دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۹ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
دلیل گرسنگی مداوم در زمان بارداری چیست؟
زمان مطالعه: 10 دقیقه
سه ماهه ی اول بارداری ترکیب غریبی از گرسنگی زیاد و احساس تهوع همزمان است. سه‌ ماهه ی دوم معمولاً همراه با خود رهایی از تهوع بارداری را می‌آورد اما می‌تواند دوره ی گرسنگی رفع‌نشدنی و بی‌پایان هم باشد.

چرا در زمان بارداری همیشه احساس گرسنگی میکنم و سیر نمیشم 

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان گرسنگی در زمان بارداری آشنا شوید.بسیاری از مادران به دلیل حالت تهوع ناشی از بارداری و یا نگرانی از افزایش زیاد وزن در ماههای اول بارداری غذای کافی نمی خورند و همین امر فرزندانشان را مستعد انواع مشکلات جسمی و روحی در سالهای بعد زندگی می کند.این گرسنگی مادران موجب بروز عوارض زیادی از جمله بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات روحی مانند افسردگی و حتی اعتیاد و انواع توهم در فرزندان می شود.لازم به ذکر است که مادران باردار باید روزانه در حدود 2300 کالری مصرف کنند و چنانچه این میزان به 1000کاهش یابد خطرات فوق فرزندان را تهدید می کند.مطالعات اخیر بر روی مغز جنین نشان می دهد چنانچه مادران در ماههای اول بارداری غذای کافی مصرف نکنند انرژی کافی جهت فعالیتهای مناسب مغزی تامین نمی شود و همین امر تاثیراتی دارد که میتواند احتمال بروز مواردی از جمله اعتیاد را در سالهای آینده برای فرد افزایش دهد.گرسنگی مادر در دوران بارداری موجب بروز بیماری در فرزند می شود.

۱۰ علت گرسنگی دائمی در دوران حاملگی

اگر به باشگاه می‌روید و سخت ورزش می‌کنید، افزایش اشتها امری طبیعی محسوب می‌شود. همچنین اگر باردار هستید، احتمالاً شاهد افزایش اشتهای خود خواهید بود. با این حال، اگر بدون هیچ دلیلی همیشه احساس گرسنگی دارید و فکر می‌کنید ته معده شما سوراخ شده و هرگز پر نمی‌شود، احتمالاً مشکلی وجود داردگرسنگی یک نیاز روانی به کالری، آب و نمک است که در اثر عوامل مختلفی تحریک می‌شود. شناسایی علت گرسنگی مداوم، حائز اهمیت است؛ زیرا عدم درمان این مشکل باعث می‌شود دچار مشکلات فیزیکی یا روانی شوید. در ادامه ۱۰ علت گرسنگی را بررسی کرده‌ایم.

1. بدن شما دچار کمبود آب شده است

کم شدن آب بدن، یکی از دلایل احساس گرسنگی است، در واقع کمبود آب در بدن حتی در سطح خفیف به عنوان نشانه گرسنگی ظاهر می‌شود. اعلام گرسنگی و تشنگی از طریق هیپوتالاموس انجام می‌گیرد. زمانی که بدن دچار کمبود آب شود، سیم‌های هیپوتالاموس روی هم می‌افتند و شما به جای یک بطری آب، یک بسته چیپس می‌خورید. اگر همواره آب موردنیاز بدن را تأمین کنید، می‌توانید از بروز این اشتباه جلوگیری کنید.

 

گرسنگی در زمان حاملگی

2. کربوهیدرات زیاد مصرف می‌کنید

کربوهیدرات‌های ساده مانند مواد غذایی حاصل از آرد و شکر، سطح شکر خون را به شدت افزایش می‌دهند و به سرعت پایین می‌آورند. پایین آمدن ناگهانی شکر خون باعث تحریک احساس گرسنگی می‌شود. از مواد غذایی سرشار از فیبر مانند بادام، سیب، پسته و غیره به جای کربوهیدرات‌های استفاده کنید.

3. خواب شبانه شما بی‌کیفیت بوده است

از دلایل دیگر احساس گرسنگی نداشتن خواب کافی و خوب در شب است به عبارتی اگر شب آرام و راحتی را پشت سر نگذاشته باشید، دو هورمونی که با اشتها ارتباط دارند، ترشح می‌شوند. کمبود خواب باعث افزایش هورمون Gherlin که محرک اشتها است و کاهش هورمون Leptin که محرک احساس سیری است، می‌شود. سعی کنید شب‌ها ۷ الی ۸ ساعت بخوابید تا هورمون‌های اشتها مجدداً تنظیم شوند.

4. به اندازه کافی چربی نمی‌خورید

چربی‌های اشباع‌نشده نیز همانند پروتئین باعث احساس سیری می‌شوند. از مغز میوه‌ها، آووکادو و روغن‌های سالم برای تأمین چربی موردنیاز بدن استفاده کنید. به گفته متخصصین، ۲۰ الی ۳۰ درصد کالری موردنیاز روزانه بایستی از طریق چربی تأمین شود.

5. زیاد استرس دارید

از علل دیگر احساس گرسنگی دائمی داشتن استرس زیاد است. زمانی که تحت‌فشار هستید، بدن هورمون‌های استرس یعنی آدرنالین و کورتیزول بیشتری ترشح می‌کند. افزایش این هورمون‌ها باعث می‌شود بدن احساس کند موردحمله قرار گرفته و به انرژی نیاز دارد. در نتیجه اشتهای شما افزایش می‌یابد. همچنین استرس سطح ماده شیمیایی سروتونین را در مغز کاهش داده و باعث احساس گرسنگی کاذب می‌شود. سعی کنید از طریق شرکت در کلاس‌های یوگا یا روش‌های دیگر آرامش خود را به دست آورید.

6. بدن شما به پروتئین بیشتری نیاز دارد

از دلایل دیگر احساس گرسنگی دائمی کمبود مصرف پروتئین است. اگر در وعده‌های غذایی خود از پروتئین و چربی سالم استفاده کنید، مدت بیشتری احساس سیری خواهید داشت. پروتئین نه تنها مدت طولانی‌تری در معده می‌ماند و احساس سیری می‌دهد، بلکه احساس گرسنگی را نیز سرکوب می‌کند. روزانه حداقل ۴۶ گرم پروتئین مانند ماست چکیده، تخم‌مرغ، گوشت و غلات سبوس‌دار بخورید.

7. وعده‌های غذایی را نادیده می‌گیرید

اگر صبحانه یا ناهار نخورید، بیشتر گرسنه می‌شوید. زمانی که معده برای مدتی طولانی خالی می‌ماند، هورمون گرسنگی Gherlin را بیشتر تولید می‌کند و اشتهای شما افزایش می‌یابد. سعی کنید بیش از ۴ الی ۵ ساعت وقفه بین وعده‌های غذایی ایجاد نشود. حتی اگر از صبحانه خوشتان نمی‌آید، در ساعت اول پس از بیدار شدن، چیزی مانند ماست، کره بادام‌زمینی یا تکه‌های سیب بخورید.

8. غذا را قورت می‌دهید و به اندازه کافی نمی جوید

از دلایل دیگر احساس گرسنگی دائمی نجویدن غذا به اندازه کافی است. اگر غذا را نجویده قورت دهید، معده پر می‌شود؛ اما مغز زمان کافی برای ثبت حس سیری نداشته است. در نتیجه همچنان اشتها خواهید داشت. سعی کنید به آرامی غذا بخورید و هر لقمه را کامل بجوید. حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا سیگنال سیری به مغز برسد.

9. در معرض تبلیغات مواد غذایی قرار دارید

با توجه به تبلیغاتی که ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته در زندگی افراد وجود دارد، تعجبی ندارد که بسیاری از افراد همواره هوس خوردن می‌کنند. رابطه بین آنچه می‌بینیم و آنچه می‌خواهیم، طی یک تحقیق در سال ۲۰۱۲ مستند شده است. سعی کنید تا حد امکان در معرض تبلیغات مواد غذایی قرار نگیرید.

 

علت افزایش اشتها و گرسنگی زیاد در بارداری

10. از یک سری داروهای خاص استفاده می‌کنید

ممکن است برخی از داروهایی که برای رفع بیماری‌ها استفاده می‌کنید، باعث افزایش اشتها شود. داروهای ضدافسردگی و کورتیکواستروئیدها اشتها را افزایش می‌دهند و باعث می شوند دائما احساس گرسنگی کنید. در این مورد بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.میان‌وعده‌ها نقش اساسی در پیشگیری از ضعف، گرسنگی و افت قند خون خانم‌ باردار بازی می‌کنند. در این مطلب چند میان‌وعده مناسب را به مادران آینده معرفی می‌کنیم:

  •  میان‌وعده انرژی‌زا

ماست و غلات : یک کاسه ماست میوه‌ای را با 30 گرم غلات کامل بدون شکر مخلوط کنید. این میان‌وعده برای مصرف قبل از کلاس یوگا یا شنای دوران بارداری مناسب است. در ضمن حاوی کلسیم، پروتئین، ویتامین و قندهای پیچیده است و می‌تواند تقریبا 3 ساعت شما را سیر نگه‌دارد و باعث اضافه‌وزن هم نمی‌شود. یک بطری کوچک آب‌معدنی و یک مشت میوه‌های خشک: آب‌معدنی حاوی منیزیم است که از خستگی، گرفتگی عضلات و یبوست پیشگیری می‌کند. میوه‌های خشک نیز حاوی فروکتوز و انواع ویتامین‌ها هستند و تا وعده بعدی شما را سیر نگه می‌دارند.

ساندویچ مرغ : وسط 2 ورقه نان‌ سبوس‌دار، 50 گرم گوشت مرغ کبابی همراه با چند برگ کاهو و کمی روغن زیتون بریزید و نوش‌جان کنید. پروتئین گوشت مرغ گرسنگی شما را از بین می‌برد و نان هم میل به مصرف شیرینی را کم می‌کند.

موز غوطه‌ور در شکلات : موز را از طول برش بزنید و به 4 قسمت تقسیم کنید. روی هر برش قطعه‌ای شکلات تلخ بگذارید و چند لحظه آن را درون فر قرار دهید تا شکلات آب شود. با خوردن این میان‌وعده هم ویار شما به خوردن شیرینی از بین می‌رود هم منیزیم و سایر ویتامین‌ها را دریافت کرده‌اید.

شیرشکلات : شیر کم‌چرب و کاکائو را با هم مخلوط کنید و برحسب ذائقه تان آن را گرم یا سرد بنوشید. این میان‌وعده نه‌تنها گرسنگی شما را از بین می‌برد بلکه روی خلق‌وخویتان هم تاثیر مثبت دارد.

نان تست شده : از شب قبل برش‌های نان تست را در یک لیوان شیر و شربت افرا بخیسانید بعد روی آن کمی دارچین بپاشید و در ظرف نچسب حرارت دهید تا هر طرف آن کمی برشته شود.

سیب : اگر در مترو، هنگام خرید در سوپرمارکت یا موقع پیاده‌روی در پارک گرسنه شدید، می‌توانید یک سیب گاز بزنید. سیب هم گرسنگی شما را برطرف می‌کند و هم میوه کم‌کالری‌ است.

سبزی‌های ترد : به سلیقه خود سبزی‌هایی مثل هویج، کلم و خیار را قطعه‌قطعه و با مقداری سس کم‌چرب یا مقداری پنیر سفید یا نمک برحسب ذائقه تان مصرف کنید.

  •  میان‌وعده‌ ضدتهوع

سالاد مرکبات : پرتقال، گریپ‌فروت و نارنگی را به قطعات مربع‌شکل برش‌ بزنید و مقداری آبلیمو و عسل روی آن بریزید. اسید میوه و بوی خوش آن جلوی تهوع شما را می‌گیرد و در ضمن میان‌وعده‌ای مملو از ویتامین‌c مصرف کرده‌اید.

  • بدترین میان‌وعده‌ها 

برای آنکه در طول بارداری تناسب‌اندامتان حفظ شود و اضافه‌وزن معقولی داشته باشید، باید از خوردن برخی موادغذایی صرف‌نظر کنید:

شیرینی، شکلات و بیسکویت : قندهای ساده‌ای که سریع جذب می‌شوند و در شکلات، بیسکویت و شیرینی‌ها موجود هستند، شاید در کوتاه‌مدت شما را سیر کنند اما بعد از 2 ساعت چون قندخونتان به شدت افت می‌کند، حالت تهوع پیدا می‌کنید و میلتان به مصرف شیرینی بیشتر می‌شود.

همچنین بخوانید:

چیپس و نان صنعتی : چربی‌‌های اشباع که در شیرینی‌ها، چیپس و نان‌های صنعتی موجود است، در کوتاه‌مدت استرس شما را از بین می‌برد و حالت تهوعتان را برطرف می‌کند اما خیلی سریع دوباره گرسنه می‌شوید و میل به خوردنتان بیشتر می‌شود در ضمن این نوع چربی‌ها هضم غذا را هم دچار مشکل می‌کنند.

نوشیدنی‌های گازدار : این نوع نوشیدنی‌ها گاهی حالت تهوع را از بین می‌برند اما در اصل باعث افزایش اسید و نفخ معده می‌شوند و میل به خوردن موادغذایی شیرین را افزایش می‌دهند.

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits