
آمله (آملا)
آمله بیشتر در طب سنتی هندی استفاده میشود. آمله سرشار از ویتامین سی و بسیاری از ویتامین های دیگر میباشد. همچنین دارای مقادیر بسیاری از مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. آمله معمولا در درمان عفونت مفاصل، تب، عفونت مجاری ادراری و کنترل قند خون استفاده میشود. آمله پر از فیبر است میتواند برای گوارش مفید باشد. پیشنهاد میکنم حتما با ادامه این مقاله همراه مجله اینترنتی دلگرم باشید.
آمُله، انگور فرنگی هندی یا میروبالان که در کتب طب سنتی با نامهای آملج و اَملَج آمدهاست و به هندی نیز آملا و اونلا گویند نام یک گونه از راسته مالپیگیسانان است که درختی زینتی است و میوههای خوراکی تولید میکند و تا حدود ۱۸ متر ارتفاع و در برخی موارد به ندرت تا ۳۰ متر ارتفاع میتواند رشد کند.
نام علمی: آمله - Phyllanthus emblica
نام های متداول: انگور هندی
نژاد: نازبیابانیان
قسمت های مورد استفاده گیاه: میوه
زیستگاه: هند
خواص گیاه آمله
آمله طبیعتی سرد و خشک دارد. میوهٔ این درخت جزوء اندام دارویی این گیاه است و اسانس، روغن ثابت و ویتامین C جزوء ترکیبات شیمیایی این گیاه میباشد. از این در درمان سوءهاضمه، ضعف و بی قوگی استفاده میکند. این میوه تقویت کنندهٔ قلب و ذهن است.
همچنین این گیاه دارویی مقاومت و سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروسها و باکتریها زیاد میکند، از استفراغ جلوگیری میکند، اشتها را زیاد میکند، ملین است و نیروی جنسی را نیز زیاد میکند. این میوه قطع کنندهٔ انواع خونریزیها است و در درمان بواسیر نیز بسیار مفید است.
در ادامه لیست مهم ترین خواص آمله قرار گرفته است.
- درمان سوءهاضمه
- تقویت کنندهٔ ذهن و قلب
- درمان درد موضعی
- درمان بواسیر
- نیروی جنسی را زیاد میکند
- رفع نسیان
- رفع فراموشی و مالیخولیا
- جلوگیری از انواع خونریزیها
- تقویت کنندهٔ موی سر
عوارض گیاه آملا
این گیاه برای طحال مضر است و مصلح آن سنبل الطیب و عسل میباشد.
در همین زمینه بخوانید:
چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.
- برچسبها
- گیاهان دارویی
- آمله
- آملا