دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۹ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۶ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
همه چیز در مورد انجمن معتادان گمنام

در مورد کلاس های ان ای (NA) چه می دانید؟

همه چیز در مورد انجمن معتادان گمنام
120
زمان مطالعه: 9 دقیقه
در انجمن معتادان گمنام چه می‌گذرد؟ آیا تا به حال اسم انجمن معتادان گمنام یا کلاس های ان ای به گوشتان خورده است ؟ با ما در مجله دلگرم همراه شوید تا از این انجمن و هر آنچه در آن می گذرد آگاه شوید .

کلاس های ان ای (NA)

انجمن «معتادان گمنام» یک انجمن غیر انتفاعی و جهانی متشکل از زنان و مردانی است که با مواد مخدر درگیرند، سالانه صد و چهل هزار تازه‌ وارد به ان آی، در حال ترک مواد مخدر باقی می‌مانند و زندگی بدون مواد را تجربه می‌کنند.

این انجمن از سال ۱۳۶۹ در مرکز باز پروری قرچک آغاز به کار نموده و در سال ۱۳۷۳ به صورت رسمی فعالیت اش را در سطح جامعه گسترش داد. امروز این انجمن ۵۲۴۴ گروه در سطح کشور دارد؛ ۴۹۷۰ گروه برای مردان و ۲۷۴ گروه برای زنان.

شرط عضویت تمایل به قطع مصرف است

لازمه‌ی عضویت در ان‌ ای تمایل به قطع مصرف مواد است، حتی ممکن است فرد در حال مصرف مواد باشد اما تمایل به قطع مصرف داشته باشد و وارد جلسات شود یا به روش‌های مختلف سم‌زدایی کرده باشد و بعد وارد انجمن شود.

تمایل یک اصل روحانی است و هیچ کس جز خدا قادر به سنجش آن نیست، ما این اصل را لازمه‌ی عضویت قرار دادیم تا به ما کمک کند بدون هرگونه پیش داوری و قضاوت نسبت به هم و در نظر گرفتن نژاد، سواد و جایگاه اجتماعی، نوع ماده‌ی مصرفی و مقدار مصرف، بتوانیم به بهترین شکل خوش آمدگوی هم باشیم.

هرکس به این انجمن می آید به آخر خط خود رسیده

تجربه به ما نشان داده افرادی که اینجا می‌آیند به آخر خط رسیده‌اند و آخر خط برای هرکس مفهوم متفاوتی دارد.

آخر خط برای فردی، وقتی است که همسرش متوجه گود رفتگی زیر چشمش می‌شود، برای شخص دیگر وقتی‌ است که رییس اش به او می‌گوید آزمایش اعتیاد بدهد و برای فرد دیگر وقتی است که کارتن خواب می‌شود.

ایجاد حس امنیت در بین افراد انجمن

برای ایجاد حس امنیت در میان اعضای انجمن، حتی اسم و فامیل افراد را پرسیده نمی شود تا کاملا احساس امنیت کنند، ان‌ آی به هیچ‌ جا وابسته نیست و تحت نظر پلیس هم نیست. اینها چیزهایی است که معتادین با آن درگیرند و از آن ترس دارند.

تمام تلاش این انجمن فراهم کردن فضای امنی برای افراد است ؛ زیرا یک تازه‌ وارد با دنیایی از ترس و احساس تفاوت به جمع انجمن می‌آید؛ مثل ترس از اینکه شناخته شود یا ثبت نام شود و بعد به مراکز قضایی و پلیس تحویل داده شود، بنابراین هیچ چیز از بیمار معتاد پرسیده نمی شود.

مسوول روابط عمومی ان‌ ای در جواب این سوال که درصد موفقیت انجمن چقدر است گفت: ما ادعایی نداریم که بهترین روش یا کامل ترین آن هستیم، اما تلاش می‌کنیم تا به بهترین شکل معرفی شویم.

البته وقتی در سال ۷۳ با دو نفر این فعالیت شکل گرفته و آخرین آماری که مربوط به بیش از ده سال پیش است چهار صد هزار نفر را نشان می‌دهد و در سال صد و چهل هزار نفر جذب این فعالیت می‌شوند، می‌تواند نشان دهد برنامه‌ی ما در نوع خود موفق بوده است.

در این انجمن جوان‌های زیادی حضور دارند که مصرف کننده‌ی مواد مخدر صنعتی بوده‌اند، اما حالا مدت‌ها است پاکی و سلامت را تجربه می‌کنند و به معتادین دیگر برای پاکی کمک می‌کنند.

مسوول روابط عمومی انجمن معتادان گمنام در مورد سن مصرف کنندگان بیان کرد: «گزارش‌هایی که از طریق ساختار خدماتی نماینده‌ها از استان‌ها و شهرها می‌آورند جوان شدن جمعیت را نشان می‌دهد که ۲۱ تا۳۰ درصد از آنها زیر بیست و یک سال‌اند.»

هر قشری در انجمن ان ای می آید

وی با اشاره به سرگذشت‌های متفاوت اعضای این انجمن در ادامه گفت: «اکثر کسانی که این جا می‌آیند افرادی هستند که از طرف خانواده طرد شدند و یا ورشکست مالی و احساسی شدند ولی جذب ان آی شدند.اینجا افرادی هستند که از پشت میزهای مدیریتی و جایگاه‌های اجتماعی بالا جذب ان‌ آی شدند.»

معتادان گمنام فقط در طول هفته جلسات متعدد برگزار می کنند و بر این باورند کار سم زدایی کاری تخصصی و پیچیده است ولی برنامه ان آی تجربی است بنابراین در این مورد دخالتی نمی کنند.

اصل اصول ان ای گم نامی است

در انجمن ان ای یکسری اصول ۱۲گانه برای آزادی فردی وجود دارد و ۱۲ سنت هم برای بقای گروه . افراد برای آنکه بقای گروه و بقای خود که در گروی بقای گروه می دانند را حفظ کنند باید اصولی را رعایت کنند، یکی از آن اصول اولیه گمنامی است.

گم نامی به معنی برابری و همه در غالب یک جمله بودن است. هدف این انجمن رساندن پیام برای معتادینی است که در حال عذاب هستند و پیام این است هر معتاد می تواند قطع مصرف کند و میل شدید به مصرف را از دست بدهد راه جدید راه جدید برای زندگی پیدا کند.

انجمن معتادان گمنام

این انجمن برای هزینه ها از هیچ کسی کمک نمی گیرد

وی در مورد هزینه‌های انجمن بیان کرد: در جلسات چرخش سبد داریم که در زمان مشخص بین اعضا می‌چرخد و عضو نسبت به درک خودش به نیازهای انجمن و بلوغ بهبودش پولی در سبد می‌اندازد.

بدون آن که کسی بداند هر فرد چقدر در سبد انداخته؛ پول جمع شده خرج همه‌ی هزینه‌ها حتی اجاره‌ی سالن، پذیرایی، ساختار ان‌ ای و در نهایت هم خرج نشریات و اطلاع‌رسانی می‌شود.

حتی از اعضای خاص خودمان هم کمک‌های ویژه‌ ای دریافت نمی‌کنیم چون تفکرمان در مورد برابری اعضا هم زیر سوال می‌رود.

تمرکز انجمن روی بعد روحانی بیماری اعتیاد است

اعتیاد سه جنبه دارد: جسمی، روانی و روحانی ؛ تمرکز انجمن بیشتر روی جنبه روحانی این بیماری است.

در این انجمن وقتی با دوازده قدم پیش می‌آییم فقط بیماری را در نقطه‌ای متوقف می‌کند و روزانه باید خودمان را در این چارچوب حفظ کنیم تا از آن خارج نشویم.

مسئول روابط عمومی از مراحل جذب افراد گفت: «در ابندا که یک فرد معتاد می‌آید در او احساس امنیت را ایجاد می‌کنیم و بعد به او پیشنهاد می‌دهیم تا ۹۰ روز فقط در جلسات شرکت کند و بعد دقت کند از کدام فرد که مراحل دوازده گانه‌اش را می‌شناسد خوشش می‌آید.

بعد آن را به عنوان راهنما انتخاب کند تا به او کمک کند مراحل را طی کند. بعد از آن با راهنما ارتباط برقرار می‌کند تا اعتماد ایجاد شود، در آخر بازیابی شخصیتی برای او شکل می گیرد.

با توجه به گفته‌های فعالان انجمن معتادان گمنام، این انجمن با سازمان زندان‌ها، کلینیک‌های درمانی، روانشناسان و متخصصین حرفه‌ای در ارتباط است.

به غیر از کمپ‌ها این انجمن نشریات خود را به طور رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهد و برای اطلاع‌ رسانی پلن‌هایی را برگزار می‌کند تا افراد بعد از سم زدایی در صورت تمایل به آنها بپیوندند.

به گفته‌ی مسئول روابط عمومی این انجمن: ما متعهد هستیم که تا آخر عمر در هیچ محیطی که خرید و فروش مواد اتفاق می‌افتد وارد نشویم و از محیط‌های آلوده دوری کنیم.

براین اساس برای معرفی خودمان زمانی که شهرداری و بهزیستی در طرح‌ها معتادین را جمع‌آوری می‌کنند، ما آنجا حضور داریم؛ ما هرجا که معتاد از موادش فاصله دارد حضور داریم و باید از چرخه‌ی مصرف فاصله داشته باشد زیرا بر این باوریم که لغزش برای هرکسی اتفاق می‌افتد.

سه اصل ضروری برای بهبودی

صداقت، روشن‌بینی و تمایل سه اصل ضروری برای بهبود است و صداقت باید با خود باشد، روشن‌ بینی می‌تواند آن باشد که اگر راه دیگری را انتخاب کنی چه سرنوشتی داری و تمایل هم آن است که برای قطع مصرف و به دنبال راه نجات بودن باید اقداماتی انجام شود.

فرد معتاد به واسطه‌ی بیماری اعتیاد دچار تنهایی و انزوا می‌شود، با مشکلاتی که در روابط اش ایجاد می‌شود مثلا از مادر خودش متنفر می‌شود چون مدام دلایل شکست در زندگی‌اش را به دیگران نسبت می‌دهد و دلیل ناکامی‌هایش را در دیگران جستجو می‌کند و می‌بیند.

با این‌ حال فرد وقتی در راه بهبودی و پاکی قرار می‌گیرد کم‌کم از خودِ متکبرش فاصله می‌گیرد و دلیل مشکلات و چالش‌ها را در خودش می‌جوید و پیدا می‌کند.

این دوازده قدم اعضا را به یک بیداری می‌رساند که فردی که همیشه در حال سرزنش است حالا در تمام چالش‌ها به دنبال دلیل و راه‌ حل می‌گردد اما باز هم باید ویژگی های انسانی را در خودش رشد دهد.

جنبه‌ی دیگر بیماری اعتیاد ،جنبه‌ی روانی است. همه‌ی ما با جمله‌ی اعتیاد بیماری است آشنا هستیم اما شاید معنی آن را کامل ندانیم، اعتیاد یک بیماری روحی روانی و جسمانی است که حتی در برابر ساده‌ ترین چیزها خود را بروز می‌دهد و مساله فقط ماده‌ی مصرفی نیست.

بلکه وجود بیماری اعتیاد است که با گذشتن از مراحل دوازده گانه معتادان گمنام این بیماری به بهبودی می رسد، زیرا که مراقبت روزانه است و تا آخر عمر افراد پایبند به آن می‌مانند.

راه حفظ این بیداری، رشد روحانی هر فرد معتاد است و «خدمت» یکی از موثرترین روش‌های حفظ و رشد روح بیدار شده‌ی هر معتاد در حال بهبودی است.

مسئول روابط عمومی انجمن معتادان گمنام در آخر بیان کرد: «رویای ما این است که هر معتادی قبل از اینکه از بین برود فرصت تجربه کردن پیام ما را به زبان و فرهنگ خاص خود پیدا کند.»

separator line

بیشتر بخوانید:

زندگی پس از مرگ چگونه اتفاق می افتد ؟

آیا می دانید پاساژ اینترنتی چیست؟

همه چیز در مورد عصر جاهلیت و آداب و رسوم آن !

آیا وضعیت قلب انسان ارتباط مستقیم با لاله گوش دارد ؟

آلودگی هوا چیست ؛ راه های مقابله با آلودگی هوا کدامند؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (120 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits