اربعین در کلام رهبری
اربعین در کلام رهبری : چهلمین روز پس از شهادت امام حسین (ع)، تنها به روزی برای عزاداری بر حسین (ع) و یاران غریبش خلاصه نشد بلکه اربعین طوفانی شد که شهادت و پایمردی را از حنجره ی خسته ی اسرای کربلا فریاد زد، و جرأت دفاع از حق را در مردم به وجود آورد و بار دیگر فضای عاشورا ، شهادت و ارزش ایستادگی در برابر ظلم را زنده کرد.
سخنان آیت الله خامنه ای از اربعین
- آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران، اربعین را استمرار نهضت ظلم ستیزانه امام حسین(ع) می دانند و درس بزرگ آن را زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهادت در مقابل تبلیغات دشمن معرفی می نمایند.
- ایشان می فرمایند : "اهمیت اربعین در آن است که در این روز، با تدبیر الهی خاندان پیامبر (ص) یاد نهضت حسینی برای همیشه جاودانه شد و این کار پایه گذاری گردید. اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلی، در حوادث گوناگون _ از قبیل شهادت حسین بن علی (ع) در عاشورا _ به حفظ یاد و آثار شهادت کمر نبندند، نسل های بعد، از دستاورد شهادت استفاده زیادی نخواهند برد....
- اگر زینب کبری و امام سجاد (ع) در طول آن روزهای اسارت _ چه در همان عصر عاشورا در کربلا و چه در روزهای بعد در راه شام و کوفه و خود شهر شام و بعد از آن در زیارت کربلا و بعد عزیمت به مدینه و سپس در طول سال های متمادی که این بزرگواران زنده ماندند _ مجاهدات و تبیین و افشاگری نکرده بودند و حقیقت فلسفه عاشورا و هدف حسین بن علی و ظلم دشمن را بیان نمی کردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقی نمی ماند.
- چرا امام صادق (ع) _ طبق روایت _ فرمودند : که هر کس یک بیت شعر درباره حادثه عاشورا بگوید و کسانی را با آن بیت شعر بگریاند، خداوند بهشت را بر او واجب خواهد کرد؟ چون تمام دستگاه های تبلیغاتی، برای منزوی کردن و در ظلمت نگه داشتن مسئله عاشورا و کلا مسئله اهل بیت، تجهیز شده بودند تا نگذارند مردم بفهمند چه شد و قضیه چه بود. تبلیغ، این گونه است.
- آن روزها هم مثل امروز، قدرت های ظالم و ستمگر، حداکثر استفاده را از تبلیغات دروغ و مغرضانه و شیطنت آمیز می کردند. در چنین فضایی، مگر ممکن بود قضیه عاشورا _ که با این عظمت در بیابانی در گوشه ای از دنیای اسلام اتفاق افتاده _ با این تپش و نشاط باقی بماند؟ یقینا بدون آن تلاش ها، از بین می رفت. درسی که اربعین به ما می دهد، این است که باید یاد حقیقت و خاطره شهادت را در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگه داشت."
- اربعین به روز یادآوی حادثه عاشورا و زنده نگه داشتن یاد شهادت و ظلم ستیزی تبدیل شد. اجتماع کوچک خاندان امام حسین (ع) و برخی از بنی هاشم گویا بیعتی با حقیقت و ارزشهای والایی انسانی بود. اما اولین کسی که عاشقانه خود را به مزار عطرآگین حسین (ع) رساند ، جابر بن عبدالله انصاری بود.
- آیت الله خامنه ای در توصیف شخصیت جابر و داستان عشق و ارادت او به امام حسین (ع) چنین می گویند : "جابربن عبدالله جزو مجاهدین صدر اول (اسلام) است؛ از اصحاب بدر است؛ یعنى قبل از ولادت امام حسین، جابربن عبدالله، در خدمت پیغمبر بوده و در کنار او جهاد کرده است.
- کودکى، ولادت و نشو و نماى حسین بن على (علیه السلام) را به چشم خود دیده است. جابربن عبدالله به طور حتم بارها دیده بود که پیغمبر اکرم، حسین بن على را در آغوش مى گرفت، چشم هاى او را مى بوسید، صورت او را مى بوسید، پیغمبر به دست خود در دهان حسین بن على غذا مى گذاشت و به او آب مى داد؛ اینها را به احتمال زیاد جابربن عبدالله به چشم خود دیده بود.
- جابربن عبدالله به طور حتم از پیغمبر به گوش خودش شنیده باشد که حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشت اند. بعدها هم بعد از پیغمبر، موقعیت امام حسین، شخصیت امام حسین _ چه در زمان خلفا، چه در زمان امیرالمومنین، چه در مدینه و چه در کوفه _ اینها همه جلوی چشم جابربن عبدالله انصارى است. حالا جابر شنیده است که حسین بن على را به شهادت رسانده اند. جگر گوشه ى پیغمبر را با لب تشنه شهید کرده اند. از مدینه راه افتاده است؛ از کوفه، عطیه با او همراه شده است.
- عطیه روایت مى کند که در روز اربعین : «جابربن عبدالله به کنار شط فرات آمد، آنجا غسل کرد، جامه ى سفید و تمیز پوشید و بعد با گامهاى آهسته، با احترام به سمت قبر امام حسین (علیه السلام) روانه شد.
- وقتى به قبر رسید، سه مرتبه با صداى بلند گفت: «الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر»؛ یعنى وقتى که مى بیند که چطور آن جگرگوشه ى پیغمبر و زهرا را، دست غارتگر شهوات طغیانگران، این طور با مظلومیت به شهادت رسانده است، تکبیر مى گوید.
- بعد عطیه ادامه می دهد و مى گوید : از کثرت اندوه، جابربن عبدالله روى قبر امام حسین از حال رفت، غش کرد و افتاد. نمى دانیم چه گذشته است، اما در این روایت مى گوید، وقتى به هوش آمد، شروع کرد با امام حسین صحبت کردن: «السلام علیکم یا آل الله، السلام علیکم یا صفوة الله»."
- عاشقان و ارادتمندان خاندان اهل بیت (س) سالیانی است که همچون جابر در روز اربعین خود را به حریم نورانی امام حسین (ع) در شهر کربلا می رسانند. اربعین ، پای سفر قلب هایی را به این حریم ولایت و ارادت ، باز کرده است که پروانه وار از مسیرهای دور و نزدیک با پای پیاده خود را می رسانند و همچون جابر بن عبدالله، دلیلی جز محبت به اهل بیت (ع) ندارند.
- آیت الله خامنه ای درباره ی این عشق و ارادت می فرمایند : "پدیدهی بی نظیر و بیسابقه ای هم در این سالهای اخیر بهوجود آمده و آن، پیادهروی میان نجف و کربلا یا بعضی از شهرهای دورتر از نجف تا کربلا است ؛ بعضی از بصره، بعضی از مرز، بعضی از شهرهای دیگر، پیاده راه میاُفتند و حرکت می کنند. این حرکت حرکت عشق و ایمان است؛ ما هم از دور نگاه می کنیم به این حرکت، و غبطه می خوریم به حال آن کسانی که این توفیق را پیدا کردند."
- رهبر انقلاب معتقدند : این کسانی که این راه را طی می کنند و این حرکت عاشقانه و مؤمنانه را انجام می دهند، کار صحیح و بزرگی انجام می دهند و آنها یک شعار بزرگی را زنده می کنند. چراکه در این کار هم ایمان و اعتقاد قلبی و باورهای راستین، تحریککننده و عملکننده است و هم عشق و محبّت.
- آیت الله خامنه ای تفکر اهل بیت (س) و تفکر شیعی را ترکیبی از عقل و عاطفه و ترکیبی از ایمان و عشق معرفی می کنند و معتقدند این همان چیزی است که در سایر فِرَق اسلامی، خلأ آن محسوس است.
- رهبر انقلاب بر این نظرند که : تنها خاندان پیغمبر که عناصری برجسته، ممتاز، نورانی و ملکوتی هستند و مردم به آنها عشق می ورزند و با آنها حرف می زنند، به آنها سلام می کنند و از آنها انشاءالله جواب می شنوند یک فرصت بزرگی در اختیار پیروان اهلبیت قرار داده اند؛ زیارت ائمّه (ع)، که زیارتها سرشار از مفاهیم عالی و ممتاز است ، این فرصت را به پیروان داده است که خلاءهای عاطفی و عاشقانه را برای آنها پر کند.
- آیت الله خامنه ای یکی دیگر از ویژگی های مهم اربعین و اجتماع عظیم مسلمانان را وحدت آفرینی آن می دانند و درباره عزت آفرینی اجتماع مسلمانان در پیاده روی اربعین می فرمایند: "اگر ما با هم باشیم، کشورهای اسلامی، ملّتهای مسلمان _ سنّی و شیعه و فِرَق مختلف تسنّن و تشیّع _ با یکدیگر دلهایشان صاف باشد، نسبت به یکدیگر سوءظن نداشته باشند، سوءنیّت نداشته باشند، به یکدیگر اهانت نکنند، ببینید در دنیا چه اتّفاقی خواهد افتاد؛ چه عزّتی برای اسلام درست خواهد شد! وحدت؛ وحدت."
اهل سنت در پیاده روی اربعین
آری در زمانه ای که عدّه ای خونخوار به دور از انسانیّت، نام اسلام را به یغما برده اند و به اسم دین، نفرت و وحشت و هر آنچه که غیرانسانی است را در جهان پراکنده می کنند و مایۀ شرم اسلام و مسلمانان گشته اند این خبر در جهان منتشر می شود که 20 میلیون نفر، مسلمان، شیعه و سنی، عاشق، لبریز از عواطف انسانی، در اوج زیبایی و شکوه، صفا و صمیمیّت، در کربلا و در حرم حسین (ع) حاضر شده اند جهانیان را شوکه می کند.
آنگاه این علامت سئوال در ذهن غیر مسلمانان شکل می گیرد که این حسین (ع) کیست که همه را پروانه وار به دور خود جمع کرده است و چرا هیچگاه از این نوع از اسلام برای ما گفته نشده است و همیشه اسلام وهابی و سلَفی و دور از انسانیّت در رسانههای غربی منتشر شده است ؟!
اکنون این رویداد عظیم و شاید بی نظیر در پهنه دنیا و طول تاریخ، قلب ها را به سمت حقیقت کشانده است و سوالات بسیاری را درباره شخصیت امام حسین (ع) و حقیقت در ذهن ها به وجود آورده است.
بدین جهت است که آیت الله خامنه ای معتقدند که اربعین در حادثهی کربلا یک شروع و یک آغاز بود. آغازی برای شناخت حقیقت.
بیشتر بخوانید :
اربعین حسینی به چه معناست ؟ ۴ روایت از اتفاقات اربعین
چگونه اربعین ۹۸ بدون پاسپورت (گذرنامه) به کربلا برویم ؟
مزایا و معایب سفر اربعین با خودرو شخصی + هزینه ها
خبر خوب برای مشمولان متقاضی سفر به عتبات عالیات در اربعین ۹۸
اربعین (چهلم امام حسین) ۹۸ در عراق چه روزی است ؟
نکات مهم برای پیاده روی اربعین با کودکان
16 متن مداحی نوحه ترکی اربعین (سری سوم)
دانلود نوحه جدید لری برای پیاده روی اربعین
دانلود ۳۶ نوحه عربی گلچین شده مخصوص پیاده روی اربعین
دیدگاه ها