دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
پوکی استخوان از علائم تا درمان
7
زمان مطالعه: 10 دقیقه
پوکی استخوان یک بیماری شایع استخوانی است که در آن توده استخوانی به‌تدریج از بین می‌رود و بدون آنکه علامت خاصی ایجاد کند باعث شکستگی شود.

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با علائم و درمان پوکی استخوان بیشتر آشنا شوید

برای پیشگیری از پوکی استخوان، مصرف شیر و لبنیات کم چرب به همراه پیاده روی منظم بهترین راه جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و تأمین نیاز روزانه کلسیم و ویتامین د است. همچنین پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی در حفظ و استحکام استخوانها و پیشگیری از شکستگی خودبه خود نقش مهمی دارند.

باید توجه کنید که کاهش وزن شدید عامل مهمی در از دست دادن ذخایر کلسیم استخوانهاست. اما علاوه بر این نکات، آگاهی از روشهای کاهش افتادن و در حقیقت پیشگیری از زمین خوردن نیز جایگاه ویژه ای دارد.
در صورت شروع کاهش تراکم استخوان برخی داروها وجود دارند که با مصرف خوراکی یا به صورت تزریقی می توانند جلوی پیشرفت پوکی استخوان را بگیرند.

اگر برای فردی تشخیص پوکی استخوان داده شود یعنی در حقیقت بخش زیادی از ذخایر کلسیم و تراکم استخوان خود را از دست داده و ممکنه دچار شکستگی با ضریه های خفیف بشه.

در حال حاضر بسته به شدت پوکی استخوان و آسیب ناشی از آن متخصصین ممکن است قرص کلسیم-د، داروهای پیشرفته پیشگیری از پیشرفت پوکی استخوان و حتی کمک کننده به بازگشت تراکم استخوان یا نوعی داروهای تزریقی را تجویز کنند. برخی داروهای تزریقی ممکن است شش ماه یکبار تجویز شوند یا اینکه روزانه نیاز به تزریق زیرجلدی وجود داشته باشند.

پوکی استخوان باعث می شود، که استخوان ها ضعیف و شکننده شوند به حدی شکننده می شوند ،که یک افتادن یا یک تنش خفیف مانند خم شدن یا سرفه ،می تواند باعث شکستگی شود.شکستگی های مرتبط با پوکی استخوان ،اغلب در لگن، مچ دست یا ستون فقرات رخ می دهد.

استخوان ،یک بافت زنده است که دائما در حال شکسته شدن و جایگزینی و بهبود است ، پوکی استخوان زمانی اتفاق می افتد که، تولید استخوان جدید با حذف استخوان های قدیمی همراه نباشد.پوکی استخوان بر مردان و زنان همه نژادها تأثیر می گذارد اما در زنان سفید پوست و آسیایی به خصوص زنان مسن که در معرض یائسگی هستند در بالاترین حدش وجود دارد.

علائم پوکی استخوان

معمولا در مراحل اولیه، از دست دادن استخوان هیچ علائمی وجود ندارد اما هنگامی که استخوان های شما توسط پوکی استخوان تضعیف شوند، ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند که عبارتند از:

  1. درد پشت و کمر، ناشی از یک مهره شکسته یا کج شده
  2. کاهش همیشگی و مداوم قد
  3. کمر خم شده
  4. شکستگی استخوان که خیلی راحتتر از حد انتظار، اتفاق افتاد

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟!

ممکن است بخواهید درباره پوکی استخوان خود صحبت کنید ،اگر در دوران اولیه یائسگی خود هستید یا برای چند ماه است که کورتیکواستروئید هستید، یا اگر یکی از والدینتان دچار شکستگی لگن شده.

عوامل خطر و افزایش احتمال پوکی استخوان

تعدادی از عوامل، وجود دارند که می توانند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند، از جمله سن، نژاد، انتخاب شیوه زندگی، و شرایط و درمان های پزشکی.

خطرات غیرقابل تغییر پوکی استخوان

برخی از عوامل خطر پوکی استخوان ،از کنترل شما خارج هستند ،از جمله:

  1. جنسیت : زنان ،احتمال بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان دارند ،به نسبت به مردان.
  2. سن: هر چه سن بیشتر شود، خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد.
  3. نژاد: اگر شما سفید پوست یا آسیایی هستید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستید.
  4. سابقه خانوادگی: داشتن یک والد یا خواهر و برادر مبتلا به پوکی استخوان، شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد، به خصوص اگر مادر یا پدرتان شکستگی لگن داشته باشد.
  5. سایز بدن: مردان و زنان که سایزهای کوچکی دارند، خطر ابتلا به پوکی استخوان بیشتری دارند، زیرا ممکن است توده استخوانی کمتری برای استخراج داشته باشند
  6. وجود استروژن کم در زنان
  7. وجود تستوسترون کم در مردان
  8. دیگر اختلالات هورمونی
  9. کمبود کلسیم
  10. کمبود ویتامین D
  11. شیوه زندگی کم تحرک
  12. شرایط تیروئیدی
  13. سیگار
  14. داروها
  15. شرایط پزشکی

divider

درمان های خانگی برای کنترل و کاهش پوکی استخوان

1. ورزش

ورزش، می تواند به شما در درمان علائم پوکی استخوان کمک کند ، به شما کمک می کند تا استقامت خود را افزایش دهید، و عضلات اطراف مفاصل خود تقویت کنید این ،به نوبه خود باعث تحرک و پویایی می شود. علاوه بر این، ورزش به از دست دادن وزن نیز کمک می کند . انجام تمرینات هوازی، مانند؛ راه رفتن، دوچرخه سواری و یا شنا برای 30 دقیقه در روز و 5 بار در هفته را، امتحان کنید. تمرینات وزنی سبک و تمرینات مقاومتی را چند بار در هفته برای داشتن عضلات قوی تر انجام دهید ، تمرینات جنبشی را حداقل 30 دقیقه در روز انجام دهید. از ورزش هایی که تحرک زیادی دارند و و احتمال ایجاد جراحت در آنها وجود دارد، اجتناب کنید ؛ در صورت نیاز، از یک متخصص برای کمک به برنامه ریزی یک برنامه ورزشی مناسب با وضعیت سلامت و شیوه زندگی خود استفاده کنید.

2. کمپرس های گرم و سرد

می توانید از هر دو کمپرس گرم و سرد ، برای مدیریت درد مفاصل ناشی از پوکی استخوان استفاده کنید در حالی که کمپرس داغ باعث کاهش درد و سفتی عضله می شود، کمپرس سرد باعث کاهش تورم و التهاب می شود.آب داغ در یک بطری بریزید و آن رادر یک حوله نازک بپیچانید، با این روش یک کمپرس آب داغ دارید ، چند تکه یخ را در یک حوله نازک بپیچید، و یک کمپرس سرد دارید. کمپرس گرم را روی مفاصل آسیب دیده خود، به مدت 2 تا 3 دقیقه قرار دهید سپس آن را با کمپرس سرد جایگزین کنید و اجازه دهید تا 1 دقیقه بماند این فرآیند را ،15 تا 20 دقیقه چند بار در روز تکرار کنید.

توجه داشته باشید:بسته به شرایط شما، می توانید این کمپرس ها را به طور جداگانه هم استفاده کنید

3. ماساژ درمانی

به طور منظم ماساژ دادن مناطق آسیب دیده، کمک به کاهش شدت درد، تورم و التهاب ناشی از پوکی استخوان می کند علاوه بر این، ماساژ گردش خون را بهبود می بخشد و اثر آرام بخشی بر عضلات ملتهب شده دارد. با استفاده از ضربات ملایم، مناطق آسیب دیده را با روغن زیتون گرم یا روغن نارگیل چند بار در روز ماساژ دهید اگر ماساژ شرایط و دردتان را بدتر کرد، انجام ماساژ را متوقف کنید. همچنین می توانید یک روغن ماساژ با کافور و روغن خردل تهیه کنید به این روش که :10 گرم کافور را با یک فنجان روغن خردل ترکیب کنید و آن را به مدت 5 دقیقه حرارت دهید. اجازه دهید تا خنک شود، سپس از آن برای ماساژ محل های آسیب دیده، استفاده کنید.

یکی دیگر از گزینه ها، این است که مقادیر مساوی از روغن وینترگرین و روغن اکالیپتوس را باهم مخلوط کرده و از آن برای ماساژ مفاصل ملتهب استفاده کنید از آنجایی که مفاصل به دلیل پوکی استخوان حساس می شوند، حتما با آرامش ماساژ دهید یا نزد یک ماساژور حرفه ای بروید.

4. سرکه سیب

سرکه سیب نیز در درمان پوکی استخوان موثر است ، خواص ضد التهابی و قلیایی آن، باعث کاهش درد و سفتی مفاصل می شود. علاوه بر این، کمک می کند تا مفاصل از شر سموم ذخیره شده، رها شوند. برای این کار :1 قاشق چای خوری از سرکه سیب و عسل را در لیوان آب گرم مخلوط کنید دو بار در روز، ترجیحا قبل از غذا، بنوشید.

همچنین، می توانید 1 قاشق غذا خوری هر یک از سرکه سیب ارگانیک و روغن زیتون را باهم مخلوط کنید از آن، برای ماساژ مفاصل آسیب دیده چند بار در روز استفاده کنید.این درمان ها را روزانه تا زمانی که درد و التهاب از بین نرفته اند، انجام دهید.

5. نمک اپسوم یا سولفات

یکی دیگر از درمان های معروف برای پوکی استخوان، نمک اپسوم است منبع خوبی از منیزیم است، و به کاهش درد، تورم و التهاب کمک می کند. برای پوکی استخوان 2 فنجان نمک اپسوم را به وان حمام اضافه کنید. پاهای خود را به مدت 20 تا 30 دقیقه در آن بگذارید ، این کار را 2 تا 3 بار در هفته برای چندین هفته تا بهبودی درد و التهاب، تکرار کنید.

توجه داشته باشید:کسانی که مشکلات کلیوی یا دیابت دارند، نباید از این درمان استفاده کنند.

6. زنجبیل

زنجبیل، یکی دیگر از درمان های عالی طبیعی برای پوکی استخوان است یک مطالعه که در سال 2001 و در مجله آرتروز و روماتولوژی چاپ شد، نشان داد که عصاره خالص زنجبیل اثر مثبتی در کاهش درد بیماران مبتلا به پوکی استخوان زانو دارد. این گیاه، غنی از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به کاهش درد، تورم و التهاب کمک می کند و علاوه بر این، زنجبیل به انسداد Cox-2 کمک می کند (یک ماده شیمیایی که در بدن باعث درد می شود).

2 تا 3 فنجان چای زنجبیل روزانه بنوشید ، برای تهیه این چای، یک تکه کوچک از ریشه زنجبیل را رنده کرده و آن را در یک فنجان آب برای 10 دقیقه جوش دهید و محلول را فشار دهید تا صاف شود و کمی عسل به آن اضافه کنید. همچنین می توانید تکه های تازه زنجبیل را روزانه بجوید و یا از زنجبیل خشک یا تازه در آشپزی خود استفاده کنید حتی می توانید مناطق آسیب دیده را با روغن زنجبیل چند بار در روز ماساژ دهید.

7. زردچوبه

یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر اضافه کنید و آن را بجوشانید. کمی عسل به آن اضافه کنید و آن را دو بار در روز، حداقل برای چند روز بخورید به طور منظم از از عصاره استاندارد زردچوبه، با دوز 300 میلی گرم، 3 بار در روز استفاده کنید، ولی حتما قبلش با پزشک خود صحبت کنید. همچنین، استفاده از پودر زردچوبه در آشپزی روزانه، مزایای خوبی دارد.

توجه داشته باشید:اگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، از مصرف بیش از حد زردچوبه خودداری کنید.

8. زغال اخته

1 قاشق چای خوری هسته زغال اخته را به مدت 1 دقیقه در آب خیس کنید صبح روز بعد ،دانه های خیس شده را بخورید و آب را دور بریزید ، این کار را روزانه انجام دهید.به جای آن، 1 قاشق چای خوری پودر هسته زغال اخته را با یک لیوان آب گرم ،مخلوط کرده و 2 تا 3 بار در روز بنوشید همچنین، می توانید یک خمیر از ترکیب یک قاشق چای خوری داته زغال اخته با آب کافی تهیه کنید و روی محل آسیب دیده بمالید. اجازه دهید تا خشک شود، سپس آن را با آب گرم بشویید. از این درمان دو بار در روز استفاده کنید ، از هر یک از این درمان ها به طور روزانه استفاده کنید، تا زمانی که از نتیجه راضی شوید.

9.چای سبز

1 قاشق چایخوری برگ چای سبز را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید روی فنجان ،درپوش قرار دهید و بگذارید تا چند دقیقه بماند.چای را فشار دهید ،تا صاف شود، سپس کمی عسل به آن اضافه کنید روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز بنوشید.

10. دارچین

1 قاشق چای خوری پودر دارچین و 1 قاشق غذاخوری عسل در لیوان آب گرم باهم مخلوط کنید هر روز صبح، با معده خالی بخورید ؛ یک راه دیگر، تهیه خمیر از پودر دارچین است. پودر دارچین را با کمی آب مخلوط کنید همچنین می توانید عسل کمی نیز اضافه کنید. از این خمیر، برای ماساژ منطقه آسیب دیده برای چند دقیقه و 2 یا 3 بار در روز استفاده کنید ، از این درمان ها، تا زمانی که وضعیت شما بهبود یابد، استفاده کنید.


تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم

مرضیه ملایری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (7 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits