دلگرم
امروز: جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
چگونه زغال اخته می‌ تواند به کاهش وزن شما کمک کند؟
2
زمان مطالعه: 8 دقیقه
مطالعات نشان می‌دهد زغال اخته برای لاغری و سوزاندن چربی‌ها موثر است و علاوه بر آن مصرف این میوه ترش در درمان بیماری‌های دیگری همچون دیابت و فشار خون بالا نیز توصیه شده است. خواص زغال اخته بسیار زیاد است و تنها به لاغری محدود نمی‌شود.

خواص زغال اخته | لاغری و کاهش وزن بسیار سریع

درخت زغال اخته چندان تنومند نیست، اما معمولا بین ۵-۱۰ متر بلندی دارد. تنه‌ای به‌رنگ قهوه‌ای تیره دارد و وقتی به مرحلهٔ میوه دادن می‌رسد شاخ و برگ زیادی پیدا می‌کند. در فصل پاییز، به‌سیاق بیشتر درخت‌های دیگر، برگ‌های آن می‌ریزد اما خیلی زود دوباره سبز می‌شود. وقتی شکوفه می‌دهد، پر می‌شود از گل‌های زردرنگ کوچک، و تمامی جلوهٔ زیبای طبیعت را در خودش نمایان می‌کند.

از این گل‌های زردرنگ برای مصارف تزئینی استفاده می‌شود .زغال اخته اگر نرسیده باشد، طعم تندوتیزی دارد و کمتر کسی حاضر به خوردن آن می‌شود. اما وقتی می‌رسد، باوجوداینکه هنوز کمی حالت اسیدی دارد، طعم بهتری پیدا می‌کند. شاید بتوان طعم آن را تا حدودی شبیه به آلبالو ترش دانست

زغال اخته یکی از این میوه هایی است که دارای ویتامین ها و خواص بی نظیری است . درگذشته مصرف زغال اخته محدود می‌شد به استفاده از آن در برخی از انواع نوشیدنی ها، مربا، کمپوت و نظایر اینها. اما به‌مرور این روند تغییر کرد و تحقیقات و مطالعات زیادی دربارهٔ خواص زغال اخته و فواید این میوه برای سلامتی صورت گرفته است.

خواص زغال لخته

این تحقیقات همگی گویای آن بودند که زغال اخته فوایدی دارد که شاید در کمتر مادهٔ خوراکی طبیعی دیگری بتوان یافت. حتی پوستهٔ درخت زغال اخته هم خواص درمانی دارد. استفاده از آن تقریبا مثل چوب دارچین است. مثلا می‌توانید آن را در آب بگذارید و اجازه دهید مدتی با هم بجوشند. این نکته را هم فراموش نکنید که برای بهره بردنِ حداکثری از خواص زغال اخته، بهتر است میوهٔ آن را دست‌نخورده و خام مصرف کنید.
خشک کردن، پختن یا هر فرایند دیگری بالاخره بعضی از ترکیبات را از بین می‌برد . در این مقاله از این میوه ی بی نظیر و خواص ان بیشتر صحبت خواهیم کرد باما همراه شوید .

خواص بی نظیر زغال اخته عبارتند از :

خواص زغال اخته - سرشار از آنتی اکسیدان ها - لاغری و کاهش وزن:

زغال اخته سرشار از انتی اکسیدان است که می دانید آنتی اکسیدان از بدن در برابر رادیکال های آزاد و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند و برای بدن بسیار ضرروی است . می دانید که این انتی اکسیدان ها برای کاهش وزن و چربی سوزی سریع تر هم بسیار کارامد هستند و باعث کاهش وزن می شوند .
زغال اخته با تنظیم سطح انسولین و قند خون، باعث افزایش چربی‌سوزی بدن شده و از تجمع چربی در بدن پیشگیری می‌کند. همچنین زغال اخته باعث پاکسازی روده‌ها شده و مانع تجمع سموم و چربی‌ها در بدن می‌شود.
در برخی مطالعات، عصاره میوه زغال اخته بر روی آنزیم‌های گوارشی مانند لیپاز (مهم‌ترین آنزیمی است که چربی‌ها را در بدن انسان به مولکول‌های کوچک‌تر و قابل هضم تبدیل می‌کند) اثر می‌گذارد.
بنابراین، زغال اخته را می‌توان به عنوان مهارکننده موثر آنزیم‌های گوارشی دخیل در پیشگیری یا کنترل بیماری‌های مرتبط با چربی خون و یک ماده غذایی موثر در جلوگیری از تجمع چربی در بدن نیز در نظر گرفت.

خاصیت سیرکنندگی :

زغال اخته به دلیل فیبر بالا می‌تواند معده را تا مدتی سیر نگه دارد و مانع پرخوری شود.

خواص زغال اخته - ادرارآوری :

توجه کنید که بر اساس آموزه‌های طب سنتی چین، یکی دیگر از خواص زغال اخته خاصیت دیورتیک یا ادرارآوری آن است. زغال اخته باعث می‌شود ادرار با سهولت بیشتری تولید و خارج شود. این مسئله باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها می‌شود و علاوه‌برآن به کاهش فشار خون بالا و سم زدایی بدن هم کمک می‌کند.

خواص زغال اخته - سرشاراز ویتامین سی :

حتما مهم است بدانید که مصرف زغال اخته برای پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است. زغال اخته یکی از منابع غنی ویتامین سی به‌شمار می‌رود. این ویتامین خاصیت ضدالتهابی، ضدویروسی و ضد باکتری دارد. البته تنها زمانی قادر به استفاده از این خاصیت خواهیم بود که زغال اخته را خام و همان‌طور که هست مصرف کنیم. حرارت دادن و پختنش ویتامین ث را از بین می‌برد.

کاهش وزن با زغال لخته

خواص زغال اخته - درمان اسهال :

خوب است بدانید که یکی از مهم‌ترین خواص زغال اخته خاصیت درمانی آن برای اسهال و اسهال خونی است. این میوه حاوی مقدار زیادی «تانین» است. گسی دهان در نتیجهٔ همین تانین اتفاق می‌افتد.
از گذشته‌های دور، از زغال اخته برای درمان اسهال استفاده می‌شده است. اتفاقی که ازلحاظ علمی می‌افتد این است که به‌هنگام گس شدن دهان، بعضی از بافت‌ها منقبض می‌شوند. این انقباض خارج شدن مایعات را از بدن محدود می‌کند. همین اولین قدم در جهت بهبودی اسهال است. در کنار میوهٔ زغال اخته، از گلِ درخت آن هم برای درمان اسهال استفاده می‌شود.

خواص زغال اخته - انرژی زایی و توان‌بخشی :

جالب است بدانید که زغال اخته مقوی است و خاصیت توان‌بخشی دارد. این به‌خاطر مواد معدنی و مغذیِ سرشارِ موجود در آن است. زغال اخته سرشار است از ترکیباتی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، زینک. در کنار اینها، یکی از منابع غنی سدیم است. سدیم در کوتاه کردن دورهٔ نقاهت پس از درمان بیماری‌ها تأثیرگذار است. مثلا می‌توان پس از برطرف شدن اسهال شدید، با مصرف شربت زغال اخته دورۀ بازیابی توان جسمی و نقاهت را کوتاه کرد.

زغال اخته - مقاوم‌سازی بدن در برابر بعضی بیماری‌ها :

باید بدانید که مصرف زغال اخته بدن را در برابر بعضی از بیماری‌ها و اختلال‌ها مقاوم می‌کند. ازجملۀ این موارد می‌توان به تب، بیماری های روده، بیماری های قلبی ـ عروقی و وبا اشاره کرد.

روش مصرف زغال اخته

زغال اخته را چگونه مصرف کنیم ؟

توجه داشته باشید که شیوه‌های مصرف زغال اخته، بسته به علایق و سلیقه‌های مختلف متفاوت است. همه‌چیز به ترجیح و صلاحدید خود شما بستگی دارد.
در ایران با زغال اخته چیزی شبیه به آلبالوی خشک درست می‌کنند و آن را در رب‌های مختلف می‌خوابانند. بعضی میوهٔ آن را دوست دارند و آن را همین‌طور که هست می‌خورند؛ برخی با زغال اخته مربا درست می‌کنند؛ گاهی هستهٔ زغال اخته را جدا می‌کنند و بعد آن را با پرتقال و شکر می‌پزند؛ از سسی که درست می‌شود، می‌توان برای ریختن روی بستنی یا خوراکی‌های دیگر استفاده کرد؛ عده‌ای هم زغال اخته را مثل آلبالو، خشک و بعد استفاده می‌کنند.

حتماً بخوانید:
خواص اعجاب انگیز زغال اخته برای درمان کبد چرب و سنگ کلیه

خواص اعجاب انگیز زغال اخته برای درمان کبد چرب و سنگ کلیه

زغال اخته برای کبد و کلیه : زغال اخته یک پاکسازی‌کننده قوی برای کبد و کلیه‌ها است و از سال‌ها پیش، در طب سنتی چین هم روی خواص دیورتیکی (ادرارآوری)…

معایب مصرف زغال اخته

باید بدانید که در حال حاضر هیچ نوع عارضهٔ بخصوصی برای خوردن زغال اخته تشخیص داده نشده است. فقط بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

چگونه از زغال اخته نگهداری کنیم ؟

خوب است بدانید که اگر زغال اختهٔ تازه را در کیسهٔ پلاستیکیِ سربسته و در یخچال نگهداری کنیم، تا چند روزی تازه و قابل‌استفاده خواهد ماند. اگر می‌خواهید مدت بیشتری سالم بماند، یا باید آن را فریز کنید یا خشکش کنید.

به طور خلاصه باید اشاره داشته باشیم که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زغال اخته، این میوه را انتخاب مناسب برای اضافه کردن به رژیم غذایی می‌کند. زغال اخته علاوه بر اینکه در عملکرد بهتر کلیه‌ها و کبد تأثیرگذار است، برای غشاهای مخاطیِ دستگاه گوارشی هم خاصیت تسکین‌دهنده دارد. همچنین، به خارج شدن مواد و ترکیبات عفونی از بدن کمک می‌کند و باعث بازیابی سریع‌تر توان جسمی بعد از برطرف شدن بیماری ها می‌شود.

اگر میوهٔ زغال اخته را خام و همان‌طور که هست استفاده کنیم، می‌توانیم از خواص آنتی‌اکسیدانی‌اش هم بهره ببریم. در آموزه‌های طب سنتی توصیه‌هایی دربارهٔ زغال اخته وجود دارد، مانند اینکه برای درمان دیابت و آلرژی هم مفید است. اگر بیماری زمینه ای دارید با پزشک خود مشورت کرده و بعد شروع به مصرف این میوه ی مفید کنید.

منبع : گردآوری شده دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits