دلگرم
امروز: جمعه, ۲۸ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
مجازات فحاشی پیامکی چیست؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
توهین پیامکی چیست و چه مجازاتی دارد؟ توهین پیامکی به توهینی گفته میشود که از طریق ارسال اس ام اس (مسیج) به شخص مخاطب تحقق می یابد.

فحاشی پیامکی در قانون اساسی چه مجازاتی دارد؟

امروزه در سراسر دنیا شاهد گسترش راه‌های ارتباطی هستیم. ابزار‌های زیادی در اختیار انسان قرار گرفته تا به وسیله آن به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند.در میان این ابزارها، تلفن یا تلفن همراه رایج‌ترین و مهم‌ترین وسیله برقراری ارتباط است که به آسانی در دسترس عموم مردم قرار دارد.با این حال ممکن است با سوء‌استفاده، این وسیله محبوب دردسر‌ساز شود.

مزاحمت، توهین، فحاشی یا تهدیدهای تلفنی و پیامکی موضوعاتی هستند که جرم محسوب می‌شوند.

توهین پیامکی و مصادیق آن

توهین پیامکی متاسفانه یکی از متداول ترین جرایم سبک امروزه دادگاه های ماست.بسیاری از افراد جامعه بدون آگاهی و بعضا از روی خشم و عصبانیت الفاظی را در متن پیامک به دیگری حواله میدهند که عواقب نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت و ناخواسته و ندانسته برای خویش پرونده کیفری و دعوای کیفری را طرح مینمایند.

توهین پیامکی با به کار بردن الفاظ رکیک و فحش محقق میگردد. وکیل کیفری نکته حائز اهمیت در توهین پیامکی را اینگونه بیان میدارد؛ در دعاوی کیفری همچون توهین پیامکی ابتدا بررسی میگردد که توهین صورت گرفته در متن اس ام اس، زیر مجموعه توهین ساده قرار دارد یا قذف است.سپس طبق احکام هر کدام اقدام میشود.

جرم قذف، انتساب عمل زنا یا لواط به دیگری و عجز از اثبات آن است و مطابق قانون مجازات اسلامی، مجازات آن، ٨٠ ضربه شلاق حدی میباشد. پیامک توهین آمیز چه متضمن توهین ساده باشد و چه متضمن حد قذف باشد، من جمله جرایم قابل گذشت است و با اعلام رضایت شاکی پرونده مختومه اعلام میگردد.

separator line

انواع فحاشی

فحاشی می‌تواند به چند صورت لفظی، کتبی، تلفنی یا پیامکی صورت گیرد که راه‌های اثبات هرکدام نیز متفاوت از دیگری است.فحاشی و توهین، فحاشی در حد قذفف، فحاشی به مردگان، فحاشی به مقامات بلند پایه انواع فحاشی هستند که اگر شخص بتواند ادعای خود را ثابت کند فرد هتاک مجازات خواهد شد.

فحاشی در حد قذف : قذف در قانون اساسی یعنی شخصی به فردی زنا و لواط نسبت داده به طوری که فرد مشمول حد شرعی شود، ولی نتواند آن را اثبات کند.از سال ۹۲ تصویب شد که قذف و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی یا وسایل الکترونیکی نیز جرم محسوب شود و فرد خاطی مشمول مجازات فحاشی و قذف شود.

separator line

مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی

ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی درباره مجازات فحاشی است که طبق آن فردی که فحاشی کرده به ۷۴ ضربه شلاق و ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم خواهد شد؛ البته حکم توهین به مقامات بلندپایه با فحاشی و توهین به شهروندان معمولی متفاوت است.

بر اساس ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مجازات فحاشی از طریق لوازم الکترونیکی و مخابراتی هم فرد را از سوی شرکت مخابرات مشمول جریمه و محدودیت‌های ارتباطی خواهد کرد و هم از سوی قانون جزا به یک تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

separator line

مجازات فحاشی و توهین تلفنی و پیامکی در حد قذف

اگر فحاشی صورت گرفته قذف تشخیص داده شد، بسته میزان به انتشار آن در رسانه های جمعی، میزان مجازات آن متفاوت خواهد بود؛ به عنوان مثال برای استفاده از الفظ مربوط به زنا ،۸۰ ضربه شلاق در نظر گرفته می‌شود.همچنین این مجازات می‌تواند شامل جریمه نقدی و یا تحمل ضربات مختلف شلاق نیز باشد.

افترا و مجازات آن

آن است که شخص با نوشته یا درج در روزنامه ها و مجلات یا سخنرانی در مجامع یا با هر وسیله ای به کسی امری با صراحت را نسبت دهد و نتواند صحت آنرا ثابت نماید، این عمل افترا محسوب می گردد. به طور مثال: شخصی در نوشته ای که به تابلو اعلانات ساختمان نصب می نماید، مدیر را شخص خائن در اموال مال ساختمان قلمداد کند و نتواند آنرا ثابت نماید، مرتکب افترا گردیده است. در واقع افترا از فحاشیهایی است که اگر متضمن قذف نباشد مرتکب به یک ماه تا یک سال حبس و یا یک تا 74 ضربـه شلاق محکوم میشود.

تهمت و مجازات آن

نسبت دادن بزه و یا عمل مجرمانه از ناحیه شخص به دیگری در صورتی که نتواند آنرا اثبات نماید تهمت است. تهمت با افترا دارای یک معنا و کاربرد است.

توهین به مقامات رسمی و حقوقی

توهین به وکلای دادگستری، شهردای، روسـای قوای سه گانه معاونان رئیس جمهور و وزراء ، نمایـندگان مـجلس، اعضای شورای نگهبان، قضات، اعضای دیوان محاسبات یا کارمندان دولت در حین انجام وظیفه 3 تا 6 ماه حبـس یا جزای نقدی خواهد داشت.

توهین و فحاشی به بانوان و اطفال

توهین و فحاشی به بانوان و اطفال در معابر عمومی طبق قانون مجازات به حبس از 2 تا 6 ماه و تـا 74 ضربـه شلاق محکوم خواهد شد.

هجو

آن است که شخصی به وسیله نوشته یا سرودن اشعار و یا خواندن مدیحه و روضه کسی را مورد حملات زبانی قرار دهد اقدام به هجو نموده است. و در واقع هجو نوعی توهین است و طبق ماده 700 هر کسی با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند یا هجوبه کند به حبس از 1 تا 6 ماه محکوم میشود.

سوال کاربر عزیز دلگرم در ارتباط با جرم فحاشی پیامکی

ببخشید من بخاطر عصبانیت بیش از حد از طریق پیامک چند تا فحش رکیک ناموسی برای یک نفر فرستادم. فقط یک پیام بود. حالا طرف میخواد شکایت کنه. حالا حداکثر مجازات این جرم چیه؟ قابل تبدیل و خرید هست یا خیر؟ آیا حکم این جرم باعث سوء پیشینه میشه؟

مجازات جرم فحاشی شلاق و جزای نقدی میباشد لذا سوء پیشینه موثر نخواهد داشت. اگر فحاشی با به کار بردن کلمات ناموسی و ناپسند باشد می تواند احتمال زندان رفتن فرد مقابل هم وجود داشته باشد.

همچنین بخوانید :

فحاشی ناموسی : مجازات انواع فحاشی چه میباشد ؟

توهین و فحاشی چه مجازاتی در قانون ایران دارد ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits