
قطره آهن ایرانی یا خارجی
بر اساس نظریه های مختلف پزشکی تقریبا همه شیرخواران و نوزادان از 3 و 4 ماهگی دچار کم خونی می شوند . بنابراین مصرف مکملی به نام قطره آهن از 6 ماهگی واجب به نظر می رسد .
آهن یک ماده معدنی حیاتی است که تمام کودکان و نوزادان به آن نیاز دارند. نوزادانی که شیر خشک و غلات مصرف میکنند، به شکل معمولی از این ماده غنی هستند. آهن به افزایش حجم گلبولهای قرمز خون با توجه به رشد نوزاد کمک میکند.
کمبود بیش از اندازه آهن منجر به کم خونی میشود و در نتیجه آن تولید خون کاهش یافته و اشتهای کودک کم میشود.
آیا قطره آهن برای نوزاد واجب است ؟
در این قسمت برای شما توضیح کامل خواهیم داد که چرا می گویند قطره آهن برای نوزاد واجب است ؟
تحقیقات حاکی از آن است که کودکانی که قطره آهن مصرف کرده اند به لحاظ هوشی بسیار قویتر از سایر کودکان هستند .
قطره آهن در رشد جسمی کودکان نیز نقش بسزایی دارد . کودکانی که قطره آهن استفاده نمی کنند در بزرگسالی بیشتر از سایر کودکان دچار سرماخوردگی و عفونت ها و حمله های آنفلوآنزا می شوند .
کمبود آهن در کودکان چه عوارضی دارد ؟
کمبود آهن در کودکان عوارض زیر را ایجاد می کند :
- مشکلات رشد جسمی
- مشکلات یادگیری و رفتاری
- انزوا در کودکان
- مشکلات حرکتی
- ضعیف شدن عضله ها
- ضعف سیستم ایمنی بدن
مضرات ندادن قطره آهن به کودک
نوزادانی که قطره آهن به آن ها داده نمی شود به کم خونی های زود رس دچار می شوند که کم خونی باعث بی اشتهایی ، بدخلقی و مشکلاتی در رشد جسمی آنها در بزرگسالی می شود .
کودکانی که قطره آهن دریافت نکرده اند در زمان مدرسه دچار اختلال تمرکز و توجه می شوند و از هم کلاسی های خود عقب می مانند .
قطره آهن ایرانی بهتر است یا خارجی ؟
در بازار کلا دو نوع قطره آهن وجود دارد . قطره آهن ایرانی و قطره آهن خارجی .
این دو نوع قطره از لحاظ زمان و میزان مصرف تفاوتی ندارند فقط از حیث خارجی یا داخلی متفاوتند و همیشه این سوال در میان والدین بوده که کدامیک مفیدترند .
بسیاری اعتقاد دارند که قطره آهن خارجی کیفیت بهتری دارد و عوارض جانبی قطره داخلی را ندارند .
بیشترین نگرانی مادرها برای استفاده از قطره آهن تغییر در رنگ دندان ها و مشکلات این چنینی در کودکانشان است . برخی از والدین از شربت های خارجی مولتی ویتامین استفاده می کنند به این دلیل که هم آهن دارد و هم زینک .
در صورتی که این قطره های خارجی تنها 10 میلی گرم آهن مورد نیاز کودک شما در آنها موجود است .
این شربت ها که در بازار ایران قیمت بالایی هم دارند . ویتامین D کودک را تامین نمی کنند و ممکن است نرمی استخوان کودک آنها را تهدید کند .
والدین باید درک کنند که درست است قطره های ایرانی بدمزه هستند اما مطمئنا میزان آهن لازم برای کودک شما را دارا هستند.
تفاوت قطره آهن خارجی و ایرانی
تفاوت هایی که به ظن پدرها و مادرها بین قطره ها آهن خارجی و ایرانی موجود است :
قطره ایرانی باعث پوسیدگی دندان کودک می شود اما قطره خارجی نه !
بهتر است بدانید قطره آهن در کل هیچ تاثیری در پوسیدگی دندان کودکان ندارد و تنها دندان ها را سیاه می کند که اگر اصول بهداشتی در این رابطه یعنی تمیز کردن لثه ها و یا دندان های شیرخوار با مسواک انگشتی است ، رعایت شود و یا اگر قطره آهن را ته حلق نوزاد بریزید که هیچ تماسی با لثه ها نداشته باشد ، هیچ مشکلی در این رابطه بروز نخواهد داد .
می توانید بعد از خوراندن قطره آهن ایرانی بلافاصله به کودک آب جوشیده سرد شده بدهید.
قطره ایرانی بدمزه است و نوزادم نمیخورد !
قلق فرزندتان را به دست آورید و به هر شکلی شده قطره آهن را به آنها بدهید . به عوارض منفی ندادن قطره آهن به نوزاد اذهان داشته باشید .
شربت های خارجی علاوه بر آهن ویتامین های دیگری هم دارند !
درست است که می توان به جای قطره آهن و مولتی ویتامین شربت های خاجی که ترکیب آنهاست و خوشمزه تر هم هستند به کودک داد ، اما در نظر داشته باشید که این شربت ها اولا گران قیمت هستند ثانیا میزان آهن موجود در آنها از میزانی که کودک شما نیاز دارد کمتر است .
آیا قطره فروس سولفات همان آهن است ؟
استاندارد آهن خوراکی همان فروس سولفات هفت قطره در روز در صورتی که کودک رژیم سرشار از گوشت قرمز و جگر داشته باشد خواهد بود که می توان دوبار چهار قطره با معده خالی با قطره چکان ته حلق ریخته شود.
- برچسبها
- کم خونی نوزادان