دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
طبع به : میوه به سرد است یا گرم ؟
9
زمان مطالعه: 5 دقیقه
اگر می خواهید بدانید که طبع میوه به چیست و مصلحات آن چه چیزهایی هستند، این مطلب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

طبع میوه به

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته می‌شود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و بصورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد.

درخت به درختی است از تیره گل سرخیان، جزو دسته سیب ها که پشت برگ هایش کرک دار است. آن را در سراب و میانه، هیوا، در رامیان و کتول، شغال، در لاهیجان و دلیجان و رودسر، توچ و در رامسر و شهسوار، سنگه می‌نامند.

درخت به، در خاک های خشک و خیلی آهکی خوب نمی‌روید و نیازمند به خاک ژرف است.

طبع به چیست ؟

طبع به گرم و خشک است، اما گرمای آن زیاد نیست و برخی از حکمای طب سنتی طبع آن را متمایل به معتدل دانسته اند. البته “به” ترش نسبت به نوع زرد و شیرین آن، سردی بیشتری دارد.

به همین دلیل این میوه با طبایع مختلف، سازگار بوده و همه میتوانند از خواص آن بهره مند شوند.

طبع تخم به (بهدانه)

اما جالب است بدانیم که طبع تخم به که به آن بهدانه می گویند و در درمان سرفه خشک از آن استفاده می شود، سرد و تر شناخته شده است.

طبع به

طبع به در طب سنتی

مصلح به چیست ؟

مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج به، مصرف آن همراه انیسون یا عسل و مربا کردن آن با عسل است.

خواص به

1. خواص میوه به برای پوست و مو

سطح بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در میوه به کاهش چروک و جوانسازی پوست صورت مفید بوده و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی از پوست شما در برابر اثرات اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.

میوه به غنی از آهن، مس و روی می باشد، این سه ماده معدنی برای تقویت مو و افزایش رشد مو مفید هستند.

2. خواص به برای زنان باردار

میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 بوده و می تواند برای درمان تهوع و استفراغ حاملگی مفید باشد.

3. خواص میوه به برای معده و دستگاه گوارش

میوه به غنی از فیبر بوده و برای کاهش اسید معده، درمان زخم معده، جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش و سرطان روده بزرگ و تسهیل در هضم غذا مفید هستند.

معجون به و عسل می تواند به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونت های روده کمک کند.

طبع به

به سرده یا گرم ؟

4. خواص میوه به برای کبد و کبد چرب

مصرف منظم میوه به برای سم زدایی کبد و درمان کبد چرب مفید می باشد.

5. خواص میوه به برای لاغری و کاهش وزن

میوه به یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن محسوب می شود، میوه به کم کالری بوده و فیبر غذایی بالایی دارد، این میوه هضم را بهبود بخشیده، انرژی را افزایش داده و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

6. خواص میوه به برای سرماخوردگی و آنفلونزا

تحقیقات نشان داده که میوه به خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا بسیار مفید است.

7. فواید میوه به برای دیابت و قند خون افراد دیابتی

میوه به حاوی مقادیر بالای فیبر و شاخص گلیسمی پایین است و برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون و همچنین کاهش میزان قند خون افراد دیابتی مفید می باشد.

8. میوه به برای یبوست و اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه به برای درمان خانگی یبوست مفید می باشد. همچنین میوه به می تواند برای درمان اسهال هم استفاده شود.

9. میوه به و فشار خون

پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی موجود در میوه به است که برای کاهش فشار خون بالا مفید بوده، آترواسکلروز را کاهش می دهد و خطر بیماری های قلبی عروقی، حملات قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

طبع به

طبع به و مصلحات آن

خواص برگ به

دمنوش برگ به برای کاهش استرس و افسردگی و درمان سرفه و گلودرد مفید است. همچنین جوشانده برگ به برای ضد عفونی کردن و درمان زخم مفید است.

خواص و طرز تهیه چای و دمنوش به

چای و دمنوش میوه به را می توانید در شب های سرد زمستان برای افزایش انرژی و گرم شدن مصرف کنید.

ورقه های خشک شده میوه به را در یک لیوان آب جوش بریزید، بگذارید 10-15 دقیقه بماند و سپس بخورید. شما می توانید از عسل برای شیرین کردن این چای انرژی بخش استفاده کنید.

خواص دانه به یا به دانه

دانه های میوه به که به دانه هم نامیده می شوند برای درمان گلودرد و سرفه مفید هستند. همچنین به دانه برای درمان اسهال هم استفاده می شود.

خواص روغن دانه به

روغن به دانه برای تقویت قلب و تقویت کبد و معده مفید است.

خواص آب میوه به

آب میوه به برای خوشبو شدن عرق، درمان بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی، کم خونی و آسم مفید است. مصرف منظم آب میوه به می تواند به درمان سل و نارسایی کبدی هم کمک کند.

عوارض و مضرات میوه به

هیچ شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی و مضرات میوه به با این حال چون دانه های میوه به مقدار کمی سیانید دارند خوردن بیش از چند دانه می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در افراد شود.

همچنین بخوانید:

طبع شلیل : میوه شلیل گرم است یا سرد ؟

طبع سیب : میوه سیب گرم است یا سرد ؟

طبع انگور : انواع مختلف انگور گرم است یا سرد ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.6 از 5 (9 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits