دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کاشت و نگهداری از گل آپارتمانی زامیفولیا
11
زمان مطالعه: 6 دقیقه
زامیفولیا یکی از گیاهان به شدت مقاوم در برابر شرایط محیطی است. این گیاه تحمل بالایی برای رشد در نور کم دارد؛ همچنین می‌تواند با آب بسیار کم نیز خود را تطبیق دهد.

گیاه زامیفولیا | آشنایی با گل زامیفولیا + عکس

زامیفولیا همیشه سبز و کم توقع، شرق آفریقاست و از این رو نام جواهر زنگبار نیز به آن داده شده است. برگ های جذاب آن دلیل نگهداری این گیاه در آپارتمان است. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.

مشخصات و اطلاعات کامل درباره گیاه زامیفولیا

  • نام علمی :Zamioculcas zamiifoliaزامیفولیا
  • نام انگلیسی :Zanzibar Gem ,ZZ plant
  • خانواده :گل شیپوریان (Araceae)
  • زامیفولیا (به انگلیسی:zamiifolia) ، یکی از گیاهان گلدار در تیره گل شیپوریان و شامل تک گونه Zamioculcas zamiifolia است. گیاهی چند ساله و گرمسیری و بومی شرق آفریقا، از جنوب کنیا تا شمال شرقی آفریقای جنوبی است.

زادگاه این گیاه همیشه سبز و کم توقع، شرق آفریقاست و از این رو نام جواهر زنگبار نیز به آن داده شده است. ارتفاع معمول آن 90-60 سانتیمتر است و برگ های جذاب آن دلیل نگهداری این گیاه در آپارتمان است.

زامیفولیا دارای ریزوم هایی(ساقه های زیرزمینی) متراکم و غده ای شکل است و رشد ریزوم ها در خاک موجب تولید برگ های جدید در بالای خاک می شود. برگ های گیاه در واقع یک محور ساقه ای شکل است که 8-6 جفت برگچه در دو سوی آن روییده است. برگچه ها 15-7 سانتیمتر طول دارند و تخم مرغی شکل و براق هستند.

نکته مهم : تمام بخشهای زامیفولیا سمی هستند. آن را از کودکان و حیوانات خانگی که ممکن است با ان بازی و یا مصرف کنند دور نگه دارید.

نیازمندی های محیطی گیاه زامیفولیا

1. نور مناسب برای رشد گیاه زامیفولیا

ایده آل آن مکانی با نور متوسط است. با این حال جزء گیاهان آپارتمانی است که با نور کم محیط هم سازگار می شود و برای آپارتمان هایی که نور کم دارد گزینه فوق العاده مناسبی است. زامیفولیا در سایه خوب رشد می کنند اما کمی نور باعث طراوت بیشتری برای این گیاه خواهد شد.

اما نور دادن باید منظم باشد، در گلخانه های حرفه ای برای زامیفولیاها در هفته یکبار، 1روز مشخص در هفته به طور مرتب به آن نور می دهند که زامیفولیا ها این نور و انرژی را برای یک هفته در خود ذخیره می کنند و این کار باعث قوی شدن گیاه در برابر بیماری ها شود.

گیاه زامیفولیا : نحوه تکثیر و نکاتی برای مراقبت و پرورش زامیفولیا

2. میزان آبیاری برای رشد بهتر گیاه زامیفولیا

این گیاه بهتر است همیشه خشک نگه دارید. اگر شما به آن آب بیش از حد بدید یا مرطوب نگه دارید ممکن است برگ های آن زرد شود و پیاز و ریشه ها بپوسد. هیچوقت زامیفولیا را سیراب نکنید و همیشه برای رفع عطش به آن آب بدهید این بهترین روش آبیاری زامیفولیا می باشد.

این گیاه نسبت به کم آبی مقاومت بیشتری دارد تا آبیاری بیش از اندازه. میزان نیاز به آبیاری آن در حد متوسط است و آبیاری دوباره زمانی انجام می شود که 5 سانتیمتر از خاک رویی، رطوبت خود را از دست داده باشد.

ساقه های زیرزمینی (ریزوم) های این گیاه نسبت به خاک غرقابی حساس است و می پوسد. در طی فصل زمستان اهمیت عدم رطوبت زیاد در پای ریشه ها بیشتر است.

3. روش تکثیر گیاه زیبای زامیفولیا

متداول ترین راه تکثیر تقسیم ریزوم های آن است. هنگام تعویض گلدان گیاهان متراکم، توده های ریزوم گیاه را از هم جدا کرده و هر قسمت را در گلدانی جداگانه می کارند.

با قلمه برگ هم می توان گیاهان جدید بدست آورد. هر چند این روش بسیار زمان بر است و به صبر زیادی نیاز دارد.

تکثیر این گل کند رشد با قلمه برگ و تقسیم ریزوم امکان پذیر است ولی باید چند ماهی برای رشد آن صبر کنید.

4. آفت و بیمارهای زامیفولیا

تقریباً آفتی ندارد ولی پوسیدگی ریشه ناشی از آبیاری زیاد مهمترین بیماری آن است.

بهترین مزیت زامیفولیا کم آبی و کم نوری نیست به دلیل نوع سمی بودن هیچ حشره ای یا آفتی به زامیفولیا ها حمله نمی کند و همیشه در امان از حشرات هستند و سم پاشی حشرات نیاز ندارند.

5. دما مناسب برای گیاه زامیفولیا

دامنه دمایی برای رشد گیاه 32-24 درجه است و در فصل سرد نباید دمای محیط نگهداری آن به زیر 16 درجه برسد. میانگین دمای اتاق ١٦ تا ٢٤ درجه سانتیگراد.

6. بهترین خاک برای رشد بهتر زامیفولیا

به خاکی سبک با زهکش عالی نیاز دارد. ترکیب خاکی از خاک معمولی+خاک برگ(کوکوپیت) + پرلایت(شن) برای آن مناسب است. می توان هر دو ماه یکبار در فصل رشد آن را تغذیه مصنوعی کرد. استفاده از کود 20-20-20 با نصف غلظت برای آن مناسب است.

در صورتی که ریشه های گیاه از منافذ کف گلدان بیرون زد، گلدان آن را با یک سایز بزرگ تر تعویض کنید.

بهترین زمان تعویض گلدان گیاه زامیفولیا اوایل فصل بهار است.

٥٠٪‏ شن و ماسه نوک تیز و یا پرلیت و ٢٠٪‏ ورمی کمپوست و ٣٠٪‏ پیت ماس به خوبی کار می کند، و در بستر کاکتوس هم بسیار عالی می ماند.

7. نحوه کود دهی برای گیاه زامیفولیا

خوراک 4 بار در سال با یک کود کامل سه بیست در ابتدای هر فصل بهترین روش کوددهی به این گیاه می باشد.

گیاه زامیفولیا : نحوه تکثیر و نکاتی برای مراقبت و پرورش زامیفولیا

بیشتر بخوانید :

گیاه تیلاندزیا : گیاهی که بدون خاک هم رشد می‌کند!

گل برگ انجیری | چگونه از این گیاه در خانه و آپارتمان نگهداری کنیم

آموزش تکثیر گل زامیفولیا از طریق برگ

یکی از راه های تکثیر این گیاه قلمه از طریق برگ است. برگ ها را دقیقاً از قسمتی که به محور متصل است جدا می کنیم و در مخلوطی سبک و مرطوب قرار می دهیم.

از ترکیب های مختلفی به این منظور می توان استفاده کرد مثلاً ترکیب کوکوپیت و پرلیت و یا خاک برگ + شن و یا پیت ماس+ شن و یا هر ترکیب دیگری که علاوه بر نگهداری رطوبت از بافت سبک و زهکش بسیار خوب برخوردار است می توان استفاده کرد.

بعد از قرار دادن قلمه ها در مخلوط کاشت، پوشاندن سطح گلدان با لایه ای از پلاستیک شفاف به ماندگاری رطوبت هوای اطراف قلمه ها کمک می کند. در مدت زمانی که برگ ها به نظر در حال پوسیدن هستند، ساختارهای غده ای شکل در قسمت زیرین خاک درر حال شکل گرفتن است که این ساختارها در نهایت گیاهان جدید را شکل می دهند.

روند شکل گیری این غده های کوچک 7-6 هفت ماه می تواند طول بکشد و رویش برگ ها از آنها نیز چند ماه زمان نیاز دارد به بیان دیگر تکثیر این گیاه از قلمه ها برگ حتی می تواند تا حدود یک سال نیز طول بکشد. تقسیم گیاه و به بیان دیگر تقسیم ریزوم گیاه روش دیگر تکثیر آن است.

زمانی که گیاه به خوبی متراکم و بزرگ شده است، هنگام تعویض گلدان می توان توده ریزوم های گیاه را از هم جدا کرد و هر قسمت را به عنوان گیاهی مستقل در گلدانی جداگانه کاشت کرد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (11 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits