انشا محرم
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم مجموعه ای از انشا محرم را برای شما عزیزان آورده ایم. با ما همراه باشید.
انشا درباره محرم
مقدمه: فداکاری مردی بزرگ همراه با ۷۲ تن از یارانش حماسهایی آفرید. حماسه ایی که جاودان شد و همیشه در خاطرات باقی می ماند و هر سال زبانزد می شود و اشک ها و آه ها کشیده می شود. برای این مظلومیت.
متن انشا:
باز محرم آمد. این بار با پاییز و مهر و حال و هوای شروع مدارس. شروعی که با آمدنش به دانش آموزان از روز اول مدرسه داستان محکومیت امام حسین و یارانش دیکته شد تا یاد دهد و الگو بگیرند.
این دانش آموزان ایثار و از خود گذشتگی و فداکاری را... یاد بگیرند که هرگز زیر ظلم و حقارت دشمن نمانند و همیشه با ایستادگی در برابر سختی ها آن را شکست دهند حتی اگر به قیمت جان آن ها باشد ولی تا همیشه نام و یاد آن ها به عنوان یک اسطورهی همیشه پر افتخار ثبت شود و کمر خم نکند در برابر سختی ها…
ما هر ساله در محرم و صفر به همراه خانواده به مسجد می رویم و به رسم چند ساله با دسته های عزاداری همراه با طبل و مرثیه خوانی مراسم را برگزار می کنیم و سینه زنی و زنجیر زنی و اشک ها و شیون ها سر می دهیم برای مظلومیت آن ها برای طفل معصوم علی اصغر و علی اکبر که با سن بسیار کم خود نیز به ما درس های بزرگی دادند.
هر ساله تکرار می شود. غم ها و رنج ها و سختی هایی که کشیدن لب های تشنه، شکم گرسنه، دست های خالی، چشم های منتظر، قلبی که سرشار از ایمان به خدا و توکل به خدا بود که شاید یزید و دار و دسته اش به راه راست هدایت شوند و دست از شرک و کفر بردارند و به امید خدا روزی خواهد رسید که ظلم و شرک ریشه کن خواهد شد و صلح در سراسر جهان گسترده خواهد شد.
نتیجه گیری: هرگز در برابر سختی ها کوتاه نیاییم و همچون گذشتگانمان با صبر و شکیبایی پیروزی را از آن خود کنیم.
انشا در مورد محرم
مقدمه :
عاشورا یکی از بزرگ ترین ، سخت ترین و ناراحت کننده ترین روز های سال است .
عاشورا روزی است که در آن امام حسین(ع) مظلومانه و لب تشنه به شهادت رسیدند .
در این روز امام حسین و ۷۲ تن از یاران او که همه آدم های خوبی بودند و شهید شدند .
بدنه انشا:
یاران امام حسین ( ع) از هیچ کس جز خدا نمی ترسیدند و با اینکه تعداد آنها خیلی کمتر از تعداد لشکریان یزید بود اصلا نترسیدند و تا آخر از امام حسین دفاع کردند. در روز عاشورا امام حسین (ع) با بچه ها و یارانش با دشمن جنگ کردند .با اینکه چند روز بود آنها آب برای خوردن نداشتند و در روز عاشورا خیلی تشنه بودند باز هم به خاطر خدا به جنگ ادامه دادند .
دشمنان امام حسین آدم های بدی بودند که حتی به به بچه خیلی کوچک امام حسین (ع) که ۶ ماهش بود رحم نکردند و او را شهید کردند. ولی یاران امام حسین خیلی شجاع بودند و از دشمن نمی ترسیدند و دوست داشتند به خاطر امام حسین جانشان را فدا کنند. به همین خاطر است که ما آنها را خیلی دوست داریم و خدا هم آنها را خیلی دوست دارد.
ما حضرت ابوالفضل (ع) را هم خیلی دوست داریم . حضرت ابوالفضل برادر امام حسین است . وقتی بچه های امام حسین خیلی تشنه بودن حضرت ابوالفضل رفت تا برای آنها آب بیاورد ولی وقتی به کنار نهر آب رسید با اینکه خودش خیلی تشنه بود از آن آب نخورد چون دوست داشت اول امام حسین و بچه های امام حسین آب بخورند .
وقتی حضرت ابوالفضل داشت برای بچه ها آب میاورد در راه شهید شد .
با این که او خیلی قوی و شجاع و مهربان بود ولی جانش را به خاطر بچه های امام حسین فدا کرد. به همین خاطر مردم هر سال روز عاشورا و تاسوعا به یاد امام حسین و حضرت ابوالفضل و ۷۲ یار شجاع امام حسین و بچه های امام حسین مراسم عزاداری میگیرند و به روضه و هیات میروند .
نتیجه گیری :
ما باید سعی کنم از زندگی امام حسین و یارانش درس شجاعت بگیریم و آدم های خوبی باشیم تا امام حسین ( ع ) ما را دوست داشته باشد.
انشا با موضوع محرم
دوباره بوی محرم بـه مشام میرسد و پرچم های مشکی در گوشه و کنار شهر بر در و دیوار خودنمایی می کند نام حسین ورد زبان ها می شود و قصه اش همه ی ی جا نقل میگردد قصه ای پرغصه، قصه ی عاشورا، روزی که امام با هفتاد و دو تن از یاران باوفایش قیام کرد و اینک سال هاست عزادارانش سوگوارند و یادش زنده تر از همیشه اسـت.
عاشورا چه قصه ها در دل دارد ! قصه ی ابوالفضل العباس «ع»؛ قاسم جوان رشید را، رقیه طفل سه ساله را، علی اکبر و علی اصغر را و زینب بزرگ را.
از کدام یک باید بگویم از علی اصغر که دشمنان بی رحم بر تشنگی اش رحم نکردند و تیری بر گلویش زدند و جویباری از خون جاری ساختند یا از رقیه که هجر پدر را طاقت نیاورد و با سر پدر نجوا کرد و نمی دانم چه شنید که آرام شد برای همیشه، آرامشی در کنار پدر، یا از زینبی که این همه ی ی بار مصیبت بـه دوش کشید اما استوار ماند.
عاشورا قصه ی غمباری اسـت که مشتاقان اباعبدالله الحسین را همه ی ی ساله بـه خود میخواند، قصه ای که تکرار تاریخ هم غبار فراموشی بر آن نمی نشاند و با ورق زدن هر صفحه از این کتاب، گوهر اشک می افشانیم، قصه ای که با شنیدنش دل هایمان بـه درد می آید.
باشد که با خواندن و ورق زدن این کتاب، درس های عاشورا را بیاموزیم، حسین «ع» را بشناسیم و در حفظ دینمان محکم و استوار باشیم.
انشا محرم برای متوسطه
همه ما دوست داریم کاش میتوانستیم در روز عاشورا در کنار امام حسین ع مبارزه میکردیم و به شهادت میرسیدم… اما من همیشه با خودم فکر میکردم اگر در روز عاشورا در صحرای کربلا بودم آیا شجاعت و ایمان آن را داشتم که در کنار امام حسین باشم یا خواهم ترسید و به بهانه های مختلف او راتنها خواهم گذاشت…
اما خواندن احادیث و روایات در مورد حس و حال امام حسین علیه السلام و یارانش در روز عاشورا به من میگوید در تفکری که از یک منبع عمیق ایمان نیرو بگیرد هرگز جای برای ترس و تردید وجود نخواهد داشت. چنانچه در تاریخ این چنین آورده اند:
امام سجاد (ع) فرمود «روز عاشورا، هنگامی که کار بر امام حسین (ع) بسیار سخت شد، عدهای از یاران آن حضرت دیدند که حال امام (ع) با حال آنها فرق دارد آنان، هر چه بیشتر در محاصره دشمن قرار میگرفتند، ناراحتتر میشدند و دلهایشان پریشانتر میشد،
ولی حال امام حسین (ع) و بعضی از خواص یاران چنین نبود، بلکه رنگ چهره آنها برافروختهتر میشد و آرامتر میشدند در این وقت بعضی به یکدیگر میگفتند «گویا حسین(ع) باکی از مرگ ندارد»
امام (ع) به آنها رو کرد و فرمود «ای فرزندان عزیز و بزرگوار من! قدری آرام بگیرید، صبر و تحمّل کنید، زیرا مرگ پلی است که شما را از گرفتاریها و سختیها به سوی بهشتهای وسیع و نعمتهای جاودان گذر میدهد کدامیک از شما دوست ندارد از زندانی به قصری انتقال یابد؟
آری مرگ برای دشمنان شما قطعاً چنان است که از قصری به سوی زندان انتقال یابند پدرم نقل کرد که
رسول اکرم (ص) فرمود : «اِنَّ الدُّنیا سِجْنُ الْمُؤمِنِ وجَنَّهُ الْکافِرِ وَالْمَوْتُ جِسْرُ هؤلاءِ اِلی جَنّاتِهِم وَجِسْرُ هؤُلاءِ اِلی جَحِیمِهِم.
همانا دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است و مرگ پلی است که مؤمنین را به سوی بهشت و کافرین را به سوی دوزخ میکشاند .
سپس فرمود: «نه من دروغ میگویم و نه پدرم و رسول خدا به من دروغ گفتهاند»
آری آنان که تا پای آخرین قطره خون ماندند و مبارزه کردند از چنین ایمان مستحکمی برخوردار بوده اند و رمز شجاعت و ایستادگی تنها جنین ایمانی است.
انشا محرم برای ابتدایی
ماه محرم ماهی است که امام حسین (ع) و 72 نفر از یارانش برای دفاع از حق در مقابل باطل، با یزید جنگ کردند و شهید شدند.
امام حسین (ع) و خانواده اش همراه با یارانشان از مکه راهی کوفه شده بودند، اما افراد یزید در منطقه ای به نام دشت کربلا راه را بر امام بستند و همچنین بین آن ها و رود فرات فاصله انداختند تا امام و همراهان او نتوانند به آب دسترسی داشته باشند.
افراد یزید دستور داشتند که از امام حسین (ع) بیعت بگیرند و امام را مجبور کنند تا حکومت یزید را قبول کند، یا او را به شهادت برسانند.
امام که می دانست یزید فردی فاسد و ستمگر است و شایستگی حکومت بر مسلمانان را ندارد و اگر حاکم باشد به مردم ظلم می کند حاضر نشد حکومت او را بپذیرد و حادثه ی کربلا و شهادت آن ها اتفاق افتاد.
امام حسین (ع) قبل از شروع جنگ بارها به همراهانش گفت که اگر با من بمانید شهید خواهید شد و به همین خاطر تعداد زیادی از افرادی که به خاطر به دست آوردن پول در جنگ با امام آمده بودند او را تنها گذاشتند و افراد کمی همراه امام برای روز جنگ ماند.
کسانی که همراه امام ماندند همگی آدم های خوب و عاشق امام حسین (ع) و خداوند بودند و از شهید شدن در این راه نمی ترسیدند.
افراد ستمگر یزید در کربلا حتی به بچه های کوچک امام حسین(ع) هم رحم نکردند و در روز هفتم محرم کودک 6 ماهه امام حسین(ع) که علی اصغر نام داشت را به شهادت رساندند.
در روز دهم محرم (روز عاشورا) جنگ بین امام و یارانش و افراد یزید اتفاق افتاد و امام و اکثر یاران شجاع و دلیرش که چندین روز بود آب نخورده بودند با لب های تشنه به شهادت رسیدند.
پس از تمام شدن جنگ و شهادت امام و همه ی یارانش، سپاهیان یزید که می دیدند کسی نیست دیگر از زن ها و بچه ها دفاع کند، وحشیانه به خیمه ها حمله کردند.
آن ها در بیابان بچه ها را دنبال می کردند تا گوشواره هایشان را از گوششان در آورند.
بچه ها که می دیدند راه فراری نیست به حضرت زینب که خواهر امام حسین (ع) است پناه می بردند و او با شجاعت جلوی افراد ظالم یزید می ایستاد و سعی می کرد تا از بچه ها دفاع کند و آن ها را آرام کند تا زیاد نترسند.
در پایان روز عاشورا سپاهیان یزید زن ها و بچه ها را به اسارت گرفتند و ابتدا به کوفه و بعد به شام که محل حکومت یزید بود بردند.
انشا محرم با مقدمه و نتیجه گیری
مقدمه :
با نام خداوند بزرگ قلم را در دست میگیرم و انشای خود را در مورد علت واقعه تلخ عاشورا آغاز میکنم.
متن انشا :
وقتی امام حسن (ع) شهید شد امام حسین (ع) به امامت رسید . معاویه نیز پس از سال ها ظلم و ستم در حالی که حاکمی فاسد بود مرد و بر خلاف عهد نامه ای که با امام حسن (ع) امضا کرده بود پسرش یزید را که فردی بود فاسد و شراب خوار و بی کفایت پس از او به حکومت رسید. او در حکومت داری خود هر آنچه پیامبر در حکومت و حکومت داری به مسلمانان سفارش کرده بود زیر پا گذاشت و طبق روش پدرش به ظلم و ستم پرداخت . او به حاکم شهر مدینه شهری که امام حسین در آن زندگی میکرد دستور داد از امام حسین بیعت بگیرد.
اما امام حسین هرگز با فردی فاسد مثل یزید بیعت نمیکرد به همین دلیل با یاران و خانواده اش به سوی مکه رفت . مردم کوفه که مردمی پیمان شکن و ترسو بودند هزاران نامه به امام حسین نوشتند و از او دعوت کردند به کوفه برود و به او قول دادند از اون حمایت کنند در کنار او با یزدید بجنگند .
امام حسین ابتدا مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد اما مردم کوفه فریب خورده و پیمان شکنى کردند و مسلم را در شهر کوفه تنها رها کرند تا شهید شد.
امام حسین (ع ) با خانواده ، فرزندان و یارانش به طرف کوفه رفت و در نزدیکى کوفه بود که متوجه پیمان شکنى کوفیان شد.عبیداللّه بن زیاد حر بن یزید ریاحى را براى مقابله با امام حسین (ع ) اعزام کرد.
سپس لشکری به فرماندهی عمر بن سعد با سى هزار نفر به کربلا فرستاد. او به عمر بن سعد وعده حکومت ری در برابر شهادت امام حسین (ع) را داده بود .
عمر بن سعد به طمع حکومت رى به کربلا رفت و با خبیثانه ترین و شیطانی ترین روشن ها به جنگ با نواده پیامبر پرداخت . او دستور داد آب را بر امام حسین (ع ) و یارانش ببندند. در نهایت همه ۷۲ تن یار امام حسین (ع ) با ایمان و شجاعت جنگیدند و روز دهم محرم (عاشورا) با عزت ، رشادت و آزادگى به شهادت رسیدند.
نتیجه گیری :
واقعه تلخ عاشورا رقم خورد .اما این تلخی و مظلومیت قرن ها چراغ راه انسانیت گشت و آموخت زندگی ارزش تحمل ظلم و ستم را ندارد. آموخت ظالم همواره نابود شدنی است در صورتی که یاد و عشق حسین و حسینیان تا قیامت در قلب مسلمان و کافر باقی خواهد ماند .
انشا در مورد محرم
مقدمه: قیام امام حسین «ع» یک قیام جهانی بود که برای زنده نگاه داشتن دین و شعائر اسلام برپا شد و شیعیان و دوست داران امام حسین«ع» باید در تمام دوران و قرون از آن پاسداری کنند و برای زنده نگاه داشتن یاد و نام و قیام عاشورا دو ماه از سال را بـه سوگواری بپردازند.
بدنه: امام حسین «ع» در حالی زودتر خانه خدا را در مراسم حج ترک کرد که می دانست اگر در مراسم حج بماند خون خانه خدا را پر خواهد کرد. برای پیشگیری از جنگ و خون ریزی مراسم را ترک کرد و بـه سمت عراق حرکت کرد.
این در حالی بود کوفیان و بی وفایان در نامه ای 18000 امضا برایش جمع کرده بودند. امام که می دانست سفرش بی بازگشت اسـت، تمام مقدمات سفرش را آماده کرد و ابتدا مسلم ابن عقیل را سوی کوفه فرستاد که او هم بـه شهادت رسید.
امام در عاشورای محرم سال 61 هجری در جنگی نابرابر در مقابل یزید بـه شهادت رسید و این رسالت بـه دوستدارانش سپرده شد که تمام عمر و تا جهان و دنیا بر مدار آزادگی میچرخد، یاد و نامش را یا سوگواری در دو ماه محرم و صفر زنده نگاه دارند تا رسالت عظیمش یا ظهور منجی بـه اتمام برسد.
سوگواری امام حسین نوعی پرستش اسـت که وجب قرب بـه درگاه خداوند میگردد.
سالار شهیدان امام حسین«ع» خود از شیعیانش درخواست کرده که تا همیشه ده روز اول ماه محرم را برایش سینه زنی کنند و امر بـه مشهور و نهی از منکر را در راس کارهای خود و زندگی خود قرار دهند.
سوگواری ما از روی عجز و ناتوانی نیست و نوعی رسانیدن رسالت بـه جهان اسـت که بدانند روزی همه ی کفر در مقابل همه ی ستم ایستاد و جهان از روزی که امام حسین بـه شهادت رسیده اسـت، شیعیان خودرا پیام رسان واقعه عاشورا میدانند و برای نشر دین و بر چیدن ستم و فساد قیام خواهند کرد.
نتیجه گیری: قیام امام حسین«ع» یک قیام جهانی اسـت که ما طرفدارانش موظف هستیم که بـه شیوه های مختلف از این قیام نگهداری کنیم که یکی از این روش ها سوگواری و زنده نگه داشتن محرم و صفر اسـت.
انشا ماه محرم کوتاه
باز محرم آمد ماه عزا و ماتم حسین (ع) ماهی که همه سیاه پوشند و اشک های مروارید گونه شان در غمش جاریست
ای سالار کربلا،ای زیباترین گل هستی ،ای بهترین سلاله ی رسول(ص)هر که نامت را بر لبانش جاری می کند بغضی سنگین گلویش را می فشارد …
حسین یعنی مظلومیت؛یعنی شهادت،یعنی بزرگ مردی و مردانگی؛یعنی ایثار و گذشت….
و تو آموزگار بزرگ شهادتی و معلم ایثار و فداکاری….ای حسین(ع)گرچه در ماتمت اشک می ریزم،
گرچه حزن و اندوه فراقت و مظلومانه زیستنت دلم را به درد می آورد
اما من از همان قطره اشکی که به یادت می افشانم کمتر و بی مهرترم
که هرگز نخواهم توانست تو را آن گونه که باید بشناسم و بستایم که تو دریایی از عشق و محبتی.
انشا ادبی درباره محرم
به آسمان می نگرم که پاره های سیاه ابر وسعت بیکرانش را فراگرفته،به کوچه هایی که سیاه پوشند و مردمی که ماتم زده اند.
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
زمین و آسمان به سوگ نشسته اند به سوگ حسینی که مظهر ایثار بود و شهادت و گذشت
حسینی که چون فریاد العطش سر داد بغضی سنگین گلوی آب را فشرد
دلش می خواست با صدایی رسا فریاد بزند و به یاریش بشتابد
تا دلهای سنگدلان بدعهد را به لرزه در آورد ولی افسوس راه را بر او بستند و فریادش در گلو خفه شد….
حسینی که فرزند بی گناهش طاقت تازیانه های ستم را نداشت
که کوچکتر از آن بود پیکر معصومش در خون بغلتد ؛که تیر هم از خجالت سرخ گونه شد …
و زمین کربلا هنوز فریاد”هل من ناصر ینصرنی”حسین را زمزمه می کند و دل های مشتاقان را به یاری می خواند …
وحسین زنده است و نامش ورد زبان عاشقانی است که در ماتمش سوگوارند و دلداده ی مهر اویند…
انشا درباره ماه محرم
مردم چند روز مانده به ماه محرم در سراسر ایران برای روزهای عزاداری سالار شهیدان آماده می شوند.
کوچه ها و مساجد و حسینیه ها را با پارچه های سیاه می پوشانند و کنار خیابان ها ایستگاه های صلواتی بر پا می کنند تا از عزاداران حسینی پذیرایی کنند.
اکثر مردم در این ماه بخاطر احترام به امام حسین (ع) لباس مشکی می پوشند، همچنین در این روزها هر کسی با توجه به توانایی مالی خود، نذری می دهد.
زنان اقوام و فامیل در یک خانه جمع می شوند و حلیم و شله زرد می پزند، پس از آماده شدن آن را تزئین کرده و بین همسایه ها پخش می کنند.
شب های ماه محرم مراسم نوحه خوانی و عزاداری در اکثر مساجد، تکیه ها، حسنیه ها و در بعضی خانه ها برگزار می شود.
در این روزها بچه ها هم کنار بزرگترها در عزاداری ها شرکت می کنند.
دخترها همراه مادرها به مراسم عزاداری می روند و پسرها هم کنار پدرها به دسته جات می پیودند.
در روز تاسوعا و عاشورا دسته های کوچک و بزرگ از محل های اصلی شان به طرف میدان های اصلی شهر و یا در شهرهای مذهبی به سوی اماکن مذهبی حرکت می کنند و همگی در یک مکان جمع می شوند و روز عاشورا نماز ظهر عاشورا را به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) و یاران با وفایش که در میدان جنگ خوانده شد، می خوانند.
امام حسین (ع)، 72 نفر از یاران ایشان و خانواده های این شهیدان که بعد از جنگ اسیر شدند همگی درس فداکاری و شجاعت به ما آموختند و ما در ماه محرم با زنده نگه داشتن یاد آن ها تلاش می کنیم از تک تک اتفاقاتی که در کربلا افتاد درس بگیریم و هیچ وقت در مقابل افراد ظالم زمان خودمان سکوت نکنیم و همیشه در راهی حرکت کنیم که به حقیقت نزدیک است.
دیدگاه ها