دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ جمادى الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی
۲۰ نکته طلایی برای رعایت بهداشت فردی
19
زمان مطالعه: 8 دقیقه
بهداشت شخصی اهمیت فراوانی دارد و باید هرکسی در رعایت کردن آن کوشا باشد. در این مقاله 10 نکته مهمی که باید در خانه و محل کار برای رعایت بهداشت شخصی بدانید را آورده ایم

مجله دلگرم | بهداشت فردی چیست؟ به روش ها و کارهایی برای پیشگیری از انواع بیماری ها و پاکیزه نگه داشتن بدن گفته میشود .

رعایت نظافت شخصی در جلوگیری از بیماری ها و بالا بردن سطح سلامت فرد بسیار موثر میباشد . بهداشت فردی از کودکی شروع شده و تا پایان عمر باید رعایت شود . بیشتر نکات بهداشت فردی در خانم ها و آقایان مشترک میباشد . نکات زیر را برای رعایت بهداشت شخصی رعایت فرمایید.

چگونه بهداشت شخصی خوبی داشته باشیم؟

اصول رعایت بهداشت شخصی

صورت

هر روز میلیون ها سلول مرده در سطح پوست تجمع می یابند که با شستن صورت می توان از شر آنها و چربی های سطح پوست و بسته شدن منافذ پوست راحت شد.

به طور کلی پوست صورت مردان ضخیم تر از پوست صورت زنان است و کمتر به مواد بهداشتی مانند پاک کننده های صورت و کرم های مرطوب کننده حساسیت نشان می دهد. بهتر است از این مواد نیز غافل نشوید.

پوست

بدن هر انسان به طور متوسط از 1.8 متر مربع پوست پوشیده شده است. به همین دلیل پوست بزرگ ترین عضو بدن شناخته می شود و حفظ بهداشت و سلامت آن بسیار ضروری است.

اگر پوست به قدر کافی تمیز نشود، ممکن است باکتری ها ، قارچ ها و مخمرها بر روی آن رشد کنند. مشکل از آن جا شروع می شود که این میکروب ها از طریق بریدگی ها و خراشیدگی های سطح پوست به درون جریان خون راه پیدا کنند و سبب خارش و درد شوند. به ندرت ورود باکتری به جریان خود می تواند کشنده نیز باشد.

اگر شما فرد چاقی هستید، باید مواظب رشد قارچ ها در داخل ترک های روی پوست تان باشید.

یک قالب صابون و یک استحمام صحیح می تواند از شما در برابر همه ی آسیب های احتمالی محافظت کند.

پاها و انگشتان پا

29 درصد از مردان مبتلا به قارچ پا هستند که اغلب به علت پابرهنه راه رفتن در باشگاه ها و یا حمام های عمومی است.

قارچ پا اگر درمان نشود، ممکن است دردناک شده و یا به ناخن ها انتشار پیدا کند. تغییر رنگ ناخن ها و ترک خوردن آنها از علائم ابتلا به قارچ ناخن پا است. همچنین با تماس دست این قارچ ها می توانند منتقل شده و مناطقی مانند کشاله ران را درگیر کرده و خارش ایجاد کنند.

بنابراین همیشه پاهایتان را بشویید و بلافاصله خشک کنید و همیشه آن ها را خشک نگه دارید. جوراب هایتان را تعویض کنید و از کفش مناسب استفاده نمایید.

دست و ناخن

طبق آمار تنها 77 درصد از مردان دست های خود را به طور منظم و بعد از انجام کار می شویند، در حالیکه این رقم در زنان 93 درصد است.

بسیاری از بیماری های تنفسی و گوارشی از طریق لمس چشم ها، بینی و دهان با دست های آلوده ایجاد می شوند. به علاوه تجمع باکتری ها زیر ناخن ها هم سبب انتقال به قسمت های مختلف بدن خواهد شد که برخی از این باکتری ها بیماری زا هستند. شستن دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و یا بیشتر، یک راه برای سالم ماندن است.

زیر بغل

عرق زیر بغل علاوه بر خارش و ایجاد بوی بد و دور کردن افراد از شخص، سبب ایجاد لکه بر روی لباس ها می شود. بدن هر فرد بین دو میلیون تا چهار میلیون غده ی عرق دارد و غدد زیر بغل apocrine نامیده می شود. این غدد یک نوع مایع روغنی شامل چربی ها و پروتئین ها ترشح می کنند. این مایع در تماس با باکتری های سطح پوست ایجاد بوی بدی می کنند. می توان با دوش گرفتن روزانه و به وسیله آب و صابون این مشکل را رفع نمود.

دهان، دندان و لثه

در صورت عدم استفاده از مسواک و نخ دندان، باکتری های دهان با تولید اسید راهی برای آسیب به دندان ها و عفونت های لثه می یابند. مردان با بیماری پریودنتال (بیماری لثه) با احتمال بیشتری به سرطان کلیه، پانکراس و خون مبتلا می شوند. همچنین این افراد سه برابر دیگران دچار اختلالات نعوظ می شوند. همچنین بیماری های قلبی، دیابت و آرتریت روماتوئید با بیماری های لثه در ارتباط اند.

گوش ها

آیا پس از استحمام گوش هایتان را با گوش پاک کن تمیز می کنید؟ شاید الان زمان آن رسیده که این کار را متوقف کنید. فرو بردن گوش پاک کن تا قسمت عمیق مجرای گوش ممکن است سبب سوراخ شدن پرده ی گوش و در نهایت از دست دادن شنوایی و سرگیجه و درد گوش شود.

پوست و موهای سر

هر چند وقت یکبار باید به موهایتان شامپو بزنید؟ شستشوی روزانه سر با شامپو تنها برای کسانی که موهایشان بسیار کثیف می شود و یا از شوره سر رنج می برند لازم است. استفاده ی بیش از حد از شامپو باعث از دست رفتن چربی ضروری موها شده و حالت خشکی و کرختی به آنها می دهد. بنابراین افراد عادی هر هفته باید سه بار از شامپو استفاده کنند.

نکته ی مهم این است که تقریبا هیچ تفاوتی بین شامپوهای مردانه و زنانه وجود ندارد و آن ها تنها از نظر شکل بسته بندی و عطر با هم متفاوت اند و این موضوع تنها یک فریب تجاری است.

بهداشت فردی

کمر

احتمالا اکثر افراد به دلیل مشکل دسترسی به کمرشان، به بهداشت این ناحیه اهمیت نمی دهند. آکنه های رشد کرده در نقاط مختلف کمر به علت تعامل چربی های اضافی پوست و سلول های مرده سطح آن و گاها باکتری ها ایجاد می شوند. با خرید یک لیف بلند می توانید بیش از قبل، به بهداشت این قسمت از بدن رسیدگی کنید.

بینی و سینوس ها

سینوس ها پناهگاه ویروس ها و باکتری هایی مثل استافیلوکوکوس اورئوس هستند.

با غرغره کردن دهانشویه ، استحمام با آب داغ و پاکسازی بینی و سینوس ها با ضد احتقان ها می توانید از رشد میکروب ها در این قسمت ها جلوگیری کنید.

هر روز دوش بگیرید

بهترین راه برای خلاصی از کثیفی ، عرق و میکروب هایی که موجب مریضی های مرتبط با نظافت شخصی هستند گرفتن دوش روزانه است .

لیف را به تمام بدن خود بکشید تا سلول های مرده پوست و کثیفی ها را از بین ببرید .

اگر وقت حمام کردن ندارید شب ها بوسیله یک دستمال یا حوله صورت و زیر بغل خود را تمیز کنید .

هر روز صورت خود را تمیز کنید

هر روز زیر دوش یا داخل دستشویی صورت خود را بشورید . از لوسیون پاک کننده صورت هم میتوانید استفاده کنید . اگر آرایش می کنید قبل از خواب آن را پاک کنید و صورت خود را بشورید .

دندان خود را روزی ۲ بار مسواک بزنید

1 بهترین زمان برای مسواک زدن صبح ها و شب ها میباشد . بعد از غذاهای شیرین و اسیدی حتما دندان های خود را مسواک بزنید . هر شب دندانهای خود را نخ دندان بکشید .

از ضد تعریق یا دئو دورانت در زیر بغل استفاده نمایید

ضد تعریق ها از عرق کردن شما جلوگیری میکنند اما دئودورانت ها باعث از بین رفتن بوی عرق میشوند . انتخاب هر کدام بنابر سلیقه شما میباشد . قبل از بیرون رفتن ، ورزش کردن یا باشگاه رفتن از دئودورانت یا ضد تعریق استفاده نمایید . اگر از این گونه مواد استفاده نمیکنید زیر بغل خود را با آب و صابون بشورید .

بعد از پوشیدن لباس آن را بشورید

عموما پیراهن یا تی شرت را باید بعد از هر بار استفاده شست ، در حالیکه شلوار و لباس راحتی را میتوان بعد از چند بار استفاده کردن بشورید .

هر ۴ الی ۸ هفته یک بار موهای خود را اصلاح کنید

فرقی ندارد که موی خود را کوتاه نگه میدارید یا بلند ، برای داشتن موهایی سالم باید آنها را هر چند وقت یک بار کوتاه کنید .

ناخن های دست و پا را مرتبا کوتاه کنید . اینکار هم باعث زیبایی ناخن میشود و هم از مشکلاتی مانند شکستن و ریش ریش شدن ناخن جلوگیری میکند . ناخن های کوتاه کثیفی در زیر آنها جمع نمیشوند درحالیکه ناخن های بلند مستعد جذب کثیفی هستند. اگر تمایل به داشتن ناخن های بلند دارید باید روزانه آنها را تمیز کنید .

دستهای خود را مرتبا با آب و صابون بشورید

یکی از مهمترین راههای جلوگیری از مریض شدن همین مورد میباشد . در موارد زیر حتما دستهای خود را بشورید :

قبل ، در هنگام و بعد از غذا پختن

قبل از غذا خوردن

قبل و بعد از تماس با افراد مریض

بعد از گرفتن بینی ، عطسه و سرفه

خانه و سطوح را مرتبا تمیز کنید

کابینت آشپزخانه ، کف زمین یا سرامیک ، حمام ، دستشویی و دیگر وسایل خانه را با مواد پاک کننده هر چند وقت یکبار تمیز کنید .

در هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگیرید

اینکار برای جلوگیری از پخش شدن میکروب ضروری میباشد . بعد از سرفه یا عطسه دست های خود را بشورید .

وسایل شخصی را مشترک مصرف نکنید

استفاده مشترک از وسایل شخصی ریسک ابتلا به عفونت استافیلوکوک را افزایش میدهد .

در فواصل معین به پزشک مراجعه کنید

در صورتیکه بیمار هم نیستید در فواصل معین به پزشک مراجعه کنید تا با انجام چکاپ از سلامتی خود اطمینان حاصل فرمایید .

بیشتر بخوانید:

۲۳ نکته طلایی رعایت بهداشت زنان در دوران قاعدگی

بهداشت دستگاه تناسلی مردان


چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (19 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits