آبکشی شرعی ماشین لباسشویی چگونه انجام میشود؟
ایرانیها با توجه به فرهنگ و پیشینه تاریخی خود برای آبکشی شرعی ماشین لباسشویی و اطمینان از طهارت لباسهای شسته شده با لباسشویی اهمیت خاصی قائل هستند.
از نظر اسلام اگر بعد از برطرف کردن عین نجاست، آب داخل ماشین لباسشویی به تمام قسمتهای لباس و از جمله قسمت نجس آن برسد، لباس کاملا پاک میشود.
تمام ماشینهای لباسشویی که به آب لولهکشی متصل باشند، آبکشی لباسها را به صورت شرعی انجام میدهند.
بهتر است لباسهای نجس با دست شسته شوند؛ زیرا در این صورت کنترل بیشتری روی قسمتهای نجس شده خواهید داشت.
آب لولهکشی جزء آب راکد یا آب کر محسوب میشود و طبق احکام شرعی، لباسهای شسته شده با این آب پاک هستند.
احکام آبکشی شرعی
پیش از اینکه به مبحث آبکشی شرعی ماشین لباسشویی بپردازیم، ابتدا ببینیم شستوشوی اسلامی به چه صورت است. در این صورت میتوانیم متوجه شویم که آبکشی شرعی ماشین لباسشویی چگونه انجام خواهد شد.
طبق موازین اسلام آب به دو صورت وجود دارد:
آب مضاف یا ناخالص که جزء مطهرات محسوب نمیشود و از نظر شرعی نمیتواند نجاسات را پاک کند.
آب مطلق یا خالص که نجاست را کاملا پاک میکند. آب مطلق میتواند باران، آب راکد (آب کر و قلیل زیرمجموعه آب راکد هستند) یا آب جاری باشد.
شستوشوی لباس با آبهای گفته شده باعث طهارت لباس میشود. آب لولهکشی نیز جزء آب کر یا همان راکد محسوب میشود. اگر بعد از برطرف کردن نجاست، لباس زیر آب شیر که همان جریان آب کر است، گرفته شود، کاملا تمیز خواهد شد.
توجه کنید که آب باید به تمام قسمتهای لباس مخصوصا قسمتهایی که در تماس با نجاست بوده است، برسد.
از نظر اسلام اگر بعد از برطرف کردن عین نجاست، آب داخل ماشین لباسشویی به تمام قسمتهای لباس از جمله قسمت نجس آن برسد، لباس کاملا پاک میشود. بنابراین بعد از آبکشی لباس توسط لباسشویی هیچ نگرانی از بابت طهارت آن نداشتهباشید.
آیا آبکشی شرعی ماشین لباسشویی امکانپذیر است؟
بله. اگر چه بهتر است لباس نجس را با دست بشویید؛ زیرا در این صورت در زمان شستن دقت بیشتری میکنید و لباس تمیزتر خواهد شد. با این وجود امکان آبکشی شرعی ماشین لباسشویی نیز وجود دارد.
در واقع مراحل شستوشو در ماشین لباسشویی بهگونهای است که شرایط را برای طهارت و پاکی لباس مطابق با احکام آبکشی شرعی فراهم میآورد.
نحوه آبکشی شرعی ماشین لباسشویی چگونه است؟
مراحل شستوشو در ماشین لباسشویی به شرح ذیل است:
پس از روشنشدن لباسشویی و برقراری جریان آب، عمل آبگیری دیگ شستوشو و تخلیه به طور همزمان صورت میگیرد. در اینجا حکم آب جاری اعمال میشود. طبق فتوای علمای اسلام بعد از برطرف شدن عین نجاست، فرو بردن لباس نجس در آب جاری یا کر و تماس آب با همه قسمتهای لباس موجب پاکی لباس خواهد شد.
در نتیجه در همین مرحله لباس پاک خواهد شد و سپس دیگر مراحل ضد عفونی کردن و شستن با مایع لباسشویی انجام میگیرد.
از کدام برنامه شستوشو برای آبکشی شرعی استفاده کنیم؟
برخی ماشینهای لباسشویی برنامهای با عنوان شستوشوی اسلامی دارند. میتوان با تنظیم ماشین لباسشویی روی این برنامه از آبکشی شرعی ماشین لباسشویی اطمینان حاصل کرد. این برنامه به دلیل شبهه برخی افراد در ارتباط با پاکی لباسها پس از شستوشو در لباسشوییها ایجاد شده است.
این قابلیت معمولا با نامهایی مانند Islamic washing یا prayer mode مشخص میشود. این حالتها زمان شستوشو را افزایش میدهند و آبکشی اضافه دارند. هم اکنون برخی برندهای لباسشویی از جمله اسنوا، هیتاچی، میتسوبیشی و … اقدام به ایجاد این گزینه در لباسشویی خود نمودهاند.
در ارتباط با این سوال که «از کدام برنامه شستوشو برای آبکشی شرعی استفاده کنیم؟» باید بگوییم به عقیده برخی افراد نیازی به استفاده از برنامه خاصی برای آبکشی شرعی ماشین لباسشویی نیست و تمامی ماشینهای لباسشویی از برنامه 3 بار آبکشی یا همان شستوشوی اسلامی استفاده میکنند.
همچنین میتوانید به دنبال دکمههایی مانند extra rinse یا rinse+ روی لباسشویی بگردید. در این صورت نیز ماشین لباسشویی چرخههای آبکشی اضافی را انجام خواهد داد.
اضافه کردن تایم شستوشوی ماشین لباسشویی نیز از راههای آبکشی شرعی ماشین لباسشویی است. این کار را میتوانید از طریق دکمه های time یا Wash Time انجام دهید.
به صورت کلی باید بگوییم که استفاده از برنامه شستوشو cotton با مدت زمان 1 ساعت و 20 دقیقه برنامه مناسبی جهت شستوشوی شرعی ماشین لباسشویی خواهد بود.
چگونه در منزل تشک تخت نجس را تمیز کنیم؟
آیا لباس شخص جنب نجس است و شستن آن واجبه ؟
آیا نجاست لباس با بخارشویی رفع می شود؟
منبع: آچاره
دیدگاه ها