دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
طبع بادام زمینی : بادام زمینی گرم است یا سرد ؟
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
در این مطلب می خواهیم شما را با طبع بادام زمینی و مصلحات آن آشنا کرده و خواص و مضرات آن را ذکر نماییم.

طبع بادام زمینی چیست ؟

یکی از مواردی که طب ‌سنتی در درمان بیماری‌ها و امراض مختلف از آن کمک می‌گیرد، توجه به طبع مواد غذایی است. طبع بادام زمینی نشان می‌دهد این خوراکی خوشمزه برای چه افرادی مناسب است و چه کسانی باید میزان مصرف خود را کاهش دهند.

توجه به ذائقه هر فرد و تطبیق آن با طبع مواد غذایی، هماهنگی بالایی در عملکرد صحیح اعضاء بدن ایجاد می‌کند.

مادران ایرانی در گذشته بدون اینکه علم طبایع را بدانند، با توسل به تجربیات قدیمی‌ها در کنار هر غذا ماده‌ای به نام مصلح را به‌ کار می‌ بردند که طبع ماده‌ غذایی برای تمام اعضای خانه متعادل باشد و از فواید آن بیشتر بهره ببرند.

طبع بادام زمینی

طبق اطلاعاتی که از طب‌ سنتی در خصوص طبع بادام زمینی برمی‌آید، طبع این دانه روغنی گرم‌ و ‌تر است. بنابراین افرادی که دارای طبیعتی مشابه هستند، باید حد اعتدال را در مصرف بادام رعایت کنند؛

چرا که مصرف بیش‌ از اندازه منجر به تغییر متابولیسم بدن و عدم نظم در فعل‌ و‌ انفعالات سلولی می‌شود.

لازم است ذکر شود طبع گرم ‌و ‌تر بادام زمینی در صورتی‌ که میزان مصرف روزانه آن را با برنامه‌ریزی تعیین کنید، برای افراد دیابتی و درمان برخی بیماری‌ها و امراض مفید است.

حال که از طبع بادام مطلع شدید، برای استفاده از بادام باید بدانید که چه چیزی را باید در کنار آن بخورید که با این طبیعت سازگاری داشته باشد، آسیبی به بدن وارد نشود و همچنین سلامت بدن با مصرف اصولی تضمین شود.

طبع بادام زمینی

طبع بادام زمینی و مصلحات آن

مصلحات بادام زمینی

در طب سنتی قدیم در کنار انواع غذاهای سرد ماده‌ای با طبع گرم می‌گذاشتند و در کنار خوراکی‌های گرم از یک ماده غذایی با طبع سرد استفاده می شد که در طب سنتی به آن مصلح گفته‌ می‌شود.

در واقع نقش مصلح متعادل‌ کردن هوشمند ذائقه غذاهاست که در تنوع طبایع گوناگون فاکتورهای حیاتی بدن انسان متعادل باقی بماند.

بادام منبع غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. بهتر است سوال را این‌گونه بپرسیم که طبع بادام زمینی با چه خوراکی‌هایی تعدیل می‌ شود؟

شیر یک مصلح مقوی برای بادام زمینی

از قدیم در کنار بادام زمینی شیر می‌نوشیدند. برای اینکه خواص بادام زمینی برای کودکان مفیدتر واقع شود، انرژی بیشتری به بدن کودک برسد و همچنین طبع گرم بادام سبب گرمازدگی نشود، این ترکیب معجزه می‌کند.

پس یکی از انواع مصلح بادام زمینی، شیر است. همچنین برای درخشان‌کردن پوست و جلوگیری از التهابات پوستی حدود ده عدد بادام را به صورت پودرشده با شیر مخلوط ‌کرده و بنوشید.

افراد ورزشکار نیز برای تقویت هر چه بیشتر جسم خود، قبل از تمرینات سنگین ورزشی از این نوشیدنی مفید باید استفاده کنند.

مصلحات بادام زمینی: کشمش

کشمش نیز در کنار بادام ترکیبی شگفت‌انگیز می‌سازد. علاوه بر اثرات درمانی، طعمی ‌ایده‌آل در کنار بادام ایجاد می‌کند. استفاده از کشمش در کنار بادام برای درمان افسردگی، اضطراب و استرس معجزه می‌کند.

اگر می‌خواهید از خواص بادام زمینی برای مو استفاده کنید، بهتر است که چند دانه بادام زمینی را با چند دانه کشمش در طول روز مصرف کنید و با ریزش مو خداحافظی کنید.

عسل از مصلحات بادام زمینی

یکی از خواص بادام زمینی برای بدنسازی تامین انرژی مورد نیاز بدن است و کمبود ویتامین‌ها را در بدن جبران می‌کند. ترکیب بادام و عسل باعث تقویت قلب می‌شود و همچنین از فقر ‌آهن و کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از پوکی ‌استخوان از خواص این ترکیب شگفت‌انگیز است.

مصلحی سنتی برای بادام زمینی به نام مصطکی (Mastic)

مصطکی در طب سنتی کاربرد‌های زیادی دارد. صمغ درختچه‌ای که به رنگ زرد با بویی‌خوش است و از آن در ساخت آدامس و برخی نوشیدنی‌ها نیز استفاده می‌شود.

این ماده در عطاری‌ها قابل تهیه است. از طبع بادام زمینی به همراه مصلح‌های متعدد آن استفاده کنید و از خواص آن لذت ببرید.

طبع بادام زمینی

طبع بادام زمینی گرمه یا سرد ؟

خواص بادام زمینی

1. خواص بادام زمینی برای بیماری های قلبی عروقی، بیماری آلزایمر و عفونت

بادام زمینی ها عمدتا به طور عمده از سرطان، بیماری های قلبی، بیماری های عصبی مثل آلزایمر و یا هر نوع قارچ ویروسی جلوگیری می کند و تولید اکسید نیتریک در بدن را افزایش می دهد.

2. بادام زمینی بدون کربوهیدرات است

زنان به طور کلی بیشتر در معرض چاقی در مراحل مختلف زندگی هستند.

این می تواند پس از حاملگی یا تغییرات هورمونی، یائسگی یا افسردگی باشد و مشاهده می شود زنانی که کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود حداقل دو بار در هفته دارند، ریسک کمتری در چاقی دارند. برای جلوگیری از چاقی، توصیه می شود به طور منظم بادام زمینی بخورید.

3. خواص بادام زمینی برای مراقبت از پوست

بادام زمینی حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان است که وقتی آب پز می شود فعال تر می شود.

جنیستین و آنتی اکسیدانی به نام بیوچنانین خسارت ناشی از رادیکال های آزاد در پوست را درمان می کند. بادام زمینی باعث می شود جوان تر به نظر برسید.

4. ویتامین ها و مواد معدنی بادام زمینی

پوست بادام زمینی منبع بسیار زیادی از آنتی اکسیدان ها هستند و دارای محتوای بالای فیبر رژیمی هستند. انواع مختلف پوست بادام زمینی حاوی مقدار زیادی مواد مغذی هستند.

اضافه کردن کره بادام زمینی و غیره به رژیم غذایی روزانه می تواند محتوای غذایی را افزایش دهد.

5. بادام زمینی برای استخوان های سالم

فراوانی آهن و کلسیم موجود در کره بادام زمینی مهم ترین عوامل انتقال اکسیژن به خون و بهبود استخوان های سالم و قوی است. آن ها تقویت کننده های انرژی با مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی هستند.

6. بادام زمینی برای مبارزه با افسردگی

علت اصلی افسردگی سطوح پایین سروتونین است. تریپتفون موجود در بادام زمینی ها، ترشح مواد شیمیایی را افزایش می دهد و در نتیجه به مبارزه با افسردگی کمک می کند.

در نظر گرفته می شود برای جلوگیری از این بیماری های خطرناک، حداقل دو قاشق سوپ خوری کره بادام زمینی هفتگی به تناسب و سلامت کمک می کند.

طبع بادام زمینی

طبع بادام زمینی در طب سنتی

7. بادام زمینی منبع ویتامین ب است

مصرف ۱٫۵ اونس روزانه بادام زمینی ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد. بادام زمینی ها غذای سالمی هستند و منبع خوب ویتامین B هستند.

8. بادام زمینی برای مبارزه با سرطان

پلی فنولیک در غلظت های بالا بادام زمینی وجود دارند. اسید کوماریک توانایی کاهش خطر سرطان معده را دارد. این کار به کاهش سلولهای سرطانی کمک می کند.

9. بادام زمینی برای مبارزه با سرطان روده

سرطان روده تا ۵۸ درصد در زنان و ۲۷ % در مردان با مصرف بادام زمینی کاهش می یابد.

10. خواص بادام زمینی برای قند خون

مصرف منظم بادام زمینی به جذب کلسیم، چربی ها و کربوهیدرات ها از طریق منگنز که در بادام زمینی ها یافت می شود کمک می کند. سطح قند خون در بدن انسان تنظیم می کند.

11. تسهیل باروری با بادام زمینی

اسید فولیک تولد کودکان مبتلا به اختلال عصبی جدی یا نقص لوله عصبی را کاهش می دهد. اگر مصرف بادام زمینی در دوران بارداری یا قبل از آن انجام شود، احتمال بیماری تا ۷۰ درصد کاهش می یابد.

طبع بادام زمینی

مصلح بادام زمینی

مضرات بادام زمینی

بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود. اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد.

نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

کم خوردن، بهتر از هرگز نخوردن است. بهتر است فرهنگ غذاخوردن خود و خانواده مان را تغییر دهیم. مصرف زیاد بادام می‌تواند باعث یبوست و نفخ شود زیرا بادام سرشار از فیبر است.

اگر بدن شما به مصرف مقدار زیاد فیبر عادت‌ ندارد، می‌تواند باعث ناراحتی معده شود. هضم مغزها سخت است، بنابراین باعث ناراحتی در شکم می‌شود.

اگر دستگاه گوارش ضعیفی دارید و مستعد اختلالات گوارشی هستید، باید مصرف بادام را کنترل‌ کنید. یکی از راه‌های کنترل آن، نوشیدن آب زیاد است. اما به یاد داشته‌باشید که نوشیدن آب زیاد نیز باعث عدم تعادل سدیم در بدن می‌شود.

اگر رژیم غذایی سرشار از منگنز دارید، مصرف بادام می‌تواند باعث تداخل دارویی شود. زیرا بادام نیز سرشار از منگنز است. مقدار زیاد منگنز در بدن، با داروهای مسهل، آنتی‌ بیوتیک‌ها و داروهای خاص فشار خون تداخل‌ دارد.

شما در رژیم غذایی روزانه خود، فقط به ۱.۳ تا ۲.۳ میلی‌ گرم منگنز احتیاج‌ دارید. ما روزانه به حدود ۱۵ میلی‌گرم ویتامین E نیاز داریم. با مصرف مقدار زیاد بادام، احتمال‌ دارد بیشتر از ۱۰۰۰ میلی‌گرم میزان موردنیاز از این ویتامین را دریافت‌ کنیم.

عوارض جانبی مصرف زیاد ویتامین E، اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بی‌ حالی هستند. یکی از عوارض جانبی بادام زمینی، افزایش وزن است، زیرا هر ۳۲ گرم بادام، حاوی ۱۴ گرم چربی و ۱۶۳ کالری است.

اگر به‌ مقدار کافی کالری نمی‌ سوزانید، شما در واقع در حال افزایش وزن هستید زیرا بدنتان مقادیر کالری را به‌ صورت چربی ذخیره‌ می‌کند. بنابراین، بادام را به‌ عنوان وعده غذایی در رژیم غذایی خود بگنجانید.

اگر قصد تثبیت وزن دارید، مراقب‌ باشید بادام بخشی از ۲۰۰۰ کالری روزانه‌ تان را تشکیل‌ بدهد. اگر قصد کاهش وزن دارید، بادام را در ۱۲۰۰-۱۵۰۰ کالری روزانه خود بگنجانید.

سطح سمی را بدن افزایش‌ می‌دهد، این یکی از عوارض جانبی اصلی خوردن زیاد بادام است. بادام تلخ به داشتن اسید هیدروسیانیک معروف است که باعث علائمی مانند کندی سیستم عصبی و مشکل تنفسی که می‌تواند کشنده نیز باشد، می‌شود.

همچنین بخوانید:

طبع ازگیل : میوه ازگیل گرم است یا سرد ؟

طبع انجیر : میوه انجیر (خشک و تازه) گرم است یا سرد ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits