دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
این عادت اشتباه دلیل پوسیدگی دندان شماست !

پوسیدگی دندان جلو چه علتی دارد؟

این عادت اشتباه دلیل پوسیدگی دندان شماست !
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
علت اصلی پوسیدگی دندان جلو چیست؟ + علائم ، پیشگیری و درمان : پوسیدگی دندان جلو مشکلی آزار دهنده برای اغلب افراد است، اما روش های جلوگیری از پوسیدگی دندان چیست و چگونه می توان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد؟

درمان پوسیدگی دندان جلو : پوسیدگی دندان چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

پوسیدگی دندان یکی از رایج‎ترین مشکلات دهان و دندان است که تقریبا بیشتر مردم آن را تجربه کرده‎‌اند. گفته می‏‌شود که پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری غیر واگیر دنیا می‌باشد و از دو نفر، یک نفر در دنیا دچار پوسیدگی دندان است.

معمولا پوسیدگی دندان از باکتری‌های دهان، مواد غذایی قند دار و بهداشت ضعیف دهان و دندان ناشی می‎شود. این مواد منجر به تشکیل پلاک روی سطح دندان شده و اسید تولید شده از این پلاک‏‌ها باعث پوسیدگی دندان‌ها و گاها باعث حفره و سوراخ در دندان می‎شود.

چکاب‌های منظم دندانپزشکی می‌تواند از پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و از گسترش آن جلوگیری نماید. روش‎های متنوعی برای درمان پوسیدگی دندان وجود دارد و بیشتر به شدت پوسیدگی وابسته است. ما در ادامه دلگرم بیشتر با پوسیدگی دندان و درمان‏های آن آشنا می‎شویم.


پوسیدگی دندان چیست؟

احتمالا شنیده‎اید که دندان‎های ما با لایه‌ی رویی سخت و محافظی پوشیده شده‌اند که مینای دندان نامیده می‎شود. متاسفانه مینای دندان در مقابل اسیدهای تولید شده توسط باکتری دهان ضعیف بوده و این اسید می‎تواند باعث پوسیدگی دندان‌ها شده و حتی تا ایجاد حفره در داخل یا روی دندان پیش رود.

معمولا پوسیدگی دندان با گذشت زمان اتفاق می‎افتد و اگر شما به موقع آن را درمان نکنید، این پوسیدگی می‌تواند به بقیه دندان‎هایتان نیز نفوذ کند.

علت پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می‌افتد که ذرات غذایی حاوی کربوهیدرات بین دندان‎های شما به دام می‎افتند و با مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور کامل برداشته نمی‎شوند. این می‌تواند شروعی برای فعالیت باکتری‏‌های دهان و در نتیجه پوسیدگی دندان‏‌ها باشد.

اسید تولید شده توسط باکتری‏‌های دهان به آرامی سوراخ‎هایی را روی دندان‏ شما ایجاد می‌‏کنند و در صورتی که به موقع به درمان پوسیدگی دندان‏ نپردازید، حفره‌ها در طول زمان بزرگتر می‎شوند و حتی می‎توانند کل دندان شما را نابود کنند.

هم‎ترین علت پوسیدگی دندان مواد غذایی و نوشیدنی‏‌های قنددار و چسبنده است. باکتری‌های دهان با مصرف این قندها اسید تولید کرده و موجب ایجاد پوسیدگی در بافت سخت دندان می‌شود.

به طور کلی غذاهایی که به دندان‎های شما می‏‌چسبند، احتمال بروز پوسیدگی را افزایش می‌دهند. تمامی غذاهای قند و نشاسته‎دار مثل شیر، عسل، کشمش، آبنبات، غلات و حبوبات و نان جزو این غذاها به شمار می‎آیند.

اگر شما قند و شکر مصرف نکنید، مطمئنا هیچ پوسیدگی دندانی نخواهید داشت. در هر میان‎وعده‎ای که شما مواد غذایی شیرین و شکردار را مصرف می‎کنید، دندان‌های شما بیش‌تر از پیش در معرض پوسیدگی دندان قرار می‎گیرند. اما خوب، الان که شما علت پوسیدگی دندان‏ها را فهمیدید، بهتر می‎توانید از دندان‏‌های‌تان محافظت کنید.


علائم و نشانه‎های پوسیدگی دندان

از علائم پوسیدگی دندان می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد شدید به هنگام خوردن و نوشیدن
  • حساسیت دندان
  • دندان درد
  • سوراخ یا حفره‎های روی دندان
  • لکه‎های سیاه یا قهوه‎ای بر روی دندان
  • طعم ناخوشایند در دهان

درمان پوسیدگی دندان جلو

چکاب‎های منظم دندانپزشکی می‌تواند به شما کمک کند تا هر گونه پوسیدگی جزئی و دیگر بیماری‎های دندانی را شناسایی کنید و از ایجاد حفره و بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری نمایید.

هر چه شما زودتر به دنبال درمان پوسیدگی دندان‏‌های‌تان باشید، شانس شما را برای جلوگیری از پیشرفت آن بیشتر خواهد بود. درمان پوسیدگی دندان به وضعیت شما و شدت پوسیدگی بستگی دارد و یکی از گزینه‏‌های درمانی زیر می‎تواند مشکل شما را حل کند.

  • درمان فلوراید

اگر پوسیدگی دندان شما در مراحل اولیه خود باشد، درمان فلوراید می‌تواند مینای دندان شما را به شکل اولیه خود برگرداند. در واقع در درمان فلوراید دندانپزشک شما، مقدار بیشتری فلوراید نسبت به آب آشامیدنی، خمیر دندان و دهانشویه‏‌ها استفاده می‌کند و پوسیدگی را در همان مراحل اول مهار می‎کند. در این درمان، فلوراید به شکل مایع، ژل، فوم یا وارنیش روی دندان قرار می‎گیرد.

  • پر کردن دندان

پر کردن دندان که ترمیم دندان نیز نامیده می‏‌شود، گزینه‏‌ی اصلی برای درمان پوسیدگی است. اگر پوسیدگی دندان شما پیشرفت کرده باشد و از فرسایش مینای دندان فراتر رفته و باعث ایجاد سوراخ در دندان‎تان شده باشد، احتمالا دندانپزشک به شما، پر کردن دندان را توصیه خواهد کرد.

به هنگام پر کردن دندان، دندانپرشک مواد پوسیده را از دندان شما خارج کرده و آن را با چیز دیگری پر می‏‌کند تا دندان به شکل اولیه خود باز گردد. برای پر کردن دندان معمولا دندانپزشکان از کامپوزیت یا آمالگام که حاوی جیوه است، استفاده می‎کنند.

اگر چه بعضی از مردم نگران جیوه این مواد هستند، اما مطالعات پزشکی نشان داده است که پر‎کننده‎های آمالگام برای اکثر مردم بی‎خطر هستند.

  • تاج دندان

در مواردی که پوسیدگی دندان شدید می‌باشد، معمولا دندانپزشکان به جای پر کردن دندان از تاج دندان برای ترمیم محل آسیب دیده استفاده می‎کنند. در این روش درمان، تاج دندان روی سطح دندان پوسیده قرار می‎گیرد و آن را پوشش می‎دهد. تاج دندان معمولا از پرسلن، طلا یا ترکیبی از پرسلن و فلز ساخته می‎شود.

  • کانال ریشه دندان

زمانی که پوسیدگی به مغز درونی دندان یا همان پالپ می‎رسد، شما به کانال ریشه دندان برای درمان نیاز خواهید داشت. این روش درمان بیشتر برای ترمیم دندان‎های عفونی یا دندان‎هایی که به شدت پوسیده شده‎اند، بکار می‎رود.

  • کشیدن دندان

در صورتی که پوسیدگی دندان شما بسیار شدید باشد و دیگر دندانپزشک نتواند آن را ترمیم کند، تنها راه‌حل، کشیدن دندان می‎باشد. شما می‎توانید با کمک بریج یا پل دندان و ایمپلنت، دندان‏‌های از بین رفته را جایگزین کنید.


درمان‎های خانگی برای پوسیدگی دندان

بهداشت دهان و دندان‎ها می‌تواند از پوسیدگی دندان‎ها جلوگیری کند و آن را متوقف نماید. علاوه بر این برخی از داروهای طبیعی و درمان‏های خانگی نیز می‎توانند به سلامت دندان‏ها کمک کرده و از پوسیدگی آن‎ها جلوگیری نمایند. ما در ادامه به معرفی درمان‎های خانگی برای پوسیدگی دندان می‌پردازیم:

  • میخک

میخک یکی از موثرترین درمان‏های خانگی برای انواع مشکلات دهان و دندان از جمله پوسیدگی دندان است.‎ میخک ضدالتهاب و آنتی باکتریال بوده و می‌تواند از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری کند. همینطور این گیاه به عنوان مسکن نیز عمل کرده و برای دندان درد بسیار موثر واقع می‏‌شود.

شما می‌توانید دو یا سه قطره روغن گل میخک را با یک چهارم قاشق روغن دانه کنجد ترکیب کرده و محلول موردنظر را روی پنبه قرار دهید و سپس روی دندان پوسیده شده بگذارید تا تسکین یابد. بهتر است که این کار را هر شب قبل از خواب تکرار کنید ولی از استفاده بیش از حد از روغن گل میخک بپرهیزید.

  • نمک

نمک با توجه به خاصیت آنتی باکتریال و ضدعفونی خود یکی دیگر از درمان خانگی پوسیدگی دندان می‎باشد که التهاب و دندان‌ درد را کاهش می‌دهد و عفونت را از بین می‌برد. همینطور نمک از رشد باکتری‏‌ها در دهان جلوگیری می‌نماید.

یک قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب گرم بریزید و دندان‎های خود را با آن بشوئید. شما می‎توانید سه بار در روز این کار را تکرار کنید تا علائم پوسیدگی دندان در دهان‏تان کاهش یابد.

همینطور می‌توانید نصف قاشق چای خوری نمک و کمی روغن خردل یا آبلیمو را با هم ترکیب کنید و لثه موردنظر را با کمک این خمیر به مدت چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید و سپس با آب گرم بشوئید.

  • روغن کنجد

روغن کنجد، آفتابگردان و نارگیل برای تسکین لثه و دندان‏‌های پوسیده بسیار مفید می‌باشند. فقط کافیست که کمی از این روغن را روی دندان‏ موردنظر بریزید و بعد از بیست دقیقه دهان خود را با آب گرم بشوئید.

  • سیر

سیر بخاطر خاصیت آنتی باکتریال و آنتی بیوتیکی خود به شدت برای درمان پوسیدگی دندان و حفره ها توصیه می‌شود. سه الی چهار حبه سیر له شده را با کمی نمک ترکیب کنید و روی دندان پوسیده شده قرار دهید و بگذارید به مدت 10 دقیقه روی دندان‌تان بماند. شما همینطور می توانید از روغن سیر بدین منظور استفاده کنید.

  • زردچوبه

زردچوبه یکی دیگر از درمان‏‌های خانگی است که دارای خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریالی بوده و باعث حفظ سلامتی لثه‎ها شده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‎کند. شما می‎توانید کمی زردچوبه را روی دندان‎های پوسیده اعمال کنید و پس از چند دقیقه دهان خود را با آب گرم بشوئید.

  • یاس بنفش و گشنیز هندی

یاس بنفش و گشنیز از دیگر داروهای طبیعی برای درمان حفره و پوسیدگی دندان‎ها می‎باشند. خواص ضدباکتری آن‏ها به راحتی می‎تواند باکتری‎های دهان را از بین ببرد و لثه‎ و دندان‎های سالمی را برای شما به ارمغان ‎آورد. شما می‎توانید عصاره این گیاهان را روی دندانهای پوسیده شده بمالید و بعد از چند دقیقه دهان‌تان را با آب گرم بشوئید.

همچنین بخوانید:

واکسن ضد پوسیدگی دندان و فواید این واکسن برای سلامت دندان ها

داروهایی که موجب پوسیدگی دندان میشود

عواملی که باعث خرابی دندان ها میشود

علت پوسیدگی دندان‌ها در زمان ارتودنسی + درمان



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits