دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
تفاوت بین نمک سیاه و نمک معمولی در چیست ؟
1
زمان مطالعه: 8 دقیقه
نمک سیاه یک نوع ادویه محبوب است که بیشتر در غذاهای هندی استفاده می شود. این ماده یک طعم منحصر به فرد به غذا می دهد و مزه غذا را تقویت می کند. حال بررسی میکنیم تفاوت این نمک را با نمک معمولی.

تفاوت نمک سیاه با نمک معمولی

نمک سیاه چیست ؟

گرچه انواع مختلفی از نمک سیاه در طبیعت وجود دارد؛ اما نمک سیاه هیمالیا رایج ترین شکل این نوع نمک است. این نمک سنگی است و محصول معادن نمک پاکستان، بنگلادش، هند، نپال و سایر مناطق هیمالیا می باشد.

از نمک سیاه برای اولین بار در طب آیورودا استفاده شده است. این طب یک رویکرد سنتی و جامع است که ریشه آن به هندوستان باز می گردد.

شفا دهنده های طب آیورودا ادعا می کنند که نمک سیاه هیمالیا دارای خواص درمانی فراوانی است. با این حال هنوز در مورد این موضوع که آیا این ادعاها ریشه در تحقیقات علمی دارند یا خیر؟ بحث های زیادی وجود دارد.

انواع نمک سیاه و کاربردهای آنها

همانطور که گفتیم انواع مختلفی از نمک سیاه وجود دارد که نمک سیاه هیمالیا، نمک سیاه گدازه و نمک سیاه آیینی از جمله مهمترین آنها هستند.

  1. نمک سیاه هیمالیا : نمک سیاه هیمالیا که برخی از متون به آن نمک هندی نیز گفته می شود؛ خواص دارویی و درمانی زیادی دارد. اما متاسفانه مطالعات کمی برای حمایت از این ادعاها وجود دارد. این نوع نمک طعم تند و اومامی دارد و معمولاً در آشپزی مخصوصاً برای تهیه غذاهای آسیایی و هندی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این عطر لطیف و گوگردی آن برای پخت تخم مرغ عالی است. به همین خاطر وگان ها برای مزه دار کردن تخم مرغ از این نوع نمک استفاده می کنند.
  2. نمک سیاه گدازه : این نوع نمک را در برخی از نقاط جهان به نام نمک سیاه هاوایی نیز می شناسند. زیرا منشا استخراج این طعم دهنده هاوایی است. در حالی که نمک سیاه هیمالیا دارای رنگ صورتی مایل به قهوه ای است اما این نام برای نمک گدازه کاملا مناسب است. این محصول طعمی خاص دارد و بیشتر در انتهای مراحل پخت و پز روی غذا پاشیده می شود. از آنجا که این نوع نمک طعم خفیف دودی به غذا می بخشد؛ برای استفاده در غذاهایی که قرار است طعم دودی داشته باشند بسیار عالی است.
  3. نمک سیاه آیینی : نمک آیینی که به آن نمک جادوگران نیز گفته می شود؛ ترکیبی از خاکستر، نمک دریایی، ذغال و گاهی رنگ سیاه است. بنابراین از این نوع نمک نمی توان به صورت خوراکی استفاده کرد. اگرچه این فرضیه هنوز توسط تحقیقات علمی اثبات نشده است اما برخی معتقدند نمک آیینی توانایی جادویی برای محافظت از بدن در برابر افکار منفی دارد. افراد معتقدی که در نواحی هیمالیا زندگی می کنند معمولا این نمک را در حیاط خانه می پاشند تا افکار منفی از آنها دور شود. اگرچه این عمل خرافاتی احتمالاً بی ضرر است اما انجام آن پیشنهاد نمی شود و هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد.

فرق نمک سیاه با نمک معمولی
نمک معمولی

فرق نمک سیاه با نمک معمولی

روش تولید و مزه این دو نوع نمک کاملا با هم متفاوت هستند. در ادامه به تفاوت این طعم دهنده ها می پردازیم.

تفاوت در تولید نمک سیاه و نمک معمولی

روند تولید نمک سیاه هیمالیا از نمک صورتی هیمالیا شروع می شود. نمک هیمالیا نوعی سنگ نمک است. به طور سنتی این نوع نمک را با گیاهان، دانه ها و ادویه های خاصی مخلوط کرده و سپس آن را با دمای بالا گرم می کنند.

اما امروزه بسیاری از نمک های سیاهی که در بازار وجود دارند از ترکیب کلرید سدیم، سولفات سدیم، بی سولفات سدیم و سولفات فریک تشکیل شده و به صورت مصنوعی ساخته می شوند. سپس ترکیب این مواد با ذغال مخلوط شده و قبل از آماده شدن محصول نهایی، گرم می شود.

محصول نهایی حاوی ناخالصی هایی از قبیل سولفات ها، سولفیدها، آهن و منیزیم است که به بهبود رنگ، بو و مزه این نوع نمک کمک می کنند.

این ناخالصی ها به احتمال زیاد برای سلامت بدن مضر نیستند. سولفات ها به عنوان مواد بی خطر در نظر گرفته می شوند و در برخی محصولات غذایی برای کنترل رشد باکتری های مضر از آنها استفاده می شود.

از طرف دیگر نمک گدازه سیاه به طور سنتی از گدازه های آتشفشانی تهیه می شد. اما امروزه این محصول را از مخلوط کردن نمک دریایی با ذغال فعال درست می کنند.

نمک معمولی که ما معمولا از آن استفاده می کنیم؛ بسیار فرآوری شده و تصفیه شده است. به این ترتیب بیشتر مواد معدنی که در نمک طبیعی وجود دارد از بین رفته است.

تفاوت در طعم و مزه نمک سیاه و نمک معمولی

نمک سیاه نسبت به نمک معمولی دارای عطر و طعم بیشتری است. این قانون در مورد انواع نمک سیاه صدق می کند. نمک هیمالیا عطر گوگردی منحصر به فردی دارد و برای پخت و پز و تهیه غذاهای آسیایی و هندی بسیار عالی است. در حالی که نمک گدازه طعمی خاکی و دودی به غذاها می بخشد.

از طرف دیگر، نمک معمولی فقط مزه به غذا می دهد. شما می توانید در بیشتر غذاهای فرآوری شده طعم این نمک را احساس کنید. در حقیقت بیش از ۷۵٪ از سدیمی که هر روز در جهان مصرف می شود مربوط به نمکی است که در غذاهای فرآوری شده یافت می شود.

صرف نظر از این نکته، نمک اصلی ترین طعم دهنده ای است که به غذاها اضافه می شود زیرا باعث افزایش طعم مواد اولیه خواهد شد.

خواص نمک سیاه برای بدن

استفاده از این ماده ممکن است خواص فراوانی برای بدن داشته باشد. برای شروع کافی است که بدانید نمک سیاه معمولا حاوی سدیم کمتری نسبت به نمک معمولی است.

علاوه بر این حاوی مواد افزودنی کمتری نیز می باشد و ممکن است اثرات درمانی دیگری نیز داشته باشد.

فرق نمک سیاه با نمک معمولی
نمک سیاه

سدیم کمتری نسبت به نمک معمولی دارد

نمک های تجاری که در سوپر مارکت ها یافت می شوند ممکن است سدیم بیشتری نسبت به نمک سیاه مشتق شده از طبیعت داشته باشند.

به دلیل سدیم کم، نمک سیاه ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند یا افرادی که به دنبال کاهش میزان سدیم مصرفی خود هستند؛ گزینه بهتری باشد.

همانطور که می دانید رژیم های غذایی حاوی سدیم با افزایش فشار خون ارتباط دارند و ممکن است فشار خون را برای افرادی که فشارشان بالا است؛ افزایش دهد.

یادآوری این نکته ضروری است که قبل از مصرف نمک سیاه، برچسب غذایی درج شده روی بسته بندی را بررسی کنید. زیرا مقدار سدیم این ماده بسته به مارک تولید کننده متفاوت است.

ممکن است حاوی مواد افزودنی کمتری باشد

نمک سیاه ممکن است حاوی مواد افزودنی کمتری نسبت به نمک معمولی باشد. معمولا نمک سیاه سنتی بدون مواد افزودنی و با حداقل فرآوری، تولید می شود.

علاوه بر این گاهی موادی به نمک طعام معمولی اضافه می شوند که می توانند برای سلامت بدن مضر باشند.

برخی نمک های معمولی حاوی مواد افزودنی مضر مانند یدات پتاسیم و سیلیکات آلومینیوم نیز هستند. یدات پتاسیم ممکن است اکسیداسیون چربی را افزایش دهد.

اکسیداسیون چربی یک پروسه سلولی مضر است که می تواند باعث آسیب بافتی شود و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش دهد.

با این حال همه مواد افزودنی لزوماً بد نیستند. در حقیقت ید اضافه شده موجود در نمک ها معمولی حاصل تلاش سازمان بهداشتی مختلف می باشد که با هدف کاهش میزان کمبود ید، که در بسیاری از مناطق جهان رایج است، اجرایی شده است.

کمبود ید یکی از دلایل اصلی کم کاری تیروئید است و می تواند مشکلات زیادی برای بدن ایجاد کند.

سایر ادعاهای بی اساسی که در مورد این ماده وجود دارد :

  1. ممکن است حاوی مواد معدنی بیشتری باشد. ادعاها حاکی از آن است که نمک سیاه هیمالیا حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به نمک معمولی است. با این حال تحقیقات محدودی در مورد تفاوت های بین این دو نمک وجود دارد.
  2. ممکن است هضم را بهبود بخشد. اعتقاد بر این است که نمک سیاه ممکن است به بهبود هضم غذا کمک کرده و اثر ملین و بادشکن و ضد نفخ داشته باشد. با این حال تحقیقات علمی دقیقی برای حمایت از این ادعاها در دسترس نیست.
  3. ممکن است باعث تقویت پوست و مو شود. این نوع نمک به دلیل دارا بودن مواد معدنی ممکن است سلامت پوست و مو را بهبود بخشد. با این وجود تحقیقات کمی برای حمایت از این ادعا وجود دارد.

بیشتر بخوانید :

نمک سیاه : خواص بی نظیر نمک سیاه که تاکنون نمیدانستید!

مصرف زیاد نمک چه ضرری دارد؟

نمک صورتی هیمالیا

نمک دریا: ۱۷ خاصیت باورنکردنی نمک دریایی برای سلامتی

نمک سیاه گزینه طبیعی عالی نسبت به نمک معمولی است.
به خصوص اگر می خواهید با آن غذای هندی یا آسیایی درست کنید.
طعم منحصر به فرد نمک سیاه می تواند طعم بسیاری از غذاها را افزایش دهد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits