چگونه می توانیم یک رزومه کاری بی نقص بنویسیم ؟
نوشتن یک رزومه تأثیرگذار، چالشی است که تمامی جویندگان کار با آن مواجه هستند. اگر سابقه کاری چندانی نداشته باشید، مشکل دو چندان میشود. در هر صورت، فهرست کردن سوابق تحصیلی و کاری و اطلاعات تماس آسان است اما این چیزی نیست که باعث شود شما، از میان چندین نفر، به مصاحبه دعوت شوید.
معمولاً کارشناسان شرکتها در ثانیههای ابتدایی مطالعه یک رزومه تصمیم میگیرند به خواندن آن ادامه دهند یا به گزینههای بعد مراجعه کنند. بنابراین تنها چند ثانیه وقت دارید که توجه آنها را به رزومه خود جلب کنید.
در اینجا اهمیت پیش درآمد رزومه مشخص میشود. در واقع روشی که برای نگارش مقدمه انتخاب میکنید، تعیین میکند که برای مصاحبه دعوت میشوید یا رزومه شما نادیده گرفته میشود.
مقدمه نوشتن رزومه کاری
سه راه برای تدوین مقدمه رزومه وجود دارد:
- نگارش بر اساس اهداف شغلی
- خلاصه تواناییها و صلاحیتها
- پروفایل حرفهای
هر یک از این روشها، برای دسته خاصی از افراد مناسب است. در صورتی که به تازگی قصد وارد شدن به بازار کار را دارید و یا سابقه کاری شما از یک یا دو سال فراتر نمیرود، باید در رزومه خود روی اهداف شغلی تمرکز کنید.
کسانی که مهارتها و دستآوردهای فراوانی دارند و میخواهند فیلد کاری خود را عوض کنند، تواناییها و مهارتهای خود را فهرست میکنند. پروفایل یا نمایه حرفهای، ترکیبی از بهترینهای دو روش قبل است. پروفایل حرفهای برای کسانی که مهارتها و سوابق شغلی متعددی دارند به کار میرود.
بحث ما در این مقاله به کسانی مربوط میشود که سابقه شغلی چندانی ندارند و یا به تازگی فارغالتحصیل شدهاند. این دسته از افراد باید مقدمه رزومه خود را بر اساس اهداف شغلی بنویسند.
مقدمه نوشتن رزومه کاری شامل سه بخش میشود:
- بخش اول به سوابق کاری و یا کارآموزی اختصاص دارد.
- بخش دوم شامل مهارتها، صلاحیتها و تواناییهایی میشود که در یک موقعیت شغلی خاص به کار میبرید تا اهداف سازمان را برآورده کنید.
- بخش سوم دربرگیرنده سوابق و مدارک تحصیلی است. این سه بخش باید در چند جمله به گونهای ترکیب و ارائه شوند که نشان دهنده صلاحیت فرد برای دریافت موقعیت شغلی مورد نظر باشند.
متن رزومه کاری
متن رزومه قرار نیست صرفاً یک فهرست از سوابق کاری و تحصیلی باشد، بلکه با هدف جلب توجه ارزیابیکنندگان نوشته میشود و باید تا حد امکان متقاعد کننده باشد.
پس از ارسال آگهی، کارشناسان هر شرکت تعداد فراوانی رزومه دریافت خواهند کرد و شما باید در ثانیههای اول به آنها ثابت کنید که بهترین گزینه برای دریافت موقعیت شغلی مربوطه هستید. به این ترتیب وقت بیشتری برای بررسی مدارک شما گذاشته خواهد شد و به مصاحبه دعوت میشوید.
نکات زیر شما را برای تنظیم یک متن مقدمه رزومه خوب راهنمایی میکند
ضروریات تدوین یک رزومه
- شغلی را که برای آن درخواست میدهید، به خوبی بشناسید. تحقیق کنید که چه دانش و تواناییهایی برای انجام این شغل لازم است.
- تواناییها و مهارتهای خود را فهرست کنید و مواردی را که با زمینه شغل مورد نظر همخوانی دارد، در متن مقدمه بنویسید.
- سوابق کاری مرتبط خود را ذکر کنید. برای کسانی که سابقه شغلی ندارند، اشاره به کارهای داوطلبانه مرتبط نیز مفید است.
- مدارک، مجوزها و گواهینامههای مرتبط خود را بنویسید.
برای نوشتن یک رزومه خوب به مثال زیر توجه کنید:
«دستیار امور دفتری با تجربه یک ساله در ارائه بینقص گزارشها، حفظ و نگهداری اطلاعات، اداره امور دفتری و با روحیه کار تیمی و روابط عمومی قوی. دارای مدرک فوقدیپلم حسابداری و مهارت کاربری نرمافزارهای Office. علاقهمند به استفاده از دانش، تجربیات و مهارتهای خود در مدیریت امور دفتری شرکت شما.»
انتخاب فرم و تدوین دیگر بخشهای رزومه
پس از نوشتن یک پیش گفتار عالی، زمانی که از به دست آوردن توجه ارزیابیکنندگان مطمئن شدید، نوبت به انتخاب فرم و تدوین دیگر بخشهای رزومه میرسد. برای نوشتن رزومه میتوانید از قالبهای آماده و یا نرمافزارهای مخصوص استفاده کنید اما نیازی نیست که خود را به فرمهای موجود محدود کنید.
به خاطر داشته باشید که رزومه شما معرف شخصیت، دانش و تواناییهای شما است. دقت در جزئیات باعث میشود حرفهای و جدی به نظر برسید. به همین دلیل شیوه تدوین آن اهمیت بسیاری دارد.
در تمام متن از تنها یک فونت رایج رسمی و اداری، مانند Tahoma، با سایز قلم دوازده یا سیزده استفاده کنید و از هایلایت کردن متن با رنگهای متفاوت بپرهیزید. متن خود را به دقت ویرایش کنید. وجود غلطهای املایی، نگارشی و ویرایشی تأثیرگذاری رزومه شما را به شدت کاهش خواهد داد.
دقت داشته باشید که تمامی اطلاعات مورد نیاز را به ترتیب اهمیت در متن رزومه خود بیاورید. برای افراد کم تجربه یا بیتجربه دو یا سه صفحه رزومه کافی خواهد بود.
بخشهای مختلف یک رزومه استاندارد
هر رزومه شامل چند بخش اساسی است که به آنها میپردازیم:
- اطلاعات تماس: آدرس پست الکترونیکی، شمارهی تماس ثابت، شمارهی تماس همراه و آدرس خود را در قسمت ابتدایی رزومه قرار دهید تا کارشناسان شرکت به راحتی آن را ببینند و یادداشت کنند. این اطلاعات را کاملاً دقیق وارد کنید. توجه داشته باشید که در صورت بروز اشتباه در این بخش، فرصت مصاحبه را از دست خواهید داد.
- سوابق تحصیلی: این بخش سرمایه اصلی کسانی است که تجربه کاری زیادی ندارند. مدارک تحصیلی دانشگاهی و پایاننامه یا پروژه پایانی خود را با ذکر دقیق عنوان و تاریخ در این بخش درج کنید. سوابق تحصیلی شامل دستاوردها، عناوین، جوایز و افتخارات علمی نیز میشود.
- سوابق تألیف: در صورتی که کتاب یا مقاله چاپ شدهای دارید، با استفاده از روشهای منبعنویسی به آنها اشاره کنید.
- سوابق کاری: در این بخش به تمامی مسئولیتهای شغلی که تا به حال بر عهده داشتهاید بپردازید. فعالیتهای داوطلبانه و شرکت در گروههای پژوهشی نیز میتوانند جزو سوابق کاری محسوب شوند. زمینههای کاری قبلی، هرچند به شغلی که اکنون برای آن درخواست میدهید نامربوط باشند، اطلاعاتی از شخصیت، توانایی و مهارتهای شما ارائه میدهد. اطلاعات کامل مشاغل قبلی خود را نیز ذکر کنید. اطلاعاتی مانند سمت، تاریخ شروع و پایان همکاری، شماره تماس و آدرس محل کار.
- مهارتهای کامپیوتر: اگر در استفاده از نرمافزارهای خاصی مهارت دارید، آنها را در این بخش لیست کنید.
- زبانهای خارجی: زبانهای خارجی و حدود تسلط خود به آنها را در این بخش ذکر کنید.
- مراجع: نام و اطلاعات معرفها در این بخش گنجانده میشود. افرادی مانند مدیر، سرپرست و یا استاد و مشاور که میتوانند درباره تواناییهای شغلی و علمی شما اظهار نظر کنند. قبل از وارد کردن نام افراد در این لیست، از آنها اجازه بگیرید.
بیشتر بدانید:
آیا می دانید پاساژ اینترنتی چیست؟
راهنمای دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی
خلافی خودرو را چگونه استعلام بگیریم؟
دیدگاه ها