دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۸ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۴ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
ترفندهای رفع مشکل کم نور شدن تصویر تلویزیون

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون چیست ؟

ترفندهای رفع مشکل کم نور شدن تصویر تلویزیون
0
زمان مطالعه: 7 دقیقه
اصلی ترین راهکار در برطرف سازی معضل کم نور شدن تلویزیون، بررسی دوباره ی تنظیمات مرتبط با روشنایی دستگاه است. در واقع با استفاده از تنظیمات مرتبط به روشنایی شدت سیاهی سطح مشکی رنگ تلویزیون را تنظیم می کنید.

علت کم‌ نور شدن صفحه تلویزیون

گاهی پیش می‌آید که به هنگام تماشای تلویزیون متوجه شده باشید نور صفحه ناگهان کم شده است. تجربه‌ای که خیلی خوشایند نبوده و نمی‌گذارد از تماشای برنامۀ مورد علاقۀ خود لذت ببرید.علت این موضوع می‌تواند به تنظیمات نور تلویزیون برگردد یا سنسور تشخیص نور محیط تلویزیون فعال بوده که باعث می‌شود به‌صورت خودکار بخواهد خودش را با محیط سازگار کند.در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که کم‌نور شدن لامپ تلویزیون بیشتر برای کاربرانی اتفاق می‌افتد که روزی چندین ساعت از آن استفاده می‌کنند و کاربر پرمصرف به‌حساب می‌آیند.حتما برایتان سوال می‌شود که آیا استفاده زیاد از تلویزیون به مرور زمان باعث افت کیفیت آن می‌شود. در پاسخ باید بگوییم در زمینۀ کم‌نور شدن لامپ تلویزیون این مشکل به مرور در تلویزیون‌‌ها بروز پیدا می‌کند. خواه تلویزیون از نوع اِل‌سی‌دی (LCD) و اِل‌ایی‌دی (LED) باشد یا پلاسما.گفتنی است در تمامی مدل‌های تلویزیون عملکرد فسفر موجود در لامپ‌ به مرور زمان کاهش پیدا می‌کند. کاهش عملکرد فسفر در لامپ تلویزیون باعث کاهش توانایی لامپ در تولید نور می‌شود. در ادامۀ این مقاله از دلگرم قصد داریم ترفندهایی را به شما آزموش دهیم که رعایت و اجرای این ترفندها باعث افزایش عمر تصویر تلویزیون می‌شود.

رفع مشکل کم‌نور شدن تصویر تلویزیون

برای رفع مشکل کم‌نور شدن تصویر تلویزیون راهکارهایی وجود دارد که در ادامه خواهید خواند:

1. تنظیمات روشنایی

اگر تلویزیون شما دچار مشکل کم‌نوری شد اولین کاری که بهتر است انجام دهید بررسی تنظیمات مربوط به روشنایی آن است. در قسمت تنظیمات روشنایی و سیاهی رنگ تلویزیون، اگر گزینۀ رنگ سیاه را افزایش دهید از وضوح تصویر کم می‌شود و جزئیات تصویر کاهش پیدا می‌کند.اگر گزینۀ روشنایی را افزایش دهید عمق رنگ سیاه کاهش یافته و به رنگ خاکستری متمایل می‌شود. بنابراین بهتر است تنظیمات روشنایی را در محدودۀ نرمال و طبیعی قرار دهید.

2. بررسی تنظیمات بک لایت

اصلی‌ترین عامل نمایش تصاویر در تلویزیون بک‌لایت است که با نام نور پس‌زمینه نیز شناخته می‌شود. برخی از تلویزیون‌ها دارای تنظیمات بک‌لایت هستند. اگر تصویر تلویزیون به‌گونه‌ای باشد که رنگ‌ها تشخیص داده نشوند، یکی از راهکارهای موجود بررسی تنظیمات بک‌لایت تلویزیون است.ذکر این نکته ضروری است که روشنایی محیط با نور بک‌لایت رابطه‌ای مستقیم دارد. بدین ترتیب در محیط‌های روشن اگر خواهان تصویری واضح هستید باید مقدار نور بک‌لایت را بیشتر و در مکان‌های تاریک می‌بایست نور بک‌لایت را کم کنید.ناگفته نماند تنظیم نور بک‌لایت سلیقه‌ای بوده و هر شخصی با توجه به محیط و نیازش آن‌را کم یا زیاد می‌کند.

3. تنظیم کنتراست تلویزیون

کنتراست (contrast) پارامتری است که تفاوت میان بیشترین میزان روشنایی رنگ سفید و کمترین میزان روشنایی رنگ سیاه تعریف می‌شود. به‌عبارت دیگر کنتراست تفاوت درخشندگی رنگ در اشیاست که باعث تمایز آن‌ها از یکدیگر در تصاویر می‌شود.هرچقدر کنتراست تصاویر بیشتر باشد کیفیت تصویر تلویزیون بیشتر خواهد بود. کنتراست را می‌توان معیاری برای دیدن رنگ واقعی تصاویر دانست.شایان ذکر است تنظیم کنتراست تلویزیون یکی از گزینه‌های احتمالی کم‌نور شدن صفحه تلویزیون است که باید بررسی شود.

علت کم‌ نور شدن صفحه تلویزیون

4. بررسی سالم بودن کابل‌های تلویزیون

یکی دیگر از مواردی که برای یافتن علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون باید به آن توجه کرد کابل‌های آن است. کیفیت کابل‌های تلویزیون اهمیت زیادی دارد که با بررسی کیفیت کابل‌های تلویزیون و اطمینان از سالم بودن آن‌ها، می‌توان عملکرد و عمر تلویزیون را افزایش داد.

5. تنظیمات صرفه جویی در انرژی

در بیشتر تلویزیون‌های هوشمند معروف بازار تنظیمات صرفه جویی در انرژی (Energy Saving) وجود دارد که از ویژگی‌های این گزینه می‌توان به تنظیم‌شدن خودکار با نور محیط اشاره کرد.بنابراین گزینۀ Energy Saving یکی از مواردی است که برای یافتن علت کم‌نور شدن صفحۀ تلویزیون باید بررسی کرد. پس لازم است برای بررسی و یافتن علت کم‌نور شدن صفحۀ تلویزیون گزینۀ صرفه‌جویی در انرژی را غیرفعال کنید.

6. دفترچه راهنمای تلویزیون

یکی از راه‌های مرسوم اطلاع از کم‌نور شدن صفحه تلویزیون مراجعه به دفترچه راهنمای تلویزیون و استفاده از است. دفترچه راهنمای تلویزیون اطلاعات مفیدی دربارۀ دستورالعمل‌های ایمنی و عملکرد قطعات دستگاه، نحوۀ استفاده بهینه از آن، نحوۀ اتصال صحیح تلویزیون به دیگر دستگاه‌ها مانند کنسول‌های بازی، نگهداری و عیب‌یابی به کاربر می‌دهد.همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد کاهش نور صفحۀ تلویزیون مشکلی رایج است که باعث ناراحتی افراد می‌شود. این مشکل در تلویزیون‌های شرکت سامسونگ (SAMSUNG) می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد.کم‌نور شدن صفحه در تلویزیون‌های اِل‌سی‌دی (LCD)، اِل‌ای‌دی (LED) و پلاسما به این معناست که دستگاه با گذشت زمان همان مقدار انرژی را دریافت می‌کند اما نور کمتری نسبت به قبل تولید می‌کند.برای حل مشکل کم‌ نور شدن صفحه تلویزیون سامسونگ می‌توان نور کنتراست را افزایش داد تا تصاویر واضح‌تر و روشن‌تر شوند.

علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون ال جی

در ادامۀ بررسی علت‌های کم‌نور شدن صفحه تلویزیون، به تلویزیون‌های شرکت ال‌جی می‌پردازیم.بد نیست بدانید بیشترین تعمیرات تلویزیون‌های ال‌جی مربوط به کم‌نور شدن صفحۀ تلویزیون‌های این شرکت است.علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون ال جی نیز به این موضوع برمی‌گردد که عملکرد فسفر درون لامپ‌های تصویر با گذر زمان کاهش می‌یابد. کاهش عملکرد فسفر درون لامپ‌های تصویر تلویزیون ال‌جی باعث کاهش نور تصویر و کیفیت آن می‌شود.

علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون سونی

یکی دیگر از تلویزیون‌های معروف بازار تلویزیون‌های شرکت سونی است.گفتنی است پس از بررسی و جمع‌آوری علت‌های مربوط کم‌نور شدن صفحه تلویزیون سونی، متوجه شدیم که علت‌های کم‌نور شدن صفحه تلویزیون سونی مشابه علت‌های کم‌نور شدن صفحه‌های تلویزیون شرکت‌های سامسونگ و ال‌جی است.

نکته‌هایی برای جلوگیری از کم شدن نور تصویر تلویزیون

ذکر این نکته ضروری است که با گذشت زمان کم‌نور شدن تصویر تلویزیون امری اجتناب‌ناپذیر است.

در انتها، به نکته‌هایی اشاره خواهیم کرد که با رعایت آن‌ها بتوان عمر مفید تلویزیون را افزایش داد:

اول. تلویزیون نباید مدت زیادی روشن بماند. برخی از افراد فراموش می‌کنند به‌هنگام استفاده نکردن از تلویزیون آن را خاموش کنند. روشن بودن تلویزیون به مدت زیاد به آن آسیب می‌زند.

دوم. ثابت ماندن یک تصویر روی صفحه تلویزیون باعث کم‌نور شدن صفحۀ آن و به‌مرور باعث کاهش عمر مفید تلویزیون خواهد شد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits