دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۲ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
بررسی علت آفت و مشکلات شایع درخت به
1
زمان مطالعه: 9 دقیقه
درخت به درختی متوسط یا کوچکی است که ارتفاع آن تا 5 متر هم میرسد،این گیاه از حدود 4 سالگی شروع به تولید میوه میکنند و عمر این درخت حدود 50 سال است. با ما همراه باشید تا با آفت این درخت آشنا شوید.

میوه ای خوش طعم و طلایی به نام " به " با عمری بیش از ۵۰ سال!

درخت به، از سرده Cydonia oblonga، درختی برگریز و بوته مانند در خانواده Rosaceae است که به دلیل میوه های خوراکی رشد کرده است. این درخت شاخه های شلوغ و متراکمی دارد که عادت به رشد کج دارد.
برگ ها دارای سطح فوقانی صاف و سطح پایین پرزدار هستند. این درخت دارای شاخه های ریز و باریک، میوه ای نسبتاً بزرگ، معطر است و گل هایی صورتی روشن و سفید روشن تولید می کند. میوه در ابتدا با پرزهای سفید و خاکستری متراکم پوشیده شده است، اما با رسیدن میوه از بین می روند.
میوه رسیده به رنگ زرد طلایی است و بسته به نوع آن شبیه گلابی یا سیب است. در ادامه این مقاله با انواع آفات درخت به و روش های درمان و کنترل آن آشنا خواهید شد.

میوه به دارای یک تفاله نرم و زرد با بافت دانه ای است که توسط پوستی نازک محافظت می شود. درختان به می توانند به ارتفاع ۵ تا ۸ متر (۱۶ تا ۲۶ فوت) برسند. آن ها می توانند بیش از ۵۰ سال عمر کنند و عمر اقتصادی و بهینه آن ها تقریباً ۲۵ سال است.

درخت به

اعتقاد بر این است میوه به قبل از سیب است. بسیاری از منابع در متون باستان بر این باورند که میوه ممنوعه در باغ عدن، احتمالاً اشاره به میوه به بود. میوه به تقریباً غیرقابل خوردن است و به صورت میوه مورد مصرف قرار نمی گیرد. میوه به با پخته شدن شیرین و مزه دار می شود. این گیاه بومی غرب آسیا و ترکیه است و به ویژه در اسپانیا، فرانسه و پرتغال محبوبیت زیادی پیدا کرده است که از آن به شکل ژله و مربا استفاده می کنند.

بیماری ها و آفات شایع درخت به و روش های مبارزه با آن ها

آفات و بیماری های درختان با توجه به شرایط اقلیمی، آب و هوایی و نوع کشت متفاوت است. همه حشرات برای درختان آفت محسوب نشده و حتی می توانند برای میوه و یا درخت مفید واقع شوند. بنابراین باید انواع آفات و بیماری های رایج و شایع هر درخت را شناخت. در این قسمت سعی شده است انواع آفات درخت به و روش های درمان و مبارزه با آن ها بیان شود. این بیماری ها را بشناسید تا در صورت وجود در باغ میوه به، آن ها را کنترل و درمان نمایید.

1.بیماری پوسیدگی قهوه ای (Monolinia spp)، مهم ترین آفات درخت به

علائم:

مرگ شکوفه های جوان، شاخه ها و برگ های درخت
قهوه ای و فاسد شدن حاشیه شاخه ها
ترشح ماده چسبناک در پایه گل ها
تولید لکه های قهوه ای روی گل ها در شرایط مرطوب

میوه آلوده و دارای پوسیدگی قهوه ای معمولاً به سرعت در حال گسترش است، اما ممکن است به صورت لکه های نکروزه کوچک نیز در آید. میوه های آلوده معمولاً به درخت متصل می شوند.

علت:

این بیماری یک بیماری قارچی است. بنابراین عامل آن قارچ می باشد.

آفت درخت به

روش های درمان و مبارزه:

در حال حاضر موثرترین روش کنترل پوسیدگی قهوه ای استفاده از قارچ کش های محافظتی مناسب است. آن ها باید به موقع استفاده شوند تا بیماری گسترش پیدا نکند. بهترین زمان استفاده از قارچ کش، هنگام قرار گرفتن گل در معرض رطوبت بیش از حد است که باید از علف کش استفاده کرد.
اجتناب از آبیاری بارانی، برگ و گل درخت به را در برابر رطوبت ایجاد کننده محافظت می کند.
روش های کنترل فرهنگی شامل: از بین بردن میوه مومیایی شده از درخت، هرس شاخه های آلوده و کاهش تنش گیاه با تأمین سطح کافی آب و کود است.

2.بیماری زخم برگ (Diplocarpon maculatum)، یکی دیگر از آفات درخت به

علائم:

لکه های قرمز تیره، قهوه ای روی برگ ها
ریزش بیش از حد و زودرس برگ از درخت
لکه های ارغوانی کوچک و برجسته با مرکز سفید روی برگ ها

علت:

این بیماری نیز یک بیماری قارچی است. بنابراین عامل آن قارچ می باشد.

روش های درمان و مبارزه:

در پاییز تمام برگ های افتاده را از باغ خارج کنید.
از آبیاری بیش از حد خودداری کنید، زیرا ممکن است به کاربردهای قارچ کش مناسب نیاز باشد.
باغ هایی که تحت درمان قرار می گیرند معمولاً عاری از زخم برگ هستند.

3.بیماری آتش سوزی یا آتشک (Erwinia amylovora)، آفت رایج درخت به

علائم:

پژمرده شدن و مرگ شکوفه ها
فاسد شدن شاخه های کوچک و سپس مرگ آن ها
به نظر می رسد گیاه در آتش سوخته است.

علت:

این بیماری یک بیماری باکتریایی است. بنابراین عامل آن باکتری Erwinia amylovora می باشد.

روش های درمان و مبارزه:

چوب آلوده را ببرید.
چوب ها را برای تولید مواد آلی با مخلوط بوردو یا مواد مس ثابت شده درمان کنید.
استرپتومایسین یا مس برای شکوفه ها ممکن است برای جلوگیری از گسترش لازم باشد.

4.بیماری تاج گال (Crown gall disease)، تومور شاخه درختان میوه

علائم:

روی ریشه ها و روی ساقه تومور ایجاد می شود، در ابتدا کوچک و نرم هستند و پس از مدتی مانند چوب می شود. تومورها دارای اندازه ها و اشکال مختلف هستند. سلول های سازنده این تومورها بزرگ و تغییر شکل یافته اند. درجه حرارت بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۰ درصد برای این بیماری مطلوب است.

علت:

این بیماری توسط باکتری Agrobacterium radiobacter pv. Tumefaciens ایجاد می شود. این باکتری ها از طریق زخم های تولید شده توسط نماتدها، تگرگ و غیره به داخل درخت نفوذ می کنند.

روش های درمان و مبارزه:

مرتب سازی نهال قبل از کاشت
ضد عفونی قیچی و ابزار آلات قبل از استفاده
برش شاخه های آسیب دیده تا ناحیه سالم
استفاده از روش های درمانی با Bouillie Bordelaise 4-5٪ و پوشاندن زخم ها با رزین
شستشوی ریشه گیاهچه در محلول Bouillie Bordelaise 1٪ یا Topas 100 EC 0.025٪

5.بیماری لکه برگ (Leaf blotch)، آسیب رسان ترین بیماری درخت به

علائم:

این بیماری، آسیب رسان ترین بیماری درختانی است که در مناطق سرد و بارانی کشت می شوند. برگ های مورد حمله بدون اینکه ریزش داشته باشند آویزان می مانند، گل ها تقریباً خشک شده و شاخه ها به صورت قلاب خم می شوند. میوه های جوان خشک و چروکیده می شوند.
تفاله میوه های بالغ می پوسد و در قسمت خارجی آن ها لکه های زرد _ خاکستری ظاهر می شود. سرانجام میوه های مومیایی شده در درختان باقی می مانند و بیماری را در سال آینده منتقل می کنند. در فصل زمستان قارچ بر روی میوه های مومیایی شده و در پوست شاخه ها مورد حمله قرار می گیرد.

درمان مشکلات درخت به

علت:

این بیماری یک بیماری قارچی می باشد که عامل آن قارچ Monilinia linhartiana است.

6.بیماری کپک پودری (Powdery mildew)، آفت سفیدی درخت به

علائم:

این حمله از طریق به وجود آمدن بعضی لکه های سفید روی برگ های جوان ظاهر می شود. این لکه ها به تدریج گسترش می یابند و کل برگ را می پوشانند. این بیماری تکامل یافته و میسیلیوم ها (ریشه رشد کننده قارچ) خاکستری و غبارآلود می شوند. بافت مورد حمله چین و چروک می شود و خشک می شود. میوه ها ترک می خورند و می پوسند.

علت:

بیماری کپک پودری قارچی است و عامل آن قارچ Podosphaera clandestina نام دارد. این قارچ به میوه های جوان نیز حمله می کند.

روش های درمان و مبارزه:

لقاح متعادل
استفاده از انواع مقاوم
سوزاندن جوانه ها و میوه های مورد حمله و آلوده

حتماً بخوانید:
راهنمای کاشت درخت به و نگهداری از آن

راهنمای کاشت درخت به و نگهداری از آن

چگونه درخت به بکاریم؟ درخت به از خانواده سیب است و به شکل درختچه رشد می کند. میوه به از نوع گلسرخ هاست و اولین بار در جنوب اروپا و آسیای صغیر دیده…

7.آفت شب پره (Codling moth)، مخرب میوه به

زنجره شب پره ها در تابستان می توانند در میوه بشکافد و در نتیجه میوه ای همراه با تونل و فضولات به وجود آید. این بیماری به دلیل تخم ریزی و وجود لاروهای شب پره در داخل میوه است.

روش های درمان و مبارزه:

تله های حاوی فرمون را می توان در شاخه های درختان آویزان کرد. این کار سبب می شود پروانه های نر را فریب داده و به دام بیندازد تا از موفقیت جفت گیری ماده ها بکاهد.
می توان با کنترل روش های بیولوژیکی روی درختان و خاک اطراف درختان در پاییز اسپری کرد تا پروانه هایی که میوه مورد حمله قرار می دهند، از بین بروند.

8.پروانه میوه ای شرقی (Cydia molesta)

در زمستان به صورت لارو در یک پیله ابریشمی در شکاف های پوست وجود دارند. این پروانه به جوانه ها، برگ ها و میوه درختان حمله می کند، اما بیش ترین آسیب به میوه ها می رسد. این لاروها از طریق ناحیه دمگل به میوه نفوذ می کنند. زردآلوها از رشد، پوسیدگی و ریزش جلوگیری می کنند.

روش های درمان و مبارزه:

بریدن و از بین بردن میوه ها و جوانه های آفت زده

9.حفار شاخه هلو (Anarsia lineatella)

این یک گونه چند فاژ است که به بسیاری از گونه های درختان میوه حمله می کند. این حشره در زمستان به عنوان لارو در زیر پوست شاخه ها است. در بهار، آن ها پناهگاه خود را ترک می کنند و به جوانه ها حمله می کنند. لاروها در شاخه های جوان سوراخ هایی برای نفوذ ایجاد می کنند.
لاروها در میوه هایی که رسیده می شوند نفوذ می کنند و در آنجا دالان های عمیقی را حفر می کنند.

حتماً بخوانید:
راهنمای کاشت درخت به و نگهداری از آن

راهنمای کاشت درخت به و نگهداری از آن

چگونه درخت به بکاریم؟ درخت به از خانواده سیب است و به شکل درختچه رشد می کند. میوه به از نوع گلسرخ هاست و اولین بار در جنوب اروپا و آسیای صغیر دیده…

روش درمان و مبارزه:

برش و از بین بردن شاخه های آسیب دیده (جوانه ها)

10.حشره فلس دار سن خوزه (Quadraspidiotus perniciosus)

این آفت فلس دار به بیش از ۲۰۰ گونه گیاه حمله می کند. در فصل زمستان به صورت لارو روی پوست درختان آسیب دیده وجود دارد. اگر حمله شدید باشد، محافظ از بدن حشره با درختان هم پوشانی و خفه می شود. آن ها در اثر رشد راکد و در طی ۲ تا ۳ سال خشک می شوند.

آفت گیاهان

روش های درمان و مبارزه:

استفاده از روش های درمانی توصیه شده در استراحت رویشی.

منبع : پسته رفسنجان



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits