مجله دلگرم : باستان شناسان گنجینه ای 900 ساله از سکه های کم یاب در بندر قیصریه اسرائیل پیدا کردند این سکه ها به همراه گوشواره طلا در کوزه ای برنزی بین سنگ های یک دیوار پیدا شده است.
به نوشته روزنامه هاآرتص عمر این گنج، درست به قبل از حمله صلیبیون به شهر قیصریه (سزاریه) و قتل عام ساکنان آن برمی گردد و احتمالاً صاحب آن در جریان یورش سربازان صلیبی کشته شده است. صلیبیها در سال ۱۱۰۱ میلادی و بعد از اعلام تشکیل پادشاهی اورشلیم (بیتالمقدس) از سوی بالدوین اول به قیصریه – در کنار مدیترانه در اسرائیل فعلی – حمله کردند.

به گفته باستان شناسان ۲۴ سکه کشف شده که نقش خلفای فاطمی و امپراطوری بیزانس روی آنها درج شده، در دیواری پیدا شده که بخشی از خانه ای بوده که ساخت آن به دوره حکومت مسلمانان در آن منطقه برمی گردد.
۱۸ سکه پول رایج آن زمان یعنی دینار فاطمی است و شش تای دیگر سکه های بسیار کمیاب بیزانسی است که پنج تای آن به دوره امپراطور میخائیل هفتم (دهه ۱۰۷۰ میلادی) برمی گردد.

به گفته باستان شناسان این گنجینه شاهدی خاموش بر یکی از پرماجراترین دوره های تاریخ قیصریه است.
آنها میگویند به نظر میآید شخصی که آن را پنهان کرده قصد داشته بعدا دوباره به آن رجوع کند اما هرگز موفق به این کار نشده است.
به گفته کارشناسان ارزش یک یا دو سکه از کوزه کشفشده به اندازه حقوق یک سال یک کشاورز ساده بوده است.












سالاد سیب زمینی و پیاز؛ شام ساده و خوشمزه با چند ماده اولیه
کاردستی های جذاب پاییزی با برگ درختان
روش نوین دوغاب کاشی و سرامیک بدون پخش و کثیف کاری
عربیکا یا روبوستا؛ کدام قهوه برای شما مناسب تر است؟
طرز تهیه گوزلمه اسفناج؛ نان شکم پر ترکی فوق العاده خوشمزه
بهترین وسایل دکوری برای میز تلویزیون + راهنمای چیدمان
روش جدید تهیه رب گوجه زمستانی بدون جوشاندن طولانی؛ نگهداری آسان در فریزر
فصل دوم سریال پلوریبوس کی میاد؟ آخرین اخبار از زمان پخش فصل ۲ Pluribus
چه گیاهانی برای حیاط مناسب اند؟ راهنمای انتخاب هوشمندانه و زیباسازی فضا
۱ دیدگاه