دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۱۹ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
مزایا و فواید قهوه برای آلزایمر چیست؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه
قهوه و آلزایمر مدت ها است که به یک موضوع جذاب برای تحقیقات تبدیل شده است. اما دلیل آن چه می تواند باشد؟ آیا قهوه می‌تواند آلزایمر را درمان کند؟ با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

تاثیر قهوه بر آلزایمر چیست؟

همه از این که در دوران میانسالی یا پیری گرفتار بیماری آلزایمر شویم می‌ترسیم! زمانی تاثیرات منفی این بیماری بر کاهش کیفیت زندگی را به خوبی درک می‌کنیم که یکی از عزیزان یا اطرافیان‌مان گرفتار این بیماری ذهنی شده باشد و از نزدیک ببینیم که تا چه حد زندگی برای این فرد و اطرافیان سخت شده است. به همین دلیل است که جدول یا سودوکو حل می‌کنیم یا حتی قهوه می‌نوشیم!

بله درست است! همانطور که قبلا در مورد اثرات مثبت قهوه بر مغز گفته بودیم، نوشیدن قهوه برای جلوگیری از بیماری‌های ذهنی مانند آلزایمر و بهبود علائم افرادی که به آن مبتلا هستند کمک می‌کند. در ادامه این مقاله، سعی می‌کنیم به این سوال پاسخ دهیم که مصرف قهوه چطور از بروز بیماری ذهنی آلزایمر جلوگیری می‌کند یا علایم آن را در افراد مبتلا بهبود می‌بخشد.

در واقع، بیماری آلزایمر یک روند زوال عقل است که بر حافظه، رفتار و تفکر فرد تاثیر می‌گذارد. علایم این مشکل کم‌کم بیشتر می‌شود تا جایی که باعث اختلال در زندگی شخصی و کارهای روزانه فرد خواهد شد. معمولا افراد در سنین 65 و بیشتر گرفتار این بیماری ذهنی می‌شوند.
از مهم‌ترین علائم این بیماری، این است که فرد اطلاعاتی که به تازگی دریافت کرده است را به خاطر نمی‌آورد. این مشکل تا جایی پیش می‌رود که فرد کاملا حافظه خود را از دست می‌دهد یا به طور کلی گیج می‌شود. این معضل در رفتار فرد تغییراتی ایجاد می‌کند و ممکن است به طور کامل صحبت کردن، غذا خوردن و قدم زدن را برای فرد دشوار کند.

تاثیر قهوه بر آلزایمر

این بیماری در اثر زمان بدتر می‌شود، تا حدی که فرد دیگر قادر به ادامه یک مکالمه و پاسخگویی به محیط نیست. تقریبا می‌توان گفت که درمانی برای این بیماری پیدا نشده است، اما داروهایی وجود دارد که روند این بیماری را کند می‌کند یا علایم آن را بهبود می‌بخشد.

فواید و تاثیر قهوه بر بیماری آلزایمر

همانطور که گفته شد، راه درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما مصرف برخی مواد خوراکی یا انجام برخی فعالیت‌های ذهنی مانع بروز یا پیشرفت این بیماری می‌شود. مطالعات زیادی درباره تاثیر قهوه بر آلزایمر انجام شده است و اکثرا در مورد تاثیر مثبت قهوه بر بیماری آلزایمر توافق دارند.

جلوگیری از آلزایمر با قهوه افسانه و ادعا نیست، بلکه حقیقت اثبات شده است. نتایج یک تحقیقات علمیِ عصب‌شناسی نشان می‌دهد که مصرف قهوه روند انباشت پروتئین نشاسته‌ای که منجر به شروع بیماری آلزایمر می‌شود را کندتر می‌کند. البته برای توصیه در مورد اینکه آیا نوشیدن قهوه به عنوان یک روش قطعی برای جلوگیری از بیماری آلزایمر در نظر گرفته شود، نیاز به تحقیقات بیشتری است.

همچنین بخوانید:
فواید قهوه ماروچینو و طرز تهیه آن در خانه

فواید قهوه ماروچینو و طرز تهیه آن در خانه

ماروچینو (به ایتالیایی: Marocchino ) نوعی نوشیدنی قهوه متعلق به آلساندریا، ایتالیا است. کافه ماروچینو در لیوانی کوچک سرو می‌شود و شامل یک شات اسپرسو…

در این تحقیقات، هنوز به نتیجه قطعی در مورد اینکه چطور قهوه از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند یا اینکه کدام یک از ترکیبات قهوه تاثیرات مثبتی بر عملکرد ذهن دارد نرسیده‌ایم.

فواید قهوه

اگرچه در برخی تحقیقات در مورد نقش کافئین صحبت شده است، اما به نظر می‌رسد که کافئین نمی‌تواند تنها عامل در تاخیر بیماری آلزایمر باشد. در مقابل، برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف کافئین علایم رفتاری این بیماری از جمله اضطراب را افزایش می‌دهد. علاوه‌بر کافئین، قهوه دارای آنتی‌اکسیدان و ترکیبات دیگری هم هست که ممکن است برای عملکرد رگ‌های خونی شامل رگ‌های درون مغز مفید باشد. با این حال، در کل مصرف قهوه بسیاری از قابلیت‌های شناختی افراد از جمله توجه، کنترل فردی و برنامه‌ریزی را بهبود می‌دهد.

علم تاثیر مثبت قهوه بر آلزایمر را تایید میکند.

چه مقدار قهوه برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر بنوشیم؟

مصرف مقدار متعادل قهوه در طول روز برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر مناسب است. مصرف بیش از یک تا دو فنجان منجر به بروز عوارضی مثل استرس و اضطراب در فرد می‌شود که به نوعی عامل بسیاری از بیماری‌های ذهنی در آینده است. در بیماری آلزایمر، آمیلوئید به هم چسبیده و پلاک‌هایی را تشکیل می‌دهد که برای مغز سمی‌ هستند. بر اساس نتایج یک تحقیق علمی، ‌نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه در روز میزان آمیلوئید موجود در مغز را پایین می‌آورد. بنابراین، کاهش میزان آمیلوئید در مغز به عنوان یک عامل پیشگیرانه برای ابتلا به آلزایمر در نظر گرفته می‌شود.

مقدار قهوه برای جلوگیری از آلزایمر

مصرف متعادل قهوه در کنار داروی آلزایمر

با توجه به اینکه تاکنون درمان قطعی برای بیماری آلزایمر پیدا نشده است، اما مصرف برخی داروهای خاص علایم این بیماری را کاهش می‌دهد یا از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند. مصرف قهوه هم در کاهش علائم بیماری و جلوگیری از پیشرفت این بیماری بی‌تاثیر نیست. مصرف میزان متعادلی از قهوه برای کسانی که مبتلا به آلزایمر هستند، با توجه به تاثیر مثبت بر عملکرد مغز و افزایش هشیاری فرد خالی از فایده نیست.

نکته : قهوه داروی جانبی در کنار داروی آلزایمر است. قهوه داروی قطعی بیماری آلزایمر نیست، بلکه در برخی افراد می‌تواند از پیشروی بیماری جلوگیری کند.

تاثیرات منفی مصرف بیش از حد قهوه بر آلزایمر

همانطور که گفته شد، مصرف بیش از حد قهوه عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر در نظر گرفته می‌شود. طبق یک تحقیق صورت گرفته در دانشگاه‌ هاروارد، مصرف بین 5 تا 6 فنجان در روز احتمال بروز زوال عقل را افزایش داده و عاملی برای بروز بیماری آلزایمر در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، افراد باید میزان مصرف قهوه در طول روز را کنترل و محدود کنند.

همچنین بخوانید:
آلزایمر چیست؟ چرا دچار آلزایمر میشویم + راه های درمان بیماری آلزایمر

آلزایمر چیست؟ چرا دچار آلزایمر میشویم + راه های درمان بیماری آلزایمر

همه ما از این که در پیری دچار آلزایمر شویم وحشت داریم .این بیماری چگونه به وجود می آید.نام این بیماری را بسیار شنیده ایم و اگر کمی روراست باشیم همه…

و اما کلام آخر

بیماری آلزایمر معمولا در سنین بالا رخ می‌دهد و دردسرهای زیادی برای شخص بیمار و اطرافیان وی دارد و واقعا تجربه ناخوشایندی است. از آن‌جایی که مصرف قهوه یا فعالیت‌های ذهنی دیگر از بروز یا پیشرفت این بیماری جلوگیری می‌کند یا علایم آن را در سنین پیری کاهش می‌دهد، چرا از نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه باکیفیت غافل شویم؟ توجه کنید که با خرید قهوه مناسب و باکیفیت، از تاثیرات مثبت قهوه صبحگاهی که مصرف می‌کنید مطمئن شوید. زیرا، کیفیت و تازگی قهوه در تاثیرگذاری آن بر سلامتی انسان بسیار مرتبط است.

منبع : بن مانو

توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits