دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
ترید چیست و به چه کسی تریدر می‌گویند ؟
4
زمان مطالعه: 11 دقیقه
ترید یا معامله، یکی از مفاهیم اصلی اقتصادی است که شامل خرید و فروش کالا و خدمات با پرداخت هزینه آن از خریدار به فروشنده یا مبادله‌ کالا یا خدمات بین طرفین معامله است. با ما همراه باشید تا دراینباره بیشتر بدانیم .

ترید چیست و به چه کسی تریدر می‌گویند ؟

شاید خیلی از مردم علاقه زیادی به خرید و فروش و معامله در هر سطحی دارند. این نوع تجارت یکی از قدیمی‌ترین علاقه‌مندی‌های بشر است که همیشه مورد توجه مردم بوده و خواهد بود. شاید شما اسم بورس یا معامله‌گری یا ترید را کم و بیش شنیده باشید در این مقاله از مجله دلگرم قصد داریم تا کوتاه و بصورت ساده باهم به بررسی هنر ترید (معامله‌گری) بپردازیم. با ما تا آخر این مطلب همراه باشید .

تریدر چیست؟

ترید یا همان Tarde اصطلاحی به معنی معامله‌گری است که امروزه بسیار زیاد در جوامع مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم معنی ساده ترید را به شما عزیزان بگوییم، می‌توان گفت ترید به معنی خرید و فروش و فعالیت در بازارهای مالی است. بازارهای مالی بازارهایی مثل بازار بورس اوراق بهادار، بازار طلا و سکه، بازار ارز دیجیتال و غیره می‌باشد که افراد مختلف با خرید و فروش در آن کسب سود می‌کنند.

تریدر کیست ؟

تریدر یا معامله‌گر کسی است که در بازارهای مالی به انجام خرید یا فروش دارایی‌های مالی مختلف می‌پردازد. انجام معاملات در بازارهای مالی هم می‌تواند از سمت خود شخص و با هدف کسب منافع شخصی صورت پذیرد و هم از سمت یک موسسه یا شرکت انجام شود.

سرمایه گذاران از چند طریق در این بازارها سود می‌کنند و اساسِ کسب سود آن‌ها خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت‌های بالاتر است. مازاد قیمتی که در این بین وجود دارد سود یا زیان معامله‌گر را تشکیل می‌دهد. برای مثال تصور کنید به عنوان یک تریدر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید. چنانچه ارز دیجیتالی مثل بیت کوین را در قیمت ۱۵ هزار دلار بخرید و آن را در قیمت ۲۰ هزار دلار بفروشید، ۵ هزار دلار سود نصیب‌تان شده است.

برعکس این حالت هم ممکن است رخ بدهد و طی آن تریدر با خرید یک دارایی به مبلغ ۲۰ هزار دلار، آن را در قیمت ۱۵ هزار دلار به فروش برساند که اینجا ۵ هزار دلار ضرر حاصل شده است. کسب این سود یا زیان در بلندمدت یا کوتاه مدت ممکن است. یعنی امکان دارد سود یا زیان حاصله در طول یک هفته یا حتی چندین سال رخ دهد و این مدت زمان بستگی به استراتژی تریدر دارد. اغلب تریدرها دوست دارند در کوتاه مدت کسب سود داشته باشند و اگر استراتژی آن‌ها بلندمدت باشد، تبدیل به سرمایه‌گذاری می‌شود.

شغل تریدری - درآمد تریدر ها - تریدرهای موفق ایرانی - آموزش ترید

معاملات تریدرها

خیلی‌ها تصور می‌کنند ترید کردن تنها مختص به چند حوزه مثل بازار بورس یا بازار ارزهای دیجیتال است در صورتی که این طور نبوده و به صورت کلی هر شخصی که اقدام به خرید و فروش یک دارایی نماید، تریدر یا معامله گرد محسوب شده و کار او ترید نام دارد. امروزه عنوان تریدر بیشتر به کسانی گفته می‌شود که در بازار بورس، طلا و سکه و یا ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند.

تریدرها کجا معامله می‌کنند؟

با توجه به توضیحات بالا، نمی‌توان مکان مشخصی را برای انجام معاملات تریدرها مشخص کرد. به طور کلی تریدرها به صورت حضوری و غیر حضوری در بازارهای مالی مختلف فعالیت می‌کنند. به طوری که تریدرهای بورس از طریق سامانه‌های آنلاین معاملات بورسی، تریدرهای ارز دیجیتال از طریق فارکس و کارگزاری‌های ارز دیجیتال، تریدرهای طلا و سکه از طریق حضور در بازارهای این دارایی و تریدرهای اجناس دیگر نیز به شکلی که قادر به خرید و فروش باشند در بازارهای مالی حضور پیدا می‌کنند.

بازار‌های مالی بر اساس نوع خرید و فروش و نوع کالا طبقه بندی می‌شوند و مکان مشخصی برای انجام معاملات توسط تریدرها وجود ندارد. در واقع هر مکانی که در آن خرید و فروش توسط دو طرف انجام پذیرد، مکانی برای ترید بوده و هر بازاری که در آن خرید و فروش انجام می‌شود جزو بازارهای مالی محسوب می‌شود.

شغل تریدینگ و معامله‌گری

شاید وقتی حرف از خرید و فروش و ترید می‌شود، خیلی‌ها تصور کنند این فعالیت یک فعالیت شغلی نبوده و در ضمن کارهای دیگر انجام می‌شود. در صورتی که در واقع این طور نبوده و تریدینگ و معامله‌گری به عنوان یکی از پرسودترین مشاغلی مطرح است که در سال‌های گذشته افراد زیادی را به خود جذب کرده است. یکی از جذاب‌ترین بازارهای مالی که در سال‌های گذشته تریدرهای زیادی در آن کسب سود کرده و معامله‌گری در این بازار را به عنوان شغل اصلی خود در نظر گرفته اند، بازار ارزهای دیجیتال می‌باشد. البته ترید کردن در این بازار خطرات و ریسک‌های خاص خود را دارد. به طور کلی به دلیل ریسک بالا، نداشتن درآمد ثابت و همین طور از دست دادن سرمایه، انتخاب معامله‌گری به عنوان شغل برای خیلی‌ها ممکن نیست اما اگر قصد ریسک کردن هستید و به علم و استراتژی خرید و فروش‌هایتان ایمان دارید، معامله کردن و کسب سود در بازارهای مالی مثل ارز دیجیتال یک مسیر پردرآمد را پیش رویتان قرار می‌دهد. فراموش نکنید داشتن تجربه و مهارت لازمه انتخاب تریدینگ به عنوان شغل اصلی بوده و اگر ترید را به عنوان شغل انتخاب کردید، باید پای ریسک آن هم بمانید.

تفاوت ترید و سرمایه گذاری

برای خیلی‌ها این سوال پیش می‌آید که فرق سرمایه‌گذاری و ترید کردن چیست؟ در واقع تفاوت اصلی بین یک تریدر و یک سرمایه گذار مدت زمانی است که وی دارایی مورد معامله را در اختیار می‌گیرد. معمولا سرمایه گذاران تمایل دارند که در زمان طولانی‌تری دارایی را در اختیار داشته باشند. در حالی که تریدرها بیشتر تمایل دارند تا در زمان‌های کوتاه‌تری دارایی‌هایشان را برای معامله به کار بگیرند. برای مثال یک سرمایه گذار در بازار ارزهای دیجیتال، با خرید بیت کوین آن را تا چندین سال نگهداری کرده و ممکن است ۵ یا ۶ سال بعد دارایی‌اش را به فروش برساند. در صورتی که یک معامله‌گر با خرید بیت کوین در این بازار، آن را برای مدت زمان خیلی کوتاه‌تری نگهداری کرده و به محض آن که به حد سود رسید، دارایی را به فروش می‌رساند.

شغل تریدر فارکس چیست - سرریز ترید چیست - معنی ترید در ارز دیجیتال - تریدر فارکس چیست

مزایای ترید و معامله‌گری

ترید کردن وابستگی به زمان و مکان نداشته و شما می‌توانید به صورت نامحدود در هر ساعت از شبانه روز ترید نمایید. این یعنی اگر ترید کردن شغل اصلی شما باشد، پول‌سازی در آن در ۲۴ ساعت شبانه روز ممکن است.

سودهای نجومی و کلان را که شاید در خواب هم تصور نمی‌کردید با ترید کردن بدست می‌آید. ترید کردن به این شکل است که شما یک دارایی را می‌خرید و این امکان وجود دارد که دارایی خریداری شده توسط شما در طی یک یا چند ماه چندین برابر شود. نمونه آن را در بورس اوراق بهادار تهران پیش‌تر مشاهده کردیم.

برای ترید کردن هیچ نیازی به وسیله و ابزار خاصی نداشته و با ابزارهای ساده و ابتدایی مثل یک تلفن همراه یا کامپیوتر هم می‌توانید آن را انجام دهید. البته در این قسمت منظور از ترید کردن فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و سهام است.

ترید کردن باعث ایجاد استقلال شغلی و فکری برای تریدر شده و در واقع شما برای خودتان کار می‌کنید. بدین ترتیب تایم تعطیلات و مرخصی و هر چیز دیگر به دست خودتان است و نباید پاسخگوی کسی باشید.

هرکس با هر سرمایه‌ای می‌تواند در بازارهای مالی مختلف اقدام به سرمایه‌گذاری کند. از هزار تومان گرفته تا صدها میلیارد تومان! بازارهای مالی توانایی جذب هر مبلغی را دارند.

اشتباهات رایج ترید

ترید جزو فعالیت‌های پرریسک و پر خطر است که می‌تواند باعث از دست رفتن پول و سرمایه یک عمرتان شود. برای کسب سود مداوم و موفقیت در این عرصه لازم است تا با برخی از اشتباهات رایجی که افراد مرتکب می‌شوند آشنا شوید. این اشتباهات شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ریسک کردن بیش از حد وعدم تعیین حد سود و زیان
  • نداشتن برنامه منظم و استراتژی در معاملات
  • نداشتن سبد متنوع برای دارایی‌ها و تمرکز در یک بازار مالی
  • خرید و فروش دارایی‌ها در زمان نامناسب و ترس از معامله‌گری
  • تکرار یک اشتباه و ورود به بازار مالی نامناسب

ریسک ترید چقدر است؟

همان طور که گفتیم، ترید کردن روشی پرریسک برای کسب درآمد است. ریسک ترید و معامله‌گری به طور کلی در دو نوع سیستماتیک و غیرسیستماتیک تقسیم‌بندی می‌شود. منظور از ریسک سیستماتیک ترید ریسک‌هایی است که قابل پیش بینی بوده و فرد با تحلیل صحیح و به موقع خود می‌تواند آن را به خوبی پیش بینی کند. برای مثال پیش بینی افزایش قیمت نفت، افزایش قیمت بیت کوین و… جزو ریسک‌های سیستماتیک هستند که در ذات بازار وجود دارد. نوع دیگری از ریسک به نام ریسک غیرسیستماتیک وجود دارد که یا می‌تواند سودهای کلان برای شما ایجاد کند یا باعث ضررهای سنگین شود. ریسک غیرسیستماتیک به ریسک‌هایی گفته می‌شود که قابل پیش بینی نبوده و ناگهانی رخ می‌دهد. مثل اعتصابات کارگران، ترور یک شخصیت مهم، تحریم‌های ناگهانی، زلزله و بلایای طبیعی و غیره. این ریسک‌ها قابل پیش بینی نبوده و وقوع آن‌ها معمولا در تمام بازارهای مالی در هر دوره اجنتناب ناپذیر است.

اصول مهم در معامله گری (ترید)

برخی از اصولی مهمی که به شما کمک می‌کند در ترید کردن تجربه بهتری کسب کرده و موفق‌تر ظاهر شوید، شامل موارد زیر می‌باشد. در نظر داشته باشید که توجه و رعایت این موارد برای ترید کردن ضروری است:

  1. شناخت بازار و اطلاع کامل از شرایط معامله گری، کسب سود و قوانین آن
  2. برنامه ریزی صحیح و پیشروی بر اساس اصول عملی و داشتن استراتژی صحیح
  3. تمرین مداوم و کسب تجربه در بازار مالی موردنظر به منظور افزایش قدرت پیش بینی وضعیت آینده بازار
  4. شناخت محدودیت‌های خود و همچنین چارچوب‌های بازار
  5. تعیین ضرب العجل و همچنین حد سود و زیان برای استمرار فعالیت در بازار
  6. عدم انجام معاملات احساساتی و معاملاتی که بر مبنای گفته‌های بقیه می‌باشد
  7. حرکت به صورت آهسته ولی پیوسته در بازار به منظور کسب سود در بلند مدت

ترید کردن چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا:

  • پتانسیل بالای سود این‌گونه معاملات
  • نداشتن محدودیت زمانی، امکانی و تحصیلی جهت ترید
  • برای انجام معامله به امکانات و ابزارهای خاصی نیاز نیست
  • با هر میزان سرمایه‌ای می‌توان شروع کرد
  • یکی از بهترین راه‌های کسب بازده در فضای تورم است
  • تنوع زیادی برای انتخاب‌ ترید وجود دارد

معایب:

  • ریسک بالای ترید
  • غیرقابل پیش‌بینی بودن نتیجه‌ معاملات
  • ترید موفق، نیازمند مهارت و اطلاعات بالایی است که این کار بسیار زمان‌بر است
  • ترید کردن لحظات پرفراز و نشیبی را در پیش دارد که ممکن است کاری استرس‌زا باشد
  • این امکان وجود دارد که شما بخشی از سرمایه خود یا کل آن را از دست بدهید

از این که تا پایان این مطلب از مجله دلگرم همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (4 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits