5
زمان مطالعه: 5 دقیقه
اگر قصد سفر به بندرعباس را دارید و بدنبال آثار باستانی و بنای تاریخی هستید؛ با ما را در مجله دلگرم همراه باشید .
آشنایی با آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : مسجد جامع اهل سنت بندرعباس
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : مسجد جامع بندرعباس با نام مسجد جامع دلگشا شناخته میشود که در نبش بلوار طالقانی و خیابان مسجد جامع قرار دارد. این مسجد یکی از قدیمیترین مساجد این شهر است که شامل شبستان (دو قسمت قدیمی و الحاقی است) میشود.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس : بندرعباس شهری است که شهروندان سنی زیادی دارد. مسجد جامع اهل سنت این شهر در سال ۱۱۷۵ هجری قمری ساخته شده و زینالعابدین ابوالقاسم اوزی بانی احداث آن بود. با رشد جمعیت، افزایش نیاز و همچنین به دلیل فرسودگی این مسجد بارها مرمت شده است. هنر کاشیکاری به کار رفته در محراب مسجد، بسیار چشمگیر و زیبا است. شبستان مسجد در دو طبقه ساخته شده و ۲۰ درب بزرگ دارد که به ایوانهای شمالی، جنوبی و شرقی مسجد باز میشوند.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : موزه مردم شناسی خلیج فارس بندرعباس
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : از بلوار پاسداران که به سمت مجموعه ورزشی شهدای هفتم تیر بندرعباس حرکت کنید، نرسیده به سه راهی هتل هما، روبروی بانک مسکن و در محوطه تاریخ برکه باران موزه مردم شناسی خلیج فارس را خواهید دید.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس : موزه مردمشناسی خلیج فارس یکی از بزرگترین موزههای مردمشناسی در جنوب کشور است که در محوطه تاریخی برکههای باران ساخته است. این موزه در سه طبقه و با زیربنای ۲۴۰۰ متر مربع، در اسفند سال ۱۳۸۶ افتتاح شد. معماری ساختمان موزه یکی از ارزشمندترین نمونههای معماری در جنوب ایران بوده و از معماری سنتی هرمزگان ریشه گرفته است. در این ساخت این بنا خلاقیت به کار گرفته شده و ارزشهای هنری، معماری و فرهنگی منطقهای کاملا در آن حفظ شده است.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : محله باستانی سورو بندرعباس
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : بندر عباس، محل سورو
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس : محله باستانی سورو در غرب شهر بندرعباس قرار دارد. در کتب تاریخی هرجا نامی از بندر گمبرون (بندرعباس) آمده، نامی از سورو هم برده شده و نام سورو با تاریخ این خطه گره خورده است. محله قدیمی سورو (در شمال محلهی سوروی فعلی) قرار دارد و در گذشته نخلستانهای وسیعی داشت و درختان دیگری مثل کنار، کرت، کهور، گز و خرگ در آن وجود داشت. از این محله سکههای متعددی مربوط به دوران مختلف مخصوصا دوران ساسانی، صفویه و قاجاریه به دست آمده است. این سکهها امروزه در موزه بندعباس نگه داشته میشوند. محققان از این سکههای کشف شده حدس میزنند که ملوک هرمز ( حکومتی پادشاهی در خلیج فارس بود که از قرن سوم تا قرن دهم هجری در طول تنگه هرمز حکومت میکردند) ضرابخانه داشتند و علاوه بر سکههای مس و نقره، مسکوکات طلا هم ضرب میکردند.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : مسجد ناصری بندرعباس
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : استان هرمزگان، بندرعباس، چهارراه بلوکی، بلوار امام موسی صدر جنوبی
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس : مسجد ناصری در یکی از مساجد تاریخی بندرعباس است که قدمت آن به دوران قاجار میرسد. معماری آن از معماری سنتی جنوب الهام گرفته است. این مسجد در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی، توسط محمدعلی ناصری حیدرآبادی بنا شد. برای ساخت سقف مسجد ناصری از نوعی چوب مخصوص به نام چوب صندل استفاده شده که از هند آورده بودند. از دیگر تزئینات خاص مجسد میتوان به گچبریهای آن اشاره کرد. خانه احمدی یکی از خانههای قدیمی شهر بندرعباس است. قدمت این خانه به دوران قاجار برمیگردد و مالک آن شخصی به نام حاج احمد گلهداری بود. خانه احمدی با شمارهی ۸۵۰۹ در به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : موزه آب بندرعباس
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در بندرعباس : موزه بندرعباس در خیابان معروف ۲۲ بهمن قرار دارد و دسترسی به آن از طریق بلوار امام خمینی بسیار راحت است. ضمنا موزه آب جنب شرکت برق منطقه ای هرمزگان قرار گرفته است.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی بندرعباس : موزه آب یکی از موزههای شهر بندرعباس است که در بلوار امام خمینی قرار دارد. قدمت بنای این موزه به دوران صفویه بازمیگردد و امروزه به شکل بسیار زیبایی بازسازی شده است. با گشت و گذار در این موزه میتوانید شناخت خوبی بر آثار و ابنیه تاریخی در زمینههای مختلف مربوط به آب به دست آورید. با راهاندازی این موزه تلاش بشر در حفر چاههای آب و قنات به نمایش گذاشته شده است تا آنها را به مردم بشناسانند و از میراث قدیمی اشیای مربوط به اب و حفر آن به خوبی حفاظت میشود. در موزه آب اشیایی مثل انواع کوزه، انواع خمره آب به نام کروش، خمرههای سنگی (موو)، پایه مشک (مشک تروز) و عکسهایی از ظروف آب و گاوچاه و چاه چرخ گاوی به نمایش گذاشته شده است.
دیدگاه ها