دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
اگر مردی بی خبر زن را ترک کند حکمش چیست و چه مجازاتی دارد؟
5
زمان مطالعه: 4 دقیقه
ترک خانه از طرف شوهر پیامدهای قانونی مهمی را به همراه خواهد داشت که از جمله آنها می توان به امکان شکایت کیفری از مرد به جرم ترک انفاق و ایجاد شدن حق طلاق برای زوجه اشاره کرد .

عواقب قانونی ترک منزل توسط همسر چیست؟

در قانون مدنی مجموعه ای از حقوق و تکالیف ناشی از رابطه زوجیت مورد پیش بینی قرار گرفته است و در خصوص عدم انجام برخی از وظایف زناشویی ضمانت اجراهایی نیز مقرر شده است . یکی از این وظایف قانونی لزوم حسن معاشرت زوجین با یکدیگر می باشد که هر دوی زن و شوهر را موظف به زندگی در کنار یکدیگر نموده و آنها را به وفاداری و سازگاری با یکدیگر در زندگی مشترک ترغیب می نماید .

علاوه بر این ، زن موظف به تمکین از شوهر خود بوده و مرد نیز مکلف به پرداخت نفقه زن می باشد . به همین دلیل ، اگر زن یا مرد خانه و زندگی مشترک خود را ترک کرده و به محل دیگری بروند ، امکان ایفای وظایف زناشویی در قبال همسر خود را نخواهد داشت که جزییات حقوقی این موضوع یعنی ترک کردن زندگی خانوادگی و منزل مشترک از جانب مرد یا زن نیازمند بررسی دقیق می باشد .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع که ترک منزل یا خانه توسط شوهر به چه معناست پرداخته و سپس حکم قانونی ترک منزل توسط شوهر و آثار و پیامدهای آن را توضیح دهیم .

ترک منزل یا خانه از طرف مرد

به موجب قانون مدنی ، مرد موظف است که در عقد دائم به همسر خود نفقه بپردازد و همچنین به لحاظ عرفی و اخلاقی موظف به تامین نیازهای زناشویی وی می باشد . به همین دلیل ، می توان گفت سوء معاشرت مرد با همسر نیز یکی از مصادیق عدم تمکین یا نشوز مرد در قبال همسر می باشد که ممکن است زن را با عسر و حرج یا سختی غیر متعارف ناشی از سوء رفتار مرد مواجه سازد .

لذا در صورتی که مرد با ترک کردن خانه مشترک به محل دیگری رفته به نحوی که از وی خبری هم در دست نباشد و به همین لحاظ قادر به ایفای وظایف مشترک زناشویی نباشد ، می توان از ترک منزل از سوی شوهر سخن گفت که همچون ترک منزل توسط زن ، همراه با آثار و پیامدهای حقوقی و قانونی می باشد که در ادامه این مطلب ، قصد داریم آثار و پیامدها و همچنین احکام قانونی و مجازات مربوط به ترک خانه توسط شوهر را مورد بررسی قرار بدهیم .

حکم قانونی ترک منزل توسط شوهر چیست؟

همانگونه که در قسمت قبل اشاره نمودیم ، ترک منزل از سوی شوهر ، به رفتاری گفته می شود که توام با عدم ایفای وظایف و مسئولیت های خانوادگی از سوی مرد خواهد بود . به همین دلیل ، در مجموعه قوانین مربوط به حقوق خانواده ، می توان احکام قانونی در رابطه با ترک خانه توسط شوهر به عنوان یکی از دعاوی خانوادگی را یافت که در صورت ترک نمودن منزل ، قابل اعمال بر مرد خواهند بود .

بنابراین در این قسمت قصد داریم به این پرسش مهم پاسخ دهیم که حکم قانونی ترک منزل از جانب شوهر چیست ؟ و به عبارت بهتر ، ترک منزل از طرف مرد چه آثار و پیامدهای قانونی و احیانا مجازات هایی را به همراه خواهد داشت ؟

۱ – مطابق بند ۱ تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی اصلاحی ۱۳۸۱/۰۴/۲۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام، ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت ۶ ماده متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت یکسال بدون عذر موجه از موارد عسر و حرج زوجه محسوب می شود و زن می تواند تقاضای طلاق کند.

۲ – مطابق بند شماره ۸ شروط چاپی عقد نامه (سند ازدواج) – به شرط امضا مرد –اگر زوج بدون عذر موجه زندگی مشترک را ترک کند حتی کمتر از ۶ ماه متوالی و یا ۶ ماه متوالی زندگی مشترک را ترک کند. از مواردی است که در صورت اثبات و پذیرش در دادگاه زن وکیل مرد در طلاق خواهد شد.

۳- ترک زندگی توام با نپرداختن نفقه مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده وصف کیفری دارد و زوجه می تواند به استناد به آن شکایت ترک انفاق کند

ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده : هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می ‌ شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می ‌ شود.

separator line

صیغه طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور با چه شرایطی انجام میشود ؟

طلاق به دلیل رابطه نامشروع همسر چگونه است ؟

در زمان حکم طلاق کدام دسته از زنان فاقد عده اند ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (5 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits