دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
داروهای ضدافسردگی : آشنایی ویژه با قرص های ضد افسردگی
5
زمان مطالعه: 32 دقیقه
داروهای ضد افسردگی می توانند با انواع مختلف داروها تداخل دارویی ایجاد کنند و خطرناک باشند. بنابراین قبل از تجویز دارو از جانب پزشک، باید او را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید. از بین داروهای ضد افسردگی، داروهای SSRI بیش از داروهای دیگر تداخل...

داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی به رغم عوارض جانبی ای که دارند، واقعا موثرند و باعث بهبود سریع علائم می شوند مخصوصا در زمان هایی که علائم فرد بسیار شدید است. بنابراین زمانی که سرعت بهبود مد نظر است، از دارو درمانی استفاده می شود. از دیگر ویژگی های دارو درمانی، نه تنها کاهش علائم بلکه رفع کامل آن هاست.

اگر فرد دچار افکار خودکشی باشد، دارو درمانی می تواند یک گزینه بسیار مناسب باشد. اگر چه ذکر این نکته ضروری است که دارو درمانی به تنهایی کافی نیست و چشم پوشی از روان درمانی می تواند مانع از بهبود فرد شود. امروزه درمان تلفیقی که شامل دارو درمانی و روان درمانی است، از بهترین گزینه های درمانی است که بالاترین میزان بهبودی را حاصل می کند.

یکی از روش هایی که به همراه دارو درمانی می تواند بسیار نتیجه بخش باشد درمان شناختی رفتاری افسردگی است.

داروهای ضد افسردگی می توانند با انواع مختلف داروها تداخل دارویی ایجاد کنند و خطرناک باشند. بنابراین قبل از تجویز دارو از جانب پزشک، باید او را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید. از بین داروهای ضد افسردگی، داروهای SSRI بیش از داروهای دیگر تداخل دارویی ایجاد می کنند.

این گروه دارویی می توانند با داروهای ضد هیجان، هالوپریدول، داروهای تنظیم کننده قلب، داروهای حل مشکلات خواب مانند دیازپام تداخل ایجاد کنند و اثرات آن ها را شدت ببخشند. همچنین مصرف همزمان MAOI با سایر داروهای ضد افسردگی می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد.

انواع داروهای ضد افسردگی

چهار گروه دارویی ضد افسردگی وجود دارد:

  1. داروهای سه حلقه ای : داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای از جمله قدیمی ترین داروهای ضد افسردگی هستند و می توانند باعث افزایش سرتونین و نور اپی نفرین در مغز شوند. داروهای این دسته عبارتند از : دیسیپرامین، آمی تریپتیلین، ایمی پرامین، نور تریپتیلین.
  2. بازدارنده ها منو آمین اکسیداز (MAOI) : مونو آمین اکسیداز ها همانند داروی سه حلقه ای باعث افزایش سروتونین و نور اپی نفرین در مغز می شوند و عبارتند از ترانیلسپیرومین، فنلزین، موکلوبمید.
  3. بازدارنده ها بازجذب سرتونین (SSRIs ) : بازدارنده ها بر خلاف داروهای قبلی، تنها بر سرتونین تاثیر می گذارند، مانع از جذب این ماده شده و مقدار سروتونین را در مغز افزایش می دهند. این گروه دارویی شامل پروزاک یا فلوکستین، سیتالوپرام، سرترالین، پاروکستین هستند.
  4. سایر گروه های دارویی : نفازودون ، ونلافاکسین، لیتیوم، زولپیدم

تاثیر داروهای ضد افسردگی

داروهای ضدافسردگی

داروهای ضد افسردگی

1. داروی ضد افسردگی ایمی پرامین

ایمیپرامین یکی از داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای است که برای درمان برخی دیگر از اختلالات روانی همچون اختلال هراس، فوبی اجتماعی، دردهای عصبی و همچنین در مقدار کم برای کنترل شب ادراری (شب‌میزی) در کودکان بزرگتر از ۶ سال به‌کار می‌رود.

این دارو در دو شکل قرص و آمپول موجود است. اما تزریق عضلانی دارو به ندرت مورد استفاده‌است

عوارض جانبی ایمی پرامین

مهمترین ناراحتی‌هایی که مصرف‌کنندگان ایمیپرامین ابراز می‌کنند آثار آنتی کولینرژیک (مانند خشکی دهان، تاری دید، کاهش ضربان قلب، یبوست و تأخیر در دفع ادرار است. خواب آلودگی و گیجی نیز از مسائل برخی از بیماران است. البته به مرور نسبت به این آثار تحمل ایجاد می‌شود. همچنین در مورد بیماران بالای ۴۰ سال پیش از تجویز دارو انجام الکتروکاردیوگرام برای ارزیابی کار قلب توصیه می‌شود

آشنایی با موارد مصرف و عوارض ایمی ‌پرامین

2. کلومیپرامین یکی از داروهای ضد افسردگی

کلومیپرامین (به انگلیسی: Clomipramine) از ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای است که به صورت قرص موجود است و مصرف می‌شود. این دارو در دهه ۶۰ میلادی توسط شرکت سویسی نوارتیس تولید و در سراسر جهان مصرف می‌شود.

عوارض جانبی کلومیپرامین

عوارض کلومیپرامین آن شبیه آمی‌تریپتیلین است. شامل خواب‌آلودگی، اثرات آنتی کولی‌نرژیک (خشکی دهان، تاری دید، یبوست)، تهوع، کم‌فشاری ارتواستاتیک، عرق‌ریزی و ترمور. در مقایسه با آمی‌تریپتیلین اختلال جنسی و تشنج در آن بیشتر است. تشنج در ۰٫۵٪ از افراد که ۲۵۰ میلی‌گرم یا کمتر مصرف کنند ممکن است ایجاد شود. در صورت مصرف بالای ۲۵۰ میلی‌گرم در روز احتمال تشنج به ۲ درصد می‌رسد.

همچنین این دارو نسبت به تمام سه حلقه‌ای‌ها توانایی بیشتری برای القای فاز شیدای در افراد با سابقه اختلال دوقطبی دارد. کلومیپرامین ممکن است عوارض مهمی به همراه داشته باشد. در صورت شدت یا ازمان هر یک از علایم زیر با پزشک خود مشورت کنید: خواب آلودگی، سردرد، بی قراری، اشکال در حافظه یا تمرکز، تاری دید، احساس سبکی سر، تعریق، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، ناراحتی معده، اسهال، یبوست، تغییر در اشتها یا وزن و مشکلات جنسی.

اما در صورت بروز هر یک از علایم یا نشانه‌های زیر، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید: ضعف یا خستگی شدید، افسردگی، تشنج، لرزش، اشکال در تنفس، زردی پوست یا چشم‌ها، تب، بثورات پوستی، خشکی عضلانی غیرمعمول، تپش قلب یا ضربان نامنظم قلب و مشکلات ادراری

تداخلات دارویی کلومیپرامین

  • مصرف در کسانی که تا ۱۴ روز قبل MAOI مصرف کرده‌اند منع شده‌است.
  • در بیماران قلبی و همچنین در افراد با سابقه سکته قلبی با احتیاط تجویز شود.
  • این دارو در بعضی از افراد دارای سابقه دوقطبی فاز مانیا (شیدایی) را القا می‌کند.
  • مصرف همزمان کلومیپرامین با داروهای ضدافسردگی، مخدرها، آرام بخش-قرص های خواب آور ، الکل و آنتی هیستامین‌ها می‌تواند موجب اثرات خواب‌آوری یا افزایش عوارض عصبی این دارو شود و ممکن است ایجاد سندرم سروتونین کند.
  • استفاده از کلومیپرامین در کنار داروهای ضدآریتمی احتمال بروز آریتمی‌های بطنی را افزایش می‌دهد.
  • این دارو ممکن است باعث بروز گلوکومای زاویه بسته در افراد مستعد شود.

آشنایی با موارد مصرف قرص کلومیپرامین برای درمان افسردگی

3. داروی ضد افسردگی فنلزین

فنلزین یک مهار کننده برگشت ناپذیر غیر انتخابی آنزیم مونوآمین اکسیداز است. برای درمان اختلال افسردگی شدید استفاده می شود.

اگرچه مکانیسم دقیق عملکرد داروی فنلزین مشخص نیست، ولی به نظر می رسد که مهار غیر برگشتی و غیر انتخابی MAO بوسیله فنلزین موجب کاهش علائم افسردگی از طریق افزایش سطوح سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین در نورون، می شود .

عوارض جانبی فنلزین

اختلال خواب , یبوست , سردرد , خشکی دهان , گیجی , ضعف , لرزش , افزایش وزن , خواب آلودگی , خستگی , تحریک پذیری , کاهش فشار خون وضعیتی

فواید مصرف فنلزین سولفات (ناردیل )

4. ترانیل سیپرومین یکی از داروهای ضد افسردگی

کاربرد اصلی ترانیل سیپرومین آن در درمان افسردگی شدید است. MAOIها معمولاً به عنوان داروهای خط دوم برای افرادی که با سایر داروهای ضد افسردگی بهبود نیافته‌اند، به‌ویژه مبتلایان به افسردگی‌های غیرعادی (آتیپیک) و شدید تجویز می‌شوند. این دارو در درمان اختلال هراس، اختلالات خلق و اختلالات اضطرابی نیز مؤثر است.

عوارض جانبی و رژیم غذایی

این داروها اصولاً به علت خطر تداخل با سایر داروها وغذاها مانند پنیر پرعارضه‌اند. سایر عوارض مانند سرگیجه، خشکی دهان، دردهای عضلانی، تهوع واستفراغ، خواب آلودگی، افزایش اشتها و وزن، تاری دید، اختلال در فعالیت جنسی، یبوست، اشکال در ادرارکردن، عوارض قلبی. .درصورت مصرف هم‌زمان داروهای وقفه‌دهنده مونوآمینو اکسیداز با غذاهای حاوی تیرامین مانند پنیر، کالباس، سوسیس، کنسرو ماهی، لوبیا، انگور، موز، نوشابه‌های حاوی کولا، کاکائو و آبجو فشار خون بیمار به‌طور خطرناکی افزایش می‌یابد زیرا تیرامین باعث آزاد شدن ذخایر مونوآمینی مانند دوپامین، نوراپی نفرین و اپی نفرین می‌شود.

ترانیل سیپرومین را می‌توانید همراه غذا یا با معده خالی میل کنید. در مدت درمان با ترانیل سیپرومین و تا دو هفته پس از پایان درمان، از نوشیدن مقادیر فراوان الکل، ماءالشعیر، مایعات حاوی کافئین (همچون چای، قهوه و نوشابه) و خوردن غذاهای مقابل پرهیز کنید: موز، پنیر، جگر، غذاهای دودی یا نگهداری شده (مثل ترشیجات)، سوسیس، فراورده‌های سویا، ماست و در ضمن شکلات. در هر حال، با پزشک خود در خصوص اینکه چه موادی نباید بخورید، مشورت کنید

آشنایی با موارد مصرف و عوارض ترانیل سیپرومین


داروهای ضد افسردگی
ترانیل سیپرومین از داروهای ضد افسردگی

5. داروی ضد افسردگی ایزوکربوکسازید

ایزوکربوکسازید در درمان افسردگی اصلی مصرف می‌شود. ایزوکربوکسازید آنزیم مونوآمینواکسیداز را به صورت برگشت‌پذیر مهار می‌کند. کاهش فعالیت این آنزیم موجب غلظت ناقل‌های عصبی در محل ذخیره‌انها و دستگاه عصبی مرکزی می‌شود.

عوارض جانبی ایزوکربوکسازید

کاهش فشار خون در حالت ایستاده، اسهال، خیز محیطی، اثرات آنتی‌کولینرژیک، تاری دید، تحریک CNS، کاهش توانایی جنسی، سرگیجه، سردرد خفیف، افزایش اشتها ووزن، افزایش تعریق، تهوع،‌ لرزش و ضعف، یبوست و خشکی دهان با مصرف این دارو گزارش شده است.

تداخلات دارویی ایزوکربوکسازید

مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS ممکن است سبب تشدید اثرات مضعف CNSشود. مصرف همزمان داروهای بی‌حس کننده موضعی حاوی اپی‌نفرین با این دارو ، ممکن است منجر به کاهش شدید فشار خون شود. مصرف همزمان داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای ، فلوکستین و ترازودون با این دارو موجب بروز سندرم سروتونین (سندرم ترشح بیش از حد سروتونین که کشنده می‌باشد)‌می‌شود. اثرات کاهنده قند خون داروهای خوراکی ضد دیابت و انسولین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد، مصرف همزمان این دارو با مقادیر بیش از حد کافئین ممکن است سبب بروز آریتمی‌ شدید قلبی و افزایش بیش از حد فشار خون شود.

مصرف همزمان کاربامازپین، ماپروتیلین و سایر مهارکننده‌های MAO از جمله فورازولیدون و پروکاربازین با این دارو ممکن است منجر به بحران زیادی فشار خون، تشنج و حتی مرگ شود. مصرف همزمان دکسترومتورفان با این دارو ممکن است سبب بروز هیجان و زیادی فشار خون شود. اثرات محرک CNS متیل‌فنیدات در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مصرف همزمان گوانتیدین و رزرپین با این دارو ممکن است منجر به بروز زیادی متوسط تا شدید فشار خون شود. مصرف همزمان لوودوپا با این دارو توصیه نمی‌شود. تحریک پذیری ، سردرد، افزایش فشار خون و توهم با مصرف همزمان متیل دوپا با این دارو گزارش شده است.

آشنایی با داروی ضد افسردگی ایزوکربوکسازید

6. داروی ضد افسردگی بوپروپیون

بوپروپیون با نام تجاری ولبوترین، زیبان (Wellbutrin, Zyban) و ولبان یک داروی ضدافسردگی و آرامبخش آتیپیک است که به‌عنوان داروی کمک به کاهش میل و اثرات ترک نیکوتین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ابتدای کشف این دارو به‌عنوان ضدافسردگی، از آن به‌عنوان دارویی مؤثر در ترک سیگار (به صورت غیر مستقیم) نیز نام برده شده‌است. بیش از ۲۰ میلیون از این دارو در سال ۲۰۰۷ فروش رفته و پس از سرترالین، سیتالوپرام و فلوکستین چهارمین ضدافسردگی است که در آمریکا تجویز می‌شود.

بوپروپیون آستانهٔ تحریک تشنج را پایین می‌آورد و در متون پزشکی از قدرت تشنج‌زایی آن یاد شده‌است. هر چند در مقادیر (دوزهای) توصیه شده میزان ریسک تشنج‌زایی آن با برخی از سایر داروهای ضدافسردگی برابر است.

بوپروپیون به‌تنهایی داروی ضدمیگرن و ضدافسردگی مؤثری است اما بیشتر هنگامی که فرد به یک داروی ضدافسردگی جواب کاملی نداده، به عنوان مکمل درمان استفاده می‌شود.

این دارو برخلاف برخی از دیگر داروهای ضدافسردگی (به جز SSRI‌ها) معمولاً باعث افزایش وزن و کاهش میل جنسی نمی‌شود اما در عوارض جانبی آن احتمال افزایش یا کاهش وزن ذکر شده‌اند.

عوارض جانبی بوپروپیون

بی قراری (آشفتگی)، اضطراب و بیخوابی اغلب در طی مراحل اولیه شروع درمان با این دارو دیده می شود. دیگر عوارض شایع گزارش شده شامل: تب، خشکی دهان، سردرد یا میگرن، گیجی، تکرر ادرار، تهوع و استفراغ، یبوست، افزایش تعریق و راشهای پوستی است.

واکنش های ازدیاد حساسیت از خارش و کهیر گرفته تا موارد کمتر شایع مثل آنژیوادما، تنگی نفس و واکنش های آنافیلاکتیوئید که می توانند علائم مطرح کننده بیماری سرم باشند، رخ می دهد.

گزارشات نادری از سندرم استونس جانسون و اریتم مولتی فرم داده شده است. افزایش تعداد ضربان قلب، درد سینه، افزایش فشار خون (گاهی شدید) یا گاهی اتساع عروق و کاهش فشار خون وضعیتی، تپش قلب و سنکوپ نیز گزارش شده است.

حملات جنون، گیجی، کابوس های شبانه، اختلال حافظه، dysguisa بی اشتهایی و کاهش وزن، گزگز شدن، وزوز گوش و اختلالات بینایی نیز گزارش شده است.

تشنج (seizure) که نسبتاً وابسته به دوز است ممکن است با این دارو رخ دهد و به خصوص در بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی قابل توجه است، خطر این عارضه در بیماران با سابقه اختلالات تشنجی یا سایر عوامل مستعد کننده افزایش می یابد شیوع کلی تشنج در بیماران دریافت کننده دوز درمانی بوپروپیون 4/0-1/0 % بوده است. علائم مسمومیت شامل توهم، تهوع و استفراغ، افزایش تعداد ضربان قلب، کاهش هوشیاری و مرگ (بدنبال مسمومیت شدید)، تشنج در یک سوم موارد رخ می دهد.

موارد مصرف و عوارض قرص بوپروپیون (Bupropion)

7. سرترالین یکی از داروهای ضد افسردگی

سرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C17H17Cl2N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است

عوارض جانبی

کاهش تمایلات جنسی، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست،اختلال در عملکرد .

اطلاعات کامل دارویی در مورد قرص ضد افسردگی سرترالین

8. داروی ضد افسردگی فلووکسامین

فلووکسامین یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که بیشتر برای درمان اختلال وسواسی اجباری استفاده می‌شود.

فلووکسامین یکی از اولین داروهای موسوم به اس‌اس‌آرآی است که در سال ۱۹۸۴ در کشور سوئیس وارد بازار شد. این دارو از ۱۹۹۴ در آمریکا و از ۱۹۹۹ در ژاپن مصرف می‌شود.

فلووکسامین اولین داروئی‌ است که اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا آن را برای درمان اختلال وسواسی جبری کودکان تأیید کرده‌است.

فلووکسامین برخلاف دیگر داروهای گروه خود تأثیر مهاری بر ایزوآنزیم CYP۱A۲ دارد و ممکن است با کلوزاپین، تئوفیلین و پروپرانول تداخل نشان دهد

از موارد مصرف و عوارض قرص فلووکسامین بیشتر بدانید


داروهای ضد افسردگی
فلووکسامین از داروهای ضد افسردگی

9. داروی ضد افسردگی فلوکستین

فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی اجباری، اختلال حواس و پرخوری عصبی پذیرفته شده‌است.

حیطه اثر این دارو بسیار گسترده‌تر از موارد ذکر شده‌است و تنها پس از مصرف منظم آن اثرات مطلوب حتی ناخواسته ای در هر مصرف‌کننده دارد. از فلوکستین با نام تجاری پروزاک، با عنوان «داروی قرن» یاد و ستایش می‌شود.

عوارض جانبی

رویاهای نامعمول، افزایش زمان انزال، اضطراب، خشکی دهان، علائم شبه سرماخوردگی، لرزش، حالت تهوع، عصبانیت، تعریق، خواب آلودگی، عوارض پوستی

همه ی آنچه که باید در مورد فلوکستین بدانید

10. سیتالوپرام یکی از داروهای ضد افسردگی

سیتالوپرام یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلالات خلقی و درمان اختلالات افسردگی شدید به کار برده می‌شود. سیتالوپرام گاه برای درمان اختلالات اضطرابی نیز تجویز می‌شود.

عوارض جانبی این دارو

حالت فراموشی، اختلالات جنسی، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، تهوع و منگی و در برخی موارد تاری دید، اختلال ادراک ، اختلالات خواب، اشکال در تنفس، تب، اختلالات قاعدگی، افزایش حجم و دفعات ادرار، بثورات جلدی، خارش، درد شکمی و ناراحتی معده،یبوست بی‌اشتهایی، اضطراب، درد مفاصل، بی‌حالی، نفخ شکم، کاهش فشار خون یا کاهش فشار خون وضعیتی، افزایش بزاق، تعریق زیاد، میگرن، آبریزش بینی، سینوزیت، اختلالات مانیک و لرزش از عوارض جانبی این دارو هستند.

از موارد مصرف قرص سیتالوپرام ۲۰ چه می دانید؟

11. ونلافاکسین یکی از داروهای ضد افسردگی

ونلافاکسین (Venlafaxine) (نام تجاری: افکسور) یک داروی ضدافسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین و نوراپینفرین است. این دارو نخست در سال ِ ۱۹۹۳ ارائه شد و برای درمان ِاختلال افسردگی اساسی، اختلال اضطراب ِ فراگیر و ِ سایر ِ اختلالات اضطرابی همراه با افسردگی تجویز می‌شود.

عوارض جانبی

ونلافاکسین عموماً به‌خوبی تحمل می‌شود. موارد زیر شایع‌ترین عوارض جانبی هستند که در مطالعات شاهددار به شکل قابل‌ملاحظه‌ای در ونلافاکسین شایع‌تر از دارونما دیده شده‌است: تهوع (۳۷% تمام افراد درمان‌شده)، خواب‌آلودگی (۲۳%)، خشکی دهان (۲۲%)، گیجی (۱۹%)، عصبی شدن (۱۳%)، یبوست (۱۵%)، آستنی (۱۲%)، اضطراب (۶%)، بی‌اشتهائی (۱۱%)، تاری دید (۶%)، انزال یا ارگاسم غیرطبیعی (۱۲%) و ناتوانی جنسی (۶%). با استفاده از کپسول‌های طولانی‌رهش بروز تهوع تا حدودی کاهش می‌یابد.

عوارض جانبی جنسی ونلافاکسین را می‌توان همانند عوارض جانبی جنسی SSRIها درمان کرد. به‌علت متابولیسم سریع و فقدان نسبی اتصال به پروتئین، قطع ناگهانی ونلافاکسین ممکن است باعث به‌وجود آمدن سندرم قطع شود که شامل تهوع، خواب‌آلودگی، و بی‌خوابی می‌باشد.

بنابراین دوز ونلافاکسین باید به‌تدریج در عرض ۲ تا ۴ هفته کاهش داده شود.

اطلاعات کامل دارویی در مورد داروی ونلافاکسین

12. داروی ضد افسردگی دولوکستین

دلوکستین (duloxetine) دارویی است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی (ماژور) و اختلال اضطراب عمومی (جنرالیزه)، در درمان فیبرومیالژیا (یک اختلال درد مزمن)، یا درد عضلانی مزمن یا درد مفاصل (مانند کمر درد و درد ناشی از استئوآرتریت)، و برای درمان درد ناشی از آسیب عصبی در افراد مبتلا به دیابت (نوروپاتی دیابتی) استفاده می‌شود.

