دلگرم
امروز: پنجشنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۵ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۴ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی چه کنیم ؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
اگر بیماران به‌موقع برای درمان اضطراب اجتماعی اقدام کنند، از پیشرفت آن جلوگیری کرده و تعامل خود در اجتماع را بهبود خواهند بخشید.

اختلال اضطراب اجتماعی نوعی اختلال ذهنی است که فرد را از شلوغی دور کرده و در موقعیت‌های اجتماعی مختلف او را مضطرب و هراسان می‌سازد. غالبا درمان اضطراب اجتماعی نیازمند مراجعه به روانشناس با تجربه در تهران و سایر شهرهاست؛ زیرا روانشناسان ابتدا ریشه اختلال را بررسی می‌کنند و پس از آن، بهترین راهکارهای درمانی را برای بهبود اوضاع روان بیماران در نظر می‌گیرند. اگر بیماران به‌موقع برای درمان اضطراب اجتماعی اقدام کنند، از پیشرفت آن جلوگیری کرده و تعامل خود در اجتماع را بهبود خواهند بخشید.

نحوه شناسایی اختلال اضطراب اجتماعی چگونه است؟

پیش از این‌که در مورد نحوه درمان اضطراب و استرس اجتماعی صحبت کنیم، می‌خواهیم بدانیم چطور این بیماری شناسایی می‌شود. بیماری‌های روانی گرچه علائم یکسانی دارند؛ اما چنین نیست که در هر فردی با همان علائم خاص بروز کنند. این نشانه‌ها می‌توانند از بیماری به بیمار دیگر متفاوت باشند.

برخی علائم همچون سرخ شدن بیمار، تعریق شدید، لرزش و عرق سرد پیشانی قابل مشاهده هستند. برخی دیگر از علائم همچون تپش قلب بیمار و استرس فراوان یا مشکلات حافظه قابل رؤیت نیستند. با وجود این علائم، تست‌های زیادی وجود دارند که به شما می‌گویند آیا مشکل اضطراب اجتماعی دارید یا خیر.

بیماران برای اطمینان‌خاطر می‌توانند به روانشناس مراجعه کنند و به تشخیص بیماری‌های ذهنی خود بپردازند. به محض این‌که به روانشناس مراجعه کنید، چندین سوال از شما پرسیده می‌شود. این سوالات در کنار پاسخ‌های غربالگری و آزمایشات رایج می‌توانند به تشخیص سریع اختلالات همچون اختلال اضطراب اجتماعی کمک شایانی کنند.

راهکارهای درمان اختلال اضطراب اجتماعی

نه‌تنها یک راهکار، بلکه ‌چندین راهکار مختلف وجود دارند که می‌توانید برای درمان بیماری اضطراب اجتماعی از آن‌ها استفاده کنید. این تکنیک‌ها صد درصد تضمین‌ شده نیستند؛ اما نقش چشمگیری در درمان این بیماری دارند. پس می‌توانید به‌عنوان یکی از راه‌های درمانی به آن‌ها اعتماد کنید.

درمان اضطراب اجتماعی با طب سنتی

طب سنتی برای درمان اختلالاتی همچون اضطراب اجتماعی راهکارهای دارویی قوی را پیشنهاد می‌کند. اگر افراد مبتلا به این اختلالات زیر نظر پزشکان طب سنتی از داروهای مخصوص استفاده کنند، اضطراب و تشویش اجتماعی را از خود دور کرده و بهتر با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند.

مصرف داروهایی همچون چای کوهی برای افزایش آرامش ذهن، مصرف سنبل‌الطیب برای کاهش استرس، مصرف دمنوش بابونه، مصرف دمنوش زنجبیل، مصرف اسطخودوس و مصرف دمنوش گیاه قاشقک آبی برای درمان این اختلالات توصیه می‌شود.

برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی چه کنیم ؟

تغییرات سبک زندگی

شاید جالب باشد بدانید حتی تغییرات سبک زندگی هم می‌تواند در درمان اضطراب اجتماعی موثر باشد. چنانچه شما سطح کلی اضطراب خود را کم کنید، بهتر با محیط و اطرافیان خود ارتباط برقرار خواهید کرد. برای مثال، داشتن فعالیت بدنی مستمر ذهن شما را از تشویش دور می‌کند و اضطرابتان را کاهش می‌دهد. ورزش کردن می‌تواند خلق و خوی شما را بهتر کرده و ارتباطاتتان را تسهیل کند. افزون‌بر آن نفس عمیق، خوابیدن، استراحت کردن و یوگا نیز نقش موثری در کاهش اضطراب ذهنی شما دارند. تغذیه هم می‌تواند در این راستا موثر واقع شود.

درمان اختلال اضطراب در اجتماع از طریق دارو

مصرف دارو سریع‌ترین و ابتدایی‌ترین راهکار برای کاهش اختلال اضطراب اجتماعی است. داروها در بازه زمانی کوتاه مصرف می‌شوند؛ اما در همین مدت می‌توانند ذهن شما را مملوء از آرامش کرده و مشکلات روانی را تا حدودی درمان کنند. برخی از مهم‌ترین داروهایی که یک روانشناس با تجربه در تهران برایتان تجویز خواهد کرد، موارد زیر هستند.

  • بنزودیازپین‌ها: این گونه از داروها ممکن است مواقعی که بیمار احساس اضطراب یا افسردگی می‌کند، تجویز شوند. نحوه مصرف داروها متناسب با شرایط بیماران متفاوت خواهد بود. داروهایی همچون لورازپام و آلپرازولام ازجمله مهم‌ترین داروهای بنزودیازپین هستند.

  • داروهای مسدودکننده گیرنده آدرنرژیک بتا (Beta blocker): بتابلوکرها برای درمان علائم و پیشگیری از بروز علائم شدید اضطراب اجتماعی تجویز می‌شوند. متوپرولول و پروپرانولول ازجمله داروهای پرکاربرد انسداد گیرنده‌ها هستند.

  • دارهای مهارکننده باز جذب سروتونین نوراپی نفرین (SNRI): گونه دیگری از داروهای ضد افسردگی داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین نوراپی نفرین (SNRI) هستند که به منظور کاهش تشویش روان بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرند. داروهایی همچون دولوکستین و ونلافاکسین به‌عنوان برترین داروهای درمان اختلال اضطراب اجتماعی کاربرد دارند.

  • داروهای مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI): این نوع از داروها نیز با توجه به شرایط بیمار از سوی روانشناس تجویز می‌شوند. ازجمله داروهای مهارکننده انتخاب باز جذب سروتونین می‌توانیم به پاروکستین و سیتالوپرام و فلوکستین اشاره کنیم.

برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی چه کنیم ؟

درمان اضطراب اجتماعی از طریق راهکارهای شناختی رفتاری

اثربخش‌ترین روش درمانی که برای برطرف کردن اختلال اضطراب اجتماعی پیشنهاد شده، درمان رفتار شناختی زیر نظر یک روانشناس با تجربه در تهران است. در این روش افکار و رفتار بیماران هدف قرار می‌گیرد تا هر آنچه که موجب جمع‌گریزی و اضطراب اجتماعی در بیمار شده است، تشخیص داده شود.

پس از تشخیص درست علت این اختلال، روانشناس از تکنیک‌های درمانی مختلف (بسته به شدت بیماری و شرایط بیمار) کمک می‌گیرد تا ذهنیت بیمار را تغییر دهد. سه تکنیک مهم اغلب برای درمان اضطراب در موقعیت‌های مختلف اجتماع وجود دارند.

  • بازسازی شناختی: این روش از درمان روی علائم sad متمرکز است و ضمن بازسازی اعتمادبه‌نفس بیماران، دلایل ترس از ارزیابی منفی دیگران را شناسایی می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد. در واقع این تکنیک بیمار را مجاب می‌کند تا افکار مثبت را جایگزین افکار منفی خود کند.

  • قرار دادن بیمار در شرایط مشابه: در این روش نوعی تصویر از موقعیت‌های مختلف اجتماعی ایجاد می‌شود که بیمار با قرار گرفتن در چنین موقعیت‌هایی می‌تواند اضطراب اجتماعی خود را درمان کند. در مواردی که اضطراب اجتماعی تا حد زیادی پیشرفت کرده است، می‌توان از این روش برای رهاسازی بیماران از تشویش ذهنی‌شان استفاده کرد.

  • آموزش مهارت‌های ارتباط اجتماعی زیر نظر روانشناس: بهترین تمریناتی که روانشناس برای افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی توصیه می‌کند، تمریناتی همچون مدل‌سازی، نقش بازی کردن و اجبار به ارتباط با دیگران هستند. افراد با چنین تمزیناتی بهتر می‌توانند با انسان‌های اطراف خود ارتباط برقرار کنند و سریعا از شر این بیماری روانی خلاص شوند.

افزایش تعامل اجتماعی با دیگران؛ درمانی سریع برای اضطراب اجتماعی

ممکن است تمام راهکارهای درمان اختلال اضطراب اجتماعی را امتحان کرده باشید؛ اما کماکان اختلالاتی همچون اضطراب اجتماعی آرامش شما را خدشه‌دار کند. در این موارد با چند راه‌حل ساده می‌توانید آرامش را مهمان زندگی پرتلاطم خود کنید.‌ این راه‌حل‌ها عبارتند از:

  • همیشه سعی در روبه‌رویی با ترس‌های خود داشته باشید. اگر از مواجه شدن با افراد هراس دارید، یک‌بار امتحان کنید و خود را در شرایط قرار دهید تا متوجه شوید مواجهه با دیگران چندان هم ترسناک نیست.

  • در محیط کار از همکاران خود در مورد اصول کار یا چگونگی گذراندن اوقات فراغت سوال بپرسید. این کار موجب افزایش تعامل شما با دیگران و رفته‌رفته عادت به این شرایط می‌شود.

  • شما می‌توانید برای بهبود مهارت ارتباط‌گیری خود در کلاس‌های مهارت‌های اجتماعی شرکت کنید.

  • همواره مشغول کاری شوید که از آن لذت می‌برید. مثلا نوشتن نامه برای دیگران یا بودن در کنار کودکان می‌تواند شما را از ذهن شلوغ و ناآرامتان رها کند.

  • از کتاب‌هایی که موضوع اصلی آن‌ها چگونگی قرار گرفتن در اجتماع و بهبود روابط است، کمک بگیرید.

برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی چه کنیم ؟

جمع‌بندی

رهایی از اختلال اضطراب اجتماعی کار آسانی نیست و نیاز به تکنیک‌های درمانی پیشرفته دارد. اگر از جمع‌ها گریزانید و نمی‌توانید با دیگران ارتباط بگیرید، پس باید برای درمان اضطراب اجتماعی اقدام کنید. کمک گرفتن از یک روانشناس با تجربه در تهران و استفاده از تکنیک‌هایی همچون درمان شناختی و رفتاری، دارو درمانی، تغییر سبک زندگی و روش‌های دیگر می‌تواند ذهن شما را آزاد و رها کند. چنانچه مشکوک به این بیماری هستید، همین حالا با گروه روانشناسی و روانپزشکی ویان در ارتباط باشید تا زیر نظر برجسته‌ترین روانشناسان این اختلالات را درمان کنید.

 

مسابقه ایرانی باش

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

جواد معظمی | ۲ ماه پیش
ممنون از مطلب بسیار کاربردی که نوشتید
0
0

hits