دلگرم
امروز: جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۳ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
آیا می شود به استخاره اینترنتی اکتفا کرد؟
3
زمان مطالعه: 2 دقیقه
استخاره اینترنتی و آنلاین موضوعی است که در سال‌های اخیر با گسترش فضای مجازی، سوالات بسیاری درباره آن مطرح شده است. برای یافتن پاسخ دقیق، بهتر است به نظر مراجع تقلید مراجعه شود، زیرا فتواهای مختلفی در این زمینه وجود دارد.

استخاره آنلاین از دید مراجع چه حکمی دارد؟

اگر طبق روش های معمولی است مانعی ندارد. حضرت آیت الله مکارم شیرازی در خصوص استخاره آنلاین بیان می کنند: در صورتی که استخاره کننده در واقع خود دستگاه باشد اعتباری به آن نیست. به طور کلی، می‌توان گفت که نظر مراجع تقلید درباره استخاره اینترنتی به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • موافقان: برخی مراجع تقلید با استخاره اینترنتی مشروط به رعایت برخی شرایط موافق هستند. آن‌ها معتقدند اگر روش استخاره به گونه‌ای باشد که آیات قرآن به صورت تصادفی و بدون دخالت انسان انتخاب شوند، مشکلی ندارد.
  • مخالفان: برخی دیگر از مراجع تقلید با استخاره اینترنتی به دلایلی مانند احتمال دستکاری در سیستم یا عدم حضور قلب در هنگام استخاره مخالف هستند.

استخاره آنلاین

نکاتی که در مورد استخاره اینترنتی

نکاتی که در مورد استخاره اینترنتی باید در نظر گرفت:

نیت خالص: مهم‌ترین نکته در استخاره، داشتن نیت خالص و توکل بر خدا است. این موضوع در استخاره اینترنتی نیز باید مدنظر قرار گیرد.

روش استخاره: روش استخاره باید به گونه‌ای باشد که آیات قرآن به صورت تصادفی انتخاب شوند و دخالتی در این فرایند صورت نگیرد.

تفسیر آیات: تفسیر آیات قرآنی که در استخاره آمده، باید توسط فردی عالم و باتقوا انجام شود.

توجه به دلایل عقلی: علاوه بر استخاره، باید به دلایل عقلی و مشورت با افراد باتجربه نیز توجه کرد.

نتیجه‌گیری:

به طور کلی، استخاره اینترنتی می‌تواند به عنوان یک ابزار کمکی برای تصمیم‌گیری استفاده شود، اما نباید به عنوان تنها معیار برای تصمیم‌گیری قرار گیرد. بهتر است قبل از انجام استخاره اینترنتی، با مرجع تقلید خود مشورت کنید تا نظر دقیق ایشان را در این مورد جویا شوید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits