دلگرم
امروز: یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۸ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
طبع پنیر (تازه / کهنه) : پنیر سرد است یا گرم ؟
6
زمان مطالعه: 7 دقیقه
پنیر یکی از پرمصرف ترین انواع لبنیات در بین ماست از این رو داشتن اطلاعاتی درمورد طبع پنیر و مصلحات آن خالی از لطف نیست. پس تا انتها با ما همراه باشید.

طبع پنیر چیست ؟

یکی از مهم ترین مواد خوراکی وعده صبحانه برای تمام خانواده های ایرانی استفاده از پنیر است و از انواع آن می‌توان به لیقوان، فتا یا دانمارکی اشاره کرد.

پنیر در انواع بسیار متنوعی از دَلَمَه شدن شیر گاو، گوسفند، شتر، گاومیش و بز تهیه می شود. جالب است بدانید بیش از صدها نوع پنیر متفاوت و منحصر به فرد در جهان وجود دارد.

روش تهیه پنیر به این صورت است که ابتدا شیر از طریق کشت باکتری ها ترش یا اسیدی می شود. سپس با اضافه شدن آنزیم مایه پنیر یا یک ماده جایگزین مثل اسید سیتریک یا سرکه شیر دَلَمَه می شود و پس از بستن شیر آب پنیر به وجود می آید.

تاریخچه پنیر

ابتدای راه پنیر و این که چه زمانی انسان برای اولین بار پنیر را به عنوان ماده غذایی مورد استفاده قرار داده است کاملاً نامعلوم و غیرقابل پیش‌بینی است اما بر اساس شواهد موجود، انسان از ۸ تا ۱۰ هزار سال قبل به تولید پنیر، دست زده است.

فرایند تولید پنیر، در اسطوره‌های یونان باستان ذکر شده است و در چند نقاشی مصری نیز به وجود پنیر در میان غذاها اشاره شده است.

پنیر، با شروع دوره حکومت رومیان، محبوبیت بیشتری پیدا کرد. پنیر با گذر زمان محبوبیت خود را از مرزهای یونان به سمت آسیا و اروپا روانه کرد و این نواحی نیز به خوردن پنیر، به عنوان بخشی از غذای روزانه عادت کردند.

با روی کار آمدن سزار، فرایند تولید پنیرهای مختلف در رم باستان شدت گرفت و آغازی برای روزهای به اوج رسیدن پنیر شد.

تاریخ معاصر پنیر را می‌توان به خاورمیانه و اروپا نسبت داد. جایی که پنیر را با استفاده از فراوری شیر به دست می‌آورند. شیر پس از اینکه برای تولید کره مورد استفاده قرار گرفت در ادامه مسیر به عنوان تولید کننده پنیر در صنعت و خانه‌ها استفاده می‌شود.

امروزه روش‌های گوناگون و انواع مختلفی از پنیرها وجود دارد که برای استفاده در غذاهای گوناگون کاربرد دارند.

طبع پنیر تازه

طبع پنیر تازه سرد و تر است. پنیر تازه ملین شکم بوده، سبب تولید خلط صالح در بدن می شود، همچنین موجب تقویت معده, روده و کلیه خواهد شد.

پنیر تازه دیر هضم بوده و برای سرد مزاجان مضر است و نیز از بین برنده اشتهای غذا است. پنیر با مغز گردو و آویشن فوق العاده چاق کننده است.

طبع پنیر

طبع پنیر در طب سنتی

طبع پنیر کهنه

طبع پنیر کهنه گرم و خشک است. پنیر کهنه یا به اصطلاح پنیر تبریزی یا لیقوان موجب تقویت اشتها و مقوی روده است. پنیر کهنه خشک کننده رطوبات بدن و از بین برنده بلغم است. مصلح پنیر کهنه مغز گردو است.

مصرف پنیر کهنه موجب بروز تشنگی می شود و نیز لاغر کننده بوده و باعث تولید سنگ می شود. افراد مبتلا به سنگ کلیه بهتر است از مصرف پنیر پرهیز کنند.

مصلح پنیر چیست ؟

پنیر به همراه مصلحاتی نظیر نعنا، زیره، آویشن، سیاه دانه، گردو و عسل مصرف گردد تا خواص و مزاج آن بهبود یابد و از عوارض آن کاسته شود.

خواص پنیر

قلب سالم‌ تر با خوردن پنیر

چربی‌های سالم و مفید برای بدن موجب عملکرد بهتر قلب نیز می‌شود. یکی از خواص پنیر این است که به واسطه داشتن مقادیر زیادی چربی مفید موجب بهبود عملکرد قلب می‌شود.

از طرفی، پنیر بر اساس نوع فراوری و اساس اولیه آن دارای مقادیر زیادی کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم است که به نوبه خود باعث افزایش ایمنی و سلامتی سیستم قلب و عروق می‌شود. با این وجود باز به شما توصیه می‌کنیم که پنیر را به اندازه اعتدال میل کنید.

کاهش احتمال بروز سرطان با پنیر

سرطان به واسطه فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن به وجود می‌آید. البته رادیکال‌های آزاد یکی از دلایل بروز سرطان است. بدن انسان همواره دارای رادیکال آزاد است اما زمانی که غلظت آن‌ها رو به افزایش باشد مشکلاتی از قبیل التهاب در اندام‌ها و سرطان به وجود می‌آید.

تنها موادی که می‌توانند رادیکال‌های آزاد را کنترل کنند، آنتی اکسیدان‌ ها هستند.

پنیر با دارا بودن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان به واسطه ویتامین‌ها و چربی‌های مفید، توانایی کافی برای مقابله با رادیکال‌های آزاد را دارد و می‌تواند خطر بروز بیماری‌هایی به مانند سرطان را کاهش دهد.

خواص پنیر برای پوکی استخوان

پوکی استخوان بر اثر افزایش سن به وجود می‌آید اما این بیماری می‌تواند تهدیدی برای همه گروه‌های سنی باشد. نشانه‌های این بیماری کاهش تراکم استخوانی و درد مفاصل است.

پوکی استخوان از جمله بیماری‌های شایع در زنان بعد از یائسگی است که موجب شکستگی‌های جبران‌ناپذیر در آن‌ها می‌گردد. برای جلوگیری از به وجود آمدن پوکی استخوان، می‌بایست منابع غنی از کلسیم به مانند شیر با پنیر مصرف کرد.

همان‌طور که اشاره کردیم با مصرف پنیر تراکم استخوانی افزایش و در نتیجه احتمال بروز پوکی استخوان کاهش پیدا می‌کند.

طبع پنیر

طبع پنیر و مصلح آن

خواص پنیر برای سلامت دندان

کلسیم و فسفر از جمله ترکیباتی هست که برای سلامتی دندان و دهان ضروری است. با خوردن پنیر و لبنیات شما دندان‌های سالمی خواهید داشت که تا سنین کهنسالی همراه شما خواهند بود و نیاز به کاشتن و استفاده از دندان مصنوعی احساس نخواهید کرد.

کاهش استرس با مصرف پنیر

مطالعات نشان داده است که خوردن پنیر، به کاهش استرس و اضطراب به میزان زیادی کمک می‌کند. همچنین برآورد شده است که با مصرف پنیر احتمال بروز حملات عصبی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وجود این خواص را می‌توان به منیزیم کافی در پنیر نسبت داد که موجب حفظ آرامش روحی و روانی می‌شود.

خواص پنیر برای بهبود عملکرد مغز

مغز ما از چربی‌هایی که می‌خوریم به عنوان مواد مغذی استفاده می‌کند و در فعالیت‌های روزانه آن‌ها را می‌سوزاند. پنیر، حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ و ۶ اسید چرب مغذی دیگر است که همگی موجب بهبود عملکرد مغز می‌شوند.

خوردن پنیر، روشی خوشمزه برای افزایش عملکرد مغز است.

پنیر پروتئین برای گیاهخواران

از آنجایی که گیاهخواران، مصرف گوشت بسیار اندکی دارند، در تأمین پروتئین، مورد نیاز خود عمدتاً دچار مشکل می‌شوند؛ اما با خوردن پنیر می‌توانند بخشی از نیاز خود را به دست آوردند.

به عنوان یک پیش‌غذا، اگر گیاه‌ خوار هستید می‌توانید پنیر را میل کنید و از فواید آن لذت ببرید.

سیستم ایمنی قوی‌ تر با خوردن پنیر

مواد غذایی حاوی روی عمدتاً برای سلامتی و افزایش ایمنی بدن مؤثر هستند. علاوه بر این باکتری‌های مفید در پنیر، می‌توانند در هضم غذا به سیستم گوارشی کمک شایانی کنند

که در نهایت موجب افزایش سلامتی و قدرت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری‌های مختلف می‌شود.

همچنین بخوانید:

پنیر چه مقدار کالری دارد ؟ راهکارهای سوزاندن کالری حاصل از پنیر



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (6 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits