دلگرم
امروز: شنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
 اختلال ملال یا بی حوصلگی پیش از قاعدگی چگونه قابل تشخیص است؟

دلایل ایجاد سندرم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) و راه تشخیص این عارضه

اختلال ملال یا بی حوصلگی پیش از قاعدگی چگونه قابل تشخیص است؟
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
اختلال ملال پیش از قاعدگی (premenstrual dysphoric disorder) با حداقل پنج نشانه در هفته ی آخر قبل از شروع قاعدگی مشخص می شود و چند روز بعد از شروع قاعدگی این نشانه ها رو به بهبود می روند و یا در هفته ی بعد از قاعدگی حداقل ناپدید شوند.

سندرم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) | نشانه ها، علل و نحوه درمان

سندروم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) یکی از انواع اختلالات خلقی است که همزمان با چرخه قاعدگی زنان رخ می‌دهد و با نشانه‌های بدنی، روانی و هیجانی از جمله ناپایداری عاطفی و تحریک پذیری همراه است. در واقع بارزترین نشانه‌ بلوغ دختران، شروع عادت ماهیانه است که با مجموعه‌ای از علائم در دوره‌های قاعدگی همراه است. این نشانه‌ها معمولا قبل از شروع خونریزی ظهور می‌کنند. به مجموعه این نشانه‌ها سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می‌گویند.
گاهی این نشانه‌ها به اندازه‌ای شدید است که شما را از عملکرد نرمال در زندگی، باز می‌دارد. در این صورت به آن ملال پیش از قاعدگی (PMDD) می‌گویند. این اختلال یک وضعیت بالینی است که با مداخله روانشناختی، تغییر در سبک زندگی و گاهی دارو درمانی بهبود می‌یابد.

سندروم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) یکی از انواع اختلالات افسردگی است و در دسته اختلالات خلقی قرار دارد. این سندروم با نشانه‌هایی همراه است که همزمان با چرخه قاعدگی زنان رخ می‌دهد. تفاوت آن با سندروم پیش از قاعدگی (PMS)، در شدت علائم و میزان بالای سطح ناتوان کنندگی سندروم ملال پیش از قاعدگی است. در واقع PMDD یک بیماری مزمن است که بر سلامت روان و عملکرد روزانه فرد تاثیر منفی می‌گذارد و در بیشتر مواقع نیاز به درمان دارد. زنان دچار این سندروم مشکلات گوناگونی را تجربه می‌کنند و در رابطه جنسی نیز دچار مشکل می‌شوند.

 ملال پیش از قاعدگی

نشانه های سندرم ملال پیش از قاعدگی

علائم PMDD در طول روزهای قبل از پریود، معمولا 5 تا 11 روز باقیمانده به قاعدگی شروع می‌شوند. در بیشتر زنان نشانه‌ها با شروع قاعدگی در همان روزهای اول کاهش می‌یابند و یا از بین می‌روند. نشانه‌های شایع PMDD شامل موارد زیر می‌شوند.

1- خستگی شدید، بی حالی و کمبود انرژی

2- تغییرات بارز خلقی و عاطفی مثل؛ تحریک پذیری، خشم، نگرانی، افسردگی و اضطراب

3- پرخوابی یا بی خوابی از نشانه‌های سندروم ملال پیش از قاعدگی

4- گریه و احساس ناامیدی و کاهش علاقه به فعالیت‌های معمول

5- دشواری در تمرکز، سرگیجه و بی توجهی، غفلت و فراموشی

6- تپش قلب

7- سوءظن و تصویر بد از خود

8- ناراحتی دستگاه گوارش، نفخ و افزایش اشتها

9- سردرد و کمر درد از نشانه‌های سندروم ملال پیش از قاعدگی

10- اسپاسم عضلانی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در اندام ها

11- تغییرات در دید و بینایی

12- کاهش میل جنسی

13- حساس شدن پستان‌ها، کاهش ادرار، تورم دست‌ها، مچ پاها و افزایش وزن

حتماً بخوانید:
آشنایی با قرص PMS برطرف کننده مشکلات پیش از قاعدگی

آشنایی با قرص PMS برطرف کننده مشکلات پیش از قاعدگی

قرص PMS و فواید مصرف آن قرص PMS (پی ام اس) یک مکمل غذایی حاوی منیزیم، ویتامین ها و عصاره ویتاگنوس(Vitex Agnus Castus) است شما با مصرف این قرص می…

علل و دلایل ملال پیش از قاعدگی

هنوز علت دقیقی برای سندروم PMDD مشخص نشده است. آنچه تا به حال بیان شده بر پاسخ غیر طبیعی مغز به نوسانات هورمونی در طول چرخه قاعدگی اشاره دارد که می‌تواند به کمبود سروتونین منتهی شود. همچنین افراد با سابقه شخصی یا خانوادگی، افسردگی بعد از زایمان و اختلالات خلقی با احتمال بیشتری می‌توانند به این سندروم دچار شوند. از دیگر عوامل تاثیر گذار می‌توان به مصرف الکل، مشکلات تیروئید، اضافه وزن، نداشتن فعالیت و ورزش نکردن اشاره کرد.

افسردگی _ ناراحتی و بی حوصلگی قبل از قاعدگی

تاثیرات سندروم ملال پیش از قاعدگی بر روابط زوجین

ابتلای افراد به این اختلال می‌تواند تاثیرات خود را بر جنبه‌های مختلف زندگی و مخصوصا روابط میان زوجین بگذارد. در واقع زنان در این دوران با خلقی زودرنج مواجه می‌شوند که این مسئله می‌تواند تنش و درگیری را در خانواده افزایش دهد. همچنین تغییرات جسمانی مختلف نیز آن‌ها را از همسرشان دور کرده و به سردی در روابط منجر می‌شود. توجه داشته باشید که اگر این اختلال تداوم یابد می‌تواند پایه‌های یک زندگی را سست کرده و به خیانت و طلاق نیز منجر گردد به همین دلیل لزوم درمان و مداخله به موقع از اهمیت بالایی برخوردار است. مردان نیز باید به یک درک متقابل در این شرایط برسند و با شناخت بدن همسر و آشنایی با بدن زنان در راستای درک یکدیگر کمک شایانی کنند. در واقع با درک یکدیگر می‌توانید در روزهای پر تنش به یکدیگر آرامش عطا کنید.

درمان سندرم ملال پیش از قاعدگی

اولین گزینه‌ درمانی برای سندروم ملال پیش از قاعدگی، در حال حاضر دارو درمانی است. در این درمان‌ها، داروهایی که بر سروتونین اثر می‌گذارند، در زنان با سندروم PMDD موثر واقع می‌شود. این داروها در دسته داروهای ضد افسردگی قرار می‌گیرند، اما کسانی که از این داروها برای کاهش علائم استفاده می‌کنند، می‌توانند از آن‌ها به صورت دوره‌ای استفاده کنند. از دیگر داروها می‌توان به درمان‌های هورمونی که با تاثیر بر مدارهای مغزی چرخه تولید مثل (تخمک گذاری) را تنظیم می‌کنند، اشاره کرد.

برخی دیگر از درمان‌های غیر دارویی، شامل تغییراتی در سبک زندگی و مشاوره افسردگی هستند. رژیم غذایی مناسب می‌تواند در تخفیف علائم کمک کند، تحقیقات نشان داده استفاده کمتر از کافئین، شکر، الکل و مصرف غذاهای سبک‌تر همچنین ورزش‌های هوازی بر کاهش علائم تاثیر گذار است. مشاوره جنسی نیز به شما برای بهبود روابط زناشویی‌تان موثر خواهد بود.

سوالات متداول

بهترین درمان برای سندروم ملال پیش از قاعدگی چیست؟

ابتدا بهتر است که سعی کنید با ایجاد تغییراتی در زندگی شرایط را تغییر داده و از داروهای گیاهی و ورزش‌های روزانه بهره ببرید. همچنین از مواد غذایی مضر نیز بپرهیزید. در صورتی که بعد از مدتی نتوانستید شرایط را تغییر دهید بهتر است تا از یک مشاوره روانشناسی کمک بگیرید و در صورت نیاز زیر نظر او به مصرف دارو روی آورید.

سندروم ملال پیش از قاعدگی معمولا از چه سنی شروع می‌شود؟

هنگامی که دختران بلوغ جنسی خود را تجربه می‌کنند این مسئله نیز ممکن است برای آنان روی دهد و سن ثابتی نمی‌تواند داشته باشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits