پرسش و پاسخ درباره کیست تخمدان

سوالات متداول در مورد کیست تخمدان + پاسخ متخصص
۲,۱۶۳
۱
۰
چهارشنبه, ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ ۱۴:۵۰
کیست تخمدان (پارااوارین) امروزه یکی از نگرانی های خانم ها شده است. در هر سونوگرافی ممکنه نوع خاصی از یک کیست تشخیص داده شود.
سوالات متداول در مورد کیست تخمدان + پاسخ متخصص

در مورد کیست تخمدان، پرسش و پاسخ های رایج

سوال کاربر عزیز دلگرم : سلام من اردیبهشت ماه سونوگرافی کردم و در تخمدان راستم کیست پاواریون دیده شد که حدودا 3 سانتیمتر بود دکتر زنان به من قرص دوفاستون تجویز کرد که از شب 15 پریود به مدت 10 شب هر شب 2 تا خوردم اما بیشتر از 2 هفته س که از تموم شدن قرصا گذشته و هنوز پریود نشدم

دوباره دکتر رفتم ایشون گفتن تخمدانت خوابه و ضعیف شده و قرص استرومارین دادن به همراه مدروکسی پروژسترون ولی هنوز شروع به خوردن نکردم و میترسم بخورم میخواستم نظر شما رو بدونم چون مادرم دچار سرطان سینه شده بودن و خدا رو شکر الان خوب هستن و تحت نظر برای همین از خوردن قرصها میترسم لازم به ذکره تا قبل از خوردن قرص دوفاستون پریود من مرتب بوده و هر ماه سر 26 روز پریود میشدم

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.بهتر است با توجه به سابقه خانوادگی از خوردن قرص های هورمونی پرهیز نمایید کیست پاراوارین نیازی به درمان هورمونی ندارد احتمالا تاخیر پریود شما ناشی از عدم تخمک گذاری است اگر بعد از قطع دوفاستون حتی 1رگه خون نیز پیدا کرده اید آن را به حساب پریود بگذارید بهتر است سونوگرافی تکرار شود


سوال کاربر عزیز دلگرم : با سلام و خسته نباشید ،خانوم دکتر من میخواستم برا بارداری اقدام کنم رفتم چکاب تو سونو ابنا رو گفت،میشه تفسیرشو لطف کنید بگید و اینکه چه کاری باید انجام دهم؟

رحم سایز نرمال داشته و ضخامت اندومتر ۷.۸میلیمتر است،در موقعیت اناتومیک تخمدان چپ و راست به ترتیب در سمت چپ کیست حاوی دبری فراوان و یکنواخت با جدار نازک به ابعاد ۷۲*۵۰میلیمتر و در سمت راست کیست۸۲*۶۰میلیمتر مشابه کیست قبلی مشهود است.

با توجه به سابقه بیمار در تشخیص افتراقی باید اندومتریوما در زمینه اندومتریوز مد نظر باشد،مایع ازاد در کلدوساک مشهود نیست،پیشاپیش ممنون از پاسخگویی شما و اینکه ایا دانازول برای درمان مناسب است؟

پاسخ متخصص عزیز دلگرم :سلام عزیزم.با توجه به بزرگ بودن کیست های شما و اینکه نوع آن آندومتریوما است حتما باید جراحی لاپاروسکوپی انجام دهید تا کیست ها خارج شود تا شانس بارداری شما افزایش یابد و پس از عمل اقدام به بارداری نمایید.


سوال کاربر عزیز دلگرم : سلام من 28 سال و متاهلم ماه پیش به علت درد شدید بعد از اجابت مزاج روز اول پریود زیر شکم و اطراف ناف و استفراغ و فشار پایین بیمارستان رفتم گفتم کیست هموراژیک داشتی که پاره شده و مایع ازاد در لگنته که جذب میشه شب قبلش هم پهلوم درد شدید گرفت

و در ادرارم هم خون بود از نظر کلیه گفتن مشکلی نداری چند روز بعد سونو واژینال دادم که بدین شرحه رحم با ابعاد 82*40 میلیمتر مشاهده شد .اکوپترن رحم coarse است.یک کانون کیستیک حاوی سپتاسیون های متعدد به ابعاد 36 *23 میلیمتر در ادنکس راست رویت شد

کیست های کوچک متعدد دیگر با حداکثر اندازه 5 میلیمتر در هر دو تخمدان رویت شد تطابق با ازمایشات LH . TSH توصیه میگردد.


LO =34*22 mm مایع ازاد در کلدو ساک خلفی مشاهده شد در ضمن من آزمایش ca 125 هم دادم و مقدارش 51.5 هست
و ال دی مصرف میکنم البته دکترم قرص دیان هم داده اند که نخوردم و چند ماه قبل هم عمل اپاندیس داشتم و 50 روز بعد از عمل اپاندیس پریود شدم که 10 روز قبلش مدام لکه بینی داشتم تا پریود شدم

به نظر شما عمل جراحی می خواهد؟

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.احتمالا کیست هموراژیک یا خونریزی دهنده تخمدان و پارگی آن برای شما ایجاد شده البته احتمال آندومتریوز نیز مطرح است اگر علائم شما پس روی پیدا کرده و درد زیادی نیز ندارید و هموگلوبین شما نیز نرمال است میتوانید بعد از مصرف ال دی سونوگرافی کنترل وازینال انجام دهید و به خصوص از نظر آندومتریوز و یا کیست هموروژیک بررسی شوید.


سوال کاربر عزیز دلگرم : سلام عزیزم, من دو سه سال پیش کیست بارتلون داشتم و خیلی بزرگ شده بود, دیگه دکترم مجبور شد کامل درارش, سعی کن تا کوچیکه درمانش کنی, تازگیا دوباره اون سمتش اود کرده و عمل کردم و تخلیه کردم اما باز اود کرد, رفتم پیش ی دکتر دیگه و به من قرص واژینال پروواژ private رو پیشنهاد کرد.

استفاده کردم و خوب شدم ولی از اونجایی ک مجرای بارتلونم تنگه هی اود میکنه مجبورم بازم اون قرص رو استفاده کنم, دکترم گفت نیازی نیست بدی داخل, فقط همین ابتدای الت تناسلی بذارش, اگر خواستی استفاده کن

پاسخ متخصص عزیز دلگرم :سلام عزیزم.کیست بارتولن اگر قسمت کوچکی از آن باقی بماند مجددا عود خواهد کرد و در صورتی که کیست عفونت کرده و تبدیل به آبسه شود در آن صورت آبسه بارتولن نیز احتمال عود مجدد را دارد و در آن صورت به جای برداشتن غده باید عمل مارسوپیلیزاسیون (ایجاد مجرای کاذب به جای مجرای واقعی قبلی)که ترشحات غده بارتولن از آن خارج شود.

سوال کاربر عزیز دلگرم : سلام من 20 سال پیش تخمدان چپ رو بدلیل تورشن از دست دادم و دو ماه پیش بدلیل اندومتریوما لوله چپ و بخش زیادی از تخمدان راست از دست دادم

پزشکم گفت فقط درهای تخمدان گذاشتم برای ترشح هورمون روده ها وکلدوساک هم درگیر بوده و اماسوالم اینه 5 روز پیش دچار لکه بینی به مدت 2 روز شدم ایا طبیعی هست؟

واینکه سمت چپم تقریبا بالای شکم و زیر سینه دردهای نه چندان شدیدی دارم شما چه توصیه ای برای من دارید؟ ممنونم

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.آندومتریوز به این شدیدی که درگیری روده ها و کلدوساک را بدهد میتواند باعث نازایی شده برای بررسی عملکرد تخمدان از نظر بارداری باید آزمایش آنتی مولرین هورمون انجام شود.

برای کنترل لک بینی و سرکوب آندومتریوز میتوانید از قرص های جلوگیری استفاده نمایید در مورد درد بالای شکم و زیر سینه حتما باید بررسی از نظر مشکلات داخلی و گوارشی انجام شود


سوال کاربر عزیز دلگرم : من 31 سالمه و مجردم. دی ماه از شدت درد رفتم دکتر و تشخیص دادن که کیست بزرگی دارم 9سانت در 5 سانت!!
دو دوره قرص خوردم اما تغییری نکرد و گفتن اندومتریوز هست، mri و ازمایشات هورمونی انجام دادم و در نهایت عمل شدم خرداد ماه.
قرصی که به من دادن بخورم اسمش کلاریترومایسین هست که گفتن تا 6ماه باید بخورم.
با توجه به اینکه انتی بیوتیک هست میخواستم بدونم آیا عوارضی نخواهد داشت؟
و اینکه آیا طبیعی هست ؟ یعنی روال معمول همین قرصه؟

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.قرصی که برای شما تجویز شده قرص ضد بارداری خاصی است به نام کلایرت است(نه کلایریترومایسین که نوعی آنتی بیوتیک میباشد)شما میتوانید این قرص ضد بارداری یا انواع دیگر را استفاده نمایید.حتما ویتامین دی سرم شما نیز چک شده و به در صورت کم بودن برایتان تجویز شود.


سوال کاربر عزیز دلگرم : من 21 ساله و مجرد هستممشکل نامنظمی پریود دارم معمولا دیر به دیر( حدود دو ماه یا بیشتر) پریود میشم. سونو انجام دادم تخمدان راستم یک کیست به قطر 34 میلیمتر داره و مشکل هورمونی هم نداشتم.

دکتر برام قرص ضدبارداری و متفورمین تجویز کردند که متوجه شدم متفورمین باعث کاهش وزن میشه و من خودم خیلی لاغرم نمیخوام مصرف کنم. آیا کیست من ممکنه با همون داروهای ضد بارداری درمان بشه یا خیر؟ممنون میشم جواب بدین

پاسخ متخصص عزیز دلگرم :سلام عزیزم.بله کیست شما نیازی به مصرف متفورمین ندارد و با داروهای ضد بارداری درمان میشود چون کیست ساده است.


سوال کاربر عزیز دلگرم : من بدون هیچ دلیلی در ماه رمضان دل درد گرفتم که فقط یکی دو روز بود. و به حساب روزه گذاشتم. به دکتر مراجعه کردم و کلی آزمایش و سونو و حتی ام آر آی.

کیست آندومتریوز چهار سانت روی تخمدان راست و دو سانت روی رحم تشخیص دادن. هورمون ca125 بیش از چهار صد و هورمون ca19 اگر اشتباه نکنم بالا بود. به من گفتن لاپاراسکوپی. سوالم این است با توجه به اینکه درد ندارم نکند که نیاز به عمل نباشد یا اینکه کلا با توجه به بالا بودن آن یکی هورمون سرطان باشد.

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.شما قطعا دچار بیماری آندومتریوز هستید.با توجه به سطح هورمون ca125 بالا و سایز کیست شما که بالای 3سانت است حتما باید جراحی به صورت لاپاروسکوپی برای شما انجام شود تا آندومتریوز برطرف و چسبندگی ها اصلاح شده و از پیشرفت آندومتریوز و تخریب لوله ها و تخمدان ها و نسوج اطراف آنها مثل روده و مثانه جلوگیری شود.


سوال کاربر عزیز دلگرم : با عرض سلام خدمت شما من 38 ساله و مجرد هستم دو سال دارای پریودی نامنظم یعنی بصورت دائم پریودی بودم یا لکه بینی داشتم بعد از مراجعه به پزشک دو آمپول دکاپپتیل تزریق کردم 6 ماه پریودی اتفاق نیفتاد

بعد از 6 ماه هنگامی پریودی درد شدید دارم بیشتر در سمت چپ همراه با مقعد درد شدید و هنگامی پریودی لکه بینی داشتم پزشک تشخیص داد که دچار بیماری اندومتریوز هستم و یک نامه داد برای کلینیک ابن سینا بعد از مراجعه تشخیص کیست 2 سانتی اندومتریوز در تخمدان چپ و چسبندگی خفیف در آن ناحیه داده شد

و فیبرمهای زیاد در رحم با وجود درد شدید دکتر معالج حاضر به لاپاروسکوپی نشد و تشخیص داد که شاید این درد دلیل دیگری دارند 2 عدد آمپول زولادکس تجویز کرد و گفت در صورت برطرف شدن علائم لاپاروسکوپی انجام می شود ولی با وجود تزریق اولین آمپول من هنگام پریودی درد شدید داشتم به نظر شما تشخیص پزشک چه می باشد. با تشکر

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.در آندومتریوز اگر کیست آندومتریوما بالای 3سانت باشد نیاز به لاپاروسکوپی دارد در غیر این صورت با درمان دارویی قابل کنترل است.آزمایش CA125 باید داده شود.


سوال کاربر عزیز دلگرم : سلام روز بخیر من دو بار عمل کیست بارتولن داشتم بار اول 4 ماه پیش و بار دوم هفته پیش بسیار برام سخت بود در عمل اول یادمه دکترم گفت بدون اینکه کیست پاره بشه کاملا برداشتیمش در عمل دوم فقط تخلیه شده می ترسم

دکترم میگه بازم به وجود میاد زندگی برام سخت شده با توجه به اینکه با همسرم هیچ نزدیکی نمی کنم چون می ترسم برگرده حس بدی دارم به این ماجرا مگه میشه لاعلاج باشه اخه چه کار کنیم که از دست این بیماری خلاص شم و مثل گذشته زندگی عادیمو کنم خواهش می کنم کمکم کنید

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.در موارد مزمن و عود کیست بارتولن مجرای کاذبی(سوراخی)از محل کیست بارتولن ایجاد میکند که ترشحات به بیرون تخلیه شود و تا مدت ها سوراخ مزبور را باید باز نگه داشت تا کم کم به صورت مجرا باقی مانده

تا ترشحات تولیدی توسط غده طبیعی بارتولن به خارج انتقال باید و از ایجاد کیست یا آبسه جلوگیری نماید که این عمل مارسوپلیزیشن گفته میشود.احتمالا در عمل دوم این عمل برای شما انجام شده که احتمال عود در آن بسیار نادر است


سوال کاربر عزیز دلگرم : با سلام.من 25 سالمه وتا دو سال پیش که سونوی رحم وضمائم دادم مشکلی نداشتم.دیروز یک سونو دادم که نشون میداد در خلف وچپ تنه یک میوم اینترامورال ساب سروزال به ابعاد17*23 میلی متر

در خلف چپ فوندوس میوم اینترامورال به قطر 10*13 میلی متر ودر خلف فوندوس میوم ساب سروز به قطر 9 میلی متر مشاهده شده.

من از دو سال پیش به دلیل رشد موهای زائد قرص های اسپیرونولاکتون وسیپروترون کامپاند تا امروز مصرف میکردم. ایا دلیل میوم ها این قرص ها بوده ؟

وسوالی که برام مهمه اینکه الان مجردم ولی بعدا روی بارداری تاثیری نداره؟ خیلی از این بابت نگرانم. خواهش میکنم راهنماییم کنید که چیکار کنم برطرف بشه. باتشکر

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.فیبروم های شما کوچک بوده و نیاز به کار خاصی ندارد فقط سونوگرافی کنترل 6ماه یکبار انجام شود در صورت وجود خونریزی زیاد و غیرعادی حتما سونوگرافی انجام شود.قرص های مصرف شده تاثیری در سایز میوم ندارد.حاملگی با فیبروم میتواند مشکلاتی مثل سقط-زایمان زودرس به وجود آورد ولی معمولا با فیبروم های کوچک مشکلی ایجاد نمیشود.


سوال کاربر عزیز دلگرم : من 37 سالمه. 5ماهه ازدواج کردم.الان قصد دارم باردار بشم. سونوی رحم دادم. یک کیست فولیکولر 27 میلی وجود داشت.

به دستور دکتر یکماه قرص LDخوردم دوباره سونو دادم اندازش 20میلی(این بار نوع کیست را کومپلکس نوشته) شد. الان هم دکتر گفته 2 دوره دیگه قرص را بخورم. دکتری دیگه هم میگفت این بهترین نوع کیست هست که درمانش بارداریه.

لطفا بفرمایید چیکار کنم آیا قرص ها رو کنار بذارم و بذارم باردار شم یا نه؟

پاسخ متخصص عزیز دلگرم : سلام عزیزم.از سایز 30 میلی متر فولیکول تخمدان کیست نامیده میشود.کیست ساده تخمدان درمانش قرص جلوگیری است ولی کیست های کمپلکس که نواحی جامد در آن دیده میشود با قرص درمان نمیشود در صورتی که بعد از پریود از بین نرود نیاز به درمان جراحی دارد در مورد شما نیازی به مصرف قرص نیست فقط بعد از پریود سونوگرافی کنترل انجام شود.

همچنین بخوانید:

کیست تخمدان چیست و چه باید کرد؟

علائم و درمان کیست تخمدان

درمان حیرت انگیز کیست تخمدان با عنبر نسارا

چگونه کیست تخمدان را سریع درمان کنیم؟

کیست تخمدان یا پارااوارین چیست و چه علائمی دارد؟

کیست پارااوارین در بسیاری از موارد در حین لاپاراتومی گزارش می‌شود؛ اما موارد بسیار بزرگ آن خیلی نادر است. پارااواریوم عبارتست از منطقه‌ای بین لوله و تخمدان که از بقایای مجاری ولف منشاء می‌گیرد.

کیست‌های کوچک پارااورین بیشتر در خانم های 30 تا 40 ساله دیده می شود. کیست های بزرگ بیشتر در دخترها و خانم‌های جوان دیده می‌شود.

کیست پاراتوبال (PTCs) یا پارااورین (Para ovarian cys) کیسه‌ای کپسولی پر از مایع است. این نوع کیست در خانم‌های نابارور و یا دارای حاملگی نابجا (EP) شایعتر است.

کیست پارااوارین معمولاً خیلی کوچک است و به طور اتفاقی در حین عمل جراحی مشخص می‌شود؛ اما به صورت نادر، ممکن است خیلی بزرگ شود. این کیست‌ها در هر سنی دیده می‌شوند؛ اما در دهه سوم و چهارم شایعتر بوده و ممکن است متعدد باشند.


کیست پارااوارین چه علائمی دارد؟

کیست پارااوارین معمولا کوچک هستند و قطر 2 تا 20 میلیمتر دارند. این کیست‌ها معمولا بدون علائم هستند و پزشک با استفاه از عمل جراحی غیرمرتبط یا معاینه‌های زنانه این کیست‌ها را تشخیص می‌دهد.

کیست‌های بزرگ باعث درد شکمی یا درد در لگن می‌شود.

چه چیزی باعث تشکیل کیست های پارااورین می شود و چه کسی در خطر است؟

  • وقتی جنین تشکیل می شود، همه آنها حاوی یک ساختار جنینی به نام کانال ولفن می باشند. این منطقه جنین جایی است که اندام های جنسی مرد تشکیل می شوند.
  • اگر یک جنین شروع به تشکیل اندام های جنسی زن کند، کانال از بین می رود. گاهی اوقات، باقی مانده کانال باقی می ماند. کیست پاراتوبال ممکن است از این باقی مانده ها رشد کند.
  • کیست ها همچنین ممکن است از باقی مانده کانال های پروکسون فرونیک (Müllerian) تشکیل شوند. این ساختار جنینی است که در آن اندام جنسی زن رشد می کنند.
  • هیچ عامل خطر شناخته شده ای برای کیست پارااورین وجود ندارد. اما در این کیست‌ها نیز ممکن است نئوپلاسم خوش‌خیم مثل Cystadenoma بوجود آید که در سونوگرافی به طور تیپیک با mural nodule و گاهی با Septation ظریف خود را نشان می‌دهد.
  • بدخیمی در ۲% کیست‌های پارااوارین دیده می‌شود، اما در کیست‌های کوچکتر از cm5، بدخیمی کمتر مشاهده گردیده است.

کیست های پارااورین چطور ایجاد می‌شود؟

  • وقتی جنین تشکیل می شود، همه آنها حاوی یک ساختار جنینی به نام کانال ولفن می‌باشند. این منطقه جنین جایی است که اندام‌های جنسی مرد تشکیل می‌شوند.
  • اگر یک جنین شروع به تشکیل اندام‌های جنسی زن کند، کانال از بین می‌رود. گاهی اوقات، باقی مانده کانال باقی می‌ماند.
  • کیست پاراتوبال ممکن است از این باقی مانده‌ها رشد کند. کیست‌ها همچنین ممکن است از باقی مانده کانال‌های پروکسون فرونیک (Müllerian) تشکیل شوند. این ساختار جنینی است که در آن اندام جنسی زن رشد می‌کنند.

کیست پارااوارین چطور تشخیص داده می‌شود؟

  • تشخیص کیست پارااوارین باید توسط آزمایشات مختلف انجام شود و نمی‌توانید با برخی علائم مثل دردهای زیر شکم و غیره، کیست پارااوارین را 100% تشخیص دهید! اما اگر اگر درد لگن یا شکم دارید، به پزشک مراجعه کنید.
  • پزشک علائم و پرونده پزشکی شما را بررسی می‌کند و سپس معاینه فیزیکی انجام می‌دهد تا نقاط درد را بررسی کند.

همچنین ممکن است پزشک از یک یا چند تست تشخیص زیر استفاده کند:

درمان کیست پارااوارین

درمان کیست پارااوارین به اندازه کیست بستگی دارد. اگر کیست کوچک و بدون علامت باشد، پزشک روش انتظار را توصیه می‌کند. پزشک توصیه می‌کند به صورت دوره‌ای برای بررسی کیست به او مراجعه کنید. اگر کیست بزرگتر از 10 سانتیمتر باشد، پزشک توصیه می‌کند کیست خارج شود.

در این صورت پزشک از یکی از این روش‌ها برای برداشتن کیست استفاده خواهد کرد:

  1. لاپاراسکوپی: این روش نیاز به یک شکاف شکمی کوچک دارد. این عمل ممکن است تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام شود. این عمل زمان کمتری نسبت به لاپاراتومی نیاز دارد.
  2. لپاراتومی: این روش بیشتر تهاجمی است و نیازمند برش شکمی بزرگ است. این عمل همیشه تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.
قبل از انتخاب روش، پزشک، شرایط، اندازه و مکان کیست را بررسی می کند. اگر به یائسگی نرسیده باشید، پزشک از عملی استفاده می کند که تخمدان یا لوله های فالوپی شما در معرض خطر قرار نگیرند.

آیا کیست پارااوارین خطرناک است؟

  • هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای برای کیست پارااوارین وجود ندارد. اما در این کیست‌ها نیز ممکن است نئوپلاسم خوش‌خیم مثل Cystadenoma بوجود آید که در سونوگرافی به طور تیپیک با mural nodule و گاهی با Septation ظریف خود را نشان می‌دهد.
  • بدخیمی در 2% کیست‌های پارااوارین دیده می‌شود، اما در کیست‌های کوچکتر از cm5، بدخیمی کمتر مشاهده گردیده است.

در برخی موارد، کیست پاراتوبال می تواند منجر به عوارض زیر شود:

  • خونریزی: اگر کیست پاره شود، ممکن است خونریزی داخلی ایجاد کند.
  • پیچشی: این به چرخش کیست در پایه اشاره دارد. این حالت می‌تواند درد شدید، ناتوان کننده، و تهوع و استفراغ را ایجاد کند. اغلب موارد چرخش تخمدان در دختران جوان گزارش شده است.
  • پارگی لوله فالوپی: اگر کیست در نزدیکی لوله فالوپی واقع شود، موجب پارگی لوله می‌شود.

اگر چه کیست‌های بزرگ نادر هستند، اما غیر ممکن نیستند. این کیست‌ها می‌توانند بر اندام‌های داخلی زیر فشار وارد کنند:

  • رحم
  • کلیه
  • مثانه
  • روده

این فشار ممکن است به هیدرونفروز منجر شود. هیدرونفروز تورم کلیه ناشی از تشکیل ادرار اضافی می‌باشد. کیست‌های بزرگ ممکن است باعث خونریزی رحم و مقاربت دردناک شود.

آیا کیست پارااورین بر باروری تاثیر می گذارد؟

  • کیست پاراتوبال کوچک نباید روی باروری شما تاثیر بگذارد. اما کیست های بزرگ، پاره شده و پیچیده ممکن است منجر به عوارض ناخواسته شود.
  • جراحی فوری کمک می کند تا از سلامت تخمدان و لوله های فالوپ مطمئن شوید.
  • کیست پاراتوبال معمولا یک طرفه است، یعنی فقط در یک طرف بدن تشکیل می شوند. حتی اگر تخمدان یا لوله در طرف آسیب دیده برداشته شود باز هم تخمک گذاری امکان پذیر است.
  • بیشتر کیست ها کوچک و بدون علامت هستند. قطر کیست ها معمولا 1 تا 8 سانتی متر است. PTC ها معمولا در عمل جراحی یا در طی یک بررسی تصویری یافت می شوند.
  • کیست های بزرگتر ممکن است به قطر 20 سانتی متر یا بیشتر برسد و علائم آن ها شامل فشار و درد در شکم و پشت می باشد. کیست های بزرگ می تواند منجر به چرخش آدنکس شود که موجب درد حاد می شود، شود.

همچنین بخوانید:

آیا کیست بیضه یا اسپرماتوسل قابل درمان است؟

علل و علائم کیست پیلونیدال (کیست مویی) چیست؟


این مطلب چقدر مفید بود ؟
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)  

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
hits

آخرین مطالب دلگرم

StatCounter