دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
خاصیت با ارزش ترشی کندس (ترشی ازگیل)
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کندس آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم. کندس میوه ای است که گلابی شکل است و از آلو کمی بزرگتر است. عموما به رنگ زرد و نارنجی دیده می شود و گاها بعضی از قسمت های آن قرمز است.

خاصیت ترشی کندس

کندس از نظر طب سنتی داری طبیعتی سرد و خشک است و بهترین مصلح آن عسل است و در ۱۰۰ گرم کندس ۹۰ کالری وجود دارد. برای بهبود عملکرد عضلات مفید است. برای سلامت مغز مفید است و کارکرد آن را بهتر می کند.

برای پیشگری از سندروم پای بی قرار روی خواص کندس حساب کنید. کندس تنظیم کننده دمای بدن است و سرعت اکسیژن رسانی به اعضا را افزایش می دهد. برای کم خونی مفید است و از ابتلا به بیماری های مزمن جلوگیری می کند.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و برای کاهش خستگی مفید است. برای درمان بی خوابی مفید است و از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. برای لاغری خوب است و یبوست را درمان می کند و برای رشد مفید است. برای پیشگیری از سرطان و مبارزه با سندرم قاعدگی زودرس مفید است.

آشنایی با دیگر خواص کندس

این میوه خوشمزه است و مزه ای بین انبه و هلو دارد و دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. شاید برایتان جالب باشد که کندس درختی است با بوته‌های بسیار کوچک و همیشه سبز.

نام علمی کندس Eriobotrya japonica است و نام های دیگر آن در جهان عبارتند از : آلوی چینی، آلوی ژاپنی، ازگیل ژاپنی، پیپا، نیسپرو و آلوی مالت. این میوه حداقل ۳۰۰۰ سال است که منطقه دریای خزر ایران کشت می شود.

خاصیت ترشی کندس

خواص کندس در بارداری و شیردهی

کندس دارای آهن بسیار زیادی می باشد که از کم خونی در زنان باردار پیشگری می کند. فیبر موجود در میوه کندس از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند. وجود ویتامین ها و مواد معدنی در ازگیل به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.

اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف میوه کندس با پزشک متخصص مشورت کنند. توصیه می شود که زنان باردار و شیرده بهتر است قبل از مصرف میوه کندس با پزشک متخصص مشورت کنند. کندس اگر با مجوز پزشک مصرف شود می تواند باعث تقویت شیر مادر شود به خاطر خواص زیادی که دارد.

خواص کندس و ولیک

کندس و ولیک از میوه های درختان خودروی جنگل های دامنه جنوبی البرز است که در اوایل پائیز برداشت می شود. میوه کندس از حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق جنگلی گلستان، مازندران و گیلان می روئید.

بنابراین گزارش؛ کندس میوه ای سخت و اسیدی است و دو گونه وحشی و معمولی دارد که گیاه شناسان منشا آن را در ایران و در جنوب دریای خزر می دانند.

"کندس وحشی" که به قطر ۲ و نیم سانت و درختی پا کوتاه و پهن برگ است. برگ درخت آن پیش از خزان قرمز می شود و این میوه توسط زنبورها بارور می شود. کندس را تا خوب نرسیده می چینند و در انبار نگهداری می کنند تا برسد.البته کندس را هم بصورت شور و هم بصورت ترشی مصرف می کنند.

برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است و درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد. برگ کندس بند آورنده خون هم هست و برای آبسه مناسب است، دانه آن هم حاوی اسید هیدروسیاتیک است. ولیک به ۲ رنگ سیاه و سرخ دیده می شود. سیاه ولیک خوردنی است و سرخ ولیک خواص دارویی دارد.

خاصیت ترشی کندس و فواید استفاده از ترشی کندس

ولیک حاوی اکسالیک اسید است و ساقه های جوان آن حاوی گلو کوید و عامل تلخ کننده آن کراتگین است. میوه آن حاوی سیتریک، کراتگوس اسید و روغن چرب و ضد گلوکز و فروکتوز است در هسته آن ماده آمیگرالین و امولین وجود دارد.ماده کراتگوس لاکتون که در هسته آن وجود دارد مفرح قلبی است و ریشه خشک شده این میوه برای رفع نارحتی گوارشی و اسهال و مقوی معده است.

همچنین دانشمندان ثابت کردند که از پوست درخت ولیک بعنوان تب بر استفاده می شود. البته این میوه برای بانوان باردار کمتر توصیه می شود. قطره کراتاگوس که پائین آورنده فشار خون است و پودر اوئاکرات و انواع کپسول و قطره داروهای صنعتی است که از میوه ولیک تهیه شده است.

کندس برای لاغری

کندس از حمله میوه های با کالری پایین است و مقادیر بسیاری فیبر در ان وجود دارد که باعث کاهش اشتها می شود و همچنین از پرخوری پیشگری می کند به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. فیبر موجود در کندس تقریبا مانع از جذب چربی در روده می شود و به همین دلیل در کاهش چربی شکم نقش بسزایی دارد و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

کندس برای دیابت

مصرف میوه کندس و چای و دمنوش برگ ازگیل باعث کاهش قند خون می شود و همچنین مانع از افزایش سطح کلسترول و چربی خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند.

خواص کندس برای سرماخوردگی

کندس برای سرماخوردگی

میوه کندس به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A و ویتامین C، می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و در نتیجه خطر ابتلا به سرماخوردگی، آسم و سرفه را کاهش می دهد.

ترشی کندس برای فشار خون

کندس دارای مقدار کمی سدیم و در مقابل مقدار بالای پتاسیم می باشد که برای کاهش فشارخون عالی ست و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

کندس و یبوست

فیبر موجود در میوه کندس باعث می شود که به یک ملین ملایم تبدیل شود. ملین ها افزایش حرکات روده را در پی دارند که مانع از ایجاد یبوست و همچنین مفید برای درمان ان می باشد.

فرق کندس و ازگیل

کندس همان ازگیل است و نام دیگر ازگیل کندس می باشد در زبان محلی.

طرز تهیه ترشی کندس در منزل

مواد لازم :

سرکه 1/5 لیتر
تمبر هندی یک بسته کامل
ازگیل 2 کیلو
پودر فلفل قرمز تند یک قاشق مرباخوری
ادویه و شکر یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ازگیل‌ها را از نوع رسیده انتخاب کنید، آنها را بشویید و خشک و رنده کنید.
تمبر هندی را با سرکه مخلوط و روی حرارت بگذارید و کمی بجوشانید تا تمبر هندی خوب حل شود. سپس آن را الک کنید تا صاف شود.
بعد ازگیل رنده شده را با سرکه تمبر هندی و نمک مخلوط کنید و آنها را حرارت دهید تا کمی غلظت پیدا کند.
شکر را هم اضافه کنید و بگذارید حل شود.
بعد از خنک شدن نمک و ادویه‌ها را بیفزایید و بگذارید خنک شود.
مواد را در ظرف مناسبی بریزید و بگذارید ترشی جا بیفتد و ترش شود.
ترشی در این مرحله آماده سرو است.

طرز تهیه ترشی کندس

طرز تهیه رب کندس

برای تهیه رب ازگیل به ۵ کیلو از این میوه به همراه یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داریم. ابتدا باید ازگیل های رسیده را با آب روی گاز بگذارید تا خوب بپزید. بعد از آن هسته و پوست میوه را جدا می کنیم و از صافی می گذرانیم و دوباره حرارت می دهیم تا غلظتش بیشتر شود.

حالا نمک را به آن اضافه می کنم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد و سپس از روی شعله بر می داریم و در یک ظرف ششه ای میریزیم و محکم در آن را می بندیم.

البته در روش پخت محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است با چیزی که گفته شد. در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور خورشید نگهداری می کنند تا برسد.

حتماً بخوانید:
اصول کاشت و تکثیر درخت ازگیل

اصول کاشت و تکثیر درخت ازگیل

معرفی درخت ازگیل درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica از تیره گلسرخیان و هم‌خانواده با درختان میوه‌ای مانند سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی…

پس از آن آنها را آبپز کرده و از یک توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.

در نگهداری و استفاده از این رب نباید از قاشق فلزی استفاده کنید. مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند. همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید. خواص رب ازگیل همان خواص میوه ازگیل است. مصرف رب ازگیل برای دیابت و لاغری خوب است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (4 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits