دلگرم
امروز: شنبه, ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
عوارض خوردن شیر خشک بعد از 2 سالگی
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
عوارض شیر خشک بروز کبد چرب و افزایش کلسترول بد (چربی خون) در بدن است. از آنجایی که اکثر شیر خشک‌ ها حاوی چربی بالایی هستند، بنابراین بعید نیست که بر اثر مصرف زیاد و مستمر آنها بیماری کبد چرب غیر الکلی به وجود بیاید.

عوارض خوردن شیر خشک بعد از دو سالگی چیست؟

شیر خشک یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه نوزادان به شمار می‌رود. یک نوزاد تازه متولد شده تا 6 ماهگی کاملا به شیر خشک نیاز دارد و پس از 6 ماهگی، با غذاهای جامد آشنا می‌شود. مصرف شیر خشک تا دو سالگی پیشنهاد می‌شود و پس از این سن، باعث بروز عوارض در سلامت نوزاد می‌شود. در این مقاله قصد داریم عوارض شیر خشک و جایگزین مناسبی برای آن را بررسی کنیم.

مضرات شیر خشک بعد از دوسالگی

مصرف شیر خشک علاوه بر مزایایی که برای سلامتی و رشد کودک دارد، بعد از دو سالگی توصیه نمی‌شود. روش تغذیه کودک باید بعد از دو سالگی به طور کامل تغییر کند و برای شروع می‌توان از غذای کمکی نوزاد استفاده کرد.
پیشنهاد ما استفاده از غذاهای جامد است که می‌تواند جایگزین خوبی برای شیر خشک شود. وابستگی کودک یکی از عوارض خوردن شیر خشک بعد از دو سالگی است که اغلب، والدین خیلی دیر متوجه این موضوع می‌شوند. از مضرات شیر خشک نمی‌توان تنها به این مورد اکتفا کرد؛ ما در ادامه از موارد بیشتری صحبت کردیم.

  • اشتهای کودک را برای خوردن غذاهای واقعی محدود و سرکوب می‌کند؛ کودک شما کمتر تمایلی به غذا خوردن نشان می‌دهد.
  • یادگیری غذا خوردن و حرکات دهانی را به تعویق می‌اندازد.
  • باعث عدم جذب ویتامین‌ها و مواد غذایی مقوی‌تر می‌شود.
  • تعادل رژیم غذایی کودک را برهم می‌زند.
  • لذت چشیدن طعم غذا را از کودک می‌گیرد.
  • کودکان پس دو سالگی به مکمل‌های شیر خشک نیاز ندارند و برای آنها مفید نیست.
  • سطح قند بالایی دارد که برای سلامتی کودک 2 ساله مضر است.

عوارض شیر خشک بعد از 2 سالگی

جایگزین شیر خشک بعد از دوسالگی

کودکان باید از حدود 6 ماهگی با غذاهای جامد آشنا شوند و والدین از غذاهای نرم شروع کنند تا کودک را برای بعد از دو سالگی و از شیر گرفتن آماده کنند. شیر خشک بعد از دو سالگی باید جای خود را به غذاهای خوشمزه دهد. انواع پوره‌ها، میوه‌ها و سبزیجات، گزینه مناسبی برای نوزاد هستند. پوره سیب یک صبحانه برای نوزاد است که علاوه بر طعم خوب، ویتامین‌ها و مواد مغذی را نیز برای بدن کودک فراهم می‌کند. برای بعد از 2 سالگی کودک بهتر است در رژیم غذایی روزانه او، سه وعده اصلی و دو میان وعده قرار دهید.

یکی از مهم‌ترین نکات در تغذیه مناسب کودک این است که والدین از ابتدا او را به خوردن غذاهای سالم عادت دهند. قند و شکر افزوده و چربی‌های ناسالم را در رژیم غذایی کودک قرار ندهند و رژیم غذایی سالمی برای فرزند خود تهیه کنند. بهترین غذاهای برای کودک نوپا می‌تواند مشابه غذاهای زیر باشد:

  • غذاهای پروتئینی مانند غذاهای دریایی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، سویا و آجیل
  • لبنیات مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر
  • غلات کامل مانند نان سبوس‌دار و بلغور

مضرات شیر خشک

کودک تا چه زمانی باید شیر خشک بخورد؟

کودکان از 6 ماهگی آماده خوردن غذاهای جامد نرم در کنار شیر خشک هستند. غذای کمکی نوزاد در ابتدا شامل پوره‌های متنوع و خوشمزه است. کودک تا دو سالگی شیر خشک را در کنار غذاهای جامد مصرف می‌کند و پس از دو سالگی باید آن را کنار بگذارد. دادن شیر خشک بعد از دو سالگی مضراتی برای کودک دارد که والدین باید به آن توجه کرده و غذاهای سالم را با آن جایگزین کنند.

برخی از مادران تا یک سالگی به کودک شیر خشک می‌دهند. این کار اشتباه نیست، این حق مادران است که با توجه به نوع غذا خوردن و شرایط کودک، بهترین تصمیم را برای فرزند خود بگیرند. با این‌حال براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، مصرف شیر خشک بعد از دو سالگی توصیه نمی‌شود. پس از دو سالگی گوارش نوزاد مشکلی در هضم غذاهای جامد نخواهد داشت، بنابراین شرایط خوردن غذای معمولی برای کودک فراهم است.

پاسخ به سوالات رایج مادران درباره شیر خشک

تبادل نظر برای انتخاب شیر خشک ضد نفخ

علائم و نشانه های مسمومیت با شیر خشک در نوزادان

منبع : اونت استور



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits