آیا تزریق فیلر پوست در بارداری و قبل از اقدام به بارداری عوارضی دارد؟
به گزارش دلگرم به نقل از دکتر شمس: فیلر یا پر کننده همانگونه که از نام آن برمیآید، برای بازیابی جوانی و زیبایی دوباره و رفع آثار پیری از صورت کاربرد دارد. این تکنیک مدرن و منحصر به فرد با صرف کسری از هزینه روشهای قدیمی، شادابی و جوانی را به صورت برمیگرداند.
فیلر حجم از دست رفته را جبران میکند و با دارا بودن اسید هیالورونیک، که به طور طبیعی در بدن وجود دارد، خطوط صورت را صاف میکند. باید گفت که اسید هیالورونیک یکی از مواد اصلی موجود در ژلها و فیلرهای تزریقی است و متخصصین بر این باورند که این ماده حتی برای جنین نیز خطری ندارد. چرا که بدن این ترکیب را به طور طبیعی تولید میکند. با این حال بهتر است در دوران بارداری از تزریق فیلر خودداری کرد.
فیلر چیست؟
به موازات بالا رفتن سن تغییراتی در صورت ایجاد میشود، که دیدن آنها در آیینه باعث ناراحتی بسیاری از ما میشود. نخستین پیآمد بالا رفتن سن تحلیل رفتن لایههای چربی زیر پوست است که به صورت جوان و نشات میدهد. دگرگون شدن استخوانهای صورت نیز استخوانهای گونه را تحلیل میبرد و کاسه چشم را گشاد میکند.
تحلیل رفتن کلاژن نیز باعث شل شدن پوست میشود. با تزریق کردن فیلر، حجم از دست رفته در اثر بالا رفتن سن جبران میشود و اسید هیالورونیک خطوط و چروکهای صورت را صاف میکند. ماندگاری اثر فیلر 24 ـ 6 ماه است و میزان ماندگاری آن به نوع فیلر، مقدار فیلر تزریق شده و خود بیمار بستگی دارد.
فیلر تزریق شده در زیر پوست آب را جذب میکند و تا چند روز پس از تزریق مختصری ورم میکند. چون تزریق فیلر دارای اثر لیفت است، صورت پس از این درمان سالها جوانتر میشود. فیلر به مرور زمان به طور طبیعی در بدن تجزیه میشود.
عوارض تزریق فیلر
اکثر عوارض جانبی احتمالی به شیوه تزریق و نه خود فیلر مربوط میشود. بیمار پس از تزریق فیلر با قرمزی، ورم جزیی، خارش، درد اطراف محل تزریق و تودههای برجسته در ناحیه تزریق روبهرو میشود که با ماساژ دادن کاهش مییابد. اگر بیمار مستعد تبخال زدن (زخمهای سرد) باشد، احتمال دارد که پس از تزریق تبخال روی لب ایجاد شود. در موارد بسیار نادر (1 در 1500) خونرسانی در مویرگها مختل میشود، زخم رویه میبندد و گاهی اوقات جای زخم (اسکار) باقی میماند.
تزریق هیالورونیک اسید یا فیلرهایی مانند رستیلان یا ژوویدرم در دوران بارداری توصیه نمیشود. البته هیچ مدرکی درباره عوارض تزریق فیلر در بارداری وجود ندارد، با این حال دلیلی ندارد که نوزاد بیجهت در معرض خطر قرار بگیرد. بارداری خود باعث درخشندگی و پر شدن صورت میشود، بنابراین بهتر است این درمان زیبایی تا زمان متولد شدن نوزاد به تاخیر انداخته شود.
مسلماً هیچ مادری نمیخواهد فرزندش را در معرض خطر عفونت یا خونریزی یا عوارض دیگر قرار دهد. البته ژل رستیلان و ژوویدرم پس از تزریق در محل خود باقی میماند و در بدن حرکت نمیکند. هیچ نتیجه قطعی درباره عوارض فیلر در بارداری به دست نیامده است. بنابراین بهتر است احتیاط کرد و تزریق فیلر را به بعد از زایمان موکول کرد.
تزریق فیلر چه مدت زمان قبل از اقدام به بارداری باید انجام گیرد؟
اگرچه تزریق فیلر در بارداری مورد تایید FDA نیست، پس از تزریق فیلر منعی برای بارداری وجود ندارد و تزریق فیلر قبل از اقدام به بارداری سلامت جنین را به خطر نمیاندازد. در واقع 5 دقیقه بعد از تزریق رستیلان یا ژوویدرم دیگر هیچ خطری برای جنین وجود ندارد. بنابراین اگر مدت کوتاهی پس از تزریق این فیلرها باردار شدید، کوچکترین موردی برای نگرانی وجود ندارد.
چه درمان های زیبایی دیگری در طول بارداری ممنوع است؟
بوتاکس کاربردهای متعددی دارد و برای مثال در درمان بیاختیاری ادرار، جوانسازی صورت یا رفع میگرن به کار برده میشود. هرچند شواهدی مبنی بر انتقال بوتاکس به جفت وجود ندارد، با این حال پزشکان درباره تزریق بوتاکس در دوران بارداری احتیاط میکنند. درهر حال بوتاکس سم است و هیچ اطلاعاتی در زمینه عوارض آن در این دوران حساس وجود ندارد. سازمان جهانی غذا و دارو FDA تزریق بوتاکس را در دوران بارداری و شیردهی تایید نمیکند.
لیزر درمانی
لیزر موثرترین و متداولترین درمان لکههای قهوهای یا قرمز و خالهای پوستی است که انجام آن در دوران بارداری مطلقاً ممنوع است. پوست بانوان باردار حساستر از هر زمان دیگری است. همچنین رشد موهای زائد در این مقطع افزایش مییابد، هرچند این موهای زائد پس از زایمان از بین میرود و دلیلی برای لیزر آنها وجود ندارد.
کرم رتینول A
رتینول A، نوعی ویتامین A، است که به وفور در کرمهای ضدپیری به کار برده میشود. این ماده برای بهبود تون پوستی و کشیدن پوست استفاده دارد و در مرطوب کنندهها و سرمهای بدون نسخه و همچنین داروهای رفع جوش و آکنه به کار برده میشود. مصرف هر گونه کرم رتینول A در دوران بارداری ممنوع است.
پژوهشها نشان داده است که مصرف رتینول A خوراکی به نقصهای مادرزادی شدیدی مانند هیدروسفالی (بزرگ شدن فضاهای مملو از مایع مغز)، میکروسفالی (مغز و سر کوچک)، معلولیتهای ذهنی، ناهنجاریهای شنوایی و گوش، شکاف کام (لب شکری) و نقصهای قلب منجر میشود. میزان جذب رتینول A حاصل از مصرف کرمهای موضعی بسیار کمتر از جذب خوراکی آن است.
با این حال شواهدی درباره ارتباط بین مصرف رتینول A موضعی و نقصهای مادرزادی وجود دارد، بنابراین بهتر است بانوانی که قصد باردار شدن دارند و همچنین مادران آینده از مصرف فراوردههای رتینول A خودداری کنند.
روشن کننده پوست
مادران آینده باید روشن کنندههای پوست را با احتیاط مصرف کنند، چون ممکن است این فراوردهها مشکلساز باشند. هیدروکوئینون یکی از روشن کنندههای متداول است که به صورت موضعی برای درمان ضایعات رنگدانهای به کار برده میشود و از تولید ملانین جلوگیری میکند.
دانشمندان برآورد میکنند که حدود 45 ـ 35 درصد از این ماده در هنگام استفاده موضعی جذب میشود. هیدروکوئینون عامل بروز نقصهای مادرزادی و وزن پایین نوزاد در زایمان حیوانات است، اما درباره عوارض این ماده بر نوزاد انسان نتیجهای وجود ندارد. بنابراین با توجه به میزان جذب هیدروکوئینون توسط بدن و عوارض این ماده بر روی حیوانات بهتر است که فراوردههای حاوی این ماده در دوران بارداری مصرف نشود.
جراحی زیبایی پوست
حتی اگر جراحی زیبایی نیازی به بیهوشی عمومی نداشته باشد، باز هم توصیه میشود که برداشتن زائدههای خوشخیم پوستی و دیگر درمانهای زیبایی به بعد از زایمان و شیردهی موکول شود. داروی بیحسی اثر آرامبخشی بر روی جنین دارد و احتمال شکاف کام را افزایش میدهد.
کدام فیلر پوستی بیشترین دوام را دارد؟
درمانهای تجویزی آکنه
داروهای خوراکی که برای رفع جوش و آکنه تجویز میشود، به ویژه داروهای حاوی ایزوترتینوئین، احتمال بروز نقصهای مادرزادی را افزایش میدهد. از این گذشته درمان آکنه در دوران بارداری ضروری نیست. تغییرات پوستی، برای مثال آکنه، یکی از عوارض شایع دوران بارداری است. این تغییرات معمولاً پس از بازگشت هورمونها به میزان نرمال، از بین میرود.
جایگزینهای مراقبت از پوست در دوران بارداری
بانوان باردار براساس یک قاعده کلی میتوانند مراقبت معمول از پوست، مانند استفاده روزانه از کرم ضدآفتاب، را ادامه دهند تا احتمال بروز ضایعات رنگدانهای (هیپرپیگمانتاسیون) به حداقل برسد. هرچند مادران آینده باید درباره فراوردههای مورد استفاده خود با متخصص زنان و زایمان مشورت کنند و از مصرف فراوردههای حاوی رتینوئید (ویتامین A) و اسید سالیسیلیک خودداری کنند. به علاوه یکی از عوارض بارداری احتباس مایع است که به پر شدن صورت و رفع چین و چروکها یا خط خنده کمک میکند.
دیدگاه ها