2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
اگر قصد سفر به سنندج را دارید و بدنبال آثار باستانی و بنای تاریخی هستید؛ با ما را در مجله دلگرم همراه باشید .
آشنایی با آثار باستانی و بنای تاریخی سنندج
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : بازار سنندج
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : کردستان، سنندج، خیابان فردوسی
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی سنندج : بازار سنندج قدیمیترین بازار شهر سنندج است که قدمت آن به سال ۱۰۴۶ هجری قمری باز میگردد. این بازار در زمان حکومت اردلانها ساخته شد. جالب است بدانید که در آن زمان شهر سنندج مرکز حکومت اردلانها در ایران بود. این بازار قدیمی و پراهمیت در دو سوی خیابان انقلاب سنندج قرار گرفته و به شکل مستطیل است. گفتنی است که بازار سنندج بهلحاظ ظاهر و معماری، شباهت بسیاری به بازار میدان نقش جهان اصفهان دارد. با وجود اینکه هنوز هم تجارت در این بازار رونق دارد؛ اما بسیاری آن را جزو جاهای دیدنی سنندج و جاذبههای تاریخی مهم این شهر میدانند؛ درنتیجه بازدید از بازار سنندج هم فال است و هم تماشا؛ چراکه میتوانید ضمن بازارگردی و خرید، از تماشای شگفتیهای این بنای تاریخی لذت ببرید.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : حمام خان سنندج
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : حمام خان در کردستان، سنندج، ضلع شمالی بازار سنندج و جنب مسجد داروغه واقع شده است.
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی سنندج : حمام خان هم از آن دست بناهای تاریخی سنندج است که در اواخر حکومت زندیه بنیان گذاری شده و بعدها بازهم با حمایت و دستور امان الله خان توسعه یافته و ساخته شده است. حمام در میانه بازار قرار گرفته است. کاشی کاری های ظریف و زیبا در کنار آهک بری های چشم نواز و کف مرمرین حمام اولین چیزی است که در بدو ورود به حمام چشمتان را می گیرد و رنگ و لعابش دلتان را می برد. اینجا هم به سبک تمام حمام های ایرانی سربینه، خزینه، گرمخانه، هشتی دارد و در گذشته گویی چندین آب نما نیز داشته است. نقاشی های شاهنامه روی برخی دیوارهای حمام جان گرفته اند. حمام خان حالا تبدیل به موزه ای شده که می توانید سیر یک حمام ایرانی را در آن ببیند.
- نام آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : عمارت آصف سنندج
- آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در سنندج : کردستان، سنندج، خیابان امام
- توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی سنندج : بازدید از سنندج بدون سر زدن به عمارت آصف که اصلا به خانه کرد شهره است، ناتمام می ماند. عمارت آصف خان وزیری بنایی تاریخی است که هر گوشه اش متعلق به یک دوره است. سنگ بنای اولیه این بنا در دوران صفویه پایه گذاری شده و بعدها در دوران قاجار قسمتی به آن اضافه شده و در دوران پهلوی اول هم کمی گسترش یافته و نهایتا در دهه هشتاد شمسی مورد بازسازی قرار گرفته است. بنایی به غایت زیبا با همان سبک ایرانی که شامل اندرونی، بیرونی، هشتی و دالان های ورودی است و بخشی متعلق به خدمه و همچنین مطبخی بزرگ داشته است.
فرقی نمیکند پا در اندرونی بگذارید یا بیرونی گچ بری های زیبا، منبت کاری ها، کاشی کارها جای جای خانه را به زیباترین شیوه ممکن آراسته اند. به این زیبایی ها ارسی های شیشه رنگی در کنار پنجره های زیبا و آراسته شده را نیز اضافه کنید. وجود ایوانی زیبا با دو ستون سنگی بلند بالا روبروی یک حوض تمام عیار و دو راه پله در دو طرف ایوان شاه نشین از عمارت آصف خان وزیری یک خانه اعیان نشین ایرانی ساخته است البته به سبک کوهستانی.
عمارت آصف حالا تبدیل به بزرگترین موزه مردم شناسی سراسر ایران شده که به موضوعیت یک قوم خاص پرداخته است. قدم زدن در بین غرفه های این موزه شما را با زیر و بم و آداب و رسوم زندگی اقوام کرد آشنا می کند. از نوع پوشش گرفته تا جزئیات جاری در زندگی روزمره اقوام کرد از گذشته های دور تا به امروز در این موزه به چشم می خورد. موزه پر از غرفه های متعدد است. از عکس های تاریخی گرفته تا غرفه شکار، از غرفه زندگی روستایی تا غرفه زندگی شهری، مکتب خانه ها، شغل های متفاوت و همچنین یک کتابخانه در کنار مرکز نگهداری اسناد از بخش های تشکیل دهنده موزه مردم شناسی یا همان خانه کرد است.
دیدگاه ها