دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
طبع انبه : میوه انبه سرد است یا گرم ؟
8
زمان مطالعه: 6 دقیقه
انبه یکی از میوه های پرخاصیت است اما دانستن طبع انبه نیز مسئله مهمی است. در ادامه شما را با طبع انبه و مصلحات آن آشنا خواهیم کرد.

طبع انبه چیست ؟

انبه جزو قدیمی‌ ترین میوه‌ هایی بوده است که انسان از آن استفاده می‌کرده است و قدمت آن به ۴۰۰۰ هزار سال پیش بر‌می‌گردد. درخت انبه حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد. انبه ابتدا در کشور‌های هند و مالزی رشد داده می‌‍شد، ولی اکنون در تمام کشور‌های استوایی کشت داده می‌شود.

انبه دارای کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، نیاسین و ریبوفلاوین و یک سری از اسیدهای چرب ضروری می باشد. این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است و با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام‌ هندی هم‌ خانواده است.

طبع انبه

طبع انبه به این صورت است که انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد.

لازم به ذکر است میوه انبه وقتی نارس است، ترش و دارای طبع سرد و خشک می باشد و اصلاً توصیه نمی شود، مخصوصاً وقتی معده خالی باشد، ضمناً زیاده روی در خوردن میوه انبه نارس و ترش، برای آقایان می تواند باعث کم شدن اسپرم گردد.

مصلح انبه چیست ؟

انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند. مویز، زنجبیل، نمک، روغن زیتون و شربت زرشک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انبه هستند.

طبع انبه

انبه سرده یا گرم ؟

خواص انبه

1. درمان کم خونی با انبه

یکی از مهم ترین مواد مغذیی آهن است که کمبود آن می تواند منجر به مشکلات جدی نظیر کم خونی شود. شما می توانید با مصرف آب انبه یک روز درمیان مقدار قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن را تامین کنید. آب انبه برای زنان باردار بسیار مفید است چون آن ها به مقدار زیادی آهن نیاز دارند.

2. درمان جوش های سر سیاه با انبه

اگر از جوش های سر سیاه صورت خسته شده اید هیچ چیز به اندازه آب انبه نمی تواند به درمان جوش ها کمک کند. برخی افراد انبه را با عسل و پودر شیر ترکیب می کنند و بکار می برند.

3. کاهش کلسترول از خواص انبه

آب انبه به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین ث بدن را تامین می کند. همچنین با ترکیب پکتین و ویتامین ث کاهش سطح کلسترول به ویژه لیپوپروتئین تسهیل می یابد.

4. خواص انبه در بارداری

آب انبه به دلیل میزان قابل توجهی ویتامین ث، فیبر و نیز ویتامین آ برای رشد ذهنی و فیزیکی کودک مفید است. علاوه براین بتاکاروتن موجود در این میوه به جلوگیری از بیماری قلبی در مادر و کودک کمک می کند.

انبه تاثیر نسبتا مفیدی بر روی الگوهای رشد کودک دارد به همین دلیل آب انبه برای دوران بارداری انتخابی عالی است.

طبع انبه چیست

طبع میوه انبه چیست ؟

5. خواص انبه در پیشگیری از آسم

یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه یافت می شود. این ماده مغذی خطر پیشرفت آسم را در افراد کاهش می دهد.

6. پاکسازی پوست با انبه

آب انبه به دلیل داشتن مواد مغذی فوق العاده، زیبایی پوست را بهبود می بخشد. آکنه، جوش و دیگر مسائل پوستی با مصرف آب انبه قابل درمان است. می توانید به سادگی انبه را به مدت 10 دقیقه روی پوست بزنید و بعد از زمان توصیه شده، پوست را با آب ولرم بشویید.

7. کنترل فشارخون با انبه

آب انبه حاوی مواد مغذی ضروری بدن (پتاسیم) است که به ماهیچه ها، قلب و عملکرد اعصاب کمک می کند. این مواد معدنی مفید نیز تعادل مایعات درون بدن و نیز فشار خون را کنترل می کند.

8. بهبود گردش خون با انبه

برخی از مواد مغذی موجود در انبه مانند پتاسیم و مواد معدنی در افزایش جریان خون مفید هستند. این میوه همیشه برای تقویت سلول های خارجی پوست و تنظیم سطح خون مصرف می شود.

9. پیشگیری از سرطان با خوردن انبه

انبه با داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فیستین، ایزوکوتریترین، کورستین و گالیک اسید و فیبر محلول در انبه به کاهش ابتلا به سرطان سینه، روده، خون و پروستات کمک می کند.

10. درمان بیماری قلبی با انبه

یکی از مهم ترین فواید انبه درمان بیماری های قلبی - عروقی بشمار می رود. آب انبه با پتاسیم فراوان برای تقویت ماهیچه های قلب عالی است. طبق تحقیقات انجام شده، یک فنجان آب انبه با حدود 300 میلی گرم پتاسیم در کنترل سطح فشار خون و افزایش عملکرد سیستم عصبی مرکزی مفید است.

طبع انبه چیست

طبع انبه گرمه یا سرد ؟

مضرات انبه

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.

مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد. زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است.

پوست این میوه حاوی اروشیول است و به همین دلیل هم امکان دارد باعث بروز واکنش‌های حساسیتی در پوست شود. در نتیجه اگر پوست حساسی دارید از تماس این میوه با پوستتان بپرهیزید.

افرادی که به لاتکس حساسیت دارد نسبت به این میوه به خصوص نارس آن نیز حساسیت زیادی از خود نشان می‌دهند. به این ترتیب که بعد از مصرف با واکنش‌هایی مانند خارش گوشه‌ ی دهان، لب‌ ها و روی زبان مواجه می‌شوند.

البته در برخی افراد امکان دارد که این واکنش‌ها جدی‌تر باشد مانند متورم شدن لب‌ها، ایجاد زخم در دهان، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال. این واکنش‌های آلرژیک که به سندرم میوه‌ای لاتکس نیز معروف است به دلیل وجود اناکاردیک اسید موجود در انبه‌ی نارس بروز می‌کند.

توجه داشته باشید که این واکنش‌های آلرژیک با میوه‌های دیگری مانند کیوی نیز ایجاد می‌شوند. توجه داشته باشید که میوه‌های رسیده چنین واکنش‌هایی بروز نمی‌دهند اما با این حال توصیه می‌کنیم افرادی که به انبه حساسیت دارند ترجیحاً از مصرف میوه‌ی کاملا رسیده نیز پرهیز کنند.

امکان دارد که انبه در تأثیر قرص‌ وارفارین که یک داروی رقیق‌ کننده‌ ی خون است اختلال ایجاد کند. اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است در مورد دیگر میوه‌ها و کلاً غذاهایی که مصرف می‌کنید با پزشکتان مشورت کنید.

اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد.

همچنین بخوانید:

۲۲ خاصیت باورنکردنی انبه سبز

۱۲ خاصیت اثبات شده دارویی و درمانی هسته انبه در طب سنتی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (8 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits