دلگرم
امروز: شنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
مناسب ترین دمای اتاق نوزاد در زمستان
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
دمای مناسب اتاق نوزاد چیست؟ این دما چیزی بین 18 الی 22 درجه سانتیگراد در فصل های بهار و تابستان و دمای 20 الی 24 درجه سانتیگراد برای فصل های پاییز و زمستان است.

دمای اتاق نوزاد در فصول سرد؛ چه دمایی برای نوزاد مناسب است؟

دمای اتاق نوزاد در فصول سرد بایستی در حدود 20 درجه سانتی گراد باشد. بهتر است هنگام خواب، لباس سرهمی جوراب دار یا کیسه خواب به تن نوزاد بپوشانید و با یک لایه پتوی نازک او را گرم نگه دارید.

گرم نگه داشتن نوزاد در شب‌های زمستان

در فصول سرد سال، هنگام قرار دادن نوزاد در تخت، مادران تمایل دارند تا با چند لایه پتو و لحاف روی نوزاد را بپوشانند تا از سرما در امان بماند. اما نوزادان کوچکتر از ۹ ماه نمی‌توانند دمای بدن خود را کنترل کنند. به همین دلیل بایستی مراقب باشید تا دمای بدنشان بالا نرود! حرارت بالا در نوزادان زیر یک سال یکی از علل اصلی سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) است.

برای گرم نگه داشتن نوزاد در هنگام شب، سه عامل کلیدی را رعایت کنید:

۱. دمای اتاق نوزاد در فصول سرد

دمای اتاق نوزاد باید بین ۱۶-۲۰ درجه سانتی گراد باشد، دمای مطلوب 20 درجه سانتی گراد است. در این دما بزرگسالان با یک لایه لباس احساس راحتی می‌کنند، هر چند برای اطمینان از درجه حرارت اتاق، استفاده از دماسنج بهترین راه است.

دمای اتاق نوزاد

۲. لباس نوزاد

بهترین گزینه برای پوشاندن نوزاد در شب، یک لباس سرهمی جوراب دار پنبه‌ ای است که انگشتان پای نوزاد را نیز گرم نگه دارد. برخی از لباس‌های سرهمی، دستکش نیز دارند که برای استفاده در شب‌های سرد زمستان مناسب هستند. اگر اتاق نوزاد کمی سرد است، می‌توانید یک جلیقه زیر لباس خواب به او بپوشانید. مراقب باشید لباس‌هایی را انتخاب کنید که هنگام تعویض پوشک به کمترین میزان ممکن باز شوند تا نوزاد در هنگام تعویض پوشک احساس سرمای کمتری داشته باشد.

۳. ملحفه و پتو

استفاده از یک ملحفه پنبه‌ ای و یک یا چند لایه پتوی پنبه‌ای برای گرم نگه داشتن نوزاد در خواب مناسب است. بسته به اینکه نوزاد خیلی گرم یا خیلی سردش است می‌توانید لایه‌های پتو را اضافه یا کم کنید. هم چنین می‌توانید از کیسه خواب نوزاد استفاده کنید. کیسه خواب گزینه مناسبی برای نوزادانی است که تمایلی به قنداق شدن ندارند.

نشانه های سردی یا گرمی نوزاد

برای بررسی اینکه نوزاد خیلی سرد یا گرمش است، شکم او را لمس کنید. اگر شکم نوزاد سرد بود، می‌توانید یک جلیقه به او بپوشانید و اگر گرم بود، پتو‌ها را کنار بزنید. برای تخمین سردی یا گرمی نوزاد دست‌ها و پا‌های او را لمس نکنید.
از آنجایی که سیستم گردش خون نوزادان تکامل نیافته است، انگشتان دست و پای آنان به مراتب سردتر از سایر قسمت‌های بدن است. اگر دست‌ها و پا‌های نوزاد به رنگ آبی درآمد، با پوشاندن جوراب یا دستکش یک لایه اضافی برای گرم شدن برای او ایجاد کنید.

دمای مناسب اتاق نوزاد

پیشگیری از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

همواره در نظر داشته باشید که گرمای بیش از حد نوزاد موجب خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد SIDS می‌شود. برای پیشگیری از این اتفاق، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

بر سر نوزاد خود در رختخواب کلاه نپوشانید: نوزاد گرمای اضافی بدنش را از طریق سر خارج می‌کند. پوشش سر منجر به گرم شدن بیش از حد نوزاد می‌شود.

روی نوزاد لحاف نیندازید: نوزادان زیر یک ساله نمی‌توانند لحاف را از روی خود کنار بزنند و ممکن است زیر آن گیر بیفتند که موجب گرمای بیش از حد آنان می‌شود. همچنین مراقب دمر خوابیدن نوزاد باشید.

از بطری آب گرم یا پتو الکتریکی استفاده نکنید: از آنجایی که بزرگسالان می‌توانند درجه حرارت بدن خود را تنظیم کنند، استفاده از این وسایل برایشان آرامش بخش است. اما کودکان تا ۲ سالگی نمی‌توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند، زیرا فرآیند تعریق در آنان شکل نگرفته است.

نوزاد خود را در کنار آتش، شومینه، رادیاتور، یا هر گونه منبع گرمایی قرار ندهید: زیرا ممکن است منجر به سوختگی پوستی و افزایش دمای بدن آنان شود.

تنظیم میزان لباس نوزاد

نوزادان توانایی صحبت کردن در مورد احساس سرما یا گرما را ندارند. پس چگونه تشخیص دهیم که نوزاد به میزان کافی لباس پوشیده است؟

نوزاد شما گرمش است اگر:

  • چهره اش پف کرده است.
  • پشت گردن او داغ است.
  • التهابات پوستی بر روی شکم یا پشت او ظاهر شده است.

دما مناسب اتاق خواب

نوزاد شما سردش است اگر:

  • شکمش سرد است.
  • بینی یا نوک انگشتانش رنگ پریده است.
  • لب و دهان او آبی رنگ شده است.

منبع : ستاره



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.5 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits