دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
لجبازی چیست و چرا افراد لجبازی می کنند ؟
10
زمان مطالعه: 6 دقیقه
لجبازی یکی از عیوب شخصیتی افراد است. در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم قصد داریم شما عزیزان را به طور کامل با این موضوع آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

لجبازی چیست ؟

لجبازی یعنی فرد بر روی نظرات و عقیده های خود و مخالفت با نظرات و عقیده های دیگران پافشاری نماید که این مخالفت گاه آگاهانه و گاه ناآگاهانه صورت می پذیرد.اصولا لجبازی یک نوع رفتار و واکنش نامطلوب است و از این احساس که فرد فکر می‌ کند در حال شکست خوردن از همسرش می باشد نشأت می‌ گیرد. به همین دلیل فرد گمان می کند که باید قدرت خود را به همسرش و حتی اطرافیان نشان دهد.
به همین دلیل مدام موضوع مورد بحث را کش می ‌دهد و تا زمانی که فرد مقابل کوتاه نیاید سر سازگاری با وی نمی گذارد.

معمولاً لجبازی به صورت های مختلفی چون آسیب رساندن به خود و دیگران، ناسزا گفتن، دعوا و فریاد کشیدن، شکستن لوازم خانه و ... در فرد بروز می یابد. روانشناسان معتقدند که علل اصلی بروز رفتار لجبازی در افراد، پایین بودن اعتماد به نفس، عدم داشتن خود باوری و کمبود‌های درونی و خانوادگی می باشد.با توجه به شناخت موجزی که از لجبازی و فرد لجباز در بالا داده شد به راحتی می توان به این نتیجه رسید که فرد لجباز نه تنها در زندگی شخصی و فردی اش باید با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند بلکه زندگی اجتماعی اش نیز زیر سوال است.

در واقع تنهایی و گوشه نشینی عاقبت بیشتر این گونه افراد می باشد. زیرا معمولا همه انسان ها از فرد لجباز و یک دنده فرار کرده و حاضر به تحمل وی نمی باشند. یقینا این سخن در مورد همسر فرد چند برابر صدق می کند.یعنی هرگز افراد حاضر نیستند که با یک فرد لجباز در زیر یک سقف زندگی کنند. به همین دلیل توجه به وجود یا عدم این خصوصیت اخلاقی در دوران نامزدی و عقد در همسر کاملا لازم و ضروری به نظر می رسد.
توجه داشته باشید که دقت در نحوه برخورد و عملکرد فرد مقابل در دوران نامزدی و عقد به راحتی نشان می دهد که وی آدم لجبازی هست یا نه.

علت لجبازی بعضی از شخصیت ها

لجبازی یعنی چه ؟

خصوصیات و ویژگی های افراد لجباز

افراد لجباز معمولاً در بسیاری از امور با همسرشان سر ناسازگاری دارند و به برخی رفتارها و اعمال اقدام می نمایند که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود: این افراد نه تنها هرگز اشتباهات خود را نمی پذیرند بلکه بسیار مصرند که رفتار و عملشان کاملا درست بوده و فرد مقابل (همسرشان) اشتباه کرده است.
مقاومت افراد در برابر حرف و اعمال فرد لجباز برای او بدین معناست که فرد مقابل قصد دشمنی با او دارد. به همین دلیل سعی می کند دشمنی اش را تلافی کرده و او را اذیت نماید.

آن ها هرگز قادر به تحمل اشتباهات اطرافیان به خصوص همسرشان نبوده و مدام آن ها را به خاطر اشتباهاتشان سرزنش و تحقیر می کنند. مقاومت افراد در برابر حرف و اعمال فرد لجباز برای او بدین معناست که فرد مقابل قصد دشمنی با او دارد. به همین دلیل سعی می کند دشمنی اش را تلافی کرده و او را اذیت نماید.افراد لجباز برای اذیت همسرشان اقدام به اعمالی چون زدن حرف ها یا انجام امور و کارهایی که فرد مقابل به آن ها حساس بوده و از آن ها اذیت می شود، کتک کاری، تحقیر فرد مقابل و ... می نمایند.

لجبازی، زندگی زناشویی را به میدانی تبدیل می کند که هر یک از طرفین به قصد پیروزی در آن به هر قیمتی حتی له کردن فرد مقابل (همسرشان) مبارزه می نمایند. همین امور باعث ایجاد کینه و دشمنی میان زن و مرد و تشدید روز افزون آن گردیده و آتش فتنه زندگی زناشویی را روشن و داغ تر می گرداند.

حتماً بخوانید:
نحوه برخورد با شوهر لجباز

نحوه برخورد با شوهر لجباز

بسیاری از خانم ها از لجبازی همسر خود شکایت دارند و این مسئله را مشکلی بزرگ در زندگی می دانند. در این مطلب قصد داریم نحوه برخورد با آقایان لجباز را…

مهمترین علل لجبازی افراد

1. لجبازی به ژنتیک افراد باز می گردد

حتی کودکان از بدو تولد در شیر خوردن و خوابیدن و یاد گرفتن مهارت های فردی از خود لجبازی نشان می دهند. به عبارت دیگر، در بسیاری از موارد لجبازی یک رفتار آموخته شده نیست بلکه گرایش غریزی و ناخود آگاه فرد نابالغ به عدم تمکین و اعتنا به خواسته های دیگران در مقابل خواسته های خود است.اینگونه افراد عمدتا بنیه عصبی بسیار کمی داشته و خیلی زود در مقابل هر موضوع و یا محرک ناخوشایندی تحمل خود را از دست می دهند. حال اگر وحشتی از اطرافیان نداشته باشند با عصیان گری و تهدید و خشونت رفتار می کنند.اما اگر از قدرت فیزیکی اطرافیان و یا آبروی خود بترسند حس غیظ و ناراحتی خود را پنهان کرده و از طرق دیگر و زمانی دیگر و حتی کسانی دیگر به تلافی می پردازند.

دلیل لجبازی کودکان چیست

علت لجبازی کودکان

2. وجود عقده حقارت در بسیاری از افراد لجباز

افرادی که دائما خود را با دیگران مقایسه می کنند و آن ها را در مقامی پایین تر از خود جای می دهند در برخورد با آنها عمیقا قضاوت گرانه و خصمانه جبهه می گیرند. این حس که “من بالاترم پس نباید از پایین ترها چیزی به من گفته بشه” مکررا در ذهن این افراد طنین انداز بوده و در مقابل تمکین و احترام به بقیه به آنها سرکوفت میزند.عقده حقارت صدایی است در ذهن و زبان فرد مبتلا که جز سرزنش و سرکوفت حرفی برای گفتن ندارد. مبتلایان به عقده حقارت در سینه و قلب خود چاهی سیاه و بی پایان دارند که با هیچ اندازه از ثروت و محبت و حرمت پر و لبریز نمی شود.

3. دلیل لجبازی: نداشتن عزت نفسی بالا

این یعنی فرد لجباز چنان خود را زخم خورده و توهین شده از رفتار و گفتار دیگران می بیند که جایی برای گذشت و فراموش کردن نمی یابد. افراد با عزت نفس پایین پی و دنبال هر حرفی را گرفته و وارد هر بحثی می شوند.مسائل بین فردی برای آنها ریز و درشت و کم اهمیت و پر اهمیت نیست. اگرچه مهربانی افراطی و صبوری زیاد در بین افراد لجباز بشدت شایع است اما گذشتن و فراموش کردن حرفها و رفتارهای دیگران برای آنها ممکن نیست.در واقع افراد با عزت نفس پایین قادر به سنجش بضاعت دیگران و ناتوانی آنها نیستند و توقع دارند همان قدری که خودشان برای دیگران مایه میگذارند از آنها هم حرمت و قدر دانی ببینند. به نظر خواسته ای منطقی است.

چرا یک فرد لجبازی می کند

رابطه عزت نفس و لجبازی

4. افراد لجباز دلیلی دارند که نمی خواهند بروز دهند

در بعضی مواقع شخصیت ها دلیل محکمی برای انجام کاری که می کنند دارند اما به خاطر برخی مسائل از جمله خجالت و کمرویی ترجیح می دهند که علت را پنهان نگه دارند.

حتماً بخوانید:
آیا عزت نفس با اعتماد به نفس فرق دارد ؟

آیا عزت نفس با اعتماد به نفس فرق دارد ؟

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس : خیلی از ما فرق بین اعتماد به نفس و عزت نفس را نمی‌دانیم. آگاهی از تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس می‌تواند نقش موثری در…

5. یقین دارند که دیگران قصد تغییر در عقیده و باورهایشان دارند

شخصیت های لجباز همیشه این حس درونشان وجود دارد که مورد پذیرش و توجه دیگران قرار نمی گیرند و به همین دلیل تصمیم می گیرند که با داشتن نظریه های مختلف و متفاوت نسبت به بقیه جلب توجه بیشتری کنند حتی اگر بدانند نظرشان اشتباه است باز هم این کار را انجام می دهند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (10 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits