
طرز تهیه ترشی متکا یک چاشنی خوش طعم و محبوب
ترشی متکا یکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا تهیه می شود ، این ترشی محلی به دلیل خاصیت ضد فشار خونی که دارد بسیار پرطرفدار است.
مِتکا یا مُتکیه یکی از گیاهان کوهی شمال سمنان است که معمولا در مناطق پرور ، شهمیرزاد و سنگسر رشد می کند. از این گیاه کوهی برای تهیه انواع غذا و ترشی در سمنان استفاده می شود.
گیاه متکا طعم خاصی ندارد برای همین برای تهیه ترشی آن باید از سبزیجات معطر مثل نعناع ، سیر ، مرزه و ترخون استفاده شود.از گیاه متکا بخارپز برای ترکیب با ماست و به صورت بورانی استفاده می شود. می توانید گیاه متکا را خرد کرده و سرخ کنید و با برنج مخلوط نموده ، دم بگذارید و میل نمایید.
یکی از مهم ترین خواص متکا ، مقابله با فشار خون است به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.در رستوران های معروف سمنان ، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می کنند و در سبزی پلو سمنانی رستوران های سنتی سمنان هم نقش مهمی دارد ولی مهم ترین کاربرد متکا ، درست کردن ترشی محلی سمنانی است که مصرف آن برای کسانی که مبتلا به فشار خون هستند بسیار مفید است.
مواد لازم ترشی مِتکا
- متکا : 1 کیلو
- سرکه :1 لیتر
- آب : 1 لیوان
- مرزه : 50 گرم
- ترخون خشک : 50 گرم
- شوید خشک : 50 گرم
- برگ سیر : 1 بوته
- سیر : 10 حبه
- نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی متکا
متکاها را تمیز بشویید و به همراه یک لیوان آب در قابلمه ریخته و روی شعله کم قرار دهید و 10 دقیقه اجازه دهید حرارت ببیند و نیم پز شود.
متکا نیم پز را آبکش کنید و صبر کنید آب اضافه اش گرفته شود.
در یک ظرف شیشه ای تمیز و بزرگ ، یک لایه از مخلوط سبزیجات خشک ، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید و این لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا شیشه پر شود.
لایه آخر بالای شیشه هم باید سبزیجات خشک و سیر باشد.
سرکه و نمک را مخلوط کرده و به آرامی در شیشه بریزید به طوری که روی تمام مواد را بگیرد.
خواص ترشی متکا
- در شیشه را ببندید و در محلی خنک نگهداری کنید.
- ترشی متکا بعد از 20 روز آماده است ولی میتوانید زمان بیشتری به ترشی بدهید تا بهتر جا بیوفتد.
- بعد از باز کردن در ترشی باید آن را در یخچال نگهداری نمایید.
- هنگام استفاده از ترشی متکا میتوانید سیر و سایر سبزیجات را جدا کنید و از متکا که حالا طعم دار شده است در کنار انواع غذاها استفاده کنید.
دیدگاه ها