مجازات فحاشی و تهدید درب منزل ، مدارک لازم برای اثباث
فحاشی و تهدید به منزل فردی، عملی است که ممکن است به آسایش و امنیت افراد آسیب برساند و میتواند به تعدادی از مشکلات مانند آبروریزی و درگیری منجر شود. در بسیاری از قوانین، اینگونه رفتارها تخلف محسوب می شود و مجازاتهای مربوطه را برای آنها تعیین میکنند.
به عنوان مثال، در برخی کشورها، مجازات فحاشی و تهدید به درب منزل ممکن است با جریمه مالی، محرومیت از حقوق مدنی، یا حتی محکومیت به زندان همراه باشند، که بسته به شدت جرم و قوانین مربوطه در آن منطقه می باشد. فحاشی و تهدید میتواند به دلایل مختلفی از قبیل طلبکار بودن و یا یک مزاحمت خیابانی ایجاد شود، اما این را بدانید که هیچ کسی نمیتواند به درب منزل دیگری برای وصول مطالبات مراجعه کند و هرگونه مطالباتی باید از طریق قانونی صورت گیرد.
انواع تهدید
تهدید به معنای ابراز انگیزه یا نیتی برای انجام یک عمل خشن یا مضر است که ممکن است به طور مستقیم یا غیر مستقیم به فرد یا مالکیت او آسیب برساند. این انگیزه ممکن است شامل تهدید با خشونت فیزیکی، آسیب مالی، خسارت روانی، تخریب مالکیت، یا هر نوع آسیب دیگری باشد. تهدیدها معمولاً با استفاده از کلام، نوشتار، حرکات بدنی یا وسایل دیگری انجام میشوند و هدف آنها ایجاد ترس، اضطراب یا ترس در طرف مقابل است.
تهدید انواع مختلفی دارد و میتوان آن را طریق مختلف به اثبات رسانده و از انواع تهدید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تهدید به ضررهای نفسانی: به اعمالی که باعث آسیب رساندن به جسم فرد میشود و باعث کشته شدن وی نمیشود، تهدید نفسی گفته میشود که از این تهدیدات میتوان تهدید به بریدن اعضای بدن، تهدید با چاقو، تهدید به شکستن گردن، بریدن زبان اشاره کرد.
تهدید به آبروریزی: یکی از مواردی که امروزه بسیار در جامعه رایج شده است، تهدید به آبروریزی میباشد، که نیاز به ابزار خاصی ندارد و به همین دلیل افراد زیادی از این نوع تهدید استفاده میکنند.
تهدید مالی: نوعی تهدید که باعث ضرر مالی برای فرد مورد نظر میشود، تهدید مالی گفته میشود. از این نوع تهدیدات مالی میتوان به تهدید به آتش زدن خانه و یا نابود کردن محل سکونت و کسب و کار اشاره کرد.
تهدید در فضاهای مجازی: از دیگر تهدیداتی که میتوان به راحتی آن را پیگیری کرد، تهدیدات در فضای مجازی میباشد. با توجه به اینکه این نوع تهدید در فضای مجازی اتفاق میافتد، گاهی افراد بر این باورند که قابل پیگیری نیست، اما این نوع تهدیدات به راحتی پیگیری میشوند، از این تهدیدات میتوان به انتشار تصاویر خصوصی اشاره کرد.
تهدید افشای راز: گاهی وجود یک راز باعث حفظ منفعتهای یک شخص میشود و حاضر میباشد به منظور حفظ این راز حق السکوت پرداخت کند.
تهدید به مرگ: ممکن است فردی به منظور رسیدن به تمایلات و اهداف خود از تهدید استفاده کند و فرد دیگری را مجبور کند که به امضای دست نوشته، سند و هر چیز دیگری بپردازد، در اکثر این مواقع این نوع تهدید باعث میشود که فرد به خواسته مجرم تن بدهد.
تهدید روانی یا اجتماعی: شامل تهدید با آسیب روانی یا اجتماعی، مانند تهدید با افشا کردن اطلاعات حساس، گسترش شایعات یا آزار و اذیت روح و روان فرد باشد.
تهدید حقوقی: شامل تهدید با اتخاذ اقدامات قانونی برای ضرر رسیدگی به طرف مقابل، مانند تهدید با پرونده زنی یا اقامه دعوا صورت پذیرد.
تهدید اجتماعی یا سیاسی: شامل تهدید با آسیب به اعتبار یا موقعیت اجتماعی یا سیاسی فرد یا گروهی است.
مجازات تهدید به آبروریزی درب منزل
تهدید عاملی است که باعث تحت فشار روحی و روانی قرار دادن افراد میشود و نیت این افراد آسیب رساندن به فرد مقابل است، و انجام این عمل از سوی افرادی که نسبت به برخی از مسائل خصوصی افراد آگاهی دارند، انجام گرفته که باعث سوء استفادههای روحی و جسمی میشود و با انجام این کار آن شخص را به انجام دادن کارهایی مجبور میکنند تا به نفع آنها باشد.
میزان مجازات آبروریزی درب منزل با توجه به عرف جامعه، تعیین میشود. در قانون حقیقت یا دروغ بودن ادعاها در بسیاری از موارد برای تعیین مجازات مهم نیست و تنها اهمیت دارد که آیا تهدید یا اقدام مورد بررسی واقعی بوده و آیا برای شخص معین و مشخصی ارائه شده است یا خیر. در مواردی که تهدید یا تخاطب به شخص معین و مشخصی اشاره دارد، قانون معمولاً بر اساس معیارهای مشخصی مجازات را تعیین میکند.
مهمترین نکته این است که قانون عموماً برای افراد حقیقی تاکید دارد و اغلب برای اشخاص حقوقی این مسأله مورد توجه نیست. در قانون اسلامی به هر نوع حضور فیزیکی درب منزل که باعث سلب آرامش ساکنان منزل شود، مزاحمت اطلاق میشود که در ایران برای آن مجازاتی در نظر گرفته میشود و میزان و شدت آن با توجه به آن چیزی که در عرف مشخص شده است، تعیین میشود اما ممکن است برخی از کشورها برای این نوع مزاحمت جرم کیفری در نظر نگیرند.
در واقع مجازات فحاشی و تهدید درب منزل نیاز به اثبات در دادگاه دارد، که یکی از اصلیترین چالشها میباشد، برای انجام این کار باید ادله محکمه پسند داشته باشید و شکواییه تنظیم شود، در صورتی که این ادعا را نتوانید در دادگاه به اثبات برسانید، فردی که مورد شکایت قرار گرفته است، میتواند برای اعاده حیثیت از شما شکایت کند، از مدارک محکمه پسند برای اثبات آبروریزی درب منزل، استشهادیه محلی و شهادت ساکنین میباشد.
شاید بر این تصور باشید که میتوانید از تصاویر به عنوان ادله محکمه پسند استفاده کنید، اما با توجه به اینکه امکان ادیت تصویر وجود دارد، قانون کیفری جمهوری اسلامی این مدارک را به حساب نمیآورد و بر این باور است که استفاده از این تصاویر باعث ضایع شدن حق و حقوق افراد خواهد شد و تنها زمانی این مدارک قابل قبول در دادگاه میباشد، که فرد دارای شاهد و مدارک دیگری نیز باشد. مجازات فحاشی و تهدید درب منزل با توجه به میزان آن همان گونه که در بالا ذکر کردیم، متغیر میباشد.
زیرا توهین و تهدید و فحاشی از جمله مهمترین جرایمی میباشد که باعث از بین رفتن حیثیت و آبروی افراد میشود، از مجازاتهایی که بدین منظور برای افراد تعیین میشود، میتوان حبس، جزای نقدی و شلاق را نام برد. عرف و نظر اکثریت جامعه ملاک تشخیص توهین میباشد و با توجه به اینکه قاضی نماینده جامعه میباشد، با توجه به این موارد، میزان مجازات را تعیین میکند.
مدارک لازم جهت اثبات توهین و تهدید
اثبات جرم توهین و تهدید معمولاً بر اساس شواهد و مدارک مختلفی صورت میگیرد. برای اثبات جرم توهین و تهدید، باید این مدارک و شواهد به دقت جمعآوری شوند و به طور قانونی معتبر شناخته شوند. در صورتی که مدارک کافی برای اثبات جرم وجود داشته باشد، میتوان اقدامات قانونی و مجازاتهای مربوطه را در برابر متهم انجام داد.
این شواهد میتوانند شامل موارد زیر باشند:
اقرار متهم: اعتراف و اقرار متهم به انجام تهدید و توهین از بزرگترین دلایل برای دادگاه میباشد، که انجام این کار به نفع دیگری و ضرر خود متهم میباشد، در این مورد تنها کافیست متهم یک بار اقرار کند.
شهادت شهود: یکی دیگر از ادلههایی که میتوان برای اثبات توهین و تهدید از آن استفاده کرد، شهادت شهود میباشد که برای آن مقرراتی مشخص شده است و شهود باید دو مرد عاقل و بالغ باشد و در دادگاه بر این موضوع شهادت دهند.
علم قاضی: گاهی قاضی به منظور اثبات جرایم و رسیدگیهای قضایی میتواند با توجه به اختیاراتی که دارد از علم خویش استفاده کند و با توجه به مدارک و اسنادی که در دادگاه ارائه میشود، این موضوع را به اثبات برساند.
شواهد فیزیکی: این میتواند شامل نامهها، ایمیلها، پیامهای متنی، یادداشتها یا پستهای اجتماعی باشد که توهین یا تهدید را نشان دهد. یا میتواند شامل آثار زخمی، خرابیهای مالی، یا هر نوع آسیب دیگری باشد که به دلیل تهدید یا توهین ایجاد شده است و همچنین عکسها، فیلمها یا ضبطهای صوتی است که حاوی توهین یا تهدید باشند.
مجازات فحاشی به زن
در قانون برای فحاشی به زن و کودکان نیز مجازاتی در نظر گرفته شده است و در صورت اتفاق، زن میتواند به دادگاه برای احقاق حقوق خود مراجعه کند، زیرا این مورد یکی از بدترین توهین ها میباشد و باعث تحقیر شدن زنان خواهد شد و از پیامدهای آن مشکلات روحی و روانی است. در واقع یکی از زیر مجموعههای توهین فحاشی میباشد و مجازاتی که برای فحاشی در نظر گرفته میشود شامل ۲ تا شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق که با توجه به مجازات توهین اعلام میشود.
برای اثبات فحاشی به زن، مدارکی باید به دادگاه ارائه شود، برای تکمیل پرونده مربوطه، یکی از ادلههای محکمه پسند استفاده از شهود است، همچنین اقرار مرد نیز برای اثبات فحاشی کافی میباشد، اما نباید تحت فشار و زور این اقرار و قسم انجام شود. سایان ذکر است با اینکه صدای ضبط شده یا فیلم باعث اثبات توهین و فحاشی نمیشود، اما برای تغییر نظر قاضی عامل خوبی هستند.
جرم ایجاد مزاحمت و سلب آرامش!
جرم ایجاد مزاحمت و سلب آرامش در بسیاری از جوامع به عنوان یک تخلف قانونی محسوب میشود. این جرم ممکن است شامل اقداماتی مانند تخریب مالکیت عمومی یا خصوصی، مزاحمت در مکانهای عمومی یا خصوصی، تخریب صلح و آرامش جامعه، یا هر نوع فعالیتی که باعث مزاحمت و ایجاد ناامنی برای افراد دیگر میشود، میگردد.
به طور کلی، هدف اصلی مجازاتهای این نوع جرمانهها، حفظ نظم و آرامش عمومی در جامعه است. همانگونه که ذکر کردیم برای انواع جرائمی که موجب سلب آسایش و آرامش افراد شود، مجازاتی در نظر گرفته میشود که شامل حبس و جزای نقدی و در موارد بدتر شلاق نیز به دنبال دارد.
به طور مثال یکی از موارد سلب آسایش لگد زدن به درب منزل میباشد، که این موضوع باعث ترس و وحشت ساکنین منزل خواهد شد، به همین دلیل امکان پیگیری آن در دادگاه وجود دارد، اما برای اثبات آن نیاز به ارائه ادله محکمه پسند میباشد و در صورتی که دو فرد عاقل و بالغ در دادگاه بر این موضوع شهادت دهند، باعث اثبات جرم خواهد شد و در قانون مجازاتی برای آن تعیین خواهد شد.
شایان ذکر است چنانچه عمل فحاشی در هنگام خواب یا هیپنوتیزم به شخصی صورت گرفته باشد، به دلیل اینکه شخص دارای اختیار کامل نبوده است، پرونده مختومه میباشد و در صورتی میتوان این مورد را در دادگاه پیگیری کرد که مرد در سلامت روحی کامل و با آگاهی نسبت به فحاشی فرد مقابل اقدام کرده باشد.
جرم مزاحمت همسایه چیست؟
با توجه به اینکه امروزه بیشتر ساخت و سازها به صورت آپارتمانی میباشد، این موضوع باعث محدودتر شدن حریم شخصی و آزادی افراد شده است، به همین دلیل باید تغییراتی در حقوق و تکالیف افراد داده شود، زیرا ممکن است انجام برخی از کارها برای افراد حق طبیعی باشد، اما باعث آسایش و زایل شدن حقوق دیگری شود، کسانی که باعث سلب آسایش همسایگان خود میشوند و تذکر دوستانه بر روی آنها تاثیری ندارد، بر این باورند که انجام این کارها مجازاتی در پی ندارد.
موضوعی که باید بدانید این است که از نظر قانونی همسایه آزاری یا مزاحمت همسایه قابل پیگیری میباشد و میتوان این امر را در محاکم با ادله محکمه پسند پیگیری کرد، از مواردی که باعث همسایه آزاری میشود میتوان به فحاشی، تهدید، عدم رعایت بهداشت عمومی، سر و صدا و تعمیرات در ساعات نامتعارف اشاره کرد.
فحاشی و توهین به همسایه از جمله مزاحمتها محسوب می شود و از مجازاتی که میتوان برای آن در نظر گرفت، حبس از یک ماه تا یک سال و فرد مزاحم ملزم به جزای نقدی میباشد. در صورت تکرار اعمال قبل و با تکرار شکایات این مجازات از ۶ ماه تا دو سال حبس قابل افزایش است.
نقش وکیل در پیگیری مجازات فحاشی و تهدید
از جمله رایج ترین مواردی که اکثر افراد آن را از جرم های بدون مجازات میدانند، فحاشی و توهین می باشد، اما باید بدانید که فحاشی از نظر قانون جرم به حساب می آید و برای آن در قانون مجازات اسلامی، مجازات خاصی در نظر گرفته شده است، اما برای اثبات آن در دادگاه نیاز به ارائه مدارک و پیگیریهای لازم میباشد. بنابراین چنانچه از مهارت و تجربه کافی در این زمینه برخوردار نیستید میتوانید با یک وکیل با تجربه مشورت نمایید و انجام این کار را به وکیل بسپارید.
در واقع یک وکیل با تجربه با توجه به اینکه آشنایی کاملی با این موارد دارد، باعث تسریع روند رسیدگی و پیروزی شما در دادگاه خواهد شد. همچنین وکیل میتواند به عنوان نماینده حقوقی مشتکی در دادگاه حضور پیدا کند و مورد خود را مورد دفاع و پیگیری قرار دهد. و با مقامات قضایی و حقوقی مذاکره کرده و تلاش کند تا به حل و فصلی منطقی و عادلانه برسد که حقوق فرد را حفظ کند.
فحاشی، به کار بردن الفاظ رکیک و ناپسند میباشد که باعث تحت تاثیر قرار دادن افراد از نظر روحی و روانی میشود و میتوان برای احقاق حقوق به دادگاه مراجعه کرد. زیرا مجازات فحاشی و توهین درب منزل با توجه به شدت و میزان آن در دادگاه تعیین میشود، اما برای این مجازات ابتدا باید این موضوع در دادگاه به اثبات برسد، که برای اثبات آن نیاز به شهود و اقرار متهم میباشد.
در واقع برای اثبات جرم فحاشی و تهدید درب منزل، یکی از بهترین راهها شهادت کتبی شهود میباشد، و در صورتی که برای اثبات این ادعا مدرک مناسبی ندارید، نباید به دادگاه مراجعه شود، زیرا در صورت عدم اثبات جرم، فرد مزبور میتواند از شما برای اعاده حیثیت شکایت کند، در صورت اثبات ادعا، از مجازات هایی که برای آن در نظر گرفته میشود حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه است، البته میزان این مجازات توسط قاضی تعیین میشود.
توهین و فحاشی پیامکی شلاق و زندانی دارد
فحاشی ناموسی : مجازات انواع فحاشی چه میباشد ؟
توهین و فحاشی چه مجازاتی در قانون ایران دارد ؟
منبع : از وکیل بپرس
۱ دیدگاه