دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نارون لغزنده چیست؟
3
زمان مطالعه: 7 دقیقه
خواص نارون کوهی : نارون لغزان، درختی است برگریز که بلندی آن به 20 متر می رسد. این نارون به عنوان نارون قرمز یا هند هم شناخته شده است.

آشنایی با خواص درمانی و دارویی نارون لغزنده

نارون لغزنده با بدن شما چه می کند؟ به گزارش دلگرم : در طب سنتی از گیاهان مختلفی در جهت درمان بیماری های متعدد استفاده می کنند. یکی از گیاهان پر خاصیت که در درمان انواع امراض پوستی و معده نقش بسزایی دارد، گیاه نارون لغزنده می باشد. این گیاه به موجب تحمل طیف گسترده ای از دما در اقصی نقاط جهان رشد و نمو یافته است.نارون گونه ای درختی است که تاجی کروی شکل و پهن دارد و با شاخه های تنومند به سمت زمین منحنی می باشد. این گونه ی درختی حدود 20 میلیون سال قبل در آسیای مرکزی رشد و نمو یافت و هم اکنون در سرتاسر نیمکره شمالی گسترش پیدا کرده است. نارون لغزنده دارای برگ های ریز با مغز چوبی قرمز رنگ مایل به قهوه ای می باشد. بدین جهت با عنوان نارون قرمز نیز شناخته می شود. الگوریتم نارون قرمز همانند مسکنی قوی عمل می کند و با نارون آمریکایی تفاوت اساسی دارد.

نارون آمریکایی برگ های ضخیم تری نسبت به برگ های سوزنی شکل نارون لغزنده دارد. از دیگر نام های نارون لغزنده می توان به درخت شاه اشرفی، نارون کوهی، اوجا، چتری و سایه خوش اشاره کرد. امروزه با گسترش آگاهی عمومی در خصوص مزایا و خاصیت های درمانی گیاه نارون لغزنده در اکثر پارک ها و باغ ها اقدام به کاشت این درخت پر خاصیت کرده اند.به علاوه به موجب تکثیر فراوان و تحمل شرایط کلان شهر ها مورد استقبال قرار گرفته است.درخت نارون لغزنده همانند سایر درختان در معرض آفت های مختلف مانند شپشک، شته و تار عنکبوتی قرار دارد. تاکنون نوعی بیماری به نام "Dutch elm disease" موجب از بین رفتن و مرگ هزاران درختان نارون در آمریکای شمالی و اروپا شده است.این بیماری به وسیله ی تکثیر نوعی قارچ به وجود می آید. این قارچ سمی به واسطه ی سیستم آوندی درخت در سرتاسر درخت گسترش می یابد و با مسدود سازی سیستم آوندی موجب خشک شدن و فرسایش درخت می شود.نارون لغزنده یک نوع درخت است که معمولا از برگ های آن استفاده می شود.

طریقه مصرف نارون لغزنده

گیاه دارویی نارون لغزنده در راستای درمان و کاهش التهابات به طرق مختلف قابل استفاده می باشد. مصرف کنندگان می توانند از روغن گیاه نارون در خصوص ماساژ قسمت های مختلف پوستی استفاده کنند. علاوه براین، برگ درخت نارون لغزنده به شکل دمنوش، استعمال خارجی و جویدنی قابلیت مصرف دارد.

شما می توانید با مراجعه به عطاری اشکال مختلفی از کپسول، پودر، قرص، چای، روغن و عصاره ی مایع گیاه دارویی نارون را تهیه کنید.

جوشانده یا پماد حاصل از پوست درخت نارون لغزنده

متخصصان و حکیمان طب سنتی از پماد درخت نارون در راستای درمان بیماری های پوستی بهره می گیرند.به منظور تهیه ی جوشانده و قرار دادن آن بر روی پوست، می توانید 50 الی 100 گرم از پوست درخت نارون را در یک لیتر آب بجوشانید.علاوه براین شما می توانید 50 گرم پوست درخت نارون را به همراه 50 گرم موم و 150 گرم روغن نباتی در آب جوش حدود 30 دقیقه حرارت دهید و پس از عبور از صافی (پارچه نازک) آن را به شکل پماد موضعی مصرف کنید.

پودر نارون لغزنده

بررسی های محققین بیانگر خاصیت ملینی و ضد یبوست بودن پودر نارون لغزنده هستند. بدین جهت پودر نارون در راستای درمان و کاهش یبوست، نفخ و گاز شکم که علامت غالب سندروم روده ی تحریک پذیر هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.بافت پودر نارون لغزنده، مخاطی است. لذا ترکیب پودر با مقداری آب در درمان سرفه، تحریکات پوستی، آبسه، زخم و اگزما موثر است. برای درمان مشکلات گوارشی، از نارون لغزنده به صورت پودر استفاده می شود.

توجه داشته باشید با وجود ایمن بودن پودر نارون لغزنده در مواردی پس از مصرف موضعی، واکنش های پوستی از قبلی تورم، قرمزی و کهیر رخ می دهد. به محض مشاهده ی هر گونه علائم از مصرف موضعی آن خودداری کنید.

 نارون لغزنده

اجزای سازنده ی درخت نارون لغزنده

همان طور که بیان کردیم برگ و پوسته ی درخت نارون لغزنده قابل مصرف می باشد. به عبارتی دیگر موثرترین قسمت درخت نارون لغزنده که دارای خاصیت دارویی فوق العاده بسیار است، پوست داخلی درخت می باشد.در ادامه ی مطلب قسمتی از خاصیت پوست درخت نارون را بیان می کنیم: پوست نارون لغزنده ماده ای لعابی دارد که وقتی با آب ترکیب می شود، به ژلی نرم و صاف تبدیل می گردد.پوست درخت نارون به موجب آنتی اکسیدان های موجود در آن خاصیت ضد التهابی و شفا بخشی دارد. همچنین دارای ترکیبات فیتوسترین، موسیلاژ و ... می باشد.پوسته های درونی درخت نارون نیز دارای ویتامین های B1، B2، B3 و C ، فسفر، روی، بتا کاروتن، تانن، کلسیم، آهن و منگنز می باشد.

توجه داشته باشید نارون لغزنده نقش بسزایی در کاهش نا متعادلی الکترولیت های بدن و کمبود های تغذیه ای ایفا می کند.

مزیت های نارون لغزنده

1. تقویت معده

2. کوبیده ی برگ نارون در درمان بواسیر موثر است

3. درمان اختلالات دستگاه گوارش، مجاری ادرار و دستگاه تناسلی

4. بهبود ورم پستان با ماساژ دادن پستان به وسیله ی روغن نارون

5. درمان روماتیسم

6. جلوگیری از انتشار جوش، زگیل و تبخال به وسیله ی روغن نارون

7. جویدن برگ تازه ی نارون موجب تقویت لثه ها می گردد

8. ضماد برگ نارون از عفونت زخم های عمیق جلوگیری می کند

9. سرمه ی گل برگ و مغ درخت نارون موجب جلای چشم و رفع سفیدی می گردد

10. پیشگیری از سنگ کلیه: برای این منظور برگ نارون را به شکل آب پز مصرف می کنید

11. پوست و برگ های درخت نارون ادرار آور و تعریق کننده است

12. ترکیب خاکستر برگ و چوب درخت نارون با سرکه در پاک سازی و حذف زگیل نقش دارد

13. تعریق کننده ای قوی

14. کاهش بیماری های پوستی از قبیل اگزما، آبسه و دمل

15. مخلوط پوست نارون با سرکه التیام دهنه ی جزام و بیماری جرب می باشد

16. مصرف موضعی نارون از بین برنده ی زخم های سطحی پوست مانند آفتاب سوختگی و تب خال

17. درمان نقرس

18. کاهش خونریزی معده

19. ترمیم و تقویت استخوان ها

20. جلوگیری از ترشحات سفید رنگ بانوان

21. درمان سندرم روده تحریک پذیر

22. یکی از مزایای نارون لغزنده، پیشگیری و درمان بیماری های پوستی است.

23. درمان ریفلاکس صفراوی

عارضه ی ریفلاکس صفراوی اختلالی است که در آن صفرا وارد مری و معده می شود. فرد مبتلا به این نوع عارضه همواره از درد های شکمی، کاهش وزن، سرفه و گرفتگی صدا رنج می برد. در واقع در شرایطی که کارکرد دریچه پیلور مختل شود یعنی به درستی بسته نشود، صفرا به داخل معده هدایت می شود. بدین جهت ریفلاکس صفراوی شکل می گیرد.در خصوص درمان ریفلاکس صفراوی داروهای گیاهی بسیار موثر هستند. در میان گیاهان دارویی متعدد، نارون لغزنده نقش مهمی را در راستای بهبود این عارضه ایفا می کند.به موجب حملات ریفلاکس صفراوی، مخاط داخل بدن بیمار ضعیف شده است. نارون لغزنده حاوی میزان بسیار زیادی موسیلاژ است که موجب تقویت مخاط و تسکین سرفه می گردد.توصیه می شود فرد مبتلا پس از هر وعده ی غذایی نارون لغزنده را در آب مخلوط کند و میل نماید. همچنین در طول روز دو الی سه مرتبه، جوشانده ی چای نارون را بنوشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits