دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چند راه ساده برای از بین بردن لکه های تیره ساق و مچ پا
6
زمان مطالعه: 11 دقیقه
لکه های پوستی به قسمت هایی از پوست که دچار تغییر رنگ شده‌اند، گفته می شود. لکه های پوستی بسیار شایع هستند و علل مختلفی دارند. می‌توان گفت انواع بیماری‌ها، جراحات و مشکلات التهابی شماری از شایع ترین علل تغییرات رنگ پوست به شمار می آیند.

علت به وجود آمدن لکه های قهوه ای در ساق و مچ پا چیست؟

به گزارش دلگرم : لکه های تیره ساق و مچ پا بخصوص در مردان و تغییر رنگ پوست پا یکی از مواردی است که بیماران و همراهانشان درمورد آن سوالات بسیاری می پرسند. ما در این مقاله به بررسی علت به وجود آمدن لکه های قهوه ای روی ساق پا و لکه های تیره مچ پا به طور مفصل صحبت می کنیم.تغییر رنگ پوست پا و به وجود آمدن لکه های قهوه ای در ساق پا ، لکه قرمز روی ساق پا و خالهای قهوه ای روی پا در اثر موارد زیر به وجود می اید.

1. به تعویق انداختن درمان واریس

به تعویق انداختن درمان واریس پا یکی از علل ایجاد لکه هایتیره مچ پا خواهد بود. به بیماران مبتلا به واریس و مشکلات وریدی در خیلی مواقع گفته می شود : اگر درد ساق پا ندارید، درمان نیاز نیست. به خاطر همین راهنمایی اشتباه از طرف اطرافیان، بسیاری از بیماران دکتر نمی روند و فرصت طلایی درمان را از دست می دهند.پا تا اینکه درد واریس و عوارض واریس پا نمودار می شود که از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • ورم در پا و مچ پاها
  • تغییر رنگ مایل به قهوه ای زنگاری در پوست نزدیک مچ پا یا همان لکه های تیره مچ پا
  • زمخت و ضخیم شدن پوست مچ پاها
  • زخم پای باز در قسمت داخلی یا خارجی مچ پا

درمان قطعی واریس پا : مشکلات وریدی به دلیل بروز نقص در دریچه های یک طرفه دیواره داخلی وریدها بروز می کند . در وریدهای سطحی ابتدا دیواره رگها تضعیف شده و قوام واستحکام خود را از دست می دهند . در وهله بعد عملکرد دریچه ها با مشکل مواجه شده و فشار در وریدهای پایین پا بالا می رود. این تغییر باعث نشت مایع از وریدها ، ورم در پا مچ و ساق پا می شود.

علت لکه های قهوه ای روی پا چیست

لکه های قهوه ای روی پا نشانه چیست؟

تغییرات پوستی و لکه های پوستی روی ساق پا در پی نشت مایع به بافتها و عدم توانایی سیستم وریدی در برگشت خون به سمت قلب بوجود می آید . اگر بخواهیم این تغییرات پوستی عمده را نام ببریم میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

2. لکه های تیره هموسیدرینی یکی از دلایل لکه های قهوه ای در ساق و مچ پا

وقتی خونرسانی به درستی صورت نمی گیرد لکه های ریز قهوه ای رنگ در پوست ممکن است تشکیل شود. گلبولهای قرمز خون وقتی می میرند آهن موجود درآنها به شکل ترکیبی به نام هموسیدرین در می آید که به صورت لکه های ریز قهوه ای رنگ از روی پوست دیده می شود.

علل بروز لکه های هموسیدرینی : با پیشرفت مشکل و عدم رسیدگی به موقع به مرور کل ناحیه قوزک پا و قسمت پایینی ساق پا دچار تغییر رنگ پوست و تیرگی می شود. علت بروز تغییرات پوستی فقط واریس نیست لکه های هموسیدرینی ممکن است در موارد دیگری هم بروز کنند.

  • جراحی ها
  • تروما و آسیب جدی
  • خونریزی گسترده

بعد از انجام اسکلروتراپی یا لیزر سطحی رگهای عنکبوتی در موارد نادری این لکه ها ایجاد می شود. البته این لکه ها پایدار نبوده با استفاده از پماد و یا خود به خود طی چند ماه برطرف می شود.علل دیگر بروز تغییرات پوستی در واریس می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

درماتیت استاز : در این حالت ، کشیدگی و براقی در پوست پا ملاحظه می شود ومعمولا بیمار از خارش پوستی شکایت دارد.

3. لیپودرماتواسکلروزیس لکه های تیره در ساق و مچ پا

اگر تغییر رنگ در کل پا دیده شود و پوست هم تغییر حالت پیدا کند به نحوی که زمخت و حالت چرمی به خود بگیرد به این حالت لیپودرماتواسکلروزیس گفته می شود.

درمان لیپودرماتواسکلروزیس : اگر لیپو درماتواسکلروزیس دارید از درمان فشاری مثل جوراب واریس برای بهبود نارسایی وریدی استفاده کنید.درمانهای دیگر که می توانیددر این مورد بکار ببرید شامل:

  • بالا گرفتن پاها
  • پرهیز از نشستن یا ایستادن طولانی یکسره
  • داشتن ورزش مرتب در برنامه زندگی
  • استفاده از آسپرین
  • درمان واریس
  • سلولیتیس

نوعی عفونت باکتریایی در پوست که معمولا در پا دیده می شود و همراه با قرمزی و تورم در پوست است.

4. بیماری آدیسون

آدیسون یک نوع بیماری است که می تواند باعث افزایش رنگدانه ها شود، مخصوصا اگر فرد در معرض آفتاب و استرس قرار بگیرد و این اتفاق باعث می شود که زانوهای شما تیره تر باشد.

5. عفونت تینئا

این نوع عفونت قارچی می تواند پوست را تیره تر یا روشن تر کند که معمولا روی بالای بدن و بازوهای فرد اتفاق می افتد و این نوع عفونت معمولا پاهای شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد و اگر برزنه کرده باشید، این لکه ها بیشتر از همیشه نمایان خواهد شد.

درمان لکه های قهوه ای روی مچ و ساق پا

روش های از بین بردن لکه های قهوه ای روی پا

وقتی لکه های قهوه ای روی ساق پا دیدید به شما توصیه می کنیم زمان را ازدست ندهید و برای درمان اقدام کنید. متاسفانه تغییرات پوستی معمولادر مراحل پیشرفته واریس بروز می کند.در این مراحل احتمال پیشرفت واریس و بروز زخم یا لخته خون در پا بالا می رود و حتما بایستی برای درمان قبل از بروز ناتوانی و ازدست رفتن امکان درمان فکر کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم برای درمان لکه های تیره مچ پا به متخصص واریس پا مراجعه نمایید.برای کم رنگ یا محو کردن لکه های قهوه ای معمولا یک پروسه چند مرحله ای انجام خواهد شد تا لکه های تیره مچ پا تا حدودی برطرف شود.

1. درمان واریس پا با روش رادیوفرکانسی یا لیزر

اول اینکه بسته به شرایط واریس پا ممکن است درمان رگهای واریسی پا با روش رادیوفرکانسی یا لیزردرمانی واریس به شما توصیه شود. این اقدام درمانی از ایجاد زخم ، لخته شدن خون در پا و دیگر عوارض واریس پیشگیری می کند.اگر پای شما دجار زخم واریس ، دچار درماتیت استاز و یا لیپودرماتواسکلروزیس شده اید احتمال اینکه رنگ پوست کاملا به حالت طبیعی برگردد کمتر می شود ولی در هر حال درمان واریس جلوی پیشرفت و تیره تر شدن مچ پا را می گیرد.

2. استفاده از کرم و لوسیون و پماد

پس از درمان واریس برای بیماران با لکه های تیره مچ پا که به خاطر تجمع هموسیدرین بوجود امده معمولا از کرمهای حاوی اکسید ویتامین K استفاده می شود. نحوه اثر این کرمها با برداشت و حذف هموسیدرین از قسمت تجمع یافته است. اینکارباعث کم رنگ شدن این لکه ها می شود ولی کاملا برطرف نمی گردد.

حتماً بخوانید:
علت ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست چیست؟

علت ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست چیست؟

با لکه‌های قهوه‌ای روی پوست چه کنیم؟ لکه‌ها و نقطه‌های تیره‌ای که روی پوست ایجاد می‌شود، معمولاً برای افراد مختلف احساس ناخوشایندی ایجاد می‌کند. برخی…

3. لیزر سطحی پوست با روش IPL

این روش موثر به نسب هزینه بالایی دارد و ممکن است بین یک تا چهار جلسه برای رسیدن به نتیجه رضایت بخش نیاز باشد. البته باید اشاره کنیم که معمولا لکه های تیره مچ پا صد درصد برطرف نمی شوند.در طیف گسترده ای از بیماران تغییر رنگ پوست همراه با زخم پیش می اید.

در صورت ابتلا به زخم واریس توصیه های ذیل را رعایت کنید:

  1. استفاده از درمان فشاری مثل استفاده از جوراب واریس یا بانداژ مناسب
  2. پانسمان مناسب
  3. بالاگرفتن پاها برای مدت ۳۰ دقیقه ۳ تا۴ بار در روز
  4. استفاده از اسپرین و داروهای ضد انعقاد
  5. درمان نارسایی وریدی با روشهایی مثل لیزر درمانی واریس یا درمان با روش رادیوفرکانسی

این توصیه های ساده را بیماران بهتر است بکار گیرند. هر کدام از این توصیه ها به نحوی در کم رنگ شدن رنگ پوست و در نهایت رضایت بیشتر بیماران می تواند موثر واقع شود.

موثرترین مواد طبیعی برای رفع لکه روی پا

آب لیمو مخلوط شده با روغن نارگیل

آب لیمو به طور تخصصی در محو کردن عمل می کند و یکی از امن ترین روش ها برای نقاط تیره می باشد و حتی می توانید برای تاثیر بیشتر آن را با روغن نارگیل مخلوط کنید.3 قاشق غذاخوری روغن نارگیل و نصف قاشق چای خوری آب لیمو را با یکدیگر مخلوط کنید و 20 دقیقه بعد از مخلوط کردن آن را روی پوست بگذارید و سپس آن را با آب گرم شستشو دهید.

ماست

ماست یکی از طبیعی ترین روش ها برای خلاص شدن از لکه های تیره در پا است و علت آن هم وجود لاکتیک اسید در ماست است که می تواند مثل یک متخصص برای روشن کردن این قسمت های تیره کمک کند و برای تاثیر بیشتر یک دوم قاشق چای خوری آرد و زردچوبه و یک قاشق چای خوری آب لیمو را با ماست مخلوط کنید و سپس ماده را به محل مورد نظر بزنید.

خیار

خیار نیز یکی دیگر از مواد موثر برای روشن کردن لکه های تیره می باشد و فقط کافیست آن را خرد کنید و در قسمت مورد نظر بگذارید و حداقل 15 دقیقه آن را روی محل نگه دارید و بعد با آب گرم شستشو دهید و اگر این کار را به صورت روتین انجام دهید، می توانید تاثیر آن را مشاهده کنید.

از بین بردن لکه های قهوه ای روی مچ پا با زردچوبه

زردچوبه یکی دیگر از مواد طبیعی است که مناسب چنین مشکلاتی می باشد. می توانید آن را در هر قسمت از بدن حتی صورت بزنید و برای تاثیر بیشتر آن را با شیر مخلوط کنید و بعد از خمیر شدن به محل مورد نظر بزنید و می توانید هر روز از این ماده استفاده کنید.

ماساژ عسل و روغن زیتون

عسل و روغن زیتون در کنار هم باعث رطوبت دهی به پوست می شود و اگر این لکه های تیره در نتیجه پوست خشک، چین و چروک باشد، این ماساژ می تواند به از بین بردن لکه های تیره کمک کند. قبل از دوش گرفتن، محل مورد نظر را با این دو ماده ماساژ دهید.

اسکراب روغن نارگیل و جو

هیچ چیز بهتر از مواد طبیعی برای پوست به کار نمی آید. جوی دو سر یک ماده عالی برای از بین بردن سلول های مرده پوست است و پوستی صاف و درخشان را به شما تحویل می دهد و روغن نارگیل نیز پوست را مرطوب می کند و هرگونه اثر خستگی پوست را از بین می برد.

درمان لکه های تیره روی پا با طب مدرن

پوست پرتقال

پرتقال غنی از ویتامین c است، مخصوصا اگر آن را خشک کرده باشید و بعد به پوست بزنید. پودر پوست پرتقال را با آب و عسل مخلوط کنید و خمیر به دست امده را به محل مورد نظر اعمال کنید.

روغن کرچک

روغن کرچک حاوی ویتامین c بالایی است و ویژگی های آن می تواند نقاط تیره پوست را بهبود ببخشد. یک پارچه و پد نخی را بردارید و به محل مورد نظر بزنید و از این روغن می توانید به طور روزانه هم استفاده کنید و بهترین کار این است که روغن را به قسمت های بدن بزنید و شب تا صبح با ان بخوابید.

دوغ کره ای: درمان خانگی و طب سنتی برای رفع لکه های تیره روی پوست مج و ساق پا

این ماده یکی از بهترین درمان های خانگی برای از بین بردن لکه های تیره پوست است.می توانید مقداری آب و کشک را نیز به این ماده اضافه کنید و بعد به پوست بزنید و برای نتیجه بهتر و روشن شدن پوست، هر روز از این مخلوط استفاده کنید.

کره کاکائو

شاید از رنگ این ماده و خواصش تعجب کنید اما کره کاکائو یکی از بهترین مواد طبیعی برای روشن کردن لکه ها وزخم های تیره در پوست است.این ماده می تواند پوست را به طور عمقی تمیز کند و برای زخم های قدیمی نیز کمک کننده است.کره کاکائو را به صورت حرکات دایره ای شکل روی پوست ماساژ دهید و سپس با آب شستشو دهید و برای نتیجه سریع تر دوبار در روز این کار را انجام دهید.

سرکه سیب

سرکه سیب خواص بسیار زیادی دارد و در این مورد نیز کارساز است. قطعا با این ماده می توانید رنگ پوست را در قسمت های آسیب دیده به رنگ طبیعی برگردانید و قبل از استفاده کمی در آن آب بریزید تا رقیق تر شود. سرکه سفید یک سفید کننده طبیعی است و به پوست آسیب نمی زند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits