دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
معرفی بهترین مواد غذایی برای بیماران سرطانی
1
زمان مطالعه: 10 دقیقه
انتخاب درست و اصولی مواد غذایی و به اصلاح رژیم غذایی می‌تواند در روند درمان بیماری سرطان بسیار موثر باشد. در این مطلب به غذاهایی که برای بیماران سرطانی مفید است، می‌پردازیم.

چه غذاهایی برای بیماران سرطانی مفید است؟

سرطان یکی از بیماری‌هایی است که بدن را به دو دلیل ضعیف می‌کند، یک بخاطر خود بیماری و دیگری به دلیل روند شیمی درمانی در طول درمان آن. سرطان می‌تواند از همه جوانب سلامتی شما را از جمله اشتها و رژیم غذایی تحت تاثیر قرار بدهد.
بنابراین رژیم غذایی و تغذیه سالم در این دوران از اهمتی زیادی برخوردار است، چراکه به درمان سرطان، بهبود، کنترل و حتی پیشگیری از آن کمک می‌کند.

قوی‌ترین ضد سرطان چه موادی هستند؟

سرطان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در انواع مختلف تاکنون افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر خود کرده است. سلول‌های بدن در حالت عادی، رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند تا سلول‌های جدید تشکیل شوند تا جایگزین سلول‌های پیر و مرده شوند. در بیماری سرطان، برخی از سلول‌های بدن بدون توقف شروع به تقسیم شدن می‌کنند و به بافت‌های اطراف گسترش می‌یابند.
این بیماری از یک نقطه در بدن شروع شده و در صورت تشخیص دیر هنگام، می‌تواند تمام قسمت‌های بدن را دربر گیرد. با وجود اینکه سرطان همواره ترس و وحشت را برای بیمار و خانواده‌اش به همراه دارد، اما خوشبختانه امروزه، پیشرفت فراوانی در راستای درمان این بیماری صورت گرفته است.

این بیماری می‌تواند عوارضی مانند مشکلات گوارشی، اسهال یا یبوست، خستگی بیش از حد، حالت تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و کاهش وزن را برای بیمار به همراه داشته باشد. بنابراین از آنجایی که سرطان می‌تواند منجربه نوعی نوسانات در اشتها و وزن بیمار شود، بسیار مهم است که به رژیم غذایی و تغذیه بیمار توجه زیادی شود. علاوه بر آن کمک به حفظ وزن سالم بیمار و داشتن یک رژیم غذایی متعادل در طول شیمی درمان و پرتو درمانی می‌تواند:

عوارض جانبی درمان را مدیریت کند.
انرژی بیمار را افزایش دهد.
توان عضلانی بیمار را حفظ کند.
عملکرد بدن را بهبود ببخشد.
التهاب را کاهش دهد.
و بیماری را کنترل و از جوانب دیگر پیشگیری کند.

غذاهایی برای بیماران سرطانی

بنابراین گنجاندن مواد غذایی زیر در رژیم غذایی بیمار می‌تواند بسیار به درمان آن و حفظ انرژی لازم برای روند درمان کمک کند:

پروتئین‌های گیاهی و حیوانی
چربی‌های سالم و غیر اشباع
کربوهیدرات سالم
ویتامین‌ها و مواد معدنی
سبزیجات و میوه‌ها

بهترین صبحانه بیماران سرطانی کدام است؟

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در طول روز است. شما در طول شب در هنگام خواب به عبارتی روزه گرفته‌اید، بنابراین داشتن یک صبحانه مغذی بدن شما را برای شروع روز و صرف انرژی لازم، آماده می‌کند. موارد زیر می‌تواند به افراد مبتلا به سرطان برای انتخاب یک صبحانه سالم کمک کند:

سعی کنید در طول روز مقدار زیادی آب و آبمیوه طبیعی بنوشید. بنابراین انتخاب یک آبمیوه طبیعی در وعده صبحانه می‌تواند هوشمندانه باشد.
غلات سبوس‌دار را جایگزیم غلات تصفیه شده کنید. نان سنگک بهترین انتخاب برای صرف صبحانه است.
انواع میوه‌ها و سبزیجات مخصوصا آنهایی که قرمز رنگ هستند، مانند: انگور قرمز، انار، خرمالو، گوجه فرنگی و غیره بسیار مفید است.
غذاهای پر پروتئین مانند تخم و مرغ در انواع پخته شده و آبپز و شیر حتما در رژیم غذایی بیماران استفاده شود.
مغزیجات مقوی مانند گردو، بادام، کنجد، پسته و غیره حتما در وعده صبحگاهی بیمار جای داده شود.
غذاها بصورت آبپز و بخارپز شده توصیه می‌شود.
مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود به لیست غذاهای خود اضافه کنید.

از آنجایی که بیماران سرطانی اغلب بی اشتهایی را تجربه می‌کنند، بنابراین انتخاب غذاهای مقوی و مفید در اولین وعده روز بسیار مهم است. تنوع غذایی در وعده‌های غذایی به بیمار کمک می‌کند تا حتی با خوردن مقدار کمی از آنها، مقدار ویتامین و مواد معدنی لازم برای بدن را دریافت کنند. البته در کنار غذاهای مفیدی که باید مصرف کنید، بسیار مهم است تا از خوردن غذاهای غیر مفید پرهیز کنید مانند:

تغذیه مناسب سرطان

کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند قند و شکر را کاهش دهید.
مصرف گوشت قرمز را محدود کنید.
از مصرف انواع روغن‌های جامد بپرهیزید و روغن‌های مایع و گیاهی را جایگزین کنید.
از خوردن غذاهای پر ادویه، تند، ترش و شور جدا خودداری کنید.
همچنین توصیه می‌شود تا روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.

معجون مقوی برای بیماران سرطانی

از هر متخصصی بپرسید، بهترین راه برای مبارزه با سرطان چیست؟ به احتمال زیاد توصیه‌هایی مانند غذای سالم، فعالیت بدنی و اجتناب از سیگار را پیشنهاد می‌دهد، اما یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها برای مبارزه و بهبود این بیماری، نوشیدن مایعات به مقدار کافی در طول روز است. گنجاندن نوشیدنی‌های مفید و مغذی در برنامه رژیم غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار بسیار کمک می‌کند. در زیر به برخی از معجون‌های مقوی برای بیماران سرطانی می‌پردازیم:

آب سبزیجات و میوه‌های تازه

خوردن روزانه یک وعده آب سبزیجات و میوه به همراه پالپ و فیبر، یکی از راه‌های دریافت مواد مغذی و جلوگیری از عوارض بیماری سرطان است. سبزیجاتی مانند چغندر، هویج، کرفس، اسفناج، کلم قرمز، گوجه فرنگی و غیره می‌تواند بسیار برای بیماران سرطانی مفید باشد. شاید خوردن این سبزیجات برای برخی بیماران سخت باشد، بنابراین نوشیدن آب آنها می‌تواند روش خوبی برای بهره‌مندی از مواد مغذی آنها باشد. بنابراین ترکیبات زیر می‌تواند بسیار مفید باشد:

چغندر و کرفس
سیب و هویج
هویج و کرفس و سیب
گوجه فرنگی و کرفس
چفندر و هویج

و هر ترکیب دیگری که می‌توانید از آن یک نوشیدنی مقوی تهیه کنید. همچنین آب میوه‌های ضد سرطانی مانند پرتقال، گریپ فروت، انواع توت‌های سیاه، انار، زغال اخته و غیره حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند که می‌توانند از التهاب جلوگیری کرده و به بهبود این بیماری کمک کنند.

سرطانی ها چی بخورن؟

چای سبز

خواص چای سبز بر هیچ یک از ما پوشیده نیست. ترکیبات فعالی که در این چای وجود دارد منجربه مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود. چای سبز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده که از غشای سلولی و DNA در برابر حملات رادیکال‌های آزاد که به رشد انواع مختلف سلول های سرطانی کمک می کنند، محافظت می کند. بنابراین روزانه نوشیدن یک لیوان چای سبز به همراه شیرینی‌های طبیعی مانند انجیر، توت خشک، کشکش و خرما خشک نه تنها از سرطان پیشگیری می‌کند، بلکه به درمان آن نیز کمک می‌کند.

سوپ مخصوص بیماران سرطانی

از آنجایی که بیماران سرطانی دچار کم اشتهای و بی اشتهایی می‌شوند و ممکن است خوردن مواد غذایی سفت برای آنها سخت باشد، سوپ یکی از بهترین گزینه‌ها برای آنها است. سوپ یک غذای سبک و بسیار مغذی است که می‌تواند تمام مواد معدنی و ویتامین لازم برای بیمار را تامین کند. انتخاب مواد اولیه برای تهیه سوپ برای بیماران سرطانی بسیاری مهم است که موارد زیر می‌تواند به شما کمک کند:

سبزیجاتی مانند: تره فرنگی، اسفناج، کرفس، کدو تنبل، سیب زمینی، گوجه فرنگی، انواع سبزی‌های تازه مانند: شوید، جعفری و غیره
غلات سبوب دار مانند: جو دو سر، ذرت، گندم سیاه، گندم، برنج
انواع حبوبات مانند: لوبیا، عدس و غیره
پروتئین‌های گیاهی و حیوانی
انواع جوانه‌های خانگی مانند ماش و گندم بصورت تازه
استفاده از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، دارچین و زنجبیل به مقدار لازم در حد متعادل

می‌توانید برای اینکه بیمار به راحتی بتواند سوپ را میل کند، در آخر بعد از پخت سوپ، آن را در مخلوط کن ریخته و کامل میکس کنید.

پای مرغ برای بیماران سرطانی

تحقیقات نشان می‌دهد که پای مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مفید است که بدن انسان قادر به تولید آنها نمی‌باشد. پای مرغ سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم، اسیدهای چرب، سولفات کندروئتین، ویتامین D و ویتامین A بوده که در پیشگری سرطان بسیار مفید است و همچنین بدن را در برابر عوارض شیمی درمانی بسیار قوی می‌کند. برای مصرف آن می‌توانید به جایگزین مواد پروتئینی و یا در کنار آنها در سوپ از آن استفاده کنید.

مناسب ترین تغذیه برای سرطان

طرز تهیه غذا برای بیماران سرطانی

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بیماران سرطانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مشکلات گوارشی و مربوط به روده و بی اشتهایی است. برخی از آنها ممکن است در هضم غذا دچار مشکل شوند و یا درگیر اسهال و یبوست باشند. بنابراین بسیار مهم است که غذاهایی که میل می‌کنند به درستی تهیه و نوع طبخ آنها به درستی انتخاب شده باشد.

توصیه می‌شود تا مواد غذایی بصورت آبپز و بخارپز برای بیماران تهیه شود. تهیه سوپ‌های مغذی می‌تواند بسیار برای بیماران مفید باشد زیرا می‌توانند حجم بسیاری از ویتامین‌ها، مواد مغذی و معدنی را یکجا باهم دریافت کنند. همچنین انواع پلوهای مخلوط می‌تواند در کنار دیگر مواردی که گفته شد، گزینه خوبی برای این بیماران باشد. توصیه می‌شود از خوردن غذاهای سرخ کردنی و فست فود خودداری شود.

غذا نخوردن بیمار سرطانی

بیماران سرطانی مشکلاتی مانند بی اشتهایی، مشکل بلع، مشکلات گوارشی، تغییر طعم غذا، زخم در دهان و غیره را تجربه می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا غذای کمتری میل کنند و یا به هیچ وجه احساس نیاز به غذا را پیدا نکنند. تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان بسیار مهم است، زیرا با تغذیه سالم می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کرده و مقاومت خود را در برابر سرطان افزایش دهند. بنابراین موارد زیر می‌تواند به بیماران در زمان بی اشتهایی کمک کنند:

زمانی که غذا خوردن برایتان سخت است، می‌توانید از یک غذای مایع مانند سوپ یا یک نوشیدنی مقوی استفاده کنید.
وعده‌های غذایی خود را بیشتر و حجم آن را کمتر کنید.
همیشه سعی کنید در کنار خود غذای آماده داشته باشید تا در صورت احساس گرسنگی سریع آن را میل کنید.
توصیه می‌شود تا از مواد غذایی حاوی مواد معدنی و مغذی بسیار استفاده کنید تا در صورت مصرف آنها حتی به مقدار خیلی کم، بتوانید بدن خود را تغذیه کنید.
تنوع غذایی داشته باشید و فرم غذاها را تغییر دهید.
حین غذا خوردن مقدار کمی آب بنوشید تا احساس سیری نکنید.
داشتن فعالیت بدنی در طول روز می‌تواند اشتهای شما را افزایش دهد.

چگونه سرطان را با کندر درمان کنیم؟

دلایل ایجاد سرطان در افراد چیست؟

تغذیه مناسب سرطان پانکراس (لوزالمعده)

منبع : گهواره



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits