دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آشنایی با خواص دارویی بی نظیر گل نسترن
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
نسترن منشأ ایرانی داشته، پایه های وحشی آن در حال حاضر زینت بخش دامنه های صخره ای و سنگلاخی مناطق کوهستانی کشور است.


نسترن و این همه خاصیت


نسترن منشأ ایرانی داشته، پایه های وحشی آن در حال حاضر زینت بخش دامنه های صخره ای و سنگلاخی مناطق کوهستانی کشور است. در منطقه آذربایجان می توان پایه های گلدان را در اطراف جاده های روستایی و زمین‌های مجاور مزارع رویت کرد.

نسترن دارای طبع گرم است. میوه نسترن حاوی فلاونوئید،اسانس، پکتین، قند، تانن، مقدار زیادی ویتامین c ، مجموعه ویتامین های B، حاوی اسیدهای آلی اسید سیتریک، اسید مالیک، اسید اسکوربیک، موسیلاژ، همچنین دارای کاروتن و چربی است.

گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگ‌هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌‌دار که به شکل بیضی نوک‌تیز بوده و گل‌ها به رنگ‌های گلی (قرمز کم‌رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید هستند. این گل زیبا وخوش‌عطر سرشار از خواص دارویی است که علاوه بر آن رب مخصوص خوراکی نیز از آن تهیه می‌شود که می‌تواند جایگزین رب انار جهت استفاده در غذاها باشد.

دمنوش نسترن

خواص درمانی نسترن


نسترن دارای خواص ادرارآور، قابض، ضد اسهال، بهبود التهاب و ورم کلیه ها، آرامبخش اعصاب، بندآورنده خونریزی، دفع سنگ کلیه و مثانه، برطرف کننده بی خوابی، موجب تسریع موضعی جریان خون، دمکرده میوه نسترن نشاط‌ آور، رفع کننده بوی بد دهان، برای رفع اسهال کودکان، موثر در درمان خون ادراری و موجب تقویت معده می‌گردد.

الیاف داخلی میوه نسترن ضد انگل است و موجب تسکین دردهای نقرس می‌گردد، غرغره جوشانده نسترن در رفع ناراحتی‌های لثه و دندان درد مفید است. این جوشانده به عنوان یک مایع ضدعفونی کننده در شستشوی زخم ها و بیماری های پوستی کاربرد دارد. موسیلاژ میوه نسترن موجب رفع سستی و افزایش مقاومت بدن به خصوص در بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی می گردد.

توصیه ها و تجویز درباره مصرف نسترن

دم کرده نسترن مقدار ۵۰ گرم میوه نسترن را در داخل یک لیتر آب جوش ریخته به مدت چند دقیقه دم‌کرده و به عنوان نوشیدنی معطر و نشاط‌ آور میل کنید. از این نوشیدنی جهت درمان اسهال، تقویت معده و نیز رفع بوی بد دهان استفاده کنید.

جوشانده نسترن


مقدار ۵۰ گرم از برگ ها و گل های خشک شده نسترن را در داخل یک لیتر آب ریخته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می جوشانیم. از این جوشانده می‌توان به عنوان مایع ضدعفونی کننده جهت شستشوی زخم ها و بیماری های پوستی استفاده کرد، جهت رفع بیماریهای داخلی دهان، درد دندان و خونریزی لثه ها می توان این جوشانده را غرغره کرد، افرادی که دچار تعریق زیاد هستند میتوانند جهت رفع این عارضه بدن خود را بعد از حمام با این جوشانده معطر بشویند.

گل نسترن

داروی ضد انگل نسترن

چنانچه نیم گرم از الیاف داخل میوه نسترن را با پنجاه گرم عسل مخلوط کرده و مقدار یک قاشق چای خوری قبل از غذا میل کنید در رفع انگل های داخل خصوصاً برای اطفال مفید است.

شربت نسترن

مقدار یک کیلوگرم میوه نسترن را پس از خارج کردن الیاف و بذرهای آن تمیز کرده و سپس با ۲۵۰ گرم نبات کوبیده و مقداری شکر مخلوط کرده سپس 5/1 لیتر عرق نعنا به آن اضافه کرده و به مدت دو هفته در جای نسبتا گرم قرار دهید، هر روز باید محلول فوق را هم بزنید. از این شربت روزانه یک فنجان در هر وعده غذایی میل کنید.

هیچگاه گیاهی را بدون آگاهی از خواص آن مورد استفاده قرار ندهید، برخی گیاهان دارای واکنش‌های خاص دارویی هستند، لطفاً قبل از مصرف گیاهان دارویی با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید.

در طب سنتی آذربایجان (تّرکِه دوا) میوه های سرشار از ویتامین c را در پخت نوعی آش طبی (گیلدیک آشی) به کار می‌برند. آش مذکور از ترکیب خرما، میوه نسترن، برخی حبوبات پخته می‌شود و دارای طعم شیرین و بسیار مقوی است. بذور و دانه های داخل میوه را نیز در داخل سوپ بیماران ریخته می شود. جهت کمک به ترمیم ضرب دیدگی های استخوان از برگ‌های کوبیده شده نسترن نوعی ضماد تهیه می‌شود که در قسمت آسیب‌دیده قرار می دهند.

separator line

بیشتر بخوانید:

این ۲۰ گیاه دارویی باعث سقط جنین می شوند!

درمان عفونت ریه در منزل با گیاهان دارویی

چاقی صورت با گیاهان دارویی

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits