دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۸ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
راهکار هایی برای کاهش اضطراب کودک از مدرسه

۱۵ راهکار موثر در کاهش اضطراب کودکان در روزهای اول مدرسه

راهکار هایی برای کاهش اضطراب کودک از مدرسه
1
زمان مطالعه: 8 دقیقه
اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها را چگونه کاهش دهیم؟ یک روانشناس نشانه‌های اضطراب جدایی در کودکان را همزمان با آغاز سال تحصیلی تشریح و برای حل این مشکل راهکارهایی به والدین ارائه کرد. با دلگرم همراه باشید.

آیا کودک‌تان دچار استرس است؟

طبق گفته‌ی دکتر ادل کدیوکس (Adelle Cadieux) روان‌شناس کودک در بیمارستان کودکان هلن دی‌ووس در میشیگان، کودکانی که استرس دارند، تغییراتی در حالت و رفتارشان رخ می‌دهد.

اگر فرزند شما هم استرس مدرسه داشته باشد، احتمالا کج‌خلق خواهد شد، مدام گریه خواهد کرد، از فعالیت‌ها کناره‌گیری می‌کند، بلاتکلیف خواهد بود و در مورد خودش بدگویی خواهد کرد.

همچنین ممکن است از سردرد و دل‌درد شکایت کند و یا تغییراتی در خواب و اشتهایش مشاهده شود.کودکانی که استرس دارند، با آماده شدن برای مدرسه هم مشکل دارند و حتی ممکن است از رفتن به مدرسه امتناع کنند.

اگر فرزند شما با استرس مدرسه دست و پنجه نرم می‌کند، اینها 15 روشی هستند که می‌توانید او را در این رویارویی کمک کنید:

1. اوضاع را آرام کنید

لوری لایت (Lori Lite) نویسنده‌ی کتاب کودکان بدون استرس: راهنمای والدین برای کمک به ایجاد اعتماد به نفس و مدیریت استرس و کاهش اضطراب در کودکان می‌گوید: «کودکی که مدام عجله دارد، هرگز بچه‌ی آرامی نخواهد بود.» صبح‌های پرهرج‌ومرج، این آشفتگی را برای تمام روز تثبیت خواهند کرد؛ پس زمان کافی اختصاص دهید و مطمئن شوید که هر آنچه کودکان‌تان نیاز دارند، آماده است.

2. از او بخواهید بیشتر بخوابد

کودکانی که خواب کافی دارند، به احتمال زیاد خُلق بهتری هم خواهند داشت و بهتر از دیگران می‌توانند از پس استرس مدرسه بربیایند.

3. با او حرف بزنید

اگر تردید دارید که کودک‌تان استرس دارد یا اینکه در مدرسه مورد اذیت و آزار کودکان دیگر قرار می‌گیرد، سر حرف را با سوال کردن از روزی که گذرانده و اتفاقاتی که افتاده، باز کنید. می‌توانید به طور غیرمستقیم به او کمک کنید که خودش راه‌حلی برای مشکلاتش پیدا کند؛ این راه حل به‌ویژه برای کودکان بزرگ‌تری مناسب است که دوست ندارند مستقیما به‌ آنها بگویید باید چه کنند.

4. تمرین آرام‌سازی کند

تنفس عمیق و آرام‌سازی پیشرونده‌ی عضلانی و تفکر مثبت، روش‌های اثبات‌شده‌ای برای کاهش استرس‌اند که برای کودکان هم موثر هستند. لایت می‌گوید نوشتن جملات مثبت روزانه که کودک‌تان بتواند هر روز صبح از درون یک کاسه بردارد هم می‌تواند مفید باشد.

5. کارهای اضافه را حذف کنید

لایت می‌گوید «ما کلا به این باور رسیده‌ایم که پرمشغله برابر است با خوشحال». او اضافه می‌کند که مشغول نگه داشتن، روش غیرسالمی برای مقابله با چالش‌های زندگی است و متاسفانه این فلسفه به کودکان ما هم منتقل شده است.

فعالیت‌های پس از مدرسه‌ی بیش از اندازه، یعنی زمان کمتری برای حضور در خانه؛ پس کمی از فعالیت‌های پس از مدرسه را حذف کنید و از زمان شام برای کاهش استرس و ارتباط بیشتر خانوادگی بهره ببرید.

6. ارتباط برقرار کنید

کدیوکس می‌گوید با مسئولین مدرسه و والدین دیگر درباره‌ی مشاهدات‌شان از کودک‌تان صحبت کنید تا متوجه شوید چگونه با مدرسه کنار می‌آید.

7. سرمشقی برای «استراتژی‌های مواجهه با موقعیت‌» باشید

کدیوکس می‌گوید اگر خودتان نتوانید از پس استرس‌تان بربیایید، فرزندتان هم هرگز این کار را نخواهد آموخت. پس دفعه‌ی بعدی که روز سختی در محل کار داشتید، خوب است به فرزندتان بگویید که چرا ناراحت هستید، اما چیزی بگویید که بینش و قدرت مواجهه نسبت به این وضعیت را به کودک منتقل کند.

8. بدگویی نکنید

حتی اگر با معلم‌ها یا نوع تکالیفی که به کودک داده می‌شود مخالف هستید، هرگز جلوی فرزندتان، درباره‌ی آنها بدگویی نکنید؛ چرا که این کار، در او ترس ایجاد می‌کند. لایت می‌گوید: «کودک همین حالا هم استرس دارد، پس شما باید آب روی آتش باشید نه اینکه در آتش بدمید.» همیشه مثبت باشید و به جای بدگویی، جلسه‌ای با معلم ترتیب دهید.

9. استفاده از فناوری را محدود کنید

کودکان بیش از هفت ساعت در روز از فناوری استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند استرس را افزایش دهد. پس زمان استفاده‌ی فرزندتان از ابزارهای فناوری را محدود کرده و زمان بیشتری را صرف فعالیت‌های خانوادگی کنید.

10. کمک بگیرید

اگر استرس مدرسه روی توانایی‌ها و عملکرد فرزندتان تاثیر گذاشته است، حتما با مشاوری که بتواند به کودک‌تان در مقابله با آن کمک کند، مشورت کنید.

11.خوردن، نگرانی و اضطراب را به تدریج از بین می برد

غذاهای مطمئن به کاهش حالت گه گاهی کج خلقی در کودکان کمک کند، غذاهای با مقدار امگا3 بالاتر و پروبیوتیک های طبیعی می توانند به برطرف شدن علائم اضطراب در کودکان کمک کنند، خوردن بیشتر ماهی چرب(ماهی تونایاتون،قزل آلا)،هویج، کدو تنبل، تخم مرغ، ماست و آجیل به برطرف شدن اضطراب در کودکان کمک می کند.

12. گیاهان دارویی برای رهایی کودکان از اضطراب

معجون گیاهان دارویی مطمئن به آرام شدن علائم اضطراب زمانی که غیرقابل کنترل به نظر می رسند موثر است، چای بابونه می تواند به آرام شدن ذهن و برطرف کردن بی خوابی کودکان کمک کند، همچنین معجون زنجبیل و آب گرم نیز موثر و مفید است، شما می توانید برای خوشمزه کردن آن برای کودکان به آن عسل یا لیمو اضافه کنید و با این روش اضطراب را در کودکان خود کاهش دهید.

هشدار: گیاهان دارویی مانند بابونه احتمال دارد با دارو های معینی تداخل پیدا کند بنابراین اگر کودک شما نسخه ی دارویی مصرف می کند پزشک معالجش مشورت کنید.

13. یک بو از این بکش، یک بو از اون بکش تا مضطرب نباشی

روغن های اسانسی، ماهیت رایحه درمانی هستند، روغن های اسانسی شامل ترکیب های فعال زیستی هستند که به رفع اضطراب در کودکان و بزرگسالان کمک می کند و مسکن های خوبی هستند، از روغن های اسانسی به وسیله ی افشانه ها، شمع های معطر یا دردوش های آب داغ یا ماساژها استفاده کنید.

هشدار: استفاده از عطردرمانی را زیر نظر یک متخصص یاد بگیرید.

14. برای کاهش اضطراب در کودکانتان ، کمتر از رنگ آبی استفاده کنید

من رو آبی کن، یا من رو سبزکن ، اما فقط درست من رو رنگ کن. ، خب چه رنگایی میخوای؟ تو آبیا رو می خوای، نه! رنگ آبی باشه اما نه رنگای آبی اضطراب برانگیز، رنگ ها حامل فرکانس های سبک هستند و فرکانس های معین به ایجاد یک تاثیر آرام کننده کمک می کنند، برای کاهش اضطراب در کودکانتان در دکور اتاق کودک از مقدار کمی از رنگ آبی استفاده کنید، ازکتان، حوله ها و لوازم آبی رنگ استفاده کنید.

15. فقط فشار درست

طب فشاری یک کاربرد فشار بر روی ناحیه های معین از بدن برای کاهش علائم ناراحتی است، طب فشاری یک هنر درمانی ملایم است که می تواند تا حد زیادی برای کاهش اضطراب در کودکان مفید باشد، در مورد اضطراب، نقطه های بر روی تنه اصلی بینی، شانه ها، بازو ها و پشت وجود دارد.

هشدار: قبل از اینکه طب فشاری را بر روی کودکان انجام دهید نقاط درست فشار را از یک متخصص یاد بگیرید.

راه های طبیعی بیشتر برای درمان اضطراب در کودکان:

چند راه طبیعی دیگر برای درمان اضطراب شامل:

  • حمام های منیزیم سوفات (نمک فرنگی اصل)
  • ماساژهای سر با روغن گرم
  • تمرینات نفس کشیدن سبک
  • یوگا
  • اندیشه و تفکر

راهنمایی هایی برای کاهش اضطراب در کودکان:

  • شما احتمالا از اینکه چه کمک های از دستتان بر می آید شگفت زده خواهید شد، بسیار خب، چند تا از این راهنمایی ها را دنبال کنید تا به طور طبیعی اضطراب در کودکانتان را کاهش دهید.
  • نوشابه، غذاهای آماده و شکر را برای کودک محدود کنید.
  • کودک را تشویق کنید تا در فعالیت های فیزیکی مانند ورزش های مختلف و رقص شرکت کند.
  • برنامه ریزی کنید تا به همراه کودک به پیاده روی، کوه نوردی و فعالیت های جالب بپردازید.
  • خندیدن همیشه کمک می کند، فیلم های کمدی را برای شب ها در خانه تنظیم کنید.
  • کمک کنید تا کودک آزادانه در مورد ترس هایش حرف بزند.
  • اضطراب در کودکان اغلب بخاطر مسائل تحصیلی یا فشار های اجتماعی تجربه می کنند، درمان های طبیعی یک راه خوب برای درمان این نگرانی های گاه و بی گاه است.

همچنین بخوانید:

درمان مدرسه هراسی : راهکارهای برخورد با ترس از مدرسه

چرا کودکمان نمی خواهد به مدرسه برود؟

فرزندم زیاد رغبتی به مدرسه رفتن ندارد چرا؟

راهکارهای جادویی علاقه مند کردن کودک به مدرسه



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits