علائم حساسیت به آجیل و مغزها در کودکان
زمانی که یک شخص به آجیلهای درختی آلرژی داشته باشد نه تنها با خوردن آنها، حتی ممکن است با قرار گرفتن در معرض این آجیلها در بدن او یک واکنش آلرژیک ایجاد شود. علائم ناشی از حساسیت به آجیلها و مغزها میتواند در چند دقیقه ایجاد شود و بین ۳۰ تا چند دقیقه طول بکشد. این علائم عبارتند از:
- دردهای شکمی مثل دل درد و یا ناراحتی معده
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- خارش پوست، چشم، دست، پا، گلو، دهان، و یا سایر نقاط بدن
- داشتن تنگی نفس و مشکلات تنفسی
- خس خس کردن سینه
- آبریزش بینی و گرفتگی آن
- شوک آنافیلاکسی
لازم به ذکر است ایجاد واکنش آنافیلاکسی در افراد مبتلا به آلرژی آجیلهای درختی نادر است.
نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که بادام زمینی جزو آجیلهای درختی محسوب نمیشود، اما یکی از شایع ترین علتهای ایجاد واکنش آنافیلاکسی است. افرادی که حتی یک بار در زندگی با واکنش آنافیلاکسی مواجه شدند هرگز نباید در ادامه زندگی در معرض این نوع از آجیلها قرار بگیرند.
علائم بروز آلرژی به آجیل های درختی در کودکان
شایع ترین علائمی که کودکان مبتلا به آلرژی نسبت به آجیل های درختی دارند، به شرح زیر است:
- اسهال
- ایجاد مشکل در فرآیند بلع نوزاد
- تنگی نفس و یا احتقان ناحیه بینی کودک
- گرفتگی و درد های شکمی کودک
- خارش پوست، گلو و چشمها و نقاط دیگر
در صورت مشاهده هر یک از این علامتها در کودکتان سریعا به دکتر آلرژی کودکان مراجعه کنید.
درمان حساسیت به فندق
فندق بعد از بادام زمینی یکی از شایعترین حساسیتها و آلرژی را به دنبال دارد. در زمینه ابتلا به حساسیت به فندق عوامل مختلفی نقش دارند، مثلاً ژنتیک و وراثت میتواند زمینه ابتلا به آلرژی را فراهم کند. البته آلرژی یک مسئله خیلی پیچیده نیست فقط با انتخاب چند راه ساده میتوانید آن را درمان کنید.
در یکی از این روشها شما میتوانید به اندازه بسیار کم از این دانه روغنی استفاده کنید تا به مرور زمان بدن شما به این ماده غذایی عادت کند. در صورت استفاده اگر شاهد بثورات پوستی بودید مصرف آن را برای یک مدت متوقف کنید. فندوق در بسیاری از خوراکیهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و به همین جهت لازم است قبل از مصرف برچسبهایی که روی بسته بندی موجود است را چک کنید تا از محتویات بسته آگاه شوید.
درمان حساسیت به آجیل نوروزی
در حال حاضر برای درمان افراد مبتلا به آلرژی نسبت به آجیل درمان قطعی وجود ندارد. نهایت کاری که این افراد میتوانند انجام دهند این است که در معرض آجیلهایی که نسبت به آنها آلرژی دارند قرار نگیرند. حتی از مواد دیگری هم که مقادیر کم از این آجیلها را دارند باید دوری کنند. اگر دچار واکنشهای آلرژیک شدند سریعاً به دکتر آلرژی مراجعه کنند.
مراجعه به پزشک در زمان واکنشهای شدید ضروری است ولی بیشتر واکنشهای خفیف با داروهایی مانند آنتیهیستامین رفع میشوند. بعضی از افراد هستند که با گذشت زمان و افزایش سن به آلرژی نسبت به آجیل غلبه میکنند، اما دسته دیگر از افراد هم هستند که تا آخر عمر مبتلا به این آلرژی خواهند بود. در هر حال بهتر است این افراد از آجیلهایی مثل بادام زمینی و یا محصولات غذایی دیگر که از آجیل تهیه شدهاند دوری کنند.
حساسیت به بادام درختی و علائم آن
آلرژی به بادام زمینی و بادام درختی نسبت به سایر آجیلها در بین کودکان و بزرگسالان بیشتر مشهود است.
علائم خفیفی که افراد نسبت به حساسیت به بادام زمینی از خود نشان میدهند شامل: ایجاد کهیر و خارش، سرگیجه شدید، سوزن سوزن شدن بدن، تورم در قسمت دهان گلو و لب، احساس درد در قسمت شکم، مشکل در بلع، اسهال و تهوع است.
علائم شدید حساسیت به بادام شامل:
تورم بسیار شدید در گلو که باعث سخت شدن تنفس میشود
سفت شدن گلو و مجرای تنفسی
بیهوش شدن
افت فشار خون
افزایش ضربان قلب
درمان خانگی حساسیت به بادام درختی
برای درمان حساسیت به بادام درمان مشخصی وجود ندارد. تنها راه موجود پرهیز از استفاده این خوراکیها است. باید توجه داشت که اگر علائم خفیف در زمان خودش درمان نشود باعث وارد شدن بیمار به مرحله آنافیلاکسی(مرحله شدید) میشود.
علائم حساسیت به بادام درختی در نوزادان
نوزادان از ۶ ماهگی میتوانند خوردن غذاهای کمکی را شروع کنند. شما میتوانید برای آنها انواع دسرهای سبک را تهیه نمایید. یکی از دسرهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، حریره بادام است. این غذا یکی از بهترین غذاها برای تقویت جسمانی کودک به شمار میرود، ولی گاهی شاهد بروز حساسیت در نوزادان هستیم.
برای تهیه حریره از بادام درختی، آرد برنج و شیر استفاده میشود. نکته جالب این است که هر سه مورد میتوانند عامل آلرژی زا باشند. برای اینکه متوجه شوید نوزاد شما به کدام یک از این سه مورد حساسیت دارد باید هر یک را به طور مجزا به کودک بدهید.
اگر کودک شما نسبت به بادام درختی حساسیت داشته باشد، علائمی مثل کهیر، تورم بافتهای کنار دهان، استفراغ، درد در قسمت شکم و در موارد شدیدتر مشکل در تنفس را نشان میدهد.
برای درمان این مشکل در نوزادان درمان قطعی وجود ندارد، ولی در بعضی از کودکان به مرور زمان این حساسیتهای غذایی از بین میروند.
همه چیز در مورد حساسیت به گردو
آجیل های آلرژی زا
حساسیتزا ترین آجیلها آجیلهای درختی هستند، که شامل انواع برزیلی پسته، گردو، بادام و … میشوند. افرادی که به این نوع از آجیل ها حساسیت نشان میدهند نسبت به محصولات دیگر که از آنها ساخته شده هم حساسیت دارند. بنابراین اگر یک فرد به یک نوع از آجیلهای درختی حساسیت دارد، توصیه میشود از مصرف همه انواع آجیلهای درختی خودداری کند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در موارد ایجاد آلرژی بهتر است از همان ابتدا به یک متخصص مراجعه کنید.
منبع : پذیرش 24
- برچسبها
- حساسیت غذایی
- آجیل
دیدگاه ها