تداخلات دارویی

با دکتر خود قبل از مصرف هر گونه دارو برای درد، ورم مفاصل، تب، یا تورم مشورت نمایید این داروها شامل آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، پیروکسیکام ، nabumetone، etodolac، و غیره است. در مورد تمام داروهای خود با پزشک خود مشورت کنید

رقیق‌کننده خون مانند وارفارین، کومادین؛ بوسپیرون. سایمتیدین. ادرارآور یا ” قرص آب “؛ فنتانیل. لیتیوم. مخمر سنت جان. ترامادول. تریپتوفان (گاهی اوقات L- تریپتوفان نامیده می‌شود)؛ یک آنتی‌بیوتیک مانند سیپروفلوکساسین. almotriptan، frovatriptan، سوماتریپتان، ناراتریپتان، ریزاتریپتان rizatriptan، یا zolmitriptan. هر گونه داروی ضد افسردگی دیگر مانند دزیپرامین، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین

مصرف قرص دولوکستین در درمان افسردگی

13. داروی ضد افسردگی نفازودون

در سیستم سروتونرژیک نفازودون به عنوان آنتاگونیست بر گیرنده های سروتونینی 5-HT2 پس سیناپسی اثر میکند و مانند ضد افسردگی های فلوکستینی بازجذب سروتونین پیش سیناپسی را مهار می کند. این مکانیسم ها موجب افزایش مقدار سروتونین موجود برای برهمکنش با گیرنده های 5-HT می شود.
در سیستم نورآدرنرزیک نفازودن کمی موجب مهار نوراپی نفرین می شود. داروی نفازودون گیرنده آلفا1 آدرنرژیک را آنتاگونیزه می کند و موجب ایجاد خواب، شلی عضلانی و اثرات قلبی عروقی متنوعی می شود. تمایل آن به گیرنده های بنزودیازپینی، کولینرژیک، دوپامینرژیک، هیستامینی و بتا یا آلفا 2 آدرنرژیک زیاد نیست

عوارض جانبی نفازودون

عفونت , بی خوابی , یبوست , سردرد , تهوع , خشکی دهان , درد سینه , گیجی , تاری دید , برادی کاردی , سرگیجه , ضعف , کاهش میل جنسی , افزایش اشتها , خواب آلودگی , بی قراری , احساس سبکی سر , اتساع عروق , ناهماهنگی حرکتی , سوء هاضمه , بینایی غیر طبیعی , افت فشار خون وضعیتی , مور مور شدن , کاهش حافظه , کاهش هماتوکریت

تداخلات دارویی نفازودون

پروکاربازین , پیموزاید , ترانیل سیپرومین , دی هیدرو ارگوتامین , سیمواستاتین , لوواستاتین , ارگوتامین سی , ایرینوتکان , بوسپیرون , دانوروبیسین , دفلازاکورت , سیزاپراید , دوتاستراید , کابازی تاکسل , دس ونلافاکسین , هالوفانترین , نینتدانیب , داریفناسین , مومتازون داخل بینی , ماراویروک , نیکاردیپین , آکالابروتینیب , دابرافنیب , اتراویرین , استروپیپات , ابیراترون , کوپانلیسیب , بریگاتینیب , لورکاسرین , ادوکسابان , آوانافیل , راساژیلین (رازاگیلین) , پروپوکسیفن , رمی فنتانیل , ایوابرادین , آلموتریپتان , آکسیتینیب , ایواکافتور , بوپرنورفین , آلفنتانیل , سوفنتانیل , التریپتان , متیل ارگونوین , میدازولام , کاربامازپین , فنتانیل , اپلرنون , سیکلوبنزاپرین , آستمیزول , ترفنادین , فنلزین , ایزوکربوکسازید , سافینامید , لومیتاپید , دروندارون , آلفوزوسین , الیگلوستات , لورازیدون , رگورافنیب , فلیبانسرین

14. داروی ضد افسردگی دزیپرامین

دزیپرامین برای درمان افسردگی بکار برده میشود ،یکی از اختلالات رایج همراه با آلزایمر، افسردگی است. شناخت درمان‌های مناسب‌تر و کم عارضه‌تر، در این بیماران حائز اهمیت می‌باشد. این مطالعه به ارزیابی مقایسه‌ای دو داروی دزیپرامین و سرترالین در درمان افسردگی در بیماران مبتلا به آلزایمر پرداخته است.

موارد مصرف قرص دسیپرامین یا دزیپرامین

داروی ضد افسردگی دزیپرامین
داروی ضد افسردگی دزیپرامین

15. داروی ضد افسردگی اِسکیتالوپرام (Lexapro)

اسکیتالوپرام برای درمان افسردگی و اضظراب استفاده می شود. اسکیتالوپرام از طریق کمک به بازیابی تعادل برخی مواد طبیعی در مغز عمل می کند. اسکیتالوپرام به دسته ای از دارو ها به نام(SSRI) تعلق دارد. این دارو ممکن است سطح انرژی و احساس خوب بودن در فرد را بالا ببرد و استرس و اضطراب را کاهش دهد.

عوارض جانبی اسکیتالوپرام

  • حالت تهوع
  • خشکی دهان
  • مشکل در خواب
  • یبوست
  • خستگی
  • گیجی
  • منگی
  • افزایش تعرق

عوارض جدی

  • کاهش میل جنسی
  • تغییر در توانایی جنسی
  • کبودی

عوارض بسیار جدی

  • مدفوع قیرگون، سیاه یا خونی
  • غش
  • ضربان قلب تند یا نامنظم
  • استفراغ دانه های قهوه مانند
  • تشنج
  • ورم/قرمزی/درد چشم
  • تغییر دید
  • تاری دید
  • دیدن رنگین کمان دور نور ها
  • گشادی مردمک چشم

اسکیتالوپرام ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت موجب وضعیتی جدی به نام سندروم مسمویت سروتونین شود. در صورت مصرف ساید دارو هایی که سروتونین را افزایش می دهند، خطر بیشتر می شود. لذا پزشک را در جریان تمام سایر دارو هایی که مصرف می کنید قرار دهید

16. پاروکسِتین یکی از داروهای ضد افسردگی

پاروکستین (به انگلیسی: Paroxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب زیاد سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال خلقی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب منتشر پذیرفته شده است.

شواهدی در مورد تأثیر مثبت این دارو در مبتلایان به سردرد مزمن، دردهای عصبی دیابتی و انزال زودرس نیز وجود دارد. بر اساس تحقیقی بر بیماران مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید تأثیر درمانی پاروکستین سریعتر از فلوکستین ظاهر می‌شود

موارد مصرف (مزایا و معایب) قرص تاخیری پاروکستین

17. دسونلافاکسین یکی از داروهای ضد افسردگی

ونلافاکسین یک ضد افسردگی متعلق به گروهی از داروها به نام بازدارنده های بازجذب سروتونین و نوراپینفرین (SSNRI) است. ونلافاکسین بر روی مواد شیمیایی مغز که در افراد مبتلا به افسردگی ممکن است نامتعادل باشد، تاثیر می گذارد.

18. آمی‌تریپتیلین یکی از داروهای ضد افسردگی

کاربرد اصلی آمی‌تریپتیلین درمان افسردگی است. ولی این دارو در درمان بیماری دردهای نوروژنیک، شب ادراری و پروفیلاکسی میگرن نیز به کار می‌رود. این دارو در ابتدای مصرف ممکن است افکار خودکشی را تقویت نماید که این اتفاق در سنین زیر ٢۴ سال شایعتر است.برای جلوگیری از این موضوع توصیه می‌شود در چند هفته ابتدای مصرف این دارو مجدداً به ملاقات پزشک بروید.

مکانیسم اثر ضد افسردگی‌های سه حلقه ای در مغز مهار بازجذب سروتونین و نوراپینفرین با بلوک نمودن عمکرد انتقال دهنده‌های سروتونین و نوراپی نفرین است. لذا موجب افزایش سطح مغزی سروتونین و نوراپینفرین می‌شوند. این داروها اثر بسیار کمی بر روی انتقال دوپامین دارند.

قرص آمی‌تریپتیلین‌ چیست ؟ عوارض آمی‌تریپتیلین‌ کدامند ؟

19. داروی ضدافسردگی آموکساپین (amoxapine)

آموکساپین (Amoxapine) با نام تجاری آسندین مشتق اِن -دمتیله از داروی آنتی سایکوتیک لوکساپین و یک مشتق دی بنزوکسازپین از ضدافسردگی های سه حلقه ایاست. ضدافسردگی های سه حلقه ای از نظر ساختاری شبیه فنوتیازین ها هستند. آنها حاوی یک سیستم سه حلقه ای با گروه آلکیل آمین بر روی حلقه مرکزی هستند.

آموکساپین برای تسکین علایم افسردگی در بیماران با اختلال افسردگی عصبی یا واکنشی و همچنین افسردگی سایکوتیک یا درون زاد یا افسردگی همراه با اضطراب و بی قراری استفاده می شود.

تداخلات دارویی آموکساپین

سیزاپراید، اینداپامید، ایزوکربوکسازید، لینزولاید، فنلزین، پیموزاید، کینیدین، سلژیلین، سوتالول، ترفنادین، ترانیل سیپرومین.

تداخلات جدی: آمیودارون، آمی تریپتیلین، بوسپیرون، کلروپرومازین، سیتالوپرام، کلاریترومایسین، کلومیپرامین، کلونیدین، دزیپرامین، دزونلافاکسین، دکستروآمفتامین، دوپامین، دوکسپین، دولوکستین، اپی نفرین، افدرین، اریترومایسین، اسیتالوپرام، فلوکستین، فلوفنازین، فلووکسامین، فورمترول، گرانی سترون، هالوپیردول، ایمی پرامین، ایتراکونازول، کتوکونازول، م ماپروتیلین، مپریدین، مت آمفتامین، متیل فنیدات، موکسی فلوکساسین، نفازودون، نوراپی نفرین، نورتریپتیلین، اکتروتاید، اندانسترون، پاروکستین، پرفنازین، فنیل افرین، سودوافدرین، سالمترول، سرترالین، تیوریدازین، ترازودون، تری فلوپرازین، تریمیپرامین، ونلافاکسین، یوهمبین.

موارد مصرف و عوارض داروی ضد افسردگی آموکساپین

20. داروی ضدافسردگی دوکسپین

دوکسپین از ضد افسردگیهای سه حلقه‌ای است و بازجذب سروتونین و نوراپینفرین در مغز را مهار می‌کند. دوکسپین آنتاگونیست قوی رسپتورهای هیستامین (H۱، H۲) است.

عوارض جانبی

هر دارو به موازات اثرات درمانی مطلوب ممکن است موجب بروز برخی عوارض ناخواسته گردد. اگر چه همه این عوارض دریک فرد دیده نمی‌شود ، ولی درصورت بروز هریک از این عوارض با پزشک مشورت شود : خشکی دهان ، تاری دید ، یبوست ، خواب آلودگی ، صرع ، لرزش ، افزایش فشارخون ، تپش قلب ، بثورات پوستی ، حساسیت به نور ، خارش ،تهوع ، استفراغ ، اسهال ، بی اشتهائی ، اختلال در عملکرد جنسی ، گیجی ، افزایش وزن ، احساس ضعف ، گر گرفتگی و سردرد

موارد مصرف و عوارض قرص ضد افسردگی دوکسپین

21. داروی ضدافسردگی نورتریپتیلین

کاربرد اصلی نورتریپتیلین درمان بیماری اختلال افسردگی اساسی بوده و در برخی بیماری‌های دیگر اعصاب و سایر بیماری‌های مزمن همچون میگرن و همچنین سندرم خستگی مزمن، نیز کاربرد دارد. این دارو در درمان شب‌میزی (شب ادراری) کودکان نیز مؤثر است.

همچنین برای درد اعصاب گوش و سردردهای عصبی از این دارو استفاده می‌شود.

نورتریپتیلین (به انگلیسی: Nortriptyline) دارویی از گروه ضدافسردگی‌های سه حلقه‌ای یا TCA است که برای درمان [اختلال افسردگی اساسی] برخی بیماری‌های دیگر اعصاب به کار می‌رود.

موارد مصرف قرص نورتریپتیلین و عوارض جانبی این دارو

22. پروتروپتیلین یکی از داروهای ضد افسردگی

پروتریپتیلین هیدروکلراید یک داروی ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA) مشتق دی بنزوسیکلوهپتادین است. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای از نظر ساختاری مشابه فنوتیازین ها هستند. این داروها حاوی یک سیستم سه حلقه ای با یک جایگزین آلکالین آمین در حلقه مرکزی هستند.

عوارض جانبی پروتریپتیلین

اضطراب , بی خوابی , یبوست , سردرد , تهوع , خشکی دهان , استفراغ , تاری دید , ضعف , تعریق , خواب آلودگی , خستگی , تحریک پذیری , تغییرات وزن.

تداخلات دارویی پروتریپتیلین

دیفن هیدرامین، پرگابالین : مصرف این داروها همزمان با پروتروپتیلین ممکن است احتمال عوارض جانبی مانند خواب آلودگی، تاری دید، خشکی دهان ، عدم تحمل گرما، سوزش، کاهش عرق، تکرر ادرار، انقباضات شکمی، یبوست، ضربان نامنظم قلب ، سردرگمی، و مشکلات حافظه را افزایش دهد.

عوارض جانبی ممکن است بیشتر در افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری های ناتوان کننده رخ دهد. از انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری ذهنی دارند، مانند رانندگی یا کار با ماشین آلات خطرناک، اجتناب شود.

  • بوپروپیون، مواد حاجب ید دار داخل نخاعی : افزایش احتمال تشنج
  • بوسپیرون، 5-هیدروکسی تریپتوفان ، اپیوئیدها، SSRIها : افزایش ریسک سندروم سروتونینی
  • کلوزاپین : افزایش عوارض جانبی کلوزاپین بر سیستم قلبی عروقی
  • کلونیدین : افزایش شدید و تهدید کننده حیات فشار خون
  • سیزاپراید، آناگریلاید ، آرسنیک تری اکساید ، آمیودارون، دیزوپیرامید ، افاویرنز، فینگولیمود ، هالوپریدول : افزایش وقفه QT و افزایش احتمال آریتمی تورسید دپوینت
  • آربوتامین : افزایش ریسک سمیت قلبی
  • دوبوتامین، دوپامین : افزایش اثر دوبوتامین در انقباض عروقی

23. داروی ضدافسردگی تریمیپرامین

تریمیپرامین یک داروی ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای است که عمدتأ در درمان بیماری افسردگی مصرف می‌شود. همچنین به عنوان خواب‌آور، آرامبخش و ضد جنون در درمان و کنترل بی‌خوابی، اختلالات اضطرابی و روانپریشی استفاده می‌شود. این دارو برخلاف دیگر سه‌حلقه‌ای‌ها تقریباً بازجذب سروتونین و نوراپی‌نفرین را مهار نمی‌کند به همین دلیل بیشتر به عنوان یک سه‌حلقه‌ای نسل دوم و یا یک سه حلقه‌ای آتیپیک تعریف شده‌است.

عوارض جانبی

اثرات آنتی‌کولینرژیک (تاری دید، اغتشاش شعور، هذیان و توهم، یبوست، اشکال در دفع ادرار) تپش آهسته سریع یا نامنظم قلب، لرزش به ویژه در دست‌ها، بازو و زبان، کاهش فشار خون، عصبانیت و بی‌قراری، سندرم پارکینسون، نقص عملکرد جنسی، سرگیجه، خشکی دهان، سردرد، افزایش اشتها، تهوع، کاهش فشارخون وضعیتی، خستگی یا ضعف، طعم ناخوشاینددر دهان و افزایش وزن با مصرف این دارو گزارش شده‌است.

تداخل دارویی

مصرف همزمان فراورده‌های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS، ممکن است سبب بروز ضعف شدید CNS، ضعف تنفسی و کاهش فشارخون، شود.مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد تیروئید ممکن است خطر بروز آگرانولوسیتوز را افزایش دهد.

در صورت مصرف همزمان فنوتیازین‌ها با این دارو، اثرات آنتی‌کولینرژیک یا تسکین‌بخش این دارو یا تریمیپرامین ممکن است طولانی یا تشدید شود. سایمتیدین ممکن است متابولیسم این دارو را مهار نموده و غلظت پلاسمایی آن را افزایش دهد.

اثرات کاهنده فشار خون کلونیدین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است کاهش یابد. مصرف همزمان این دارو با داروها مقلد سمپاتیک ممکن است سبب تشدید عوارض قلبی – عروقی و احتمالاً بروز آریتمی، تاکی‌کاردی یا افزایش فشار خون شود.

آشنایی با موارد مصرف و عوارض تریمیپرامین

24. میرتازاپین یکی از داروهای ضد افسردگی

میرتازاپین (با نام‌های تجاری رمرون یا سولتاب) یک داروی ضد افسردگی سروتونرژیک از گروه نوراپی‌نفرین است که برای اختلالات خواب نیز تجویز می‌شود. میرتازاپین در واقع به انسداد گیرنده آدرنرژیک آلفا ۲، گیرنده 5-HT2A وگیرنده 5-HT2C می‌پردازد و باعث بهبود خلق‌ و خو و رفتار می‌شود.

این دارو در سال ۱۹۹۶ در ایالات متحده مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت و به صورت کلی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. از این دارو همچنین به عنوان داروی ضداضطراب، خواب‌آور، ضد تهوع یا محرک اشتها استفاده می‌شود.

عوارض جانبی

از مهمترین عوارض جانبی آن می‌توان به افزایش وزن و اشتها و همچنین گیجی یا خواب‌آلودگی اشاره کرد که بیشتر در طی هفته‌های اول ظاهر می‌شود. منگی، سردرد، ادم و افزایش آنزیمهای کبدی نیز با شیوع کمتری گزارش شده‌اند، یرقان نیز ممکن است رخ دهد.

سایرعوارض جانبی نادر شامل هیپوتانسیون وضعیتی، اگزانتم، کابوس شبانه، آشفتگی، مانیا، هالوسیناسیون، پارستزی، تشنج، ترمور، میوکلونوس، سندرم پاهای بی قرار، درد مفاصل و عضلات، آگرانولوسیتوز برگشت پذیر، لکوپنی و گرانولوسیتوپنی، هیپوناترمی نیز ممکن است بدنبال ترشح نامتناسب هورمون ضد ادراری، بخصوص در افراد مسن دیده شود.

از عوارض دیگر آن می‌توان به ایجاد علائم خارج هرمی از جمله آکاتیژیا و همچنین سندرم سروتونینی اشاره کرد

موارد مصرف و عوارض داروی ضد افسردگی رمرون (میرتازاپین)

داروهای ضد افسردگی
داروی ضد افسردگی میرتازاپین

25. داروی ضدافسردگی ترازودون

ترازودون در درمان افسردگی مصرف دارد. چون ضد اضطراب و خواب آور است لذا در مواردی که افسردگی همراه با اضطراب، بی خوابی یا هر دو باشد سودمندتر است.

عوارض جانبی

به دلیل نداشتن عوارض آنتی کولینرژیک ترازودون برای مواردی که این عارضه مشکل‌زاست انتخاب مناسبی است.مانند‌:‌ هایپرتروفی خوش‌خیم پروستات ٬ گلوکوم زاویه بسته و یبوست شدید.

و دیگر عوارض ، خشکی دهان، سردرد، تهوع و استفراغ، طعم بد دهان، تاری دید، یبوست و گیجی، غش، درد و لرزش عضلات، ضربان قلب نامنظم، بثورات جلدی، هیجان غیر طبیعی، نعوظ نامناسب، دردناک و مداوم، خواب آلودگی،، اسهال، ضعف و خستگی غیرمعمول

با موارد مصرف و عوارض قرص خواب ترازودون آشنا شوید

26. داروی ضدافسردگی ورتیوکستین

افسردگی ممکن است بدون دلیل آشکار و یا اینکه بر اثر مسائل اجتماعی، از دست دادن نزدیکان و یا بیماری‌های مختلف ایجاد گردد. سلول‌های مغزی (عصبی) به نام نورون‌ها، مواد شیمیایی را ترشح می‌کنند که بر سایر نورون‌ها اثر تحریکی دارند. این روند منجر به ایجاد یک پالس الکتریکی می‌شود که بسیاری از عملکردهای مغز از آن طریق به انجام می‌رسد. سروتونین (۵HT) یکی از این مواد ترشح شونده در مغز است.

وقتی که این مواد شیمیایی ترشح شدند نورون‌های دیگر را تحریک می‌کنند و سپس دوباره به درون نورون‌ها جذب می‌شوند. داروهای ضد افسردگی نظیر ورتیوکستین مقدار سروتونین موجود در مغز را افزایش می‌دهند. این مکانیسم سبب کاهش علائم افسردگی در بعضی از بیماران می‌شود.

تداخلات دارویی ورتیوکستین

برخی از داروهایی که ممکن است با داروی ورتیوکستین تداخل کنند عبارتند از: داروهایی که می‌توانند موجب خونریزی یا کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکتی مانند کلوپیدوگرل (clopidogrel)، داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن (ibuprofen)، “رقیق‌کننده‌های خون” مانند وارفارین (warfarin)).

عوارض جانبی داروی ورتیوکستین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • کسالت، سوء هاضمه، اسهال و یبوست: غذاهای ساده مصرف نمایید و روزانه چندین لیوان آب بنوشید.
  • سرگیجه: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری نمایید.
  • سردرد: از پزشکتان بخواهید که یک مسکن مناسب تجویز نماید.
  • رویاهای غیر معمول: این عوارض معمولاً در چند روز اول مصرف دارو بر طرف می‌شوند. اما در صورت آزار دهنده شدن هر کدام از موارد با پزشک خود مشورت نمایید.
  • خارش پوست: در صورت آزار دهنده شدن این عارضه آنتی هیستامین مناسبی را با تجویز پزشک استفاده کنید.

27. ویلازودون یکی از داروهای ضد افسردگی

داروی ویبرید (ویلازودون) یک داروی ضدافسردگی در گروهی از داروهایی است که از مهارکننده‌های باز جذب سروتونین انتخابی (SSRIs) نامیده می‌شوند. از این دارو برای درمان اختلال افسردگی اساسی (MDD) مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی و بررسی نکات مهم، ویژگی‌ها و عوارض جانبی این دارو می‌پردازیم.

عوارض جانبی این دارو

اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

هر گونه علائم جدید یا تشدید علائم مانند: خلق و خوی یا تغییرات رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشکلات خواب، و یا اگر شما احساس می‌کنید ضربه پذیر، تحریک پذیر، آشفته هستید و یا دارای رفتار خصمانه، پرخاشگری، بی قرار، بیش فعال (ذهنی یا جسمی)، بیش افسردگی یا افکار مربوط به خودکشی یا صدمه زدن به خودتان را دارید، را به پزشک خود اطلاع دهید

عوارض جانبی شایع این دارو شامل :

  • تغییرات در بینایی؛
  • اسهال، تهوع خفیف؛
  • مشکلات خواب (بی‌خوابی).

این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی به رغم عوارض جانبی ای که دارند، واقعا موثرند و باعث بهبود سریع علائم می شوند مخصوصا در زمان هایی که علائم فرد بسیار شدید است. بنابراین زمانی که سرعت بهبود مد نظر است، از دارو درمانی استفاده می شود.

از دیگر ویژگی های دارو درمانی، نه تنها کاهش علائم بلکه رفع کامل آن هاست. اگر فرد دچار افکار خودکشی باشد، دارو درمانی می تواند یک گزینه بسیار مناسب باشد. اگر چه ذکر این نکته ضروری است که دارو درمانی به تنهایی کافی نیست و چشم پوشی از روان درمانی می تواند مانع از بهبود فرد شود.

امروزه درمان تلفیقی که شامل دارو درمانی و رواندرمانی است، از بهترین گزینه های درمانی است که بالاترین میزان بهبودی را حاصل می کند. یکی از روش هایی که به همراه دارو درمانی می تواند بسیار نتیجه بخش باشد درمان شناختی رفتاری افسردگی است.

بیشتر بخوانید :

افسردگی شبانه چیست ؟ ۵ راهکار طلائی برای درمان آن

افسردگی فصلی : ۹ راهکار خانگی برای درمان افسردگی فصلی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (5 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits