دلگرم
امروز: یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
سامانه جدید بارشی در راه کشور / این استان‌ها از فردا منتظر باران باشند
10
توضیحات سازمان هواشناسی در مورد سامانه جدید بارشی و وضعیت هوای کشور در روزهای آتی .

«صادق ضیائیان» امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به بارش‌های دو روز گذشته در تهران و اغلب مناطق کشور، افزود: البته با توجه به تغییر فصل و ورود به پاییز، گرم شدن هوا همچون هفته‌های گذشته نخواهد بود و انتظار می‌رود در روز چهارشنبه دمای هوای تهران به ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

ضیائیان با اشاره به وضعیت بارش‌ها در سایر نقاط کشور، ادامه‌داد: فردا شب با ورود سامانه جدید بارشی به کشور، شاهد بارش در آذربایجان شرقی خواهیم بود. روز چهارشنبه اغلب مناطق کشور به‌جز شمال آذربایجان‌های شرقی و غربی و شمال اردبیل، بدون بارش خواهد بود.

وی اضافه‌کرد: در روز پنجشنبه بارش‌های خفیف در استان‌های ساحلی خزر انتظار می‌رود و روند کاهشی دمای هوا در تهران، البته بدون وقوع بارش در روزهای جمعه و شنبه انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اظهار داشت: هموطنانی که روز پنجشنبه قصد سفر به استان‌های شمالی را دارند، باید آمادگی مواجهه با بارش‌های جوی را داشته باشند و در روز جمعه نیز بارش‌های خفیفی در این مناطق رخ خواهد داد.

جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش کشور

همچنین پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در گزارشی اعلام کرد که جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش کشور برای نیمه دوم مهرماه تا نیمه اول اسفند سال ۱۴۰۳ ارائه شده است. این تحلیل نشان می‌دهد که بارش‌ها در برخی مناطق کشور با کاهش قابل توجهی روبه‌رو خواهد بود.

براساس این گزارش، بارش‌ها در بازه زمانی نیمه مهر تا نیمه آبان ۱۴۰۳ (اکتبر ۲۰۲۴) در غرب، شمال‌غرب و دو سوی دامنه‌های البرز مرکزی و غربی کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است. همچنین برای سایر مناطق، بارش در محدوده نرمال خواهد بود، اما بارش نرمال در بخش‌های عمده‌ای از جنوب و شرق کشور قابل توجه نیست. احتمال وقوع بارش‌های فراتر از نرمال در این دوره در اکثر مناطق کشور، جز مناطق محدودی در کوه‌های زاگرس میانی و شمال‌شرق کشور، کمتر از ۲۰ درصد خواهد بود.

در ادامه، از نیمه آبان تا نیمه آذر ۱۴۰۳ (نوامبر ۲۰۲۴)، میانگین بارش کشور نیز کاهش می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود که این کاهش بارش عمدتاً برای زاگرس میانی و جنوبی باشد. البته برای نوار شمالی و بخش‌هایی از جنوب شرق و مرکز کشور این کاهش بارش چندان قابل توجه نخواهد بود. احتمال وقوع بارش‌های بیش از نرمال در این دوره نیز حدود ۲۰ درصد یا کمتر از آن برآورد شده است.

نیمه آذر تا نیمه دی ۱۴۰۳ (دسامبر ۲۰۲۴) وضعیت بهتری برای بارش‌ها پیش‌بینی می‌شود؛ زیرا میانگین بارش کشور در این ماه نسبت به ماه پیش از آن بهبود می‌یابد و برای اکثر مناطق کشور در محدوده نرمال پیش‌بینی شده است. تنها بارش‌های استان‌های غربی همچنان متمایل به کمتر از نرمال خواهد بود.

از نیمه دی تا نیمه بهمن ۱۴۰۳ (ژانویه ۲۰۲۵) انتظار می‌رود بارش‌ها در زاگرس میانی و جنوبی گرایش به کمتر از نرمال داشته باشد، اما سایر مناطق کشور در محدوده نرمال خواهند بود. در این مدت نیز احتمال وقوع بارش‌های فراتر از نرمال در اکثر مناطق کشور برابر با نرمال بلندمدت خواهد بود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (10 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits