامت بیشتر با سرطان حنجره و گلو در ارتباط است اما میتواند نشانهی سرطان ریه هم باشد.
4. ضعف و خستگی
یکی از علائم شایع سرطان است که باید در ترکیب سایر علائم بررسی شود تا مشخص شود میتواند علامت سرطان باشد یا نه.
5. احساس امتلاء و ناتوانی از خوردن
این علامت سرطان تخمدان است. از دست دادن اشتها حتی وقتی که مدتّها است چیزی نخوردهاید میتواند یک نشانه باشد.
6. ویار یا بیاشتهایی
میتواند جزو علائم اولیه سرطان پانکراس باشد. تنفر ناگهانی از قهوه، شراب یا سیگار کشیدن هم ممکن است به همین موضوع مرتبط باشد.
7. خونریزی مقعدی یا مشاهدهی خون در مدفوع
یکی از علائم شایع سرطان رودهی بزرگ است. دیدن خون در توالت دلیلی کافی برای ملاقات فوری با پزشک است.
8. توده در گردن، زیر بغل یا کشالهی ران
تورم غدد لنفاوی نشاندهندهی تغییراتی در سیستم لنفاوی است که ممکن است به سرطان منجر شود.
9. کبودی و خونریزیهای بیش از حد که خوب نمیشوند
میتواند نشانهای از ناهنجاریهایی در پلاکتها و گلبولهای خونی باشد که نشانهای از لوکمیا است. لوکمیا تعداد گلبولهای قرمز خون را کاهش میدهند بنابراین اکسیژن کافی به بافتهای شما نمیرسد.
10. نفخ یا بیشتر شدن وزن شکمی
بیماران سرطان تخمدان گزارش کردهاند که ناگهان دچار نفخ میشدهاند و به مدت قابل توجهی هم ادامه داشته است.
11. کاهش وزن بدون دلیل
یک نشانهی اولیه از سرطان روده و دیگر سرطانهای گوارشی است. همچنین نشانهای از سرطانی که به کبد سرایت کرده است و موجب کاهش اشتها و توانایی بدن برای دفع مواد زائد میشود.
12. سینهی قرمز، متورم و ملتهب
اینها نشانهی سرطان سینهی التهابی است، بنابراین هرگونه تغییر بدون توضیح را باید فوراً به دکتر گزارش دهید. نوک سینه اگر صاف شود، به داخل برود یا به طرفین کج شود هم جزو علائمی است که بیماران مبتلا به سرطان سینه آن را گزارش کردهاند.
13. ورم و برآمدگی اجزای صورت
مبتلایان به سرطان ریه گزارش کردهاند که متوجه پف کردگی، ورم یا قرمزی صورتشان شدهاند. سلولهای کوچک تومور ریه عموماً مانع رگهای خونی در سینه شده و از گردش آزادانهی خون در سر جلوگیری میکنند.
14. زخم یا توده روی پوست که خونریزی دارد و زخمهایی که خوب نمیشوند
انواع مختلف سرطان پوست (ملانوما، سرطان سلول پایهای و سرطان سلول سنگفرشی) ممکن است علت این علائم باشند بنابراین مراقب هرگونه تغییر عجیب در پوست خود باشید.
15. تغییر در ناخنها
نقطههای قهوهای یا سیاه زیر ناخن ممکن است علامت سرطان پوست باشد. ناخنهای سفید یا بیرنگ میتواند علامت سرطان کبد باشد.
16. قاعدگیهایی که به طور غیر معمول دردناک و سنگین هستند یا خونریزی بین قاعدگیها
یکی از علائم شایع سرطان آندومتر یا رحم است. اگر مشکل ادامهدار بود باید سونوگرافی ترانسواژینال انجام شود.
17. سرفه یا درد سینهی مزمن
لوکمیا یا تودهی ریه ممکن است موجب علائمی مشابه سرفههای بد یا برونشیت داشته باشند. برخی بیماران هم از دردهای قفسه سینهای حرف میزنند که به شانهها و بازوهایشان سرایت میکند.
18. درد لگنی و شکمی
درد و گرفتگی در لگن میتواند با سرطان تخمدان در ارتباط باشد. لوکمیا هم میتواند موجب این علامت شود به خاطر اینکه موجب بزرگ شدن طحال میشود.
19. درد در پشت یا قسمت پایین سمت راست
معمولاً یکی از علائم اولیهی سرطان کبد است. سرطان سینه هم ممکن است از این طریق تشخیص داده شود چون تومور سینه میتواند به پشت فشار بیاورد یا بزند به ستون فقرات.
20. ناراحتی شکمی
گرفتگی شکم یا ناراحتیهای مکرر آن میتواند نشانهای از سرطان رودهی بزرگ باشد.
دیدگاه ها