به گزارش دلگرم، یک دانشمند ایرانی به همراه استاد خود در دانشگاه بینگهامتون نیویورک موفق به ساخت گیاه مصنوعی شده است که علاوه بر تولید اکسیژن، به اندازه شارژ یک تلفن همراه برق نیز تولید میکند. پروفسور سئوهونشان چوی و مریم رضایی، دانشجوی دکتری، با تحقیقات در زمینه باتریهای زیستی و انرژی ناشی از باکتریها، این گیاه مصنوعی را طراحی کردهاند که از دیاکسید کربن تغذیه میکند.
تأثیر مثبت بر کاهش دیاکسید کربن
این گیاه مصنوعی از نور داخل خانه برای هدایت فتوسنتز استفاده میکند و به کاهش 90 درصدی سطح دیاکسید کربن کمک میکند که این رقم بسیار بیشتر از کاهش 10 درصدی گیاهان طبیعی است.
چوی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی، گفت: «ما اهمیت کیفیت هوای داخل خانه را بهخصوص پس از کووید-19 میدانیم. منابع مختلف میتوانند مواد سمی تولید کنند که باعث افزایش دیاکسید کربن میشود.»
عملکرد گیاه و تولید برق
چوی و رضایی با استفاده از 5 سلول خورشیدی بیولوژیکی و باکتریهای فتوسنتزی، یک برگ مصنوعی ساخته و قابلیت جذب دیاکسید کربن و تولید اکسیژن آن را آزمایش کردند. تولید برق در حدود 140 میکروات یک مزیت ثانویه است و این دو امیدوارند بتوانند خروجی بیش از یک میلیوات را محقق کنند. انرژی حاصل از این گیاه میتواند برای شارژ تلفن همراه و سایر کاربردها مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: همشهری
دیدگاه ها