دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چای سیاه سرد است یا گرم ؟
3
زمان مطالعه: 10 دقیقه
اگر می خواهید بدانید طبع چای سیاه چیست و چه مواد غذایی مصلح آن هستند، این مقاله را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

طبع چای سیاه چیست ؟

همانطور که می دانید نوشیدن چای سیاه در بین ما ایرانیان بسیار رایج است. این نوشیدنی در انواع مختلفی مهمانی، مراسم و حتی به عنوان نذری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

اما سوالی که در اینجا مطرح است این است که طبع چای سیاه چیست ؟ آیا این چای که اکثر ما آن را مصرف می کنیم مفید است یا خیر ؟ در این مقاله از مجله دلگرم به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

طبع چای سیاه

از منظر مکتب طب سنتی ایرانی طبع انواع مختلف چای گرم و خشک است و بنابر نظر حکیم عقیلی خراسانی، گرم و خشک در مرحله دوم است و اینکه برخی به ‌جهت تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن، آن را سرد دانسته‌ اند، اصلاً درست نیست.

طبع چای سیاه نیز در درجه دوم گرم و خشک است و به همین دلیل مدام‌ نوشیدن آن زیان‌ آور نیست؛ پس افرادی که از نوشیدن چای، دچار مشکل می‌شوند، دارای سوء مزاج، ضعف مزاج یا… هستند.

مصلح چای سیاه

مصلح چای سیاه برای افراد گرم‌ مزاج شیر است، در واقع این افراد باید چای را در شیر دم کنند، شیر چای یک نوشیدنی خوش‌ طعم و مقوی است اما مصلح چای سیاه برای کسانی که طبع سردی دارند ادویه‌ های گرم مثل زنجبیل، دارچین، هل و زعفران است.

طبع چای سیاه

طبع چای

خواص چای سیاه

1. بهبود سلامت قلب با چای سیاه

قلب یکی از حیاتی‌ ترین اندام‌ها است. این اندام با پمپاژ خون اکسیژن‌ دار به سایر اندام‌ ها و سلول‌ ها به از بین بردن کربن دی اکسید از اندام‌ ها و سلول‌ ها کمک می‌ کند.

بنابراین برای اجتناب از مشکلات سلامتی، قلب باید سالم بماند. مشاهده شده‌ است که خواص چای سیاه به‌ ویژه به علت فلاون‌های موجود در آن سلامت قلب را بهبود می‌ بخشد.

دانشمندان تایید کرده‌ اند نوشیدن روزانه ۳ فنجان چای یا بیش‌تر می‌تواند خطر بیماری عروق کرونر را کاهش دهد. از این گذشته چای سیاه با کاهش انفارکتوس میوکارد، ایسکمی، و مرگ در اثر مشکلات عروقی در ارتباط است.

این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.

2. کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با چای سیاه

سرطان یک بیماری مرگبار است که جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. برای کاهش خطر سرطان، به‌ ویژه سرطان تخمدان نوشیدن چای سیاه را آغاز کنید. تئوفلاوین‌ های موجود در چای سیاه مانند کاتچین موجود در چای سبز می‌تواند مانع از تولید سلول‌های سرطانی تخمدان شود.

طی پژوهشی که در موسسه‌ی سرطان رزول پارک در امریکا انجام شد، در بیمارانی که روزانه بیش از ۲ فنجان چای می‌نوشیدند کاهش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان تخمدان مشاهده شد.

3. کاهش خطر ابتلا به دیابت با نوشیدن چای سیاه

بیش از ۲۹ میلیون نفر در امریکا به دیابت مبتلا هستند و حدود ۳۰ درصد افرادی که در مرحله‌ی پیش دیابت هستند در عرض ۵ سال مستعد ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. این اختلال جدی سوخت و ساز باید در مراحل اولیه درمان شود یا حتی بهتر است در صورت امکان از آن پیشگیری شود.

دانشمندان پی برده‌ اند نوشیدن چای می‌تواند برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مفید باشد، چون کاتچین و تئوفلاوین موجود در چای سیاه کمک می‌کند حساسیت بدن به انسولین بیش‌تر شود و می‌تواند از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند.

طبع چای سیاه

چای سیاه گرمه یا سرد ؟

4. نوشیدن چای سیاه برای تقویت ایمنی بدن

چای سیاه سرشار از آنتی‌ اکسیدان است که برای از بین بدن رادیکال‌ های آزاد اکسیژن مفید است. رادیکال‌های اکسیژن تمایل دارند DNA را تغییر دهند و مانع از عملکرد طبیعی سلول شوند.

این می‌تواند به التهاب و فعال شدن مسیرهای التهابی منجر شود، که در نهایت می‌تواند بدن را در حالت استرس قرار دهد. چای سیاه کمک می‌کند رادیکال‌های اکسیژن در بدن از بین برود و به این طریق به بازیابی سلول‌ها و عملکرد طبیعی بدن کمک می‌کند و ایمنی را بالا می‌برد.

5. بهبود سلامت استخوان با نوشیدن چای سیاه

با بالا رفتن سن مقاومت استخوان‌های شما کاهش می‌یابد. با این حال دانشمندان مشاهده کرده‌اند کسانی که چای سیاه می‌نوشند می‌توانند تراکم استخوان‌هایشان را به‌طور چشمگیری دوباره بازیابی کنند، چون چای سیاه می‌تواند خطر شکستگی را، که به علت پوکی استخوان شایع‌ترین اتفاق در افراد مسن است، کاهش دهد.

از این رو اگر ۳۰ ساله هستید، چای سیاه را به بخشی از رژیم غذایی‌تان تبدیل کنید تا از کاهش تراکم استخوان، پوکی استخوان، و خطر شکستگی در آینده‌ی نزدیک پیشگیری کنید.

6. کاهش خطر ابتلا به پارکینسون با چای سیاه

پارکینسون یک بیماری تخریب سلول‌های عصبی است که بیش‌تر افراد مسن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. با این حال امروزه نسل جوان‌تر نیز به علت استرس، سبک زندگی ناسالم، ژنتیک و… تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

پژوهش‌ها حاکی از آن است که پلی فنل موجود در چای از مغز محافظت می‌کند. در پژوهشی که در دانشگاه ملی سنگاپور انجام شد، دانشمندان پی بردند کافئین موجود در چای سیاه با بیماری پارکینسون رابطه‌ی معکوس دارد.

7. سلامت مجرای گوارش با نوشیدن چای سیاه

یک روده‌ ی سالم می‌تواند از شما در برابر بیماری‌ها و اختلالات مختلف محافظت کند. مصرف چای سیاه می‌تواند برای بهبود تعداد و تنوع میکروب‌های خوب روده مفید باشد.

دانشمندان معتقد هستند پلی فنول موجود در چای مانند پربیوتیک عمل می‌کند، که به افزایش باکتری‌های خوب روده کمک می‌کند. به علاوه این پلی فنول‌ها از رشد باکتری‌های مضر در روده نیز جلوگیری می‌کنند. هم‌چنین چای سیاه به کاهش زخم معده و سرطان‌های مری، کولون/ معده کمک می‌کند.

8. چای سیاه برای کاهش کلسترول

سبک زندگی و عادت‌های غذایی ناسالم می‌تواند میزان کلسترول بد را در خون افزایش بدهد. بالا بودن کلسترول LDL (کلسترول بد) می‌تواند به انباشته شدن پلاک در دیواره‌ی شریان‌ها منجر شود و به این طریق جریان خون را محدود کند که به حمله‌ی قلبی، سکته، حمله ایسکمیک و… می‌انجامد.

در یک پژوهش مشاهده شد چای سیاه کلسترول LDL را ۱۱. ۱ درصد کاهش می‌دهد. پژوهشگران ژاپنی پی برده‌اند چای سیاه چینی در انسان‌های چاق و مستعد بیماری قلبی تاثیر ضد هیپرکلسترولمی دارد (یعنی سبب پایین آمدن کلسترول می‌شود).

9. چای سیاه مفید برای سنگ کلیه

سنگ کلیه دردناک و شایع است. علت تشکیل آن دفع مواد رسوب‌کننده از قبیل اگزالات، کلسیم و اسید اوریک است. خوشبختانه نوشیدن چای سیاه می‌تواند تشکیل سنگ کلیه را تا ۸ درصد کاهش دهد.

با این حال پژوهشگران در این‌ باره نظرات متفاوتی دارند. بنابراین بهتر است قبل از نوشیدن چای به منظور جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه با پزشک مشورت کنید.

طبع چای

چای گرم است یا سرد ؟

10. تسکین آسم با چای سیاه

آسم در اثر التهاب و تورم مسیر هوا یا لوله‌های برونش ایجاد می‌شود که دم و بازدم را دشوار می‌کند. چینی‌ها اعتقاد دارند نوشیدن چای سیاه و چای سبز می‌تواند برای تسکین آسم مفید باشد.

همچنین در چند پژوهش اثبات شده کافئین موجود در چای‌ها می‌تواند برای عملکرد ریه مفید باشد از این گذشته فلاونوئید موجود در چای برای مبتلایان به آسم مفید است.

سایر خواص چای سیاه عبارتند از:

  • بیماری آلزایمر
  • بهداشت و سلامت دهان و دندان
  • افزایش هوشیاری ذهنی
  • درمان اسهال
  • کاهش فشار خون
  • عامل شادی
  • پیشگیری از عفونت‌های پوستی
  • پیشگیری از پیری زودرس
  • مبارزه با سرطان پوست
  • محافظت در برابر اشعه‌ی فرابنفش
  • کاهش لکه‌ها
  • پیشگیری از ریزش مو
  • تحریک رشد مو
  • درخشش بیش‌تر مو
  • رنگ موی طبیعی
  • کمک به هیدراته (پر آب) نگه داشتن بدن
  • بر طرف کردن بی‌قراری، سردرد، تنش عصبی و بیخوابی
  • پیشگیری از ابتلا به التهاب روده
  • کاهش گرفتگی‌های شکمی
  • کمک به رفع بوی بد دهان
  • پیشگیری از ابتلا به آرتروز
  • کمک به مبارزه با آنفولانزا
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • منجر شدن به پیشگیری از اچ آی وی
  • کاهش قند خون

طبع چای

طبع چای چیست ؟

مضرات چای سیاه

1. چای داغ باعث سرطان مری می شود

چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌ دهد. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۸ بر روی افرادی که به طور منظم چای مصرف می‌کردند انجام شد، نشان داد که کسانی که چای داغ یا بسیار گرم را مصرف می‌کنند، بیشتر از بقیه افراد در خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

نتیجه این تحقیق نشان داد که شما باید حداقل ۴ دقیقه پس از ریختن چای برای سرد شدن آن منتظر بمانید.

2. استئوفلوئوروز با چای سیاه

هنوز این قضیه اثبات شده نیست اما به احتمالا بالا مصرف بیش از حد چای ممکن است سبب آسیب استخوان‌های شما شود. همینطور مصرف بیش از اندازه چای سیاه می‌تواند سبب شکنندگی استخوان‌ها و از دست رفتن دندان‌های شود.

3. اسهال در اثر خوردن چای سیاه

همه می‌دانیم که ترکیب اصلی چای سیاه کافئین است. اما آیا می‌دانستید که مصرف روزانه آن می‌تواند سبب اسهال در شما شود؟ دلیل آن نیز ساده است! کافئین سبب تحریک دستگاه گوارش بدن می‌شود.

بنابراین نوشیدن بیش از حد چای می‌تواند اثر منفی در سلامت شما داشته باشد. همینطور چای سیاه تاثیر مستقیمی بر روی سیستم عصبی شما دارد و ممکن است باعث شود تا شما خیلی سریع عصبی شوید.

به طور خلاصه مصرف بیش از حد چای سیاه با تحریک سیستم عصبی باعث مشکلات گوارشی، بی‌خوابی، واریس و تپش قلب می‌شود.

4. یبوست در اثر خوردن چای سیاه

شاید شما نیز از شنیدن این مورد تعجب کنید ولی واقعا اتفاق می‌افتد! دلیل آن نیز فقط وجود تانن در چای سیاه است. تانن بیش از حد در بدن باعث ذخیره‌سازی بسیاری مواد زائد در بدن شده و همین عامل سبب بروز یبوست در بدن می‌شود.

5. بیماری‌ های قلبی و عروقی با چای سیاه

کسانی که از بیماری‌ های قلبی و عروقی رنج می‌برند و یا دچار حمله‌ های قلبی شده‌اند باید مصرف چای سیاه خود را محدود کنند. کافئین برای سیستم قلب و عروق چنین افرادی ممنوع و بسیار مضر می‌باشد.

همچنین طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، زنان باردار نباید روزانه بیش از دو فنجان چای سیاه مصرف کنند. دلیل آن نیز وجود کافئین بالا در چای سیاه است که خطر سقط جنین را در زنان باردار افزایش می‌دهد.

همچنین چای سیاه اثر منفی در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری آب سیاه، فشارخون بالا و افراد مضطرب دارد.

همچنین بخوانید:

چای سیاه حاوی چه میزان کالری است

خواص چای سیاه در طب سنتی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.0 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